Elise Furland

Elise Furland

Jeg elsker følelsen...

  • 28.09.2010, 20:40


...av å kunne holde i mine hender, det mest verdifulle en fotograf eier♥

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Da skal jeg tilbake til lesingen. Jeg har nemlig en prøve om celler i morgen.

USA - 13. til 16!

  • 27.09.2010, 23:00


13. august 2010. Vi brukte enda en dag til på stranden, for å bade og steke oss i den varme solen. Vi var der ikke så veldig lenge, men nok til at Anna ble lei, av å bare ligge der. Så vi reiste deretter til en superkjedelig handlegate, hvor vi oppholdt oss i ca. 10-15 minutter - før vi tok turen til nærbutikken for å kjøpe noen bagger. Etter tre-fire ukers tur her i USA, så ble jo kofferten vi hadde med oss - "mindre og mindre" for hver dag. - Så for å ha sjangs til å få med oss noe som helst hjem igjen av det vi hadde kjøpt, så måtte vi kjøpe oss noen flere bagger.


Image and video hosting by TinyPic


Da vi kom hjem igjen, startet pakkingen... Neste dag, tidlig på morgenen, så skulle vi jo ut av huset vi nå hadde hatt for en hel uke... Så alt måtte pakkes denne dagen. Huset hadde jo mange rom, så vi måtte jo gå gjennom absolutt alle - ørten ganger, for å være sikker på at vi ikke hadde glemt noe... I tillegg måtte vi jo vaske en del, så, ja... Men vi brukte ikke resten av dagen bare til å pakke, rydde og vaske. - Nei, vi reiste først ned på stranda for å se solnedgangen, før vi reiste på en Hawaii-restaurant. Koselig kveld, ja!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

XOXO


14. august 2010. Det å flytte ut av huset i Venice, var egentlig ganske så trist. Det var bare ett tegn på at om at vi om bare én dag - skulle sette oss på fire fly hjemover til Norge. Men dagen var likevel positiv. Vi skulle jo tross alt reise til endepunktet vårt, Miami! Men før vi ankom byen, så stoppet vi jo litt her og der... Èn av plassene vi stoppet, var egentlig helt tilfeldig. Pappa ville egentlig bare se litt, siden han pluttselig så at det var ett informasjonssenter midt ute i 'ødemarka'. Det viste seg å være ett veldig bra stopp, for her fikk vi nemlig se både aligatorer, skilpadder, og vi fikk også se en utstoppet panter!


Image and video hosting by TinyPic
Det var ikke noe fare for hjort her nei, men pantere!! Slike skilt så vi mange plasser i Florida.

Image and video hosting by TinyPic
Dette var det nærmeste vi kom en levende panter. Den var utstoppet.

Image and video hosting by TinyPic
Se aligatoren!!

Image and video hosting by TinyPic
Men se hvor nært veien den var da! Det var ikke noe gjerde eller noe, som holdt aligatorene inne...!

Image and video hosting by TinyPic
Disse var jo over alt.


Vi kom tilslutt frem til Miami, og åhh, for en herlig by! Lyst, varmt, fullt av skatere og mye liv. Men så mye av byen fikk vi jo ikke sett da, siden vi tross alt bare fikk være der èn dag... Men likevel så fikk vi se South Beach og pittelitt av byen... Ellers så stoppet vi jo ute for en pizza, og gikk senere på en suvinir-butikk. Men etter det så var klokken så mye at vi deretter reiste tilbake til hotellet, for å få litt søvn, før vi grytiiiidlig neste morning skulle begynne på hjemreisen.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Flere norske her? :-)

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
South Beach.

Image and video hosting by TinyPic

XOXO


15. august 2010. Vekkerklokken var stilt på rundt 04.00 tiden på morgenen, og planen vår var egentlig å ta et morgenbad ved South Beach, slik at vi kunne si at vi både hadde badet på både vestkysten og østkysten av USA, på tre ukers mellomrom. - Dessverre så var det fortsatt helt svart utenfor, så det hele hadde egentlig blitt litt dumt... Likevel måtte vi opp for å pakke ferdig, og deretter sjekke ut fra hotellet. Nå skulle vi levere inn den herlige Buick bilen vår, og deretter ta en shuttle til flyplassen. 

Første landing skulle være i New York igjen. Og rett før vi landet, så havnet jeg i drømmeland. Da jeg våknet sånn ètt minutt senere (trodde jeg ihvertfall) - at vi var på vei opp i luften igjen. Jeg så ut som ett eneste stort spørsmålstegn, og begynte å si "HÆ?! Men, jeg trodde?... Skulle ikke vi være i New York i 4-5-6 timer da?! Har jeg sovet så lenge? Nei! ANDREAS, HVA ER DET SOM SKJER??!!" - Han svarte da at flyet ikke klarte å lande, slik at den måtte opp i lufte igjen for å prøve på landingen på nytt. Da vi endelig klarte å lande, så måtte vi den neste timen, sitte å vente inne i flyet, fordi gate'n vår var opptatt...

Image and video hosting by TinyPic
Disse to duene ville være med på flyet fra Miami til New York, haha.

På Gardermoen satt vi etter tre fly, og ventet på det siste flyet. Vi hadde reist i godt over ett døgn, og vi var totalt utslitte! Så mens vi ventet på siste flyet vårt hjem, så fant jeg meg en sofa - hvor jeg la meg neppå for å sove. Hele kroppen min var helt nummen av utmattelse, men likevel så ville jeg ta fly tilbake til USA, - for jeg visste hva som ventet meg hjemme... Ett skikkelig rotete rom! Så uansett hvor sliten jeg var da jeg kom hjem, så klarte jeg ikke å sove - før jeg hadde ryddet det verste...

Den 16. august 2010 var vi hjemme igjen i Norge, og mitt livs eventyr på over 600 norske mil med bare bil, ble det totalt. Vi har kjørt fra kyst til kyst, Los Angeles til Miami med bil, i 15 forskjellige stater. Ufattelig mange opplevelser ble det! - Jeg har bla. vært på kjendisbesøk i Hollywood. Jeg har stått på stupet av Grand Canyon. Jeg har spist biff i Texas. Jeg har vært "på besøk" hos Elvis i Graceland. Jeg har vært i tre store Orlando-parker. OSV. Opplevelsene er det hundrevis av! Og jeg SKAL tilbake! Jeg har jo tross alt 35 stater igjen å besøke, hihi :-)


Image and video hosting by TinyPic

Har du vært på en lignende opplevelsestur noen gang? Hvor?
XOXO

USA - 9. til 12.

  • 26.09.2010, 17:15


9. august 2010. Solen strålte, og dette var første dagen vi hadde tid til å reise på stranden, for å slappe av, bade og sole oss ved selveste Mexicogulfen! Varmt var det både på land og i vannet. I hele fire timer lå vi å stekte oss, før vi tok turen hjemmover. Anna stakkar som hadde ligget og sovet på magen, så bokstavlig talt ut som en kokt hummer da hun kom hjem...! Hun var solbrent på HELE baksiden, og hadde ett svært skille! Rød på ene siden, og hvit på andre siden av kroppen.... Haha, off, men jeg skal ikke si så mye selv. Jeg som egentlig aldri bruker å bli solbrent, ble jo selvfølgelig det. - Faktisk så ble ALLE i gruppa, skikkelig solbrent! Så før vi reiste ut for å spise, så brukte vi tiden til å dusje, og deretter smøre oss med MYYYE aloe vera!


I Amerika, så har alle restauranter og spisesteder en tendens til å avslutte dagen mellom klokken 21.00 og 22.00, noe som er ganske så kjipt egentlig. Fordi, slik som vi brukte å gjøre det, så reiste vi rundt og opplevde ting om ettermiddagene, og var ikke 'hjemme' igjen før på kvelden. Så da vi reiste rundt for å finne ett spisested som fortsatt var åpent, så var mange av de ganske så fullt opp. Uansett da, så havnet vi denne dagen på en mexicansk restaurant, men det ente jo med at vi måtte stå og vente ganske så lenge, før det ble noen ledige bord da. Da vi endelig fikk bord- og sitteplasser, så fant ihvertfall jeg og Anna veldig fort ut at man egentlig ikke kunne få noen verre stolen enn hva vi fikk... De var ikke akkurat noen myke stressless'er ihvertfall... Det var noen skikkelige harde pinnestoler, ja! Solbrenthet + harde stoler = dårlig kombinasjon... Men ellers så var jo maten kjempegod!

Image and video hosting by TinyPic
Bildet her er tatt på en mexicansk restaurant i Los Angeles.
XOXO

 

10. august 2010. Denne dagen våknet jeg med en fortsatt grusom rygg, og i tillegg til det så hadde nakken min vridd seg... Siden jeg var så utrolig solbrent, så klarte jeg jo ikke å sove på ryggen, (eller ha noe nært ryggen) - så jeg sov jo helt rart... Men dette skulle ikke stoppe dagsplanene mine/våre likevel. Denne dagen skulle vi nemlig ta turen til Forth Myers, en by sør for Venice. I Fort Myers så skulle vi på ett shoppingsenter kalt "Miromar Outlets". Og det var ikke noe vanlig shoppingsenter, nei. Det var faktisk ett utendørs ett! Ganske koselig, med mange butikker, 'gater', osv. Butikkene var alt fra Tommy Hilfiger, Guess, DKNY, Ralph Lauren, Nike, - til Subway.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Disse to bildene er hentet fra miromaroutlets.com.

Etter noen timer, og etter at en god del penger var brukt opp, - så møttest vi igjen (familien vår, Anna sin og to andre norske vi var sammen med), og tok en pause på Starbucks. Starbucks sin Frappuccino med vanilje, var vel noe av det jeg drakk mest på turen vår, (pluss vann og brus da selvfølgelig). Så det passet bra med en ny stopp der, ja. Nammm...


Image and video hosting by TinyPic

Før vi reiste hjemover, så avsluttet vi dagen på en pizzeria. Herlig!

XOXO


11. august 2010. Solbrentheten til alle i gruppa, var fortsatt ganske så ille, så vi holdt fortsatt ly for solen. Aloe vera faskene ble tømt som om det var mat, og vi lå der som noen tømmerstokker hele gjengen. Ett besøk på nærbutikken var vel det eneste "spennende" som skjedde denne dagen. Ellers så slappet vi bare av 'hjemme'.

Image and video hosting by TinyPic

XOXO


12. august 2010. Det var ikke mange dagene igjen av turen vår. Den 16. august skulle vi reise hjem til Norge, og jeg hadde snart vært der i tre uker. Selv om jeg hadde vært der ganske så lenge, så hadde jeg ikke fått noen særlig brunfarge, så selv om jeg var solbrent så måtte jeg ut på stranden igjen, for å sole stedene som enda ikke var brent. Smart? heh...Kanskje ikke, men jeg ble jo faktisk litt brunere... Heldigvis så var vi bare på stranden i ett par timer, før vi tok turen hjemover.

Image and video hosting by TinyPic

Hjemme så holdt de andre på å forbrede seg til å reise til Sarasota, en by som er litt nord for Venice. De ventet heldigvis på oss andre, som kom inn døren med sand mellom tærne. Så etter en rask dusj, så ble det en liten biltur igjen på oss. 

Da vi kom frem til byen, ble det ett lite søk på hvilke shoppingsenter som bra, før vi hoppet av. Penger ble det igjen brukt, så noen poser ble det på oss denne dagen også. I tillegg fikk jeg også fikset neglene mine gratis, og deretter så ble jeg også sminket med både Elizabeth Arden og i.d. Bare Minerals, begge på èn time! Lucky me :-)

Senere den dagen, fortsatt i Sarasota, så tok vi turen til en park. Ikke en helt vanlig park, men den var mer som ett ekorn-terretorium. Det var fullt av tamme ekorn, og jeg mintes tilbake til da jeg var i England, for rundt 10 år siden, i en slik park... Det var da jeg gjorde som pappa'en min gjorde (trodde jeg ihvertfall). Jeg stakk frem fingeren min mot ekornet, og ble selvfølgelig bitt... Pappa derimot holdt frem en potetskrue, noe jeg ikke hadde sett... Og det hele endte faktisk med at jeg måtte på sykehuset!... - Så denne feilen skulle jeg ikke ta igjen, her i USA. Men en god del bilder tok jeg likevel, på nært hold.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Samme kvelden så reiste vi inn igjen til sentrum, og gikk på en fin spansk restaurant for å feire pappa. Han hadde jo tross alt bursdag. Og da vi kom hjem ble det både kaker, donuts og gaver :-)

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

XOXO

back in America

  • 25.09.2010, 22:03


Heihei! Den 23. juli 2010 reiste jeg på min beste tur noen sinne, til USA. Og mens jeg var der borte prøvde jeg å skrive litt for hver dag, av mine opplevelser "over there". - Men etter at jeg kom hjem tre uker senere, etter avreisedatoen, - hadde jeg fortsatt ikke fortalt dere om den siste uken på turen vår... Og nå har det jo gått over fire uker, siden jeg kom hjem igjen... - Og flaut er det nesten å begynne å skrive igjen fra hva som skjedde for over en måned siden... Uansett så fikk jeg for en stund siden lånet feriedagboken til Anna, og fikk begynne å notere litt. Men uansett om det er superlenge siden ferien min var over, så har jeg lyst til å ha det meste av ferien min inne her på bloggen. Det er fordi at det da blir enkelere for både meg og de i familien min, å kunne lese om den beste turen i livet mitt, så langt!

7. august 2010. Tre dager hadde vi nå vært i Orlando og i parkene, og denne dagen skulle turen gå videre mot målet vårt, Miami. Men før vi skulle helt frem til Miami by, så skulle vi bo én uke i ett hus vi skulle leige. Dette huset lå i Venice (en liten by på vestsiden, midt i Florida). Men før vi skulle flytte inn i huset, måtte vi jo innom "Wall-Mart", som er én kjempestor butikk som har ALT! Vi måtte jo kjøpe inn både mat, vaskemiddel, sko, solkrem, klær, osv for å klare oss. Og i hele TO timer var vi inne og handlet, på denne éne butikken. - Men egentlig så var det jo ikke det noe rart, siden avstandene mellom ting vi trengte - var enorme!
Etter en god stund med handlig mellom hyllene, så skulle vi flytte inn i huset, som skulle være vårt for en hel uke. Vi kjørte til gaten "Villas Drive", hvor huset skulle ligge, og da vi så huset kom latteren. Huset var sitron-gult med en knall blå dør, noe som så litt spesielt ut, men huset var veldig fint innendørs! Vi hadde fem soverom (med både king, queen og vanlige senger), tre bad, to stuer, ett kjøkken, ett vaskerom, og ikke minst ett svømmebasseng ute i hagen! - Og herlig var det!
Soverommene ja. Jeg og Anna fikk ett stort soverom med hver vår queen-size seng, "walk-in closet", utgang til svømmebassenget, tv, kommode, air condition, vifter, osv. - Så vi hadde ikke mye å klage på! - Eller jo, vi hadde nesten ikke trengt air conditon'en, siden Anna alltid "frøys" og slo den av ALL THE TIME!! Gud så sur jeg ble til slutt... Planen min var jo liksom ikke å sove i badstu-temperatur heller, men men...Ellers den dagen så hadde jo mamma bursdag, så litt feiring ble det jo. Besøk fikk vi også, av to andre norske som vi kjente fra før av, som var i området. Så vi pratet og koste oss hele den kvelden.

XOXO

8. august 2010. Denne dagen både regnet det og tordnet det hele tiden! Dråpene var store som elefanter, så vi holdt oss for det meste innendørs. Men en tur på nærbutikken, "Wall-Mart" og en tur på en kinesisk restaurant ble det. - Men det så ikke ut som vi hadde holdt oss innendørs akkurat, den dagen... For etter bare to sekunder ute i uværet - så var vi heeelt gjennomvåt, bokstavlig talt! Dråpene dryppet ned fra oss som bare det da vi kom under tak igjen, og tilslutt så var det nesten som en dam som lå under oss...!
Uansett. Dette var også dagen jeg smakte sushi for første (og sikkert siste gang også)... Jeg har alltid hatt lyst til å smake sushi, og siden vi var på en kinesisk restaurant som solgte dette, så ble det det jeg spiste. Det så jo litt godt, men off! Nei, jeg holder meg til vanlig fisk, ja!... Dette var ikke noe for meg, nei!
Jeg er sikker på at vi tok noen bilder fra da jeg smakte på sushien, men selvfølgelig så finner jeg jo ingen bilder fra denne dagen...

XOXO

USA

  • 22.09.2010, 20:30


Heihei! Øynene mine har egentlig hengt langt ned i helse-boken en god stund nå, siden vi skal ha prøve i morgen. Men nå, for en liten stund, så tok jeg meg en pause, fra lesingen... Og siden mørket hadde begynt å lagt seg utenfor, så orket jeg ikke å ta meg en kjøretur, noe planen min egentlig var... Så da kom jeg på det jeg har lovet dere lesere, men enda ikke har fullført helt...

Om dere fulgte bloggen min i sommer, så fikk dere nok med dere at jeg var til USA i tre uker, på familietur, pluss min venninnes familie. Der kjørte vi over hele landet med bil, fra vestkysten (Los Angeles) til østkysten (Miami), og brukte ni kjøre-dager. 600 mil, fordelt på 15 stater ble turen på. Men det jeg lovte dere, var jo å poste hva jeg gjorde imellom statene... Det gjorde jeg jo forsåvidt, men ble aldri heeelt ferdig. Faktisk så hadde jeg en hel uke igjen å blogge om, fra ferieturen. - Og nå, siden jeg har "tid", så tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om de siste dagene i paradiset "over there". Dette er fordi jeg har lyst til å ha det meste av turen min samlet sammen på én plass, og fordi det er enklere både for meg og andre å lese om hva vi gjorde. Så stay tuned!

Hvis dere vil lese innleggene jeg har postet hittil fra USA, så ligger i menyboksen "Reiser", under headeren.

Image and video hosting by TinyPic
Bilder fra de tidligere innleggene mine fra USA♥
SAVN!!

XOXO

Foto: a cat

  • 12.09.2010, 19:35
Heihei! Siden jeg ikke har noe særlig å blogge om i dag, tenkte jeg at jeg heller kunne legge ut noen bilder jeg tok av den søte nabokatten vår, Laks. 

Grillfest

  • 05.09.2010, 14:45


En gang hvert år, bruker hele nabolaget vårt å samles for å ha en felles grillfest, og i går hadde vi årets grillfest. Da ble både garasjen ryddet, bordene rigget inn og pyntet, og grillene ble klargjort for å tennes på. Både voksne, barn og dyr, kom for å grille og ha en fin kveld. Her er noen få bilder fra kvelden..

Image and video hosting by TinyPic


 

  

  
Elise Furland

Kontakt: elise_blogg@hotmail.no

Elise Furland

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits