Elise Furland

Elise Furland

Topptur til Varden

 • 30.03.2015, 22:27


Hva er vel mer fantastisk enn påskeferie, sol og nydelig naturomgivelser? Vi har ikke så mye snø her i år, men så klumsete som jeg er på ski så er jeg igrunn like glad for at jeg heller kan på fjellet. Så i dag tok jeg og Robert en spontantur opp til toppen av Varden, før vi avsluttet turen med en joggetur på vei hjem. Dermed var 13 km og 22 000 skritt overstått for i dag. Deilig!

Nå sitter vi derimot i sofaen hjemme og kjenner lukten av biff, som streifer gjennom huset. Mmmm! 

En natt på Gardermoen

 • 29.03.2015, 14:33


Etter jeg hadde tilbringt en natt på gulvet på Gardermoen, begynte jeg nesten å gråte da jeg hadde klart å skaffe meg denne billetten. Jeg skulle i utgangspunktet reise fra Bodø klokken 19.30 torsdags kveld, såvidt mellomlande i Oslo, og tilslutt lande på Molde klokken 23.00 samme kveld. Slik ble det ikke. Det ble forsinkelser etter forsinkelser, og da jeg endelig landet på Gardermoen, hadde flyet mitt til Molde for lengst reist. Alt av resepsjoner og caféer var stengt da jeg kom til Gardermoen, og jeg som tidligere på kvelden hadde fått beskjed om at jeg kom til å bli lagt inn på hotell så fort jeg kom til Oslo, ble istedenfor møtt av en sur dame som ikke ville tilby meg noe annet enn et gulv å sove på. 

Jeg var grubbsulten, og det var kun Narvesen som var åpen. Jeg kjøpte alt jeg tålte; en pakke med druer og to epler, samt vann. Prislappen? 140 kroner. Snakk om kriminelt! Jeg og Stine, en venninne som skulle til Drammen, tuslet opp til "avreise" for å se om det fantes noen benker å sitte på. Ingen. Tilslutt satt vi oss ved toalettene, hvor de hadde stikkontakt tilgjengelig. Her satte vi oss ned på gulvet og så Paradise Hotel og spiste det vi hadde av mat. 

Jeg sov ikke et øyeblikk denne natten. Jeg bare ventet på at Norwegian skulle åpne resepsjonene sine igjen. De skulle fly tre fly til Molde denne dagen. Jeg fant ut av to av disse avgangene hadde ledige plasser; klokken 08.20 og klokken 22.00. Sulten, sliten og trøtt, stod jeg i billettkøen i fire timer. På denne tiden hadde jeg ikke forflyttet mer mer enn tre meter frem i køen. Derfor skulle jeg igrunn ikke ha rekt første flyet hjem heller. Men da det var 45 minutter til avreise, kunne jeg ikke annet enn å spør meg frem i køen. Og joda - jeg klarte det, jeg kom på første fly! Jeg fikk tårer i øynene. Endelig skulle jeg hjem!

Jeg sovnet tvert da jeg satte meg ned i flysetet, og våknet med et brak en time senere. Molde lufthavn lyste opp, og ved ankomsten stod Mamma og Robert og ventet på meg! Dere kan tro jeg var lykkelig! I bilen hadde de tatt med frokost til meg. Hjemmelagde rundstykker, melk, juice og masse pålegg! Snakk om engler!

Etter 18 reisetimer var jeg endelig hjemme. Jeg hoppet i dusjen og stupte i seng. Mett. Det var deilig. Deretter sovnet jeg.

MODE STUDIO

 • 24.03.2015, 17:50
Ble ikke sminken vår fin? Som jeg fortalte dere i forrige innlegg, så skulle jeg og Tea avgårde på MODE Studio i dag for å bli sminket. Anledningen var at makeup-artisten der trengte å øve seg litt på et nytt sminkemerke de hadde fått inn på salongen. Aveda het det, og var visst et forholdsvis nytt på merke på markedet i Norge.

Vi satt og koste oss i sminkestolene i døyt 70 minutter. På denne tiden fikk vi veiledning i konturering, naturlige bryn, øyenskygger og eyeliner, samt at vi naturligvis ble lagt på base og lepper. Makeup-artisten la sminke på halve delen av ansiktet vårt, "step-by-step", mens hun forklarte hva hun gjorde. På den måten fikk jeg og Tea prøve oss frem på den andre delen av ansiktet, noe som var svært lærerikt. Nå skal det jo sies at både jeg og Tea er ganske interessert i sminke begge no, men det er alltid gøy å kunne "snappe" opp noen tips og triks man kan ta med seg hjem. Jeg fikk i hvert fall lært meg hvordan jeg på en enkel måte kan lage en "sotete-hverdags"-look, uten at det blir for hardt.

MODE Studio skal begynne med makeup-kurs allerede neste måned! Så om du ønsker en koselig time for deg selv eller venninnegjengen, er salongen å finne i Sjøgata i Bodø sentrum.

Dagens to-do liste

 • 24.03.2015, 09:45


Jobbe på universitetet. Nå er det bare to måneder igjen til jeg er ferdig med 2. semester! Herregud, hvor blir tiden av? Det føles egentlig ikke ut som det er lenge siden jeg møtte opp til første forelesning i august, men nå sitter jeg her og er snart ferdig med åtte fag! Det er så sykt rart, men også en sinnsykt god følelse å kjenne på. Når det er sagt, så er jeg igrunn ganske stresset for eksamen, så nå gjelder det igrunn bare å jobbe jevnt og trutt hver dag fremover. I dag står i hvert fall bedriftsøkonomi og regnskapsanalyse på planen!

Bli sminket! I dag skal jeg og Tea avgårde på Mode Studio i byen for å bli sminket! Jeg kjenner jeg gleder meg skikkelig til å bli dullet med, samtidig lære meg å kjenne et nytt sminkemerke. Bilder fra timen kommer selvfølgelig ut på bloggen senere, hihi.

♥ Fikse nytt bilde til bankkortet mitt. Jeg føler jeg ser ut som en 11-åring på bankkortet mitt, og er overrasket hver gang jeg faktisk kommer inn på et utested eller får lov til å kjøpe alkohol på Vinmonopolet. I det siste har jeg i hvert fall følt at de har sett litt ekstra på på bankkortet, og jeg har igrunn ventet at de snart skal komme med en kommentar på at det ikke er meg. Derfor tenker jeg nå å være litt føre var, før jeg plutselig må feste med brus utenfor festlokalene. Haha.

Vaske klær! Nå er det snart påskeferie, og det betyr at jeg skal HJEM! Åååh, endelig! Nå har jeg ikke vært gjemme siden jul, og jeg kjenner virkelig at det skal bli godt å få komme hjem til Mamma, Andreas og resten av slekta hjemme. Hver påske kommer jo hele slekta fra Mamma sin side av familien, både fra fjerne og nære steder - så jeg kommer ikke akkurat hjem til et tomt hus, hihi. Men klær - dét må vaskes!

Skrive pakkeliste. Jeg er en skikkelig kontroll-freak når det kommer til å pakke, og det verste jeg vet er å glemme noe viktig. Hvem av oss har vel ikke glemt glattetang, barberhøvel, parfyme, mobillader eller sokker når de skal på tur? Jeg har i hvert fall gjort dette opptil flere ganger. Så nå som jeg har lært, skiver jeg alltid en detaljert pakkeliste over hva jeg trenger. 

Vaske hybelen. Jeg hater å komme til et rotete hjem, så derfor må jeg fram med både støvstugeren og grønnsåpa før jeg reiser. Jeg er derimot litt usikker på om jeg skal ta vaskingen i kveld eller i morgen, men det er i hvert fall nødt til å bli gjort! Mulig jeg gjør det i morgen og slapper av på sofaen i kveld, hehe.Hva er dine planer for dagen?

TODAY'S SNAPSHOTS

 • 19.03.2015, 23:25


Som jeg har fortalt til dere før, så er jeg intolerant mot en haug diverse matvarer. På mandag fikk jeg i meg et forhøyet inntak av laktose, som er én av de allergenene jeg reagerer aller mest på. Jeg ble dårlig på tirsdag, enda verre i går, og til slutt lå jeg på badgulvet og hylgråt av smertene. Det føltes som at magen min var i ferd med å sprekke. Jeg klarte ikke vær borti den, ikke engang ha på meg tøy, og jeg var nær på å kaste opp flere ganger. Jeg proppet i meg diverse tabletter, og ba til høyere makter om at jeg måtte bli bedre.

Klokken åtte i dag tidlig våknet jeg. Jeg var ikke særlig bedre. Litt, men ikke mye. Jeg så for meg at jeg kom til å ligge nok en dag på sofaen med D-play og smertestillende. Jeg rigget meg til med pledd og det eneste som jeg kunne klare til dagens frokost; te og vann. Tre timer senere forsvant smertene gradvis, og plutselig var sofasittingen erstattet med dans på stuegulvet. Ja, SÅ lykkelig var jeg faktisk! Endelig kunne jeg stå, gå, hoppe og sprette - uten å føle at jeg skulle gå rett i bakken av smerter!

Etter en god dusj, tikket en melding fra Tea inn på telefonen, som lurte på om jeg var blitt frisk nok til å bli med til byen. Å svare "ja" på den meldinga, føltes så ubeskrivelig godt ut! Dermed var det bare å slenge på seg klær og klæsje på seg litt sminke, før jeg var ready to go - uten smerter!

Vi fikk en kjempefin dag i byen!♥ Tea fant seg litt å kjøpe, mens jeg ikke fant meg annet enn lunsj og tyggis, til tross for at jeg hadde flere ting på handlelisten. Jaja, bedre lykke neste gang. Om en uke er jo det påskeferie, så da reiser jeg jo hjem til Romsdalen, så da er det jo mulig jeg finner noen skatter der istedenfor. 

BODØSJØEN

 • 17.03.2015, 20:00
Dette stedet gjør at jeg nesten blir litt forelska i denne byen... Gud så vakkert det er her!♥

Antrekk 16.03.15

 • 17.03.2015, 13:14


Jakke - HER // Topp - BikBok // Cardigan - BikBok // Skjørt - H&M 

Hei og goood tirsdag, solstråler! Her er antrekket mitt fra i går. En solfyllt og fin dag som jeg i korte trekk tilbringte på biblioteket, på forelesning, i byen, i skogen, ved fjæra og på kanonball-turnering! En variert- og produktiv dag, fyllt av glede og lykke! 

FREDAG DEN 13.

 • 13.03.2015, 17:42


På mange måter tror jeg ikke dette er annet enn en helt vanlig dag. Likevel, er jeg litt ekstra forsiktig hver gang fredagen ender på denne datoen. En gang opplevde jeg nemlig å bli uvenn med en bestevenninne på fredag den 13.! Det er heldigvis mange år siden nå så alt er sværet opp, men det var veldig ekkelt og ubehagelig der og da. Og siden uvennskapet oppstod på denne datoen, satt man seg litt i tenkeboksen og lurte på om dette faktisk var ren tilfeldighet eller ikke.

I dag har jeg derimot hatt en veldig fin fredag den 13. Jeg våknet opp til en lys og fin morgen, jogget avgårde til trening, og powerwalket en time på mølla. Deretter jogget jeg hjem, dusjet, og møtte blikket av sol og blå himmel da jeg steg ut av kabinettet! Faktisk løp temperaturene opp til hele 11 grader! Og dermed ble dagens antrekk bestående av vårjakke og solbriller - i motsetning til dunjakke og hansker, som jeg senest måtte bruke i går!

Ellers i har jeg vært på forelesning i dag, jobbet med studier på egenhånd, handlet inn tacoingredienser, og sitter jeg i massasjestolen hjemme og nyter en hjemmelaget smoothie♥ 

Håper dere har hatt en like fin dag som meg! Men helt seriøst, hvordan har din fredag den 13. vært? Har du opplevd noe spesielt?

TAKE ME TO PARADISE

 • 12.03.2015, 14:25
Nå har jeg sittet og drømt meg langt, langt bort. Til lyden av gresshopper, turkis sjøvann og sand mellom tærne. Til bikiniskille, utenlandske rytmer, ukjent språk og paradis♥ Hva hadde jeg vel ikke gitt for å kunne kose meg dag ut og dag inn, på et slikt sted? Oppleve nye-, gøyale- og spennende ting hver eneste da. Bli kjent med andre kulturer, slappe av og leve strandlivet.

I over en time har jeg sittet og hørt på utenlandsk musikk, mens jeg har åpnet fane etter fane med flybilletter og hoteller! Tenk om jeg plutselig hadde funnet drømmeferien til en kriminelt billig pris?! Da hadde jeg nok vært solgt. Neida, jeg hadde nok ikke det. Ikke nå. Men spør meg igjen i sommerferien, for da spørs det om jeg ruger på noen billetter til varmere strøk? I mens får jeg bare kose meg med sommerbildene fra tidligere år. Disse er fra da vi var i Thailand i 2012.

20 SPØRSMÅL OG SVAR

 • 09.03.2015, 12:15


1. Hvor gammel er du om fem år?
Da er jeg 25 år! Innen den tid håper jeg å være ferdig med alt av studier, og har skaffet meg en trygg og god jobb innen meglerbransjen. 

2. Hvilken tid av døgnet liker du best?
De morgene jeg står opp tidlig og har god tid til å gjøre alt og ingenting. Spise frokost, se God Morgen Norge, ordne meg, ta bilder og slappe av. Men når det er sagt, så er det ingenting som slår en kveld i godt selskap!

3. Hva er det første du gjør når du er alene hjemme?
Tja, nå bor jo jeg på en bitteliten hybel alene, så hjemme alene er jeg jo uansett. Men du finner meg nok mest sannsynlig sittende ved macen.

4. Hvor liker du deg best?
"Borte bra, men hjemme best".

5. Hvor mange kjæledyr har du hatt?
Da jeg var yngre hadde vi opptil flere kaniner hjemme, men det var igrunn bare én som i utgangspunktet var min. Hun het Nusse.

6. Når fikk du din første kjæreste?
Robert er min første ordentlige kjæreste, og vi ble sammen for 1 ½ år siden♥ 

7. Hvor høy er du?
Jeg er 175 ½ cm. 

8. Kan du noen andre språk enn norsk?
Jeg kan engelsk, og ellers hadde jeg tre år med spansk på ungdomsskolen. Glosene derfra har dessverre gått litt i glemmeboken, men jeg har et mål om å en gang lære meg å snakke spansk flytende! Ellers skjønner jeg såklart svensk, og en god del dansk.

9. Hva er ditt favorittprogram på TV?
Oi! Jeg kan igrunn se på nesten hva som helst, men "Boligjakten", "Luksusfellen", "Ekstremt Vekttap", og "Kjolen som sier ja" er typiske programmer jeg gjerne ser på. Ellers liker jeg godt spenning og krim slik som "Frikjent" ser ut til å være. 

10. Hvor mange steder har du bodd?
Jeg bodde mine to første leveår i Florø, flyttet så til barndomshjemmet mitt i Romsdal, ett år på hybel i Ålesund, to år i kollektiv i Trondheim, og nå bor jeg på en hybel i Bodø.

11. Hva har du alltid med deg?
Mobil, lommebok og tyggis.

12. Foretrekker du sko, sokker eller barføtt?
Det kommer helt an på hvor jeg er og hvilken årstid det er, men hjemme går jeg alltid med sokker. Hater å fryse på bena!

13. Foretrekker du å ringe eller sende sms?
Jeg holder nok en knapp på det å ringe. Da får man for det første svar på det man lurer på med én gang, og for det andre så elsker jeg å skravle! 

14. Hva er den største premien du har vunnet? 
Da jeg var 13 år, vant jeg faktisk en bærbar datamaskin gjennom en bokklubb jeg var medlem i!

15. Hva er det koseligste du vet om?
Å sitte i armkroken til kjæresten min♥

16. Hvilken årstid liker du best?
Sommeren, uten tvil!

17. Hva skremte deg om natten som barn? 
Det var en periode i treårs-alderen at jeg hver natt, i flere måneder, drømte den samme drømmen! Jeg var fanget i et hvitt rom sammen med en løve, som bare var ute etter å drepe meg. Det var fryktelig, og det endte alltid opp med at jeg våknet og hylgråt!

18. Hva er det verste du har smakt?
Blåmuggost! Det er jeg faktisk redd for å spise. Første gang jeg smakte det, kom det rett i retur til både min- og mammas store forskrekkelse! Jeg prøvde å smake det igjen i fjor for å se om jeg hadde "vokst av" meg den grusomme smaken, men det hadde jeg virkelig ikke gjort!

19. Hvilken dessert er din favoritt?
Kaker! Jeg er en skikkelig kakemoms! Fyrstekake, brownies, ostekake, julekaker - det kan nesten være hva som helst, men ikke bløtkake! 

20. Hvilke ord lever du etter?
"Never run faster than your guardian angel can fly". 

EN LITEN FUNFACT

 • 06.03.2015, 16:52


I løpet av den tiden jeg gikk på grunnskolen og på videregående, skulket jeg bare én gang! Det skjedde i fjor, da jeg gikk på påbygg til generell studiekompetanse. Vi skulle ha en to-timers matteprøve i sannsynlighetsregning, og jeg hadde prøvd så godt jeg kunne å forbrede meg på temaet - uten hell. Jeg følte ikke at jeg kunne en dritt om sannsynlighet, og var så redd for hvilken resultat jeg kom til å få, at jeg bare "forsvant" fra skolen de to timene prøven var. Ett år senere, er statistikk - altså sannsynlighetsregning, ironisk nok favorittfaget mitt! Vel og merke i dette semesteret. Men haha, helt seriøst; hvor rart er ikke det?

Det har gått en hel uke siden jeg var innom bloggen sist for å si hei til dere, og det må jeg bare beklage for. Jeg har faktisk glemt bloggen litt, mellom alle studiene og treningene mine, og det er jo ikke akkurat bra for en blogger! Men nå er jeg her igjen, så nå tenkte jeg skulle bruke kvelden på å forhåndsskrive noen innlegg til dere, slik at jeg har noe å publisere de gangene jeg er helt tom for idéer og tid, for jeg ønsker jo å være en god blogger♥ Kommentér gjerne om du har noen forslag og ønsker til ting jeg kan skrive om. Jeg kommer til å notere meg ned alt dere skriver!

Elise Furland

Kontakt: elise_blogg@hotmail.no

Elise Furland

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits