Elise Furland

Elise Furland

Mandag = sykehus

  • 22.02.2016, 14:36


For syvende uke på rad startet jeg mandagen min med en tur på sykehuset for å ta vaksiner. Som jeg har nevnt til dere i et eget innlegg HER, så går jeg på et vaksinasjonsprogram mot pollenallergien jeg har for bjørk og timotei (gress). Foreløpig får jeg bare behandling for bjørk, og i dag var jeg på sykehuset for å ta min 11. vaksine i oppdoserings-prosessen! Jeg er ikke lenger nervøs for sprøytene som skal tas, det har liksom blitt en vane. Men jeg merker godt på kroppen at dosene blir større og sterkere for hver gang jeg er der! Jeg blir fort veldig søvnig, sliter å holde meg våken utover dagen, samt at stikkene klør en god del flere dager i ettertid.

I dag fikk jeg faktisk maksimal dose for første gang! Jeg fikk 100 000 i SQ-E dose (hva nå enn det vil si). Og når man plutselig får 100 000 sprøytet inn i kroppen, er det rart å tenke på at jeg bare fikk spørytet inn 10 den aller første gangen, og at lungene mine begynte å tette seg da jeg nådde 2000! Sykt, eller hva?

På grunn av vaksinene jeg tar, er det en del ting jeg må være forsiktig med. 48 timer før- óg samme dag som jeg tar vaksiner, har jeg for eksempel ikke lov til å drikke alkohol. Og ellers har jeg heller ikke lov til å verken trene eller å dusje de dagene vaksinene blir tatt. Så i dag bruker jeg dagen min på universitetet. Jeg har fem fag å jobbe med frem mot eksamen, i tillegg til at jeg er hjelpelærer i et sjette fag - så jeg har nok å ta fatt på, for å si det sånn! Jeg trenger litt pauser innimellom for å ikke sovne av, men hva er vel bedre for samvittigheten enn å gjøre en ordentlig innsats på studiene? Etter en lang og avlsappet helg, føles det i hvert fall veldig godt!

Min faste følgesvenn

  • 21.02.2016, 14:20
De siste årene har jeg virkelig fått øynene opp å ha en årsplanlegger tilgjengelig. Plutselig får jeg et brev med en dato jeg må huske på, et klokkeslett jeg må huske, en mail jeg ikke må glemme av, en regning å betale, eller at det plutselig skal foregå et arrangement i fremtiden jeg ikke kan gå glipp av. Å skrive ting ned på lapper er jo forsåvidt greit det, men jeg har virkelig fått sansen for å samle alle avtalene mine på ett sted, og da har valget havnet på Paulo Coelho sine årsplanleggere.

Årets utgave er min fjerde i rekken av tidligere år. Dekorasjonene er så nydelige, det er god plass å skrive i dem, og ikke minst er tekstene inni veldig inspirerende! Ofte klarer jeg å knytte tekstene til ting som har skjedd meg, hendelser jeg har vært vitne til, eller ting jeg har gått rundt å tenkt på. Utrolig rart, skummelt og fint på samme tid. Uansett, boken er nydelig og jeg er så glad i den!

At the moment

  • 20.02.2016, 14:24
Hvis det er noe jeg virkelig har fått dilla på i det siste, så er det dette! Yoghurt naturell, syltetøy og eple - blandet i et eneste stort rot! Tror jeg spiser dette to-tre ganger for dagen, uten engang å overdrive! Forresten, ikke la dere lure av bildet, for pent ser det ikke ut etter at jeg har satt meg ned ved bordet og vispet skjeia rundt om i skåla. Det skal blandes!

Lørdag. Hva gjør dere i dag? Jeg gjør ikke annet enn å slappe av! Timeplanen min er tom for første gang på lenge, og det tenker jeg å bare nyyyyyte.

Alle hjerters dag

  • 16.02.2016, 17:56
Slik feiret jeg og kjæresten min valentinsdagen i år. Vi hadde egentlig planlagt å spise på en av de litt finere restaurantene denne søndagen, men ettersom ingen av oss kom på at vi burde ha reservert bord litt i god tid, ente vi opp på Peppes. Det ble pizza på bordet, vann i glasset, fyrstekake til dessert og tv-kveld hjemme i sofakroken. Ganske enkelt, men likevel koselig og veldig oss 

Egentlig skulle jeg ha vært to steder på én og samme dag. På søndag var det jo ikke bare valentinsdag, men det var jo morsdag også! Mammaen min er virkelig verdens beste! Hun stiller alltid opp for meg, er en person jeg kan fortelle alt til, og er det mest omsorgsfulle menneske jeg vet om! Jeg elsker henne, og skulle gjerne ha bært henne rundt på en rosa sky hele dagen. Men ettersom jeg bor hundre mil unna henne, ble det ikke mer enn en gave og et lang telefonsamtale fra meg. Heldigvis reiste broren min på besøk til henne, og da vet jeg hun ble kjempeglad!

Hva gjorde du i helga?

Sondre Justad -konsert

  • 13.02.2016, 11:40
"Min Trio", "Virkelig" og Sondre Justad!! Jeg har vært på konsert med alle sammen denne uken! 

Ukens høydepunkt har hittil, uten tvil, vært konserten med Sondre Justad! Han er så flink!!! Jeg bestilte billetter til meg og Tea før jul, og siden det har jeg gledd meg som et barn til konserten! Plutselig var kvelden her. I går. Men da viste det seg plutselig at Tea ikke klarte å få fri fra jobb likevel. Ingen i byen kunne ta vakten hennes, og alt ble veldig kjipt. Heldigvis fikk jeg med meg Camilla, som gledelig stilte opp ♥ Og du og du, som vi koste oss! Vi lyttet, sang med, og foreviget minnene på både kamera og snap ♥ Plutselig tikket det inn en snap fra Tea, som virkelig fikk meg til å smile! Da hadde sjefen hennes kjøpt henne en stor rosebukett, fordi han syntes så synn på henne fordi hun ikke fikk dratt på konserten. 

 

Hvordan jeg ble et A-menneske

  • 11.02.2016, 15:50


Nå er det nøyaktig fire uker siden jeg bestemte meg for å prøve å endre døgnrytmen min totalt! Jeg var så utrolig lei av å være hun som aldri fikk nok søvn. Hun som hver natt slet med å få sove. Hun som i hverdagene kunne finne på å sove ett par timer på sofaen midt på dagen, og hun som i helgene kunne sove til langt utpå ettermiddagene. Døgnrytmen min var helt forferdelig, og jeg visste det veldig godt selv. Likevel var det vanskelig å komme seg ut av den onde sirkelen.

Så lenge jeg kan huske har jeg vært fascinert og misunnelig på de som er A-mennesker. De menneskene som kan stå opp klokken seks hver bidige dag, og likevel være uthvilt. De som klarer å få så sykt mye mer ut av dagen sin enn meg, og de som alltid stråler av god energi og produktivitet. Jeg vil være som dem! Haha, tilslutt ble jeg så lei av å ønske meg en slik døgnrytme, at jeg plutselig startet mitt lille personlige prosjekt; "Prosjekt A-menneske". Hovedregelen min for dette prosjektet har vært at jeg må være streng mot meg selv! Jeg har måttet lytte til kroppen når den har vært trøtt, og legge meg til å sove når jeg har følt at kroppen har vært klar for det. Om jeg på ettermiddagen har fått lyst på en powernap - om så bare 10 minutter, har jeg måttet kjempe imot! Jeg har nektet meg selv å sove på dagen, fordi jeg vet at det vil ødelegge for den kommende natta. Jeg har også måttet være streng med meg selv på når jeg skal stå opp om morgenene. Uansett hvilken dag det har vært og uansett om jeg har planer for dagen eller ikke, har jeg brukt vekkerklokke! Å risikere døgnrytmen for en lang søndagsmorgen i drømmeland er faktisk ikke verdt det! Dette har resultert i at jeg legger meg mellom klokken 19.30 og 23.00 hver kveld, og står opp igjen mellom klokken 05.00 og 09.00! 

Så hva har egentlig blitt bedre nå som døgnrytmen er på plass? Nå som jeg har klart å holde en god døgnrytme i fire uker, føler meg faktisk mye bedre uthvilt enn noen gang før! Ja, jeg legger meg tidlig, og ja, jeg står opp tidlig. Ingen hokkus-pokkus utover det, men nå får jeg faktisk nok søvn om nettene. Humøret mitt er bedre, energinivået mitt er høyere, jeg er motivert til å bruke dagene mine godt, og viktigst av alt; jeg føler meg mye mindre stressa!

Om morgenene er jeg helt rolig. Jeg kan gå rolig ut av sengen, subbe rundt i tøflene og i morgenkåpa mi, bla gjennom alle de sosiale mediene mine, dusje, bruke lang tid på å sminke meg, ordne håret, spise en lang frokost, se solen stå opp, vaske klær, rydde... Om jeg vil, kan jeg enkelte morgener til og med rekke å trene i tillegg! Jeg slipper å følge med på klokken, og jeg slipper å stresse meg avgårde for å rekke forelesningene mine på universitetet.

Mitt budskap til alle dere som sliter med døgnrytmen deres, eller som har tenkt tanken på at den kunne ha blitt bedre; Prøv! Gjør noe med det, og vær streng mot dere selv! Dere kommer til å få en helt annen glede over dagene - det har i hvert fall jeg fått ♥

Klassefest

  • 07.02.2016, 14:11


I går skulle klassen min fra økonomi-kullet 2014 for første gang ha klassefest! Vi har studert sammen i 1 ½ år, blitt kjent med hverandres ansikter, møtt hverandre i forelesning flere ganger i uken, sittet i nærheten av hverandre på biblioteket, og hatt de samme målene for eksamen. Likevel har vi ikke delt noe annet enn et lite smil eller kanskje et "hei" i gangene med hverandre. Noe mer enn det har ikke føltes naturlig når vi ikke kjenner hverandre.

Det var to gutter som til slutt tok initiativ til å samle oss sammen for å bli kjent. De leide lokale, kjøpte inn snacks og arrangerte en superhyggelig klassefest. Tommel opp slike mennesker, og tommel opp for mange nye bekjentskaper! Det var gøy!

16 kjappe funfacts om meg

  • 03.02.2016, 09:35


Jeg kikket litt rundt på bloggen til Marthe Borge, og fant plutselig dette gøyale innlegget som jeg syntes hadde vært gøy å poste selv. Så her kommer 16 kjappe funfacts om meg ♥ Håper dere liker innlegget!På stranden er jeg... hun som kan ligge og sole seg i timesvis, og som sjekker om hun har fått bikini-skille hvert tyvende minutt! Jeg har også alltid med meg en bok på stranden, men den forblir som regel ulest.

Hos tannlegen er jeg...
 trygg. Onkelen min har vært min faste tannlege etter at jeg fylte 18 år og dermed mistet retten til gratis skoletannlege. Da er det veldig kjekt med en snill og hyggelig onkel som alltid stiller opp!

På snapchat er jeg... ganske sjenert. Jeg legger sjelden ting ut på mystory, og er veldig påpasselig når jeg først gjør det! De nærmeste vennene mine kan jeg derimot snappe dagen lang! Da kan jeg gjerne være både hverdagslig, gøyal og veldig random. 

På kjøkkenet er jeg...
 veldig utålmodig! Det skal gå kjapt å lage og smake godt! En liten utfordring er det jo at vi ikke har stekeovn(!!) på hybelen, for da blir jo utvalget av mat med en gang veldig begrenset. Så det går veldig mye i kylling, ris, brokkoliblanding, knekkebrød, frukt, yoghurt og taco. Enkle løsninger, med andre ord. 

På badet er jeg... veeeldig treg! Jeg elsker å bruke lang tid på å dusje, ordne meg, sminke meg, ordne håret og bare være der. Haha. Tror jeg bruker 1-2 timer på badet hver eneste dag!

Bak rattet er jeg... hun som skrur opp volumet og synger med til ALLE sangene som kommer på radioen! I klesskapet har jeg... mange gensere. Varme, vide gensere er det beste jeg vet å kle meg i! Gjerne de genserne som er så lange at man kan bruke de som kjoler.

På universitetet er jeg... hun skoleflinke, eller hun som i hvert fall prøver å være skoleflink. Jeg kan gjerne sitte på universitetet en hel dag, ta med meg både lunsj og middag, og sitte og nilese i timesvis før jeg plutselig blir skikkelig lei og ufokusert.

På tivoli er jeg... hun som bare står og ser på, tar bilder og spiser sukkerspinn! Kroppen min takler ikke kombinasjonen av fart og ukontrollerte bevegelser, så for å unngå å bli kvalm og eventuelt måtte spy, holder jeg meg på trygg grunn! Disney World og Disney Land - fornøyelsesparker med mange forskjellige typer karuseller og aktiviteter - er noe jeg derimot elsker! 

På fly er jeg... veldig nervøs! Jeg må alltid sitte ved vinduet på grunn av reisesyke, og jeg blir livredd dersom det oppstår turbulens! Litt av samme grunnen som med tivoli - jeg klarer ikke kombinasjonen av fart og ukontrollerte bevegelser. 

På treningsstudio er jeg... hun som elsker å være alene. Jeg prøver å unngå å reise på trening i de tidene jeg vet det er mye folk der, for da blir jeg av en eller annen grunn veldig ukomfortabel og usikker på det jeg driver med. I taxien er jeg... 
hun som ikke vet om hun skal være stille eller prøve å få i gang en samtale. Jeg synes det er så kleint om det er helt stille!

På fest er jeg... hun som danser! Jeg synes det er så kjedelig å bare sitte iro en hel kveld, og synes det er gøy å faktisk kunne slå ut håret og vrikke litt på hoftene når favorittsangen spilles av. 

Når jeg er forkjølet er jeg... frisk! Om jeg hoster, snufser eller har litt vondt i halsen, er jeg fortsatt frisk og fungerer som normalt. Åh, jeg kjenner jeg blir forbanna på de menneskene som tror de er skikkelig syke over en bitteliten forkjølelse! De som dropper både jobb, møter og avtaler fordi man kjenner det skurrer litt i halsen. Altså, har man influensa, 40 i feber og man generelt føler seg i elendig form, er man jo såklart syk. Men en forkjølelse... Nei!

I bladhylla er jeg... aldri. Jeg har abonnert på noen magasiner opp gjennom årene, men det begynner å bli en stund siden nå. Men forrige gang jeg gikk på en butikk og kjøpte meg et magasin tror jeg var i USA i 2010? Da kjøpte jeg meg det amerikanske Cosmopolitan, husker jeg.

Akkurat nå er jeg... glad! Når været er fint er jeg alltid glad. Ellers er jeg også klar for å komme meg avgårde på universitetet. 

Se mitt nye design!

  • 01.02.2016, 18:47


Hva synes dere om det nye designet mitt? Er det ikke fint? Jeg er SÅ UTROLIG fornøyd! Endelig er bloggen slik jeg vil ha den: stor, lys, ryddig... I tillegg bærer den jo et preg av profesjonalitet, så nå kjenner jeg meg nesten som en "ekte" blogger! Jeg i hvert fall proppet full av inspirasjon og motivasjon for bloggreisen videre! Innleggene står nærmest i kø, så dette blir gøy! 
 

Knappene oppe på menyen er forresten ikke helt brukbare ennå, men det skal jeg få ordnet i løpet av kvelden, tenker jeg! Akkurat nå sitter jeg på universitetet og leser.

Elise Furland

Kontakt: elise_blogg@hotmail.no

Elise Furland

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits