Elise Furland

Elise Furland

FLYTTET FRA BODØ

 • 30.07.2016, 14:32
På tirsdag tok jeg og Mamma flyet fra Trondheim til Bodø. Endelig skulle hun komme på besøk til meg, få se universitetet jeg tilhører, se hybelen jeg har bodd på de to siste årene, kjenne den kalde vinden jeg alltid har snakket om, og få oppleve de lyse nettene.

Mor og datter. Bare vi to. Bestevenninnene på tur. Vi koste oss, gikk tur, spiste middag ute, vasket og pakket. Vi koste oss, men det var jo tross alt vaskingen og pakkingen vi kom hit for. For som dere vet så var jeg jo så heldig å få tilbud om fulltidsstilling hos Notar i Ålesund. Og ettersom ingen av forelesningene mine på universitetet har obligatoriske oppmøter, var det ikke noe å tenke på engang. Såklart takket jeg ja!! Fagene kan jeg jo fint jobbe med på egenhånd, for så å reise til Bodø når jeg skal ha eksamen. Såpass selvdisiplin skal jeg vel ha? Jeg har jo hørt om andre som har klart å fullføre utdanningen sin på denne måten, så hvorfor skal ikke jeg klare det? Man får jo til alt man har lyst til, bare man velger å prioritere riktig :-)

Etter vi var ferdige med alt vi skulle gjøre i forbindelse med hybelen og utflyttingen, var det bare å levere ifra seg nøklene, snu seg en siste gang, og dra der ifra med alle de gode minnene. Rart, trist og veldig godt på en gang. Tea kom og hentet oss slik at vi fikk komme oss fra A til B. Vi fikk sendt flyttelasset avgårde med Hurtigruten, spist middag ute med Tea, og tilslutt kommet oss til jernbanestasjonen hvor toget til Trondheim skulle gå. 

Det er rart å si det, men... nå er faktisk Bodø-eventyret mitt over. 

VERDENS VAKRESTE UTSIKT

 • 29.07.2016, 23:33 

 

 

 

 


Solen skinner, himmelen er blå. Det er varmt, og jeg har fått på meg joggeskoene. Alt jeg hører er mine egne skritt, pusten min som peser, og naturen som lever rundt meg. Dagen er rett og slett nydelig, og jeg har stilt meg inn på å nå toppen i dag. Toppen av ett av de mange fjellene rundt hjembygda mi. Naturen er jo så fin, utsikten enda bedre. Jeg vet det, og jeg kjenner det skal bli godt å få en pause fra alt. Kjenne seg levende og bare... nyte.

Forrige søndag gikk jeg sammen med min kjære. Vi fylte sekken med drikke, niste og sjokolade. Nok energi til å nå toppen uten å stresse. På toppen, 848 meter over havet, satte vi oss ned. Vi klarte det! Dere vet følelsen - endelig toppen! Vi satte oss ned over det jeg ser på som verdens fineste fjord. Tomrefjord. Bygda jeg er oppvokst i, hvor jeg har gått mine skritt siden jeg var to år gammel. Bygda jeg har ledd, grått, hatet og elsket. Her satte vi oss ned inntil hverandre og bare nøt utsikten, mens vi knakk av rute etter rute av sjokoladeplaten. Bare kjente på følelsen av å leve livet. For det er vel tross alt dette som er å leve?

MIN NYE PULSKLOKKE

 • 29.07.2016, 17:53


Pulsklokke er noe jeg har ønsket meg i flere år, men som jeg av en eller annen grunn aldri har turt å kjøpe meg. Hvilket merke skal jeg velge? Hvilken modell skal jeg velge? Hvilke funksjoner bør jeg ha? Dere vet, pulsklokker er jo ganske dyre, så det gjelder jo å vite hva man egentlig vil ha før pengene forsvinner ut av kontoen.

For noen måneder siden ble jeg introdusert for denne modellen, Garmin vívo active HR. Og selv om den på dette tidspunktet ikke var kommet til Norge ennå, forstod jeg plutselig at det var denne jeg ville ha! Så forrige lørdag, dagen etter jeg kom hjem fra Indonesia, klarte jeg ikke å dy meg lenger. Jeg gikk fra butikk til butikk, forhandlet om prisen, og plutselig stod jeg der og dro kortet mitt over bankterminalen. Jeg festet den på håndleddet, reiste hjem, og jogget den tyngste joggeturen på lang, lang tid! Jeg pustet og peset, svettet, og kikket ned på klokken med jevne mellomrom. På det meste fikk jeg pulsen opp på 188! Og vet dere hva? Jeg DIGGET det! Jeg digget å trene med klokken. Og ikke bare litt. Så mye at jeg gikk på topptur dagen etterpå - i FEM TIMER! Jeg skal dele bilder med dere fra toppturen litt senere, men akkurat nå ville jeg bare vise dere min nye fantastiske lille dings, som også er en smartklokke!

Hit og dit

 • 25.07.2016, 11:31


Disse feriedagene går virkelig unna! På fredag kom jeg hjem fra Indonesia. På lørdag var jeg i Molde. I går var jeg på fjellet. I dag reiser jeg til Trondheim. I morgen flyr jeg til Bodø. Og i helgen skal jeg flytte inn i min nye leilighet i Ålesund! Jeg har så mange bilder å vise dere, så mye å skrive. Jeg må bare ha tid til å sette meg ned med Mac'en først. Slappe av, puste, skrive i ro. Alene. Akkurat nå er det for mye å gjøre, og for mye som skjer. I skrivende stund sitter jeg faktisk og mobilblogger til dere fra legevakten i Ålesund. Nå hadde jeg liksom litt tid til å si hei til dere. Men ingen skader skjedd altså, jeg trenger bare litt påfyll av allergivaksinen min.

@Amsterdam

 • 22.07.2016, 13:44


Jeg kan nesten ikke tro at jeg klarte å sove i 12 av de totalt 13 timene vi fløy fra Singapore til Amsterdam!!! Haha, det er jo bare helt fantastisk! Jeg ble vekt ett par ganger på flyet for å spise, men ellers hadde jeg sikkert klart å sove meg gjennom hele den lange flyturen. Jeg var tydeligvis utslitt etter 2 ½ uker med ferie ;-)

Nå er snart 7 timer venting i Amsterdam over, og vi skal snart boarde i vårt siste fly til Ålesund. Jeg har så mye å dele med dere fra Indonesia og Singapore, så følg med - det er mange blogginnlegg i vente!

Lever kjendislivet

 • 22.07.2016, 13:03
Innlegg skrevet 15. juli 2016:

Jeg er vel som nordmenn flest. Jeg ønsker å bli sommerbrun, elsker å se at jeg har fått skille, og jeg digger om noen kaller meg for "brun". Nå er jeg jo i Indonesia, så og si ved jordens ekvator, så nå burde jeg vel bli skikkelig brun! Men selv om jeg har vært her siden 4. juli, har jeg ikke hatt på meg bikinien mer enn tre ganger siden jeg kom! Hvor blir dagene av? Hva gjør jeg? Jeg har såvidt fått skille! Jeg må nok snart legge bort tanken om å rekke å bli brun før avreisen hjem til Norge, neste fredag. Her har det nemlig regnet i flere dager, og værmeldingene viser heller ikke noen lysere dager i vente. Svarte skyer, regn og torden. Men det er ikke noe som er så galt, at det ikke er godt for noe. Her i Indonesia vil nemlig alle være hvite i huden! De synes det er sååå fint, og putter faktisk blekemiddel i nesten alt av kremer og kosmetikk! Så når jeg som hvit har gått rundt omkring på shopping, på trening, i gatene, ved monumenter, uansett - har folk sett på meg som jeg er en slags kjendis! De glor langveis fra, tar snikbilder av meg, og blir helt i ekstase hvis de får lov til å ta bilder sammen med meg! Altså, til og med på familiebildene vil folk ha meg med på! Noen har til og med skrevet til meg på Instagram, og kan ikke tro at jeg faktisk svarer dem. Haha, det er så surrealistisk - og jeg elsker det! 

Det utrolige skjedde!

 • 19.07.2016, 03:24


Det aller beste som kunne skje, skjedde! I går ringte nemlig den indonesiske taxisjåføren som hadde kjørt oss hjem på lørdagen!!! Han hadde ryddet i taxibilen sin, som han egentlig bare leier, og hadde da funnet Robert til savnede mobiltelefon under det ene bilsetet! Whæ, snakk om flax! Dere kan tro vi ble lykkelige! Så på onsdagskvelden, når vi kommer "hjem" til Indonesia, får han den endelig tilbake igjen. Da vet vi i hvert fall at "Find my iPhone"-appen sin mistet-funksjon faktisk fungerer! Nå må jeg bare undersøke om det finnes en tilsvarende app for Samsung, for dette var faktisk bare helt utrolig!

Nå er det klart for en ny dag her i Singapore, og nye opplevelser står for tur! Nå ligger vi faktisk 6 timer fremfor dere, og ikke 5 slik som i Indonesia. Så når dere leser dette er jeg nok ute i Singapores gater ett sted. Kanskje på Universial Studios? Vi må ut og se hvordan været er først.

Jeg får dessverre ikke lagt ved noen bilder til dere i dette innlegget, ettersom jeg bare blogger fra mobiltelefonen min. Men på onsdag kommer det masse bilder! Klem.

Next stop - Singapore

 • 18.07.2016, 08:30
Meg, stemoren min og hennes venninne var på jentetur til Singapore i forrige uke. Deilig å kunne gå timesvis inne i kjøpesentrene uten en gjeng mannfolk på slep, som lengter etter å reise hjem. Men dessverre rakk jeg hverken å gå innom alle butikkene jeg ønsket, eller å faktisk se Singapore by. Så det gleder jeg meg veldig til i dag! I dag reiser vi nemlig hele gjengen over med båten fra Indonesia til Singapore, og legger oss inn på hotell for to netter. Det blir gøy!

50 år

 • 17.07.2016, 15:26  
   
   
  

Heisann! Klokken er ikke mer enn 21.26 her i Indonesia, men allerede nå kjenner jeg at det er på tide å komme seg i seng. Etter Pappas bursdagsfeiring i går, ble det ikke mye søvn å få på øyet før jeg stod tidlig opp å sole meg igjen i dag. Det ble en fin, men kanskje en litt annerledes kveld enn vanlig. Og dessverre fant vi ut i dag at Robert hadde glemt igjen mobiltelefonen sin i taxien som kjørte oss hjem i natt. I dag har vi derfor brukt det meste av tiden vår på å spore den opp, låse den, og å kjøre rundt å lete etter den. Dessverre for oss var ikke lokaliseringen på "Find my iPhone" så veldig nøyaktig, ettersom at området vi lette i har endret seg litt siden satelittbildene ble tatt. Nye hus er bygd opp, og området hvor vi tror mobilen befant seg viste seg å være midt i slummen. Vi gikk rundt og lette, men måtte tilslutt bare gi opp søket. Utrolig kjipt, og så utrolig synd for Robert!

Under the surface

 • 16.07.2016, 03:19


DCIM\100GOPRO
  

Okei, ut av sikkert TRE HUNDRE undervannsbilder av meg selv, var dette de to beste jeg kunne finne! Haha, hvordan er det mulig? Jeg vet egentlig ikke om jeg burde le eller gråte, men jeg lo i hvert fall sinnsykt godt da jeg gjennomgikk kamerarullen på go-pro'en i går kveld. Så nå lurer jeg fælt - hvordan klarer folk å se vakre ut under vann?

Det er meldt skikkelig drittvær i dag, men ennå skinner solen. Så nå skal jeg bort til klubbhuset for å sole- og bade meg litt, før det blir bursdagsfeiring for Pappa senere i dag! Han fyller nemlig 50 år i august, så det fortjener en real feiring!

Sjømat i Barelang

 • 15.07.2016, 17:11


Hvis det er noe jeg virkelig har fått utfordre meg på her borte, så er det maten! Asiatisk mat er noe jeg i grunn alltid har vært veldig skeptisk på, rett og slett fordi jeg ikke er vandt med det. Råvarene er ofte ukjente og tilbredt på en måte som jeg ikke er vandt til, og ellers hater jeg sterk mat! Sushi, nudler, skalldyr eller disse rare sausene som restaurantene gjerne serverer den asiatiske maten med, er noe jeg for eksempel aldri har likt. Så dersom fisk, pizza, burger, taco eller pasta har stått på menyen, har jeg alltid valgt det istedenfor.

Men så var vi her da. Indonesia. Asia. Her er det ikke mye vestlig mat å velge mellom. Faktisk er det veldig få steder som har annet enn asiatisk mat på menyen. Men det er vel kanskje greit når jeg først befinner meg i Asia? Å smake litt lokal mat, liksom. Her blir det i hvert fall tilbredt slik det skal bli tilbredt. 

Pappa sa i hvert fall her en dag at han var positivt overrasket over hvor uredd jeg har vært, og hvor mye jeg har turt å smake på. Og her for eksempel, (viser til bildene), var vi på tur til Barelang. Det var i forrige uke vi var der, og vi skulle blant annet innom Vietnam Camp, men også spise sjømat på denne caféen nede ved havet. Levende fisker, kamskjell, krabber og andre sjødyr svømte rundt i forskjellige "dammer", og det var bare for oss å velge ut hva vi ville ha tilbredt og servert. På bordet havnet blant annet kamskjell og krabber, og tro det eller ei, men jeg syntes faktisk det var godt! Kamskjell og krabbe! Jeg har aldri i mitt liv likt skalldyr, så dette trodde jeg aldri at jeg skulle si! Faktisk var det eneste som ikke falt i smak, kokkosnøtten. Haha, stolt!

SNAPSHOTS FRA INDONESIA

 • 15.07.2016, 13:53 

 
 

1) Klar for take-off i Ålesund.    2) Snart klart for landing i Singapore.    3) Huset til meg, Andreas og Robert.    4) En nordmanns problem i Asia.    5) Området vi bor i har så mange fine trær.   6) Ønsket mitt å bli millionær gikk endelig i oppfyllelse.    7) Soling på gang.     8) Vårt fine infinity pool.    9) Lever det gode liv.    10) De tre siste bildene ble tatt ved feiring av Hari Raya, hos noen venner av Pappa og stefamilien min. 

INDONESIA

 • 13.07.2016, 17:58


Det har nå gått 10 dager siden vi ankom Batam, vårt feriested her i Indonesia. Livet er herlig, og vi lever late dager i 40 grader hver dag. Sol er det for det meste, men slik som i dag har det faktisk regnet hele dagen. Regnvær her er ikke det samme som regnvær i Norge. Regner det her, stopper alt opp, og det er bare å løpe inn for å søke ly før det tar helt av! Så slik ble det i dag. Ingen soling som planlagt, men heller vandring innendørs på et kjøpesenter her i Batam. Vi dro egentlig bare dit for å kjøpe lunsj, men det endte opp med at vi ble der hele dagen. Selv brukte jeg tiden min på blant annet fotmassasje. Én time fotmassasje kostet meg 132 000,-. Dét høres bare helt sinnsykt ut, men dette er heldigvis i rupiah som ikke tilsvarer mer enn 85 norske kroner!! Altså - JA, takk! Hver dag!

Her er klokken 23.58 akkurat nå. Vi ligger fem timer fremfor dere. Så nå sitter vi hjemme hos Pappa og stemoren min og ser film, mens vi koser oss med noe godt i glasset. Jeg tenker også å få skrevet noen utkast til innlegg mens jeg er her. Her har vi nemlig wifi, noe vi ikke har i det huset som jeg, broren og kjæresten min bor i. Apropos hus. Visste dere at det, etter indonesisk lov, ikke er lov for en jente og gutt å bo i samme hus før de er gift? Man har heller ikke lov til å være sammen etter midnatt uten oppsyn av foreldre. Så i morgen stikker jeg og Robert og gifter oss, sann by the way. NEIDA! :-)

1. juli 2016

 • 03.07.2016, 15:59


I går fortalte jeg dere at jeg hadde underskrevet arbeidskontrakt hos Notar. Ironisk nok hadde jeg faktisk min allersiste arbeidsdag før ferien i dag. Jeg har ikke jobbet mer enn en måned, men som jeg så vidt har nevnt for dere tidligere så skal jeg reise til varmere strøk nå i juli. Faktisk så reiser jeg avgårde allerede førstkommende søndag! Da går turen først med fly fra Ålesund, via Amsterdam, videre til Singapore, før vi til slutt tar båten over til Indonesia. Altså, jeg tror nesten ikke på meg selv her jeg sitter og skriver at jeg er på andre siden av jordkloden om bare TO dager! Kanskje på tide å pakke litt for real? Alt jeg har fått ned i bagen til nå er klær. Alt for mye klær. Men hvordan pakker man egentlig når man skal være borte i tre uker? 

Foruten om å pakke, skal jeg ta meg en runde rundt på familiebesøk i kveld. Alt må liksom ordnes i dag, for i morgen er jeg igjen fullt opptatt med litt av hvert. Først signere husleiekontrakt!! Også skal jeg på Sommerfestivalen på Giske! Det blir gøy. Her snakker vi Marcus & Martinus, Astrid S, DeLillos, Sondre Justad og Karpe Diem, for å nevne noen. Sistnevnte er nok de jeg gleder meg aller, aller mest til! Da skal jeg smile, synge og kose meg, selv om regnet høljer ned rundt meg.

Elise Furland

Kontakt: elise_blogg@hotmail.no

Elise Furland

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits