Elise Furland

Elise Furland

GIRLS NIGHT

 • 31.01.2015, 14:01


Det var virkelig koselig å ringe inn helgen med disse to jentene her i går♥ Vi lagde taco, spiste smågodt, og så igrunn på alle de typiske fredags-programmene som går på TV. Men sistnevnte fikk jeg egentlig ikke med meg en dritt av, for å være helt ærlig. Praten stod i taket fra ankomst til avreise, så i morgen må jeg nesten sette meg ned og se alle reprisene. Haha!

Nå skal jeg straks avgårde på trening, før jeg senere i kveld skal ut på byen med resten av gjengen fra kullet! Ha en kjempefin lørdag!

INNESNØDD STUDENT

 • 28.01.2015, 19:13


Jeg måtte gni meg litt ekstra i øynene, da jeg våknet og så ut vinduet i dag. Noe sånt som 40 nye centimeter med snø hadde kommet i løpet av natten! Jeg ristet på hodet, lo litt for meg selv, og tenkte med én gang: i dag må jeg ta med meg kameraet når jeg skal ut. Dagens plan var ikke akkurat større enn å reise på forelesning og gruppeøving, men jeg elsker virkelig synet av nysnø som henger ned fra trærne. "Postkort-vær", som vi kaller det! Planen var egentlig å knipse noen bilder på vei til bilen, men da jeg kom frem til parkeringsplassen hvor den stod, stoppet jeg bare opp og sukket. Jeg vasset meg avgårde bort til bilen, prøvde å koste av den, men virkelig... Det å skulle komme seg ut fra den tomme parkeringsplassen med snø som dekte halve høyden på dekkene, så jeg på en nytteløs oppgave.

En nabo reagerte på at jeg kom så fort tilbake, og tilbydde seg faktisk å taue meg ut av parkeringsplassen! Hvor snillt er ikke det? Jeg ble skikkelig glad, men takket nei for det generøse tilbudet. Jeg skulle bare til universitetet, og det er ikke så veldig langt å gå dit fra der jeg bor. Dessuten var det så og si vindstille, plussgrader og fint vær. Noe stressa var jeg heller ikke, så jeg takket for tilbudet, vinket og gikk avgårde. 

Jeg kom ikke hjem før halv fem i kveld, og har siden det åpnet en forundringspakke fra Mamma♥, laget middag, sett litt tv og bare slappet av. Kroppen er fortsatt ikke helt frisk, så jeg tipper jeg snart skal komme meg i seng. Jeg har hatt migrene-symptomer i fire dager nå, men egentlig så tror jeg at det er en bihulebetennelse som er på vei :( 

Hvordan er været hos deg?

NY VERSJON: HAVREPANNEKAKER

 • 26.01.2015, 16:23


I februar i fjor, postet jeg min første hjemmelagde oppskrift: Banan-havrepannekaker ala Elise. Jeg fikk utrolig mange positve tilbakemeldinger på oppskriften, og hører fortsatt folk si at de bruker den i hverdagen sin. Hihi♥ Likevel tenkte jeg nå å komme med en liten forbedring av oppskriften. Ikke noe store greier, men i den forrige versjonen synes jeg selv at det ikke var nok væske i røra, i forhold til de fiberrike havregryna. Så her er min nye versjon:

Denne oppskriften gir cirka 1-2 porsjoner. Tidsbruk: 1 time.

Det du trenger er:
♥ 1 moden banan (den kan godt være overmoden)
♥ 2 dl vann
♥ 1,5 dl originale havregryn
♥ stekesmør 

Start med å legge bananen i en bolle. Del den opp i biter, og tilsett 1 dl vann. 

Mos bananen med en gaffel til du får en fin røre.Tilsett havregryna, og bland den inn i røra. Tilsett resten av vannet, og bland røra godt sammen. Røra skal nå være ganske bløt. 

Vent i minst 30 minutter slik at fibrene i havregryna får svelle skikkelig. Om du ønsker nystekte pannekaker til for eksempel frokost, kan du godt la røra stå i kjøleskapet over natta.

Bruk en spiseskje til å få røra over i stekepanna. Stek banan-havrepannekakene som "lapper" på middels varme. Stek dem på begge sider til de er gjennomstekte, og vóila, du er ferdig!

Banan-havrepannekakene er like gode varme som kalde. Med- og uten pålegg. Alene, eller sammen med annen mat. Til frokost, kvelds, eller ved siden av middagen. Jeg elsker å spise disse med masse syltetøy, men i sommer brukte jeg de også til pølser, istedenfor brød, da vi grillet i sommer! Haha, bare fantastien setter grenser!Håper det smaker♥

DENNE GENSEREN

 • 24.01.2015, 21:14


 ...må være en av de herligste jeg eier. Den er så god! Og nå som jeg er syk, gjør jeg ikke annet enn å bo i gensere, skjerf, tøfler og joggebukser. Alt varmt, slik at jeg snart blir hundre prosent frisk igjen! Jeg føler meg heldigvis ganske så på topp, men mandlene er hoven, halsen sår, og stemmen er ganske så minimal. Robert ringte meg tidligere i dag, og da sa han "- ja, nå vet jeg i hvert fall hvordan du kommer til å snakke når du blir 90 år!". Haha, takk for dén liksom. 

Lørdagskvelden er for min del veldig rolig, denne helgen. Akkurat nå sitter jeg i sofaen og drikker te, mens jeg ser på filmen "The Last Song". Jeg har sett den flere ganger før, og gråter like mye hver gang♥ Jeg blir så lett følelsesladd av slike filmer, spesielt når det er snakk om skillsmisse, kjærlighet, sykdom og død. Off! Håper dere har en fin kveld, uansett hva dere gjør denne lørdagskvelden.

REDHEAD VS. BRUNETTE?

 • 23.01.2015, 15:15
Jeg aner ikke hva som skjedde med lyset på disse bildene - for se så rødt hår jeg fikk! Jeg synes egentlig håret ble dritkult, og ble nesten litt inspirert til å bytte ut den brune hårfargen min med en rødere nøyanse. Nesten! Likevel tror jeg ikke at det kommer til å skje med det første i hvert fall. Det brune håret er liksom så trygt, fint, og så... meg.Hva synes du?

Å UTFORDRE SKJEBNEN

 • 22.01.2015, 13:20


For to dager siden, gikk jeg rundt og tenkte på hvor heldig jeg var for at jeg hadde klart å unngå alt av sykdom, som har gått i det siste. Jeg kan ikke huske sist jeg hadde antydning til sår hals, hoste, rennende nese eller influensa, og gav meg selv en liten klapp på skulderen, som en liten seier. Dagen etter, våknet jeg med en påbegynt hoven hals, som senere på kvelden utviklet seg til influensasymptomer. Halsen var kjempehoven, full av slim, kroppen verket, og matlysten var så og si borte. Typisk at dette skulle skje, ettersom jeg hadde tenkt hvor heldig jeg hadde vært - dagen før. Jeg fikk i meg 2 liter te, 4000 mg C-vitamin, (som tilsvarer 50 anbefalte dagsdoser), og lå på sofaen under pleddet mitt, frem til jeg tok kvelden klokken åtte. 

Det ble en urolig natt, og jeg var fortsatt veldig uggen i kroppen da jeg stod opp tidligere i dag. Derfor var det bare for meg å ta seg en fridag, og droppe forelesningen på universitetet. Heldigvis begynner jeg å kjenne meg i litt bedre form nå som jeg har vært oppe noen timer. Matlysten har begynt å komme sigende tilbake, og jeg har ikke like mye vondt i kroppen lenger. Halsen er fortsatt ganske hoven, men alt føles igrunn veldig mye bedre enn i går! Siden jeg er hjemmeværende i dag, skal jeg bare fortsette å slappe av. Planen er å legge seg på sofaen, krype under ullpleddet, se en mengde TV-serier, og drikke masse te! Håper alt står bra til med dere, og at dere er friske alle sammen! Ha en fin dag♥

SUNRISE

 • 21.01.2015, 10:00
God morgen! Nå står jeg halvveis påkledd og klar til å reise avgårde på universitetet. Vi er egentlig ferdig med forelesningen klokken tolv i dag, men jeg tenker å drøye dagen med noen timer ekstra med hodet ned i bøkene. Det er så viktig å komme godt igang med studiene nå som vi er såpass tidlig i semesteret. Plutselig er eksamen her! Faktisk så er det ikke mer enn 104 dager til første eksamen - og tro meg, de dagene går fort!

Hva skal du i dag? Uansett: ha en fantastisk fin onsdag!

NYTT DESIGN

 • 20.01.2015, 12:08
Selv om jeg kanskje genet til det gjennomsnittelige B-menneske, så elsker jeg virkelig de dagene jeg klarer å komme meg opp tidlig! Klokken syv i dag tidlig var jeg allerede oppe, og klokken elleve hadde jeg allerede vært på forelesning, handlet inn mat for hele uken, óg tatt bloggbilder! Wiho!

Nå skinner solen skarpt oransj, himmelen er lyseblå, og det er ikke annet enn vakkert her i Bodø! Hadde det ikke vært for at kameraet mitt gikk tom for strøm etter fem minutter isted, hadde jeg fortsatt vært ute og tatt masse bilder! Men nå ligger altså kameraet til lading, så jeg får bare smøre meg litt med tålmodighet. Heldigvis haster det ikke å komme seg ut, nå som vi er så heldig å ha solen helt frem til halv tre!

Ser dere forresten at jeg har ordnet meg nytt design? Hihi, jeg er så fornøyd! Jeg var så utrolig lei det gamle jeg hadde, så det var godt å få skifte. Og med nytt design, følger det også med masse, masse blogginspirasjon! 

Hva synes du om designet?

Nyttårsbord

 • 18.01.2015, 22:52
Det er så gøy å tenke tilbake på slike hyggelige studer, sammen med fine folk. I går var gjengen samlet for en stemningsfull lørdagskveld, og vi startet den like så godt med en god middag på Egon. Videre tok vi den på vors, før både vipper og alkohol danset i glassene ute på byen. Vi koste oss kort og godt gløgg ihjel, og kunne ikke annet enn å smile, le og ha det gøy frem til utestedet stengte dørene.

I dag våknet jeg fin og god i formen, og hadde egentlig tusen ting jeg skulle ha fått gjort unna her på hybelen. Vaske badet, vaske klær, studere rettslære, få unna et kapittel i statistikk, få meg en god treningsøkt på gymmen, og så videre. Men her sitter jeg, klokken elleve på kvelden, og har ikke gjort annet enn å snakke i timevis i telefonen med mine kjære, se tv og spise mat. Haha, det var søndagen sin det! 

Håper dere har hatt en superduper helg, fine lesere! Jeg har forresten glemt å svare på kommentarene deres den siste uka, (unnskyld, og tusen takk for fine ord!) - men det skal jeg sette meg ned og gjøre nå♥

Softly the evening came

 • 14.01.2015, 19:51
Jeg tenkte meg kanskje ikke så veldig godt om, da jeg bestemte meg for å reise på butikken for ta ukens storhandel på tom mage. Handlevognen fylltes raskt opp med både frukt og grønnsaker, men da jeg rundet brøddisken, rullet øynene mine ned i frysedisken. Pizza! Ja, det var en god idé! Jeg rakk ikke engang å argumentere for meg selv om det egentlig var så lurt eller ikke, før den plutselig var kastet ned i handlevognen og betalt over disken. Argumentene ble større da jeg kom hjem, og jeg begynte å lure på hvordan i alle dager jeg skulle få stekt denne pizzaen, siden jeg ikke har stekeovn!

Etter litt steking på stekepanna og en runde rundt i microbølgeovnen, var chef Elise klar for å velte middagen i magen. Haha, kanskje ikke en helt ideell form for steking akkurat, men mett ble jeg i hvert fall. Alt for mett!

Nå kjenner at øyelokkene begynner å bli veldig tunge. Så selv om klokken ikke har blitt åtte engang, kommer jeg nok til å ta kveld om ikke så alt for lenge. Dere får ha en fin kveld videre, kjære lesere! Jeg melder god natt.

En ny start

 • 12.01.2015, 09:20


I dag er det mandag, og jeg elsker å tenke at mandager er som en helt ny start på alt og ingenting. En ny morgen, en ny uke og nye muligheter for det man måtte ønske seg, står for tur! I uken som var fikk jeg unna en sunn og sporty uke, krydret med litt uteliv, gode venner, og en knipe frustrasjon. Egentlig var det en ganske fin uke, så nå er det ikke annet å gjøre enn å åpne øynene sine, sinnet sitt og se frem mot nye spennende dager. 

Dagens første gjøremål er å reise på universitetet! Der skal jeg ha forelesning frem til det blir kveld, så dagen i dag blir nok ikke den mest spennende eller minneverdige. Men lærerik, det skal den bli! Jeg krysser også fingrene for at jeg får en bra treningsøkt senere i kveld.

Ønsker dere en superduper start på uken!

Neglefin

 • 10.01.2015, 16:34
Om det er ett merke jeg virkelig anbefaler når det kommer til neglelakker, så er det uten tvil Isadora sine Wonder Nail. Jeg prøvde neglelakkene derfra for første gang i fjor sommer, og siden da har jeg knapt brukt noe annet på neglene mine! 

Håper dere har hatt en fin lørdag så langt. Jeg og neglene mine skal ut i kveld - for andre gang denne uken. Jeg trenger luft. Mye luft. En drink - og noe annet å tenke på enn fortvilelse. 

MINE SISTE INNKJØP

 • 06.01.2015, 22:00


Hei på dere, har dere hatt en fin tirsdag? Vi hadde ingen forelesninger på universitetet i dag, så i dag har jeg bare slappet av og kost meg masse med både selvpleie, god mat, tv og massasje. Ja, for gjett hva jeg kjøpte meg i dag! Et massasjesete! Wohoo! Jeg har vært så utrolig plaget med både knuter og kink i ryggen i det siste, så jeg har lenge gått rundt og tenkt på at jeg skulle ha hatt meg et sete til å ha her hjemme på hybelen. Gjett én gang hva jeg gjør akkurat nå, HEHE♥ 

I tillegg til massasjesetet fikk jeg også pakken min fra NELLY i dag, som jeg bestilte i romjulen. Åååh! Hvem sier at lykke ikke kan kjøpes for penger? Hihi. 

adlink


Klikk HER eller på bildene for å komme til salget!

Hva synes dere?

 

Mitt nyttårsmål

 • 05.01.2015, 19:44


Vi er inne i årets første mandag, og for første gang har jeg troen på at jeg kan klare å fullføre et nyttårsmål! Ofte ender jo slike nyttårsmål bare med tanken, så i år hadde jeg egentlig ikke tenkt til å sette meg noen mål i det hele tatt, i redsel for å mislykkes. Men så begynte jeg å tenke på at herregud, man kan nå ikke tenke at man skal mislykkes, bare fordi man ikke gidder å prøve? Så da ble det til at jeg satt meg et nyttårsmål likevel. Jeg satte meg et ganske stort og viktig mål, som innebærer at jeg skal bli fornøyd med meg selv! Jeg ønsker å smile når jeg ser meg i speilet, smile når jeg ser meg selv på bilder, og leve som mitt eget forbilde - istedenfor å hele tiden prøve å finne feil. Det ligger vel litt i vår norske natur å kritisere seg selv, men hvem har vel sagt at man ikke skal være fornøyd med seg selv? Jeg skal i hvert fall forsøke å bli det.

For å nå målet mitt, trenger jeg å fokusere mye mer på trening og kosthold, enn hva jeg har gjort før. Ikke fordi jeg nødvendingvis trenger det, men fordi jeg ønsker det. Jeg ønsker å være sunn, og for at jeg skal klare å se på meg selv i speilet og smile, trenger jeg å se at kroppen min har det bra. Nå står jeg klar for å komme meg avgårde på årets første treningsøkt! Bildene overfor er tatt våren 2014, så ikke tro at vi her oppe i nord er foruten snø. Her er det snøhauger på størrelse med elefanter! Må 2015 bli et bra, sporty og flott år!

Hva er dine mål for 2015?

Et avsluttende kapittel

 • 05.01.2015, 01:04


Hei og hå! Nå er jeg tilbake i sofakroken min hjemme i Bodø, etter tre fantastiske uker med juleferie! Jeg har virkelig storkost meg gjennom hele ferien, og ser tilbake på dagene som har vært med et stor smil om munnen. Det har vært familiehygge, kjærestekos, alt for mye god mat og kaker, snø, glede, feiring og film. Men nå var det altså slutt, og jeg måtte sette meg på flyet nordover igjen. 

Akkurat nå sitter jeg og venter på at vaskemaskinen skal bli ferdig, slik at jeg kan komme meg i seng. Jeg er jo så redd for at slike tekniske utstyr plutselig skal kortslutte, begynne å brenne, eller at det plutselig skal tordne å lyne mens jeg sover. Man hører jo om slike skrekk-historier hele tiden, og jeg blir jo helt paranoid av sånne ting. Så nå sitter jeg altså våken på overtid og gleder meg komme meg i seng, og å kunne lade opp til årets første forelesning! Forelesningen gruer jeg meg egentlig ikke til i det hele tatt. Derimot snør det elefanter her ute, så det spørs om jeg klarer å måke frem bilen min i morgen tidlig. Jeg har jo tross alt ikke sett den på tre uker! Haha. Godnatt, fine lesere.

Nyttårsfeiringen i bilder

 • 01.01.2015, 20:36
Hei og godt nyttår! Jeg håper dere alle fikk en hyggelig og fin nyttårsfeiring, og at dere føler dere har fått lagt bak dere et fint og minneverdig år. 2015 ble for min del ringet inn i Trondheim sammen med kjæresten min og hans familie. Her fikk vi servert en nydelig kalkunmiddag, mye godt i glasset, samt en spennende dessert som var satt sammen som en potteplante.

Like før midnatt, reiste vi til "Utsikten" for å få med oss rakettene over Trondheim by. Folk hylte, lo, tok bilder, drakk boblevann, klemte- og kysset hverandre, mens det glitret i alle slags farger over dem.

Håper dere alle ser på det nye året som noe positivt, og at 2015 bringer med seg mange fine opplevelser, koselige stunder og blanke ark♥

Hvordan feiret du nyttårsaften i år?

Elise Furland

Kontakt: elise_blogg@hotmail.no

Elise Furland

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits