Elise Furland

Elise Furland

Foto: Beauty by nature

 • 30.07.2011, 16:25
Foto: painted nature

 • 29.07.2011, 18:55
I LOVE BARCELONA

 • 28.07.2011, 21:56


DATO: 10. JULI 2011 (SØNDAG)
STED: BARCELONA (SPANIA)

Heihei! I dag har vi hatt den siste dagen vår her i Syden og Barcelona. Så siden vi enda ikke hadde fått sett Barcelona skikkelig ble det derfor guiding med tur-bussene her. "Barcelona City Tour" ble bussene kalt, og disse bussene var jo rett og slett geniale! Det var tre kjøreruter (rød, blå og grønn), som kjørte rundt på forskjellige steder i hele Barcelona by. Det var slike busser man måtte kjøpe dagskort for å sitte på med, og disse bussene kan man da gå av og på så mange ganger man vil - uten å måtte miste noe av guidingen! I disse bussene satt man nemlig med ørepropper, slik at vi fikk velge eget språk, og guidingen vi fikk var allerede innspilt. 

Vi fikk se mye av byen, blant annet "Plaça de la Sagrada Família", fotballstadion til FC Barcelona, og monumentet "Plaça de la Carbonera". Så etter en dag med buss var omme, ble vi alle enige om at Barcelona må være en av de flotteste byene vi har vært i! Byen var så oversiktlig, stor og åpen, lys, hyggelig og ja... Herregud så fin den var! Så da vi omsider gikk tilbake på hotellet fant vi ut at vi hadde bommet totalt med antall dager vi hadde tenkt å være her. Kun tre dager totalt ble det - noe som rett og slett ikke var nok! Hadde vi visst at det var mye å se og gjøre her hadde vi nok måttet ha vært her en uke til!
Her er klokketårnet av det universitetet vi bodde like ved. 

Slik så tur-bussene ut!
La Sagrada Família!
I morgen skal turen gå mot kalde Norge og Trondheim by igjen.
XOXO 

BARCELONA

 • 26.07.2011, 19:50


DATO: 09. JULI 2011 (LØRDAG)
STED: BARCELONA (SPANIA)

Heihei! Da var cruiset over for denne gang. I dag kom vi nemlig tilbake til havna i Barcelona igjen, hvor vi også startet cruiset vårt for en uke siden. Så i dag ble det tidlig opp med frokost allerede klokken 07.00, før vi deretter måtte sjekke oss ut fra skipet. Her måtte jeg da forlate luksuslivet med service til tusen, all inclusive, super underholdning og ikke minst alle de herlige menneskene jeg har blitt kjent med her inne, - for å nevne noe. Det jeg nå sitter igjen med etter denne herlige uken er herlige minner og opplevelser for livet!

Vi skal heldigvis ikke hjem helt enda. Vi skal være i Barcelona i to netter til, før vi vender snuten hjemover til kalde Norge. Så her skal vi utnytte så mye vi kan av dagene, med å se så mye av byen så mulig, få oss litt guiding og ikke minst få shoppet en del. Hotellet vi bor på er jo like vel den kjente shoppinggaten, La Rambla. Så dagen i dag brukte vi med andre ord i butikkene der, før vi avsluttet kvelden med en stor middag på Hard Rock Café. XOXO

MITT LILLE LAND: 22.07.2011

 • 24.07.2011, 18:13


Etter den forferdelige tragedien som fant sted i Oslo sentrum og på Utøya fredag ettermiddag, har jeg ikke hatt noe annet i tankene mine. At det skulle skje en bombeeksplosjon i hovedstaden her i Norge, etterfulgt av et skytedrama på Utøya like etter, hadde jeg aldri i mitt liv trodd. Minst 93 uskyldige personer er nå bekreftet drept, de fleste ungdommer som var politisk engasjert. Jeg har alltid sett på Norge som et trygt land, og et sted hvor slik ikke skjer. Dette har jeg nå dessverre fått motbevist!

Jeg tror aldri jeg har sittet klistret til TV'en så lenge, hørt så nøye etter på radioen, eller lest så mye på nettavisene noen gang. Jeg har virkelig ikke ord som strekker til for hvor forferdelig dette er, og hvor mye hat jeg legger over Anders Behring Breivik, som er grunnen til denne forferdelige tragedien. Jeg føler meg rett og slett kvalm, uvel og trist, selv om jeg ikke engang kjente noen av ofrene. Jeg sender derfor alle mine varmeste tanker til de pårørende og skadde, som nå sitter igjen med denne hendelsen! Må alle de omkommende få hvile i fred♥

"I en slik grusom situasjon er det viktig å stå sammen og støtte hverandre slik at vi klarer å reise oss igjen." - Kong Harald.

CRUISE: DAG 7

 • 24.07.2011, 15:54


DATO: 08. JULI 2011 (FREDAG)
STED: TIL SJØS (MIDDELHAVET)

Heihei! I dag er det den siste hele dagen vår ombord på "LIberty of the Seas", verdens tredje største cruiseskip! Herregud så trist det er å nesten være ferdig med denne uken! Jeg har jo fått opplevd så utrolig mye, blitt kjent med så mange, og har bare hatt det helt fantastisk! I morgen finner cruiset sted i Barcelona igjen, noe som betyr at vi må sjekke ut fra skipet, og noen andre skal sjekke inn. 

I dag har jeg altså da med andre ord gjort de tingene jeg bare måtte få med meg, før vi skal reise fra "Liberty of the Seas". Så i dag fikk jeg solt meg litt, prøvd "flowrider" (surfe), og jeg har gått på skøyter. Jeg hadde også tenkt til å prøve klatreveggen, men det fikk jeg dessverre ikke tid til, før de stengte den for kvelden. Senere på kvelden var jeg på farvel-show, pakket bagen, og festet for siste gang med de herlige folkene jeg hadde blitt kjent med denne uken. 


Bilde 1: hentet fra google.no 

Flowrider: verdens første surfepark ombord på et cruiseskip. Dette måtte jeg bare prøve, men jeg ble forsen til å få prøve stand-up-surfingen, så da ble det heller boggie-surfing, som vises på bildet under:

Bilde 2: hentet  fra google.no. 


Bilde 3: hentet fra google.no.

Her gikk jeg og Andreas på skøyter de siste 20 minuttene de holdt åpent.
 Bilde 4: fotografert av Elise Furland.

Jeg bare måtte ta et siste bilde av Promenadegaten (shoppinggaten). 

XOXO

THE CUPCAKE CUPBOARD

 • 23.07.2011, 16:35


DATO: 07. JULI 2011 (TORSDAG)
STED: NAPOLI (ITALIA)


Andreas som sitter og koser seg med en sjokolade-cupcake!

Heihei! Det er dag 6, og dagene her på cruiset begynner snart å gå mot slutten. Selv om jeg har en dag igjen her, så føler jeg at jeg må gjøre de tingene jeg enda ikke har fått gjort her på skipet. Så i dag, mellom middagen og det fantastiske is-showet, gikk jeg og Andreas innom verdens søteste butikk. Det var en egen cupcake-butikk, med navn "The Cupcake Cupboard"! En cupcake-butikk med herlige cupcakes i mange forskjellige smaker, nydelige dekorasjoner, og en super hyggelig baker!

Så mellom middagen og is-showet, gikk som sagt jeg og Andreas innom "The Cupcake Cupboard", for en liten dessert.

XOXO

CRUISE: DAG 6

 • 22.07.2011, 22:28


DATO: 07. JULI 2011 (TORSDAG)
STED: NAPOLI (ITALIA)

Heihei! I dag har skipet vært i Napoli. Dette var en by vi allerede hadde bestemt oss noen uker i forveien at vi ikke skulle i land på. Napoli har nemlig blitt en søppel-by, siden det har vært søppelstreik i over ett år. Så byen er visst veldig skitten, søppel ligger overalt, og ellers så er det visst veldig mange masete selgere der. Så istedenfor ble vi på båten i dag. Så da benyttet jeg sjansen for å heller legge meg ned på en solseng - for første gang denne sommeren! Jeg har jo ikke hatt tid til å få noen farge i de tidligere dagene, så det var vel nesten på tide å få prøve solsengene og bassengene nå.
Etter noen timer med grilling av kroppen, var det på tide å gå inn for å begynne å ordne seg for kvelden. Og da jeg kom til lugaren var litt av et sjokk jeg fikk da jeg kom inn til speil og normalt lys. Der så jeg nemlig rett og slett ut som en kokt hummer, og var allerede brent! Å bli brent etter bare noen få timer i solen med solfaktor 30, har jeg aldri i mitt liv blitt før! Solen var jo heller ikke den sterkeste, så her skylder jeg faktisk på solkremen! Vi prøvde en ny solkrem, Eucerin, fra apoteket - den virket verken på meg eller Andreas! Mamma og Pappa derimot brukte Garnier med faktor 20, og den virket slik den skulle. Så heretter blir det Garnier på meg og Andreas også!.....

Kvelden show ble ikke mindre enn et spektakulært isshow, på is-skøytebanen på dekk 3.


Denne apekatten hang i lugaren da vi kom tilbake fra showet!


I kveld var det midnattsbuffet med mye mat, utskjærte frukter, isskulpturer og mye musikk! Ellers så var det også fest her oppe på dekket, med mye stemning og liv.


  

XOXO

CRUISE: DAG 5

 • 19.07.2011, 21:30


DATO: 06. JULI 2011 (ONSDAG)
STED: CIVITAVECCHIA, ROMA (ITALIA)

Heihei! I dag har det igjen vært litt av en dag! For tredje dag på rad skulle vi opp tidlig for å reise på tur. Denne gangen skulle turen gå fra Civitavecchia, hvor skipet var, til Roma. Bare bussturen inn til Roma og tilbake, skulle jo tilsammen ta 3 timer, så det ble med andre ord mye soving da vi satt i bussen (uten guide). Ellers var jo solen oppe og varmet - skikkelig! Det var rundt 31-35 grader i skyggen, og i solen var det jo i hvert fall ti grader varmere, om ikke mer! Det var i hvert fall ekstremt varmt. Faktisk så varmt at kroppen min etterhvert ble slapp og jeg endte opp med å få hodepine. Da var det godt å få stille seg i skyggen av og til, og ikke minst finne en kiosk som solgte flasker med iskaldt vann!

 I Roma fikk vi sett mye! Colosseum, St. Peterskirken, Vatikanstaten og stedet hvor Julius Caesar døde, er bare noen få steder vi fikk sett. Her hadde vi også en lokal guide som viste oss rundt i byen og fortalte historier om bygningene, stedene og monumentene, som var rundt om kring i byen.


En modell av hvordan Colosseum ser ut den dag i dag.

Colosseum!
I Roma fikk vi tre timer til å gjøre det vi ville, før det var på tide å ta bussen tilbake til havna. Så da tok vi først turen til en tilfeldig gate-restaurant, før vi gikk videre for å se på den flotte byen. Vi hadde bestemt oss for at vi bare måtte gå til St. Peterskirken og Vatikanstaten, når vi først var her. Så etter noen minutter til fots kom vi frem til den store, kjente og åpne plassen.


St. Petersplassen!

Tror vi mistet tellingen over hvor mange ganger folk trodde Andreas var franskmann, haha!


Jeg tok over rollen som reiseleder.

Da vi kom tilbake til cruiset var det bare å ta seg en dusj, før vi gikk for å spise. Deretter gikk jeg rett på kino sammen med Viktoria (en venninne jeg fikk ombord allerede første dagen på cruiset). Der så vi filmen "The Social Network", som jeg virkelig hadde store forhåpninger til. Dessverre ble vi skuffet begge to, over den drøye filmen. Så da den endelig var ferdig gikk vi rett opp og festet, sammen med de andre ungdommene. 

XOXO

CRUISE: DAG 4

 • 19.07.2011, 09:24


DATO: 05. JULI 2011 (TIRSDAG)
STED: LIVORNO, PISA, FIRENZE (ITALIA)

Heihei! Som i går, har vi i dag fått opplevd mye forskjellig! I dag hadde vi igjen meldt oss på en tur, men denne gangen var det en "on your own"-tur, hvor vi skulle få skyss med buss til Firenze og Pisa. Først tok vi turen mot "det skjeve tårn i Pisa", hvor vi fikk gå rundt og se litt på tårnet, ta bilder, og ellers kjøpe oss noen suvenirer, om vi ville det. Selv så visste jeg jo at tårnet var skjevt, men ikke  skjevt! Det var helt rart å se det i virkeligheten, siden det så ut som det kunne rase sammen når som helst! Vi var ikke oppe i selve tårnet, på grunn av all køen som var der. Vi skulle jo snart avgårde mot Firenze, så vi hadde heller ikke hatt tid til å stå i kø. Men bilder fikk vi da!
 

Etter vi hadde vært i Pisa en liten time, gikk turen videre med buss mot Firenze. Her brukte vi "fritiden" vår på å spise pizza på en tilfeldig gate-restaurant, før det bar videre til fots for å se byen nærmere. Vi gikk rundt i gatene, tok bilder, handlet noen suvenirer, og bare koste oss. Noe tid til noe ordentlig shopping ble det dessverre ikke tid til, men det får vi heller ta igjen senere, i en annen by. Da vi "endelig" kom tilbake til skipet var det bare å ta en rask dusj, før middagen stod på programmet. Så da en tre-retters igjen var kommet ned i magen, var det snart tid for kveldens show. Denne kvelden skulle det være en kjent musikal på scenen - nemlig "Saturday Night Fever"! Og herregud så bra det var! Mye dansing, sang, sceneskiftene og alt...! Dessverre var det forbudt med både fotografering og filming av showet, så det ble ingen bilder å dele derfra. 

XOXO

CRUISE: DAG 3

 • 17.07.2011, 15:24


DATO: 04. JULI 2011 (MANDAG)
STED: VILLEFRANCHE, NICE, EZE (FRANKRIKE) + MONACO

Heihei! I dag har vi virkelig fått opplevd mye! I dag hadde vi nemlig bestilt oss en guidet tur. På denne turen startet vi med en båt fra cruiset og inn til land, før vi skulle inn i bussene, som allerede stod klare og ventet på oss. 8 ½ time skulle vi bruke på denne turen her, for det var mange steder vi skulle innom, før vi skulle tilbake til skipet. 

Først kjørte vi rundt i Villefranche, deretter til Eze, så tok vi turen helt til Monaco! Monaco, som er verdens nest minste land, var pyntet fint med både flagg, blomster og bryllupspynt. For to dager siden hadde jo det vært prinsbryllup her, så her var det ryddig og pent til vi kom.Ellers så gikk turen videre til Monte Carlo, som er et verdenskjent casino, (noe ala Las Vegas). Vi fire var ikke inne i selve casino'en, siden både jeg og Andreas er for unge enda til å komme inn. Derfor gikk vi heller rundt og tuslet i byen. Noen suvenirer ble kjøpt, før vi skulle gå tilbake til bussen som skulle kjøre oss tilbake til skipet.

Sol og så veldig fint vær har vi dessverre ikke hatt i dag. Det har regnet litt, og ellers har skyene hengt ned i Alpefjellene for det meste av dagen. Men varme har vi heldigvis hatt da! 

I kveld har vi som vanlig (ombord her) spist en tre-retters middag, før jeg gikk og så på et game show. Ellers avsluttet jeg kvelden med en fest igjen oppe på dekk.

XOXO

CRUISE: DAG 2

 • 17.07.2011, 12:40


DATO: 03. JULI 2011 (SØNDAG)
STED: TOULON (FRANKRIKE) 

Heihei! I dag har vi vært på land i byen Toulon, som var dagens stoppested. Dette er en by som er like utenfor Provence i Frankrike. Så i dag gikk vi da i land, uten å melde oss på noen som helst tur.  

Siden det var søndag i dag, så var jo nesten alle butikkene stengt. Det endte jo med at vi fire bare gikk rundt å ruslet, så på byen, tok bilder, og satte oss ned på en tilfeldig café, for å få oss noe å drikke. Byen her var ganske rolig, og det så ikke ut som det var så mye å gjøre her akkurat. Så etter vi hadde vært på land her i noen timer, ruslet vi bare tilbake for å forsette dagen ombord. For på skipet er det jo nok av ting å finne på! Da vi gikk ombord, var det ikke lenge til middagen stod for tur, så det var egentlig bare å begynne å ordne seg til det. I kveld skulle jo det være galla-middag. Mennene skulle gå dress, og kvinnene i kjoler.

Så da en tre-retters middag hadde kommet seg ned i magen, gikk vi deretter til Promenadegaten. Her skulle (den norske) kapteinen holde tale. Han fortalte om skipet, mannskapet og ikke minst passasjerene. 4100 passasjerer, med 76 forskjellige nasjonaliteter, fortalte han at det var ombord - i tillegg til mannskapet! 

Denne søte elefanten møtte oss på lugaren, da vi kom igjen fra spaserturen vår.
Ellers så gikk resten av kvelden i dag til å se på showene i teateret, og ellers ordne seg for en tidlig natt. I morgen venter det nemlig en wake-up call klokken 05.30! Og det er fordi vi har meldt oss på en guidet tur til Villefranche, Nice, Eze og Monaco!

XOXO

CRUISE: DAG 1

 • 15.07.2011, 20:08


DATO: 02. JULI 2011 (LØRDAG)
STED: BARCELONA (SPANIA) 

Heihei! Etter tre år siden sist vi var på cruise, er vi nå på cruise igjen! Denne gangen er vi, som sist, også i Middelhavet, men nå reiser vi med Royal Caribbean International. Her starter turen fra Barcelona i Spania, og vi har i dag fått sjekket inn i lugarene 7399 og 7401, på dekk 7. Båten vi skal bo på i én uke heter "Liberty of the Seas". Dette er verdens tredje største cruiseskip til dags dato, og var verdens største for fire år siden, da den var helt ny. 

Gjennom denne uken vi skal bo her, skal vi innom flere land, noe jeg gleder meg veldig til! Denne båten er virkelig enorm, og de har jo virkelig alt ombord her! Skøytebane, klatrevegg, surfepark, joggebane, fitnessenter, spa, flere badebasseng, bibliotek, shoppinggate, kinosal, mange restauranter og caféer, teater med show hver dag, og mye mye mer! Om jeg kommer til å få tid til å legge meg ned på en eneste solseng i løpet av denne turen, er uvisst!

Ellers i dag så har vi vært oppe på dekk og hatt "Sail Away Party", hvor de fleste av folkene ombord samlet seg for å feire at vi begynner på cruise-reisen vår. Så da ble det musikk, dans, underholdning og mye stemning da klokken slo 17.00! 


Utenom at vi har fått sjekket inn, spist og feiret, så har vi også vært rundt og sett på hva Promenadegaten har å by på av butikker, caféer og barer. Og ellers i dag så ble det festing oppe på dekk 12 for ungdommene på båten, senere på kvelden. Dette resulterte jo i bekjentskap med flere!

I morgen venter en ny og spennende dag, hvor neste stopp er Toulon (Provence) i Frankrike!

XOXO 

JEG HAR VÆRT PÅ CRUISE I MIDDELHAVET!

 • 15.07.2011, 18:09


Heihei! Nå er nok bloggen på grensen til å ligge død, etter godt over to uker uten noe som helst blogging! Vel, jeg har nok hatt mine grunner til dette fraværet. I de forrige innleggene mine fortalte jeg at pakket for en tur til Trondheim. Men det gjorde jeg nok ikke - ikke bare for en tur til Trondheim... Siden sist har jeg nemlig vært cruise i Middelhavet! Jeg var på cruise for tre år siden også, men den gangen var det med  MSC Cruises. Så nå ville vi prøve å reise med et annet selskap. Nå reiste vi med Royal Carribean International, og bodde på "Liberty of the Seas", som er verdens tredje største cruiseskip! 

Siden sist har jeg altså tatt seks fly, vært innom syv forskjellige land (utenom Norge), jeg har møtt mange nye mennesker, vært rundt på sightseeing i mange forskjellige byer, jeg har sett mange kjente steder, monumenter og bygninger, jeg har fått shoppet en god del, og ellers fått opplevd utrolig mye spennende!

Reiseruten på cruiseskipet gikk slik: Barcelona - Provence (Toulon) - Nice (Villefranche) - Firenze / Pisa (Livorno) - Roma (Cicitavecchia) - Napoli / Capri - til sjøs - Barcelona. Men jeg har fått sett mange flere steder enn "bare" disse! Jeg skal skrive dag-for-dag-innlegg om reisen, men jeg trenger litt tid til å laste opp bilder og skrive innleggene. 

I mens kan du jo klikke deg inn HER for å se videoen som God Morgen Norge filmet ombord på "Liberty of the Seas", for noen uker siden. 

XOXO

Elise Furland

Kontakt: elise_blogg@hotmail.no

Elise Furland

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits