Elise Furland

Elise Furland

Etter tre måneder

  • 31.12.2016, 13:15


29.09.2016 - "I MORGEN REISER JEG TIL SYDEN" viste seg å være min siste bloggpost på tre måneder. Etter en lengre pause i sommer, trodde jeg egentlig at jeg var ferdig med disse såkalte bloggpausene mine, men plutselig ble én fraværsdag til to. To ble til fire. Fire ble til fjorten. Fjorten dager ble til to måneder. Og plutselig var det altså gått tre måneder før jeg logget meg inn på min egen blogg igjen.

"Jeg har rett og slett ikke hatt tid", har jeg sagt. Det har ikke vært noen løgn, jeg har virkelig ment det. I høst flyttet jeg til Ålesund. Jeg startet et nytt liv i full jobb, studerte på fulltid ved siden av, tenkte at jeg skulle bli flink å trene. Trente kanskje litt, dusjet, tok en telefon, slappet litt av på sofaen - og vipps, dagen var allerede blitt langt over midnatt. Og slik gikk altså dagene bare rett forbi meg.  

Eksamensperioden nærmet seg. Jeg fikk panikk. Jeg måtte jo jobbe, jeg måtte lese. Jeg reiste tur/retur Bodø tre ganger. Byen i seg selv har jeg ikke savnet. Den var like liten og grå som før, men folkene derimot!! Én klem, to klemmer, ti. Studier på biblioteket, sladder, latter, smil. Toro laktosefri risgrøt. Middag på Fellini. Energidrikk - to, tre. Hat over pensum, hat over eksamen. Tidlig opp, sent i seng. Lese, lese. Eksamen. Maktsyke eksamensvakter. Ny eksamen, ny runde på biblioteket. Lese, lese. Eksamen. Igjen. Igjen. 

Frihet.Jeg kom hjem fra Bodø rett før midnatt den 13. desember. Det var en befrielse å være ferdig. Jeg ville rive pensumbøkene mine i to, hive de i peisen, se de brenne. Jeg så for meg hvordan det ville være. Det ville føles bra. Eksamen var endelig over og det hadde føltes godt å se de forsvinne. Likevel var det ikke noe jeg seriøst vurderte, jeg var bare litt maktsyk og ekstremt lei av å lese! Dessuten ville det ha vært respektløst, for ikke å snakke om kostbart! Pensumbøker er ikke akkurat billige, og ettersom jeg er halvt sunnmøring hadde jeg jo aldri hatt samvittighet til det heller. 

Jeg satte bøkene fint inn i bokhylla mi og tok en liten dans på stuegulvet. Fire av fire eksamener var unnagjort, og endelig hadde jeg fått ferie fra studiene mine! 

Eksamen var ikke lengre noe jeg trengte å tenke på. Nå stod derimot julen for tur! Jeg handlet julegaver, skrapet julekalender, tvang meg selv til å høre på julemusikk dagen lang, men likevel fikk jeg aldri ordentlig julestemning. Kanskje det var mangelen på snø? 14 varmegrader? At jeg ikke hadde fulgt med på noen julekalender på TVen i år? Kanskje fordi jeg ikke hadde pyntet til jul i leiligheten min? Det kunne være mange faktorer, men julen ble likevel veldig fin. Jeg feiret den hjemme hos Mamma, sammen med hennes kjæreste, kjæresten min og lillebror.

På julaften våket vi faktisk til snø. Det va ikke mye, men nok til at det hadde lagt seg litt på bakken. Jeg og Robert reiste i kirka, videre til Farmor, hvor Pappa og hans familie også feiret jul. Pappa bor vanligvis i Sør-Korea, men i år hadde de altså kommet til Norge for å feire jul. Vi fikk ønsket de god jul, og vi reiste deretter hjem for å feire julekvelden hjemme med pinnekjøtt, julemusikk, julekaker og gaver. Ellers har jeg det veldig bra. Jeg er lykkelig, avslappet og blid. Akkurat nå befinner meg hos svigerforeldrene mine i Trondheim, hvor jeg skal feire nyttårsaften. Det har blitt en tradisjon at Robert feirer julen hjemme hos meg og jeg ferier nyttår hos han. Veldig koselig at vi har begynt å skape slike tradisjoner allerede.

CamillaMH

31.12.2016 kl. 23:48
:)

CamillaMH

31.12.2016 kl. 23:50
Godt Nyttår
Elise Furland

Kontakt: elise_blogg@hotmail.no

Elise Furland

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits