Elise Furland

Elise Furland

Store og små gleder

 • 30.09.2014, 21:00


Tusen takk for alle tilbakemeldinger og delinger på forrige innlegg! Dere aner ikke hvor mye det varmer og betyr for meg, at dere støtter opp meg og hudpleiebransjen, i en slik sak! Jeg har nemlig av den oppfattningen av at det ikke er så enkelt, verken å bli "sett" eller hørt, når så mange mennesker velger å stole på kjente bloggere og nettbutikker, istedenfor utdannede fagfolk. Så igjen, tusen takk, alle sammen♥

Collage_1

Nå har jeg akkurat kommet hjem, etter fem timer i byen sammen med Tea og Kristin. Dagen har vært utrolig koselig og fin, og vi har bare gått rundt og vandret, sett og shoppet. Jeg for min del, har satt meg selv på "shoppestopp", og har bestemt meg for å kun dra bankkortet dersom jeg ser noe som jeg virkelig har lyst på! Så for min del, ble det for det meste bare titting og vindusshopping - men som dere ser, så fikk jeg med meg en liten pose likevel. Tea derimot, hadde i hovedsak en vinterjakke på shoppinglisten. Men hun kjøpte vel egentlig med seg alt mulig annet, bortsett fra akkurat det. Haha. 

Siden vi så at et parfymeri reklamerte med gratis foundation-analyse, så måtte jeg jo såklart innom og sette meg ned i sminkestolen! Sminken ble delvis fjernet, og deretter tok butikkdamen en scanner opp til ansiktet mitt, og fikk scannet noen små punkter av huden min.

Noen foundation kjøpte jeg ikke med meg, men fargen min ble i hvert fall K-L7W2, hva nå enn det kan fortelle...?

På bildet under, ser dere hva som gjorde at jeg bokstavelig talt ble helt på gråten av glede! Ananasbrusen (og pærebrusen) fra Molde - finnes her i Bodø!!!♥  Ååååh, små gleder♥ 

Hva har du gjort i dag?

Lytt til en hudpleier, ikke en uvitende blogger

 • 30.09.2014, 12:09


Vi har nå kommet til slutten av september, og allerede nå begynner det å gå mot kaldere tider. Mange bloggere har i den forbindelse begynt å dele sine hudpleierutiner for den kommende vinteren. Men er det noe som irriterer meg mer enn vinteren i seg selv, så er det det at bloggere uten form for kunnskap om hudens funksjon, deler sine anbefalinger for spesifikke hudpleieprodukter, for sine lesere.

Jeg som er utdannet hudpleier, vet at hud ikke "bare" er hud. Det ligger mye bakgrunnsinformasjon på hvorfor man har den huden man har, både med tanke på arv, hudtype og hudtilstand, men også andre indre- og ytre faktorer. Med tanke på hudtyper og hudtilstander, er noen fettfattige (tørr), andre er fete. Noen er tåler mye friksjon, andre er svært sensitive. Noen har utbrudd forårsaket av urenheter, andre har utbrudd forårsaket av uttørring. Noen har aldersrynker, andre har solskadd hud. Noen har god fuktighet i huden, mens andre flasser på grunn av dehydrering. Poenget mitt, er at det finnes drøssevis av forskjellige hudtilstander. På grunn av dette, må man derfor også få tilpasset produkter for sin hud. Og det er akkurat dette jeg irriterer meg så grenseløst over, at disse bloggerne tydeligvis ikke forstår! Folk trenger ikke hjelp til å finne èn spesifikk krem, som er god. Folk trenger hjelp til å finne produkter fra et merke, som er godt likt. 

Det finnes en jungel av forskjellige merker ute på markedet. Noen er billige, andre er dyre. Ofte får man det man betaler for. Men det skal ikke være nødvendig å betale 500,- kroner for en krem som du leste om på nettet, hvis den ikke passer din hud. Dette ødelegger bare for hudpleiemerkets rykte, når du deretter kommer ut og forteller dine venner over hvor skuffet du ble over kremen. Men vet du selv egentlig hvilke produkter huden din bør ha?

Jeg som hudpleier, ser på huden slik:

 

Dette forteller meg mye om huden. Her kan jeg ofte se matallergier, tarm-problemer, hormoner på ville veier, dårlig leverfunksjon, lite inntak av vann, solskader, lunger som er nedsatt på grunn av røyking, mye inntak av syrer og koffein, og hudsykdommer - for å nevne noe. Huden er med andre ord som et eneste stort kart av vår egen livsstil, våre indre organer, og eventuelle sykdommer som vi har. Så hvilken pleie en person trenger, kommer helt an på hva huden forteller oss.

Jeg vil tørre å påstå at rundt 90% av alle de menneskene jeg har hatt til behandling oppgjennom årene, har trodd feil om sin egen hudtype! Cirka 90%! Og det sier vel litt om hvor vanskelig det er å skjønne seg på huden og hva den trenger av pleie? 

Jeg skal ikke avslutte dette innlegget med å anbefale dere noen spesielle produkter. Men jeg vil anbefale at hvis man er usikker på sin egen hud og hva den trenger - at man oppsøker en hudpleier, og får tatt en hudanalyse!

Da var dagens preike over :) 

Visste du at huden din kan leses som et kart?

Heaven is for real

 • 28.09.2014, 20:25


IMG_6211

I dag er det søndag! Det betyr for meg en sen morgen, en lang og god frokost, timevis av surring på badet, og vasking av hybel. En deilig og avslappende dag, med andre ord, og det er vel dette disse søndagene er skapt for?

Bortsett fra dette, har jeg i dag vært på kino med Tea og Ragnhild. Vi så "Heaven is for real", som vi bestemte oss for å se for ett par dager siden, etter at vi ble forelsket i traileren. Haha. Og den stod heldigvis til forventingenen! Den var utrolig rørende og fin, og ett par steder underveis i filmen, kjente jeg at tårekanalene hadde lyst til å renne fra seg litt. Men jeg var visst ikke alene om dette, da jeg plutselig hørte snufsing fra samtlige mennesker fra kinosalen. Åååh♥

IMG_6213

IMG_6236 

Ellers har jeg nå kommet hjem, og har i skrivende stund spist opp en hel boks med blåbær med vaniljesaus over! Herremin så cravings jeg har fått på blåbær, de siste ukene! Jeg har vel spist mer de siste ukene nå, enn hva jeg har gjort hele mitt liv. Haha. Men så mye mangler jeg har på forskjellige vitaminer og mineraler til vanlig, så er vel ikke dette det verste å få craving på.

Hva har du brukt søndagen din på?

@UiN

 • 27.09.2014, 21:55
Er det flere enn meg som blir fristet av å gjøre andre ting, når man egentlig har planer om å studere? Jeg kan i hvert fall skrive under på at jeg er èn av dem som aldri klarer å sitte iro lengre enn tyve minutter med studiene hjemme, før jeg får "mark" i rumpa. Når jeg sitter på universitetet derimot, går jeg inn i en eller annen form for "transe", og kan sitte og studere og lese kontinuerlig.

Så i dag bestemte jeg meg derfor for å låse meg inn på universitetet, og jobbe med matematikken min der. Og for å si det sånn; det var godt for samvittigheten, det! Det er jo tross alt mindre enn to måneder igjen til jeg skal ha eksamen! *Whæææ, panikk!*

Ellers så kom jeg nettopp inn døra hjemme, etter en god økt på treningssenteret! Det ble en halvtime jogging på mølla, etterfulgt av rygg- og rumpeøvelser. Så nå skal jeg bare hive meg i dusjen, før jeg skal sette meg ned fremfor TVen med en stor skål med blåbær! Mmmm♥

Tilbake på blogg.no

 • 26.09.2014, 20:29


Da er jeg endelig tilbake på blogg.no, etter 2 ½ år på wordpress.com. Grunnen til hvorfor jeg har valgt å flytte tilbake hit, var rett og slett fordi jeg ikke var særlig fornøyd med wordpress, av flere grunner. Jeg kunne blant annet ikke bestemme hvordan mitt eget bloggdesign skulle se ut, uten å måtte betale noe for det. Bildene jeg lastet opp til innleggene mine, fikk elendig kvalitet. Og i tillegg til dette, har wordpress satt en grense på hvor mye lagringsplass man kan få lov til å ha der, uten å måtte betale. Så nå som jeg nå hadde nådd denne grensen, ønsket jeg egentlig bare å flytte tilbake til den gode, gamle og konstnadsfrie bloggen min!

På grunn av at jeg ville over til blogg.no igjen, har jeg i de siste ukene jobbet mye for å reposte alle innleggene mine på nytt fra wordpress. Dette har jeg gjort fordi jeg ønsker å ha alle minnene mine samlet på ett sted. Så til dere som synes jeg har spammet en del i det siste - beklager. Uansett, så føles det helt fantastisk å være tilbake på blogg.no! 

Så nå håper jeg både gamle og nye lesere vil følge meg videre her, på denne bloggen! Her er forresten noen snapshots fra den siste tiden:
29.08.14: Helg

 • 26.09.2014, 19:23


IMG_5564

IMG_5566

Etter en uke med festligheter, mange forelesninger, og mye studier generelt på fritiden - kjenner jeg at det skal bli godt med en helg og noen dager til overs. Fadderuken her på Universitetet i Nordland, holder jo fortsatt på. Og for øyeblikket er det fest på studenthuset, for de som er glad å kle seg ut. Jeg for min del hater å kle meg ut, og valgte heller å vente med festinga til i morgen.

Planene mine for i kveld, er derfor ganske rolige og uskyldinge. Først skal jeg ta meg en tur på treningssenteret, før jeg deretter skal hjem igjen og forsette kvelden med Paradise Hotel Danmark, som jeg mangler å se noen episoder av. Ha en fin fredagskveld!

27.08.14: Time flies

 • 26.09.2014, 19:22


Til tross for at det er en smule skummelt å bo alene på et sted jeg ikke er kjent, så synes jeg det er ganske så koselig her oppe i nord likevel. De fleste menneskene virker både åpne, vennlige og svært ærlige - noe de kanskje er godt kjent for også, både på godt og vondt.

Ellers så er naturen her veldig fin og sjarmerende, og kan på mange måter minne meg litt om Romsdalen. Så i det siste har jeg begynt å gå litt rundt omkring, både for å se meg rundt, men også for å ta litt bilder. Jeg savner jo å gå rundt å ta bilder av alt og ingenting, men med tanke på at jeg var borte på skole og jobb 12 timer av gangen da jeg bodde i Trondheim, så fikk jeg liksom aldri tid til å ta meg slike "turer". I tillegg så synes jeg jo det er kleint å stå og ta bilder av både meg selv og ting generellt, når det kommer folk spaserende forbi meg hele tiden. Og det gjorde det jo i Trondheim. Her i Bodø er det derimot mye mer "øde", så her går det helt fint an å ta bilder stort sett overalt, uten at jeg skal føle meg superklein!

Fotor0

Ellers så føler jeg at dagene bare løper avgårde! Jeg skjønner egentlig ikke hvor tiden blir av, for jeg rekker egentlig ikke så mye i løpet av en dag? Jeg står opp, går på forelesninger, kommer hjem, spiser, jobber med studiene, reiser på trening - og vips, så er klokken passert midnatt. Det virker heller ikke ut som at kroppen min heller skjønner hvor tiden blir av, for jeg rekker liksom aldri å bli trøtt på kveldene lengere heller. Jeg kan ligge til klokken fire på natten, og vente på å bli trøtt. Og da sier det jo seg selv at natten blir kort, når jeg skal opp på forelesningene mine noen timer senere. Nå skal jeg ta å sette meg ned med studiene mine igjen, og jobbe frem til kjæresten min er ferdig på jobb. For da skal vi nemlig ha Skype-date, hihi♥

19.08.14: Møte med skogens konge

 • 26.09.2014, 19:21


Svett og sliten, var jeg på vei opp den sisten bratte bakketoppen av joggerunden min. I ørene mine, dundret det fra spillelisten på mobilen, og jeg tenkte på hvor godt det skulle bli å komme hjem og dusje om en liten stund. Når toppen var nådd, og jeg begynte nedoverbakken mot målet, så jeg plutselig et gigantisk, brunt dyr, som løp ut av stien jeg jogget på. Jeg skvatt til og bråstoppet, før jeg hylte inni meg "Det var en elg!". Jeg stod og måpte, smilte og visste ikke helt hva jeg skulle gjøre for å uttrykke meg selv for hvor glad jeg var. Men det første som slo meg, var vel at jeg måtte være stille. Tanke nummer to, var å sende melding til alle jeg kjenner, om hva jeg nettopp hadde sett.

Etterhvert kom tanke nummer tre, som slo meg "herregud, den kan jo være farlig!". Haha!

IMG_5551

Jeg fikk jo sett min første elg i Namsskogan Familiepark, forrige søndag. Men nå fikk jeg altså sett min første, frie elg! Wooohooo! (Bildene er fra Namsskogan).

Desktop7

Ellers har jeg vært på skolen og hatt forelesning om finansregnskap i dag, jeg har powernap'et en god og lang stund, og jeg våknet til slutt av en haug av meldinger på mobilen. Der var det blant annet en melding fra kjæresten som hadde vært på jobbintervju i dag, og som gikk derfra med jobben i handa! Wiihii♥

15.08.14: Hittil i Bodø

 • 26.09.2014, 19:19


Nå er det fire dager siden jeg kom til Bodø. De første to dagene gikk hovedsaklig til å få pakket ut tingene mine, og organisert de inn på hybelen min, uten at det ble et så altfor stort kaos. Ellers fikk jeg heldigvis noen koselige avbrekk med Robert, med blant annet byvandring og mye god pizza. Jeg lo vel for det meste av tiden da Robert forklarte og viste meg hvor liten denne byen virkelig er. For den er virkelig knøttliten! Ikke særlig sjarmerende heller, må jeg si. Men gøy er det likevel å bli kjent i en ny by!

Såklart har jeg også fått brukt en del tid på Universitetet denne uken, hvor vi har fått en god del praktisk informasjon om studietilværelsen her i Bodø. Vi ble også oppdelt i faddergrupper den første dagen, som var veldig betryggende for meg som kom til skolen på egen hånd. For selv om jeg liker å tro at jeg er ganske så utadvendt av meg som person, så er jeg likevel vel en stor smule nervøs når jeg ikke kjenner en sjel.

IMG_5696 

IMG_5698

Akkurat nå sitter jeg derimot helt alene på hybelen min, etter at jeg med et tung hjerte kjørte Robert til flyplassen tidligere i dag. Da var det tid for han å reise tilbake til Trondheim, for å forbere seg på et nytt skoleår. Heldigvis har han fått verdens beste timeplan, som gjør til at vi enkelt kan finne tid for å treffes ofte! Ellers skal jeg på Truls-konsert i kveld, og har så smått begynt å forberede meg til et vors, sammen med noen andre fadderbarn. 

Nylig oppdatert12

10.08.14: Turen videre til Bodø

 • 26.09.2014, 19:17


IMG_5594

IMG_5598

Etter 4 timer kjøring og resten av dagen til bruk i Namsskogan Familiepark, var det godt å tenke på at vi hadde bestilt oss en hytte for den kommende natten. Brekkvasselv camping, heter det der vi bodde. Her hadde vi naturen og sjøen rett utenfor hyttedøren, en liten jokerbutikk, en bensinstasjon og edge-internett, haha. Vi kjørte innom butikken for å kjøpe oss litt snacks, frukt, kveldsmat, frokost og et spill. Alt som var igjen var et Yatzy-spill, så dette ble det mange runder av, før vi etterhvert sovnet i hver vår køyseng.


Mandag 11. august.

IMG_5603

IMG_5604

IMG_5617

IMG_5619 

IMG_5628 

IMG_5630

Etter en god natts søvn i hytten vår, våknet vi opp til en knallfin dag. Solen strålte og varmet godt, og dermed ble frokosten inntatt ute i den fine naturen, før det var tid for utsjekk og avgang nordover igjen. Vi visste kjøringen kom til å ta over 6 timer, så vi hadde ikke akkurat noen tid å miste!

IMG_5659 

Nylig oppdatert11

IMG_5686

7 timer kjøring, noen dopauser, litt drivstoff, veiarbeid langs veien, middag, og en powernap senere - ankom vi den nye hybelen min i Bodø klokken 21.30! Siden jeg ikke hadde sett hybelen i virkeligheten før, var jeg veldig spent på hvordan hybelen virkelig så ut! Vi parkerte bilen utenfor, og gikk nervøse og spent bort til huset og ringte på. Hybelvertene var  hyggelige, og hybelen var mye finere i virkeligheten enn på bildene - så både jeg og Robert ble helt i ekstase, etter de hadde vist oss rundt! Hvordan det ser ut her, kommer i et innlegg senere. Ha en fin dag, så lenge :)

10.08.14: Namsskogan Familiepark

 • 26.09.2014, 19:04


Dagen for flytting fra Trondheim til Bodø var kommet. Og allerede klokken ti søndags morgen, var jeg og Robert plassert i en stappfull bil, på vei nordover. Robert ble med meg oppover på turen som selskap, støtte og guide. Robert dimmet jo nettopp fra militærleiren i Bodø, så han kjenner jo byen ut og inn, noe som er veldig betryggende for meg som aldri hadde vært i Bodø før.

Vi hadde i flere uker i forveien planlagt å stikke innom Namsskogan Familiepark, på veien opp til Bodø. Det er en familiepark full av norske dyr alt fra griser, reinsdyr, kaniner, fjellrev, bjørner, gauper, struts og elg! Sistnevnte har jeg alltid hatt en drøm om å se, noe som spesielt trønderne har gitt meg rare blikk for, og ledd seg ihjel over at jeg aldri har sett før. For elg er jo såååååå vanlig i trøndelag... Men nå har jeg altså bodd to år i trøndelag, og de har forsatt ikke kommet til syne. Så dere kan tro jeg ble glad når vi begynte å nærme oss Namsskogan etter ca 3-4 timer kjøring!

IMG_5358

IMG_5278

IMG_5284

IMG_5291

Da jeg var liten, hadde jeg en kanin-bamse som jeg var helt avhengig av. Jeg hadde henne i armen døgnet rundt, og hvis jeg ikke hadde henne når jeg skulle sove så gråt jeg. Noen år senere hadde jeg kaniner som kjæledyr i flere år. Så kaniner har dermed alltid vært en del av meg og barndommen min. Når vi da gikk forbi området hvor kaninene var, gav jeg bare kameraet til Robert og løp inn til kaninene. Haha♥

IMG_5350

IMG_5301

Dere kan tro jeg løp mot gjerdet når elgene var neste post! Øynene var digre, hjertet hamret og jeg ble som et barn igjen og ropte "EEEEEELG!!! ROBERT!!! ELG!!! SEEEE!!". Haha! Siden kua på bildet under var så nærme meg, måtte jeg selvfølgelig klappe henne, og ikke mist ta bilder sammen med henne! Men jeg er litt usikker om gleden over møtet var like stor for henne som for meg, hahahha bare se:

IMG_5316

IMG_5314

IMG_5364

Neste vi skulle se var bjørnene! Åååå herremin for noen nydelige skapninger! Jeg ble helt forelska, og hadde bare lyst til å komme meg innenfor gjerdet for å gi bjørnene en god bamseklem. Se så søte da:

IMG_5372

IMG_5376

IMG_5391

IMG_5405

IMG_5421

Om dere er i Namsskogan noen gang, så dere bare prøve denne berg-og-dalbanen! Jeg hadde egentlig ikke lyst oppi, fordi jeg ikke klarer karuseller med høy fart. Men når jeg fikk vite at vi kunne styre farten selv - da hoppet jeg oppi uten å mukke, sammen med Robert! Tre ganger, haha!

IMG_5428

IMG_5436

IMG_5440

IMG_5445

IMG_5465

Etter vi hadde fått i oss en matbit, tok vi oss en rolig og avslappende båttur rundt på vannet. Det fantes også hamsterhjul, trampoliner, et "tøffingtårn", kano og trøbåter rundt om, så det var mye å velge i for å ha det gøy og slappe av. Ellers forteller bildene egentlig veldig godt selv hvor fin denne dagen var!

IMG_5482

IMG_5490

IMG_5542

IMG_5509

IMG_5529

IMG_5537

IMG_5546

IMG_5581

IMG_5549

For en dag♥

09.08.14: 1 år

 • 26.09.2014, 19:00


Nå har jeg og Robert vært sammen i ett år! Det føles så fantastisk godt, trygt, fint og deilig å være sammen med en så kjekk, fin, omsorgsfull, trofast og snill kjæreste! En som alltid vil meg godt, setter meg først, og som alltid er her for meg. Hver eneste dag med Robert, føler jeg meg så glad, nyforelsket og elsket, som gjør at jeg føler meg som verdens heldigste jente. Hver eneste dag♥


Hele lørdags for- og ettermiddag, brukte vi til å pakke, kaste og vaske ut av hybelen min. Vi hadde egentlig sett for at dette kunne ta ca 3 timer, men disse timene doblet seg visst. Jeg hadde visst litt mer ting, som var bortgjemt både her og der, som jeg hadde glemt av at jeg hadde - så tiden gikk. Trøtte og slitne satte vi oss ned hjemme hos Robert. Han sovnet en stund, mens jeg måtte begynne å stelle meg for kvelden. For til tross for at vi hadde brukt hele dagen på å styre rundt på den gamle hybelen min, skulle ikke det stoppe oss for å feire dagen vår! Til kvelden hadde vi nemlig bestilt oss et bord på Trondheims fineste restaurant, Eld, for en bedre middag! En 5 retters middag, for å være nøyaktig!

IMG_5254 

IMG_5258

IMG_5265

IMG_5266

IMG_5269

Etter en nydelig middag - (som vi fortsatt får vann i munnen av å tenke på,) forsatte vi turen rundt i byen. Vi satt oss først inn på Friday's og tok noen drinker, og møtte etterhvert også min gode venninne, Anna. Hun hadde kommet flyttende fra Romsdalen til Trondheim dagen før, fordi hun skal begynne å studere på NTNU.

IMG_5272

IMG_5273
Verdens beste aka mannen i mitt liv♥

01.08.14: #i morgenkåpa

 • 26.09.2014, 18:58


Det var en rar, men samtidig en deilig følelse å kunne stå opp, uten at jeg måtte forberede meg på å reise på jobb i dag. For første gang på lenge har jeg faktisk ferie! Eller nei, jeg er faktisk arbeidsledig! Men vel og merke så er det jo bare 11 dager til jeg skal starte skoleåret mitt i Bodø - så det var nok på tide å avslutte arbeidslivet her i Trondheim i går.

I går fikk jeg ellers unna det som har med endring av postadresse, jeg fikk bestilt frakt for vinterdekkene til bilen min, og jeg fikk bestilt service på bilen min, slik at alt er klart til jeg reiser. Det som gjenstår nå er pakking, utvasking av hybelen, selve flyttingen, og innkjøp av forskjellige bøker og ting jeg trenger til skolen. Bortsett fra dét, har jeg likevel mye tid til å slappe av på, kose meg, leve livet og samle sammen energi.

Nylig oppdatert9-001

Selv om jeg stod opp for godt over tre timer siden, har jeg fortsatt ikke kommet meg ut av morgenkåpen min. Det frister liksom ikke å ta på seg ordentlige klær når jeg ikke har noen spesielle planer for dagen. I skrivende stund sitter jeg å ser på TV, og skal snart starte maraton med den danske versonen av Paradise Hotel, som jeg ligger 6 episoder bak! Men før det, skal jeg likevel prøve å friste med meg Prada ut i regnværet, for en tissetur. Hun har nemlig nektet å bli med ut tidligere i dag, fordi det regner så mye - så nå er det virkelig på tide å få henne ut, før jeg må vaske gulv etter henne. Haha, hun lever i hvert fall opp til divanavnet sitt...♥

31.07.14: Min siste arbeidsdag

 • 26.09.2014, 18:56


IMG_4928

Det er en litt vemodig tanke å tenke på at mine dager som hudterapaut på Trondheims fineste og koseligste hudpleiesalong, Henne&Han, er over for meg. Sminke, skjønnhet, hud og kropp, er noe jeg brenner for, og som jeg er stolt av for å ha en bakgrunn i. Men jeg har nå kommet til et punkt, hvor jeg ønsker å gjøre mer ut av meg selv, både som persom, og også mer ut av mine egne kunnskaper og ferdigheter. Jeg ønsker å komme meg ut, opp og frem, og da har jeg til slutt innsett at jeg må gå mer skole og gi meg selv en større karriere, enn hva jeg har oppnådd så langt. 

IMG_4933

Jeg forlater en herlig gjeng av gode kollegaer, samarbeidspartere og venner, nå som jeg i kveld har lukket porten på hudpleiesalongen på Lade Arena for aller siste gang. Men nå kan jeg ikke annet enn å vente spent på hva som venter meg når jeg flytter til Bodø! Kanskje savner jeg jobben som hudterapaut så mye, at jeg begynner å jobbe deltid i en salong der oppe?

30.07.14: Familiedager

 • 26.09.2014, 18:55


Etter at jeg flyttet til Trondheim for to år siden, har besøkene hjem til Romsdalen blitt kraftig redusert, i forhold til da jeg bodde i Ålesund og kom hjem hver eneste helg. Distansen har jo blitt mye lengre, og jeg kommer derfor bare hjem i feriene, når jeg har tid. Og med det, blir ikke gjensynene med familien akkurat ofte.

Før helgen, kom Pappa innom meg på jobben, da han var på vei til Lofoten for en "svipptur". Dit skulle han på motorsykkeltreff, og reiste selvfølgelig da i sin gule, kule "knallert". Vi hadde jo ikke sett hverandre siden påska, så det var virkelig godt å få se han igjen, og å få en stor og god pappa-klem! Det ble en cafétur og litt butikkgåing, før han satte seg på sykkelen for å forsette turen, og lovte å komme innom meg igjen på tilbakeveien.

Nylig oppdatert7

I mellomtiden, kom Mamma og Andreas også oppover fra Romsdalen en tur. Andreas tok lappen på torsdag den 24. juli (Jippi! Hurra!), og kjørte hele veien oppover til trøndelag. I tillegg ble han sjåføren til meg og Robert, da vi var ute og feiret søskenbarnet mitt, Julie, sin 20 års dag! Så i beruselsens søte stund, kom Andreas etterhvert og hentet oss, og kjørte oss hjem. Tenk, bare tre dager etter at han tok lappen, kjørte han alene på de traffikerte veiene i Trondheim! Det er tøft gjort det!

Bursdagsfest_Julie

Her er et bilde fra den koselige og fine bursdagsfesten til Julie - vel og merke før alkoholen var nådd blodet. Bursdagsbarnet var selv fotografen!


Dagen derpå, på søndag, kjørte jeg innover til Lundamo. Der var det samlet flere slektninger av meg, noe som var veldig koselig å se! Vi spiste god mat, pratet mye, og lyttet til uværet som plutselig kom forbi, med både torden og lyn fra intet.

IMG_5140
Trekløveren♥

IMG_5121
Fine mammaen min og tante Jorunn.


Så var det blitt mandag. Jeg hadde for første gang på flere uker en fridag, og Pappa ringte og ville ha med meg og Andreas ut for å finne på noe. Forslaget jeg kom opp med da, var da mat oppe i restauranten på Tyholttårnet, og deretter bowling, noe som var veldig kjekt!

IMG_5147

IMG_5149

IMG_5158 2
Enda en trekløver♥

IMG_5172

 IMG_5178

Det er så godt å tenke på at jeg har fått sett både Mamma, Pappa og Andreas de siste dagene. At jeg har fått gode klemmer, fine smil, og mange hyggelige stunder. Hvem vet når jeg får se de neste gang? Kanskje ikke før jul? Kanskje ikke før neste år? Jeg vet ikke. Dessverre.

23.07.14: Grillspyd fra himmelen

 • 26.09.2014, 18:54


Desktop6

Jeg vet ikke hvor mange engangsgriller jeg og Robert har kjøpt hittil i år, men det er ikke få, siden sommeren har vært så fin i år! Men her om dagen, irriterte vi oss litt over at engangsgrillene ikke har nok "fres" i seg. Så da bestemte Robert seg rett og slett for å kjøpe en liten, enkel, men en fresen, god grill! Og siden han gjorde det, har vi ikke gjort annet enn å grille!

Jeg jobbet senvakt i dag. Og etter en lang og varm dag på salongen, ble jeg møtt til en påtent grill og et stort brett med grillspyd, da jeg kom inn døren hjemme hos Robert. Åååå, herregud så godt det var! Synn dere ikke kan smake dette gjennom bildene! Se så godt!

IMG_5082

IMG_5095

IMG_5094

Grillmat og rødvin i melkeglass, på verandaen... Det er sommeridyllen sin det!

21.07.14: Samboerskap med min kjære

 • 26.09.2014, 18:22


IMG_4975

Å våkne i en stor og god seng på en søndag morgen, med en vifte rettet på fullt senga - var som en drøm da temperaturmåleren hadde bikket over 30, før vi hadde stått opp. For de kommende to ukene, har jeg flyttet inn hos kjæresten min, da familien hans er på ferie. Prada, hunden i familien, er også her sammen med meg og Robert. Og for meg som alltid har ønsket meg hund, passer jo dette meg helt perfekt, hihi!

IMG_4981

For øyeblikket sitter jeg nå ute på verandaen og spiser frokost alene, mens Robert og Prada fortsatt sover. Ikke så rart da klokken bare er 09.00 på morgenen, og vi satt oppe til langt på natt og så film. "The Wolf of Wall Street", så vi. Men herregud så lang den er! Vi har allerede brukt to kvelder på å se den (og en haug andre serier), og fortsatt gjenstår det en halvtime igjen av filmen. Haha. Vi blir vel å se ferdig i kveld, tenker jeg, når vi trenger en pause fra sola og varmen. I går var jo temperaturen oppe i hele 50 grader i sola!!

Som i forgårs og i går, så blir det nok bading på oss i dag også, samt grilling og soling! Åh sommer, du skjønne, fine!

18.07.14: Svaret fra Samordna Opptak

 • 26.09.2014, 16:59


Det er ikke før de to siste ukene jeg har tenkt tanker om hva helsike jeg skal gjøre om jeg ikke kommer inn på skolen i Bodø. Jeg har ligget våken til langt på natt, hatt mareritt når jeg har sovet, og har ellers gnagd meg gal i hodet i våken tilstand. Det er ingen selvfølge å bli plukket ut som én av 25 heldige studenter, av 112 studenter som på lik linje med deg også har søkt det samme som deg på førstevalget sitt. Men det jeg egentlig har vært mest redd for ved dette, er det at man må sende så mange papirer via Posten! Er det bare meg som synes dette er en gammeldags- og ikke minst usikker måte å sende så viktige papirer, med tanke på hvor ofte ting forsvinner ved frakt?!

I forgårs, forgårs kveld, begynte Facebook-statusene å eksplodere om hvor folk hadde kommet inn på høyskoler og universitet. Jeg følte jeg skulle svime av nervøsitet, for tenk om jeg ikke skulle få tilbud om skoleplass! Jeg hadde hjerte i halsen, og skalv av nerver, da jeg logget meg inn. Jeg nistirret i skjermen... Deretter hylte jeg, lo og smilte fra øre til øre! Jeg hadde kommet inn! Det var som om 50 kilo fra skuldrene mine bare forduftet i løpet av to sekunder. Det - var - godt! Siden, har jeg ikke gjort annet enn å glede meg over at tre fremtidige år i Bodø er bekreftet og fastslått! Plutselig føler jeg meg så rolig, trygg, og ikke minst glad!

Desktop3

14.06.14: Sommer og sol

 • 26.09.2014, 16:57


Hei på dere! Siden sist jeg var innom bloggen, har Robert endelig dimmet fra militæret - jippiiii♥♥ Jeg har derfor vært veldig mye sammen med han, siden han kom hjem i slutten av juni, så bloggen har ikke vært påtenkt engang.

Vi har spist mye god mat, badet mange ganger, solt oss i den gode trønder-varmen, levd livet, jeg har vært med venner, og jeg har jobbet mye. Nå jobber jeg seks dager i uken i salongen, og kjører siste innspurt, før jeg skal pakke sammen tingene mine og slutte. Tenk, om bare én måned bor jeg i Bodø! Jeg blir nesten litt redd, bekymret og spent på samme tid. Haha, ennå så vet jeg jo ikke om jeg faktisk har kommet inn på skolen engang, siden inntaket ikke er før den 20. juli, som vil si nå på søndag. Jeg er så speeeent!

Nylig oppdatert6-001

Jeg har forresten funnet ut at jeg ikke har tatt bilder av noe annet enn sol, varme, bad og myyye mat den siste tiden... Haha, sommer altså♥

Desktop1 Desktop2

20.06.14: Hos Mamma

 • 26.09.2014, 16:54


IMG_4728

God kveld dere! Nå har nok de fleste begynt på skoleferien, kan jeg tenke meg? Jeg sitter i hvert fall i skrivende stund i barndomshjemmet mitt, i Romsdalen. Jeg kom hit i går ettermiddag med bussen fra Trondheim, og skal være her fram til mandag. Og guuud så koselig det er å være hjemme igjen! Jeg har jo ikke vært hjemme siden påske, så det var veldig godt å få se igjen både bygda og familien min igjen!

Både i går og i dag har jeg vært rundt på besøk, og hatt besøk. Dette har egentlig blitt en "må gjøre"-greie, hver gang jeg er hjemme her. Men ellers har jeg fått slappet av litt også, noe som har vært veldig deilig.

IMG_4754_1

Akkurat nå sitter jeg rundt salongbordet på stua, som er dekket med frukt og sjokolade. Rundt sitter jeg, Mamma og Andreas og koser oss, med TVen som lyser opp fredagsunderholdningen. Det er vel dette vi kaller familiekos :)

18.06.14: Avsluttning og vitnemålsutdeling

 • 26.09.2014, 16:53


I kveld var siste gang jeg gikk ut skoledørene på nye Strinda videregående skole! I motsetning til tidligere, gikk jeg ikke denne gangen ut dørene med skolevesken over skuldrene med de tunge skolebøkene, den horrible skolepcen, og med tankene på de kommende innleveringene. Nå gikk jeg ut skoledørene med en liten finveske, iført kjole, vitnemålet mitt i hånden, og et stort smil om munnen! Ææææ, endelig er skoleåret med allmenn påbygg over!

Nylig oppdatert5 

Det har vært litt rart å gå i klasse med så ulike mennesker. Mennesker med ulike mål og verdier, ulik bakgrunn av yrke, og ulik alder. Året har bydd på både glede, latter, krangler og drama. Likevel er det mange sjeler jeg kommer til å savne, nå som vi splittes til både høgskole, arbeid, folkehøgskole og militæret.

IMG_4716

Her er noen av vi (få) som hadde møtt opp til kveldens avsluttning + vår fine, flinke og gravide lærer.

02.06.14: Sola er min beste venn

 • 26.09.2014, 16:52


IMG_4592

  IMG_4597

Siden klokken 13 i dag, har jeg ikke gjort annet enn å kose meg ute i solen. Jeg har lest bok, hørt på musikk, sovet, og snakket i telefoner, samtidig som solstrålene har forsynt seg av den bleke kroppen min. Det har vært så deilig. Deilig å bare slappe av, nyte fineværet, kjenne den gode sjøluften, og kjenne solen varme! 

Nylig oppdatert4  .

IMG_4595

Hadde det ikke vært for at jeg, etter fem timer, var både blitt sinnsykt nødt på do óg kjempesulten, hadde jeg ligget ute ennå! Men nå som jeg alt har kommet hjem, smurt meg inn med after-sun, og har satt meg ned på kjøkkenstolen, så blir jeg nok sittende her resten av kvelden. I morgen tidlig bærer det derimot rett ut igjen, før jeg skal på jobb. Jeg fikk jo et ganske så bra skille i dag, så nå gjelder det bare å bygge på en brukbar brunfarge så lenge solen er her :)

31.05.14: Husmora med stor H!

 • 26.09.2014, 16:50


Image and video hosting by TinyPic

Siden jeg verken tåler kumelk, sauemelk, ostestoff, geitemelk, pistasjenøtt, bygg, egg, gliadin (hveteprotein), ølgjær, hvete og poteter, så er det ekstremt vanskelig for meg å finne mat som jeg faktisk kan spise. Absolutt alle mulige varer som jeg vurderer å kjøpe i butikken,  jeg lese av innholdsfortegnelsen på. Det er sykt kjedelig, men samtidig så ekstremt viktig! Om jeg bommer, og får i meg en dose av noe jeg ikke tåler, kan jeg risikere å være dårlig i 1-2 uker etterpå. Og dét er kjedelig det!

I og med at jeg så og si ikke tåler noen "ferdigvarer" man får tak i butikken heller, (ikke engang i de allergivennlige hyllene), er jeg stort sett nødt til å lage maten min selv. Cirka én gang i uken setter jeg derfor av tid til å lage meg både hjemmelagede knekkebrød og banan-havrepannekaker, (som du kan finne oppskriften på HER). Hvor mye jeg lager kommer litt an på hva jeg har tilgjengelig av ingredienser, men jeg prøver alltid å lage ganske mye, slik at det gjerne holder en ukes tid i gangen. Siden jeg ikke hadde noen planer etter jobb i dag, ble det til at jeg utnyttet anledningen til å lage maten min for neste uke. Jeg vet ikke hvor lenge jeg stod på kjøkkenet og "kokkelerte", men plutselig var det blitt kveld, 17 banan-havrepannekaker og fire(!!) brett med knekkebrød. Haha, det holder sikkert til to-tre uker det her! Så om dette ikke er en stjerne i husmorsboka, så vet ikke jeg altså! I tillegg til dette har jeg både vasket klær, skiftet på senga, óg ryddet rommet mitt. Hurra for slike dager!

29.05.14: 26°: Et norsk sommerparadis

 • 26.09.2014, 16:47


I dag har det vært over 26 grader her i Trondheim! 26 grader - i Norge! Kanskje det bare er meg, men jeg føler det vanligvis aldri skjer... Eller?

I hele 5 ½ timer lå jeg på et pledd på Marinen, sammen med noen venner fra klassen. Vi grillet og koste oss i solsteika, og skravlet om alt mellom himmel og jord. Snart er jo skoleåret over, og vi har alle sammen plutselig begynt å få litt panikk for at vi gjennom skoleåret har vært litt dårlige til å catche opp og finne på noe sosialt sammen, utenfor skoleområdet. Men med litt flere fridager på planen, ser det ut til at det kan det bli mer av fremover :)

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Mens resten av gjengen bestemte seg for å gå ut på byen i kveld, valgte jeg heller å reise hjem. I morgen skal jeg jo på jobb igjen, og da orker jeg ikke å føle meg trøtt og sliten, mens jeg henger over kundene. Så istedenfor å hive meg på flaska, valgte jeg heller å jogge meg en halv mil ute i solskinnet. Digg! I følge langtidsvarselet, er det kun meldt om sol og høye temperaturer fremover! Wiii, herregud, dette skal utnyttes! ♥♣

28.05.14: Aldri mer vgs!

 • 26.09.2014, 16:45


Herregud så godt det er å endelig være ferdig med alle eksamene mine! Som nevnt tidligere, så hadde jeg matteeksamen på mandag, og i dag hadde jeg eksamen i norsk hovedmål. Utrolig nok ble jeg faktisk positivt overrasket over at jeg fant en oppgave jeg faktisk likte i det skumle eksamenshefte! Til dere som hadde norskeksamen i dag, så valgte jeg oppgave nummer 3, som var den oppgaven man skulle skrive en kreativ tekst om frihet, likegyldighet og engasjement. Selv så følte jeg at det gikk veldig bra, og gleder meg faktisk veldig til å få tilbake resultatet!

Ellers har denne dagen vært helt nydelig! Jeg som hadde forventet å sitte i den gyselige kalde gymsalen, som vi hadde sittet i på matteeksamen i på mandag, hadde lært av mine "tynnkledde feil" - og var i dag kledd i ullundertøy, fleecejakke og langbukse! Så da jeg kom ut fra skolen klokken 13, holdt jeg bokstavligtalt på å smelte bort i de over 20 gradene som viste seg på termometeret. Dermed var det bare én ting å gjøre; å kjøre rett hjem, for å skifte til noen lettere klær, før det bar tilbake til byen for å grille på Marinen, sammen med to venninner.

Image and video hosting by TinyPic
 

26.05.14: Matematikkeksamen!

 • 26.09.2014, 16:40


Husker dere jeg nevte at jeg håpte jeg skulle komme opp til skriftlig eksamen? I did! Og herlighet for en fantastisk følelse det var! Jeg hylte bokstavlig talt av glede, haha. For det betyr nemlig at jeg ikke kommer opp til muntlig eksamen i juni!!

At jeg kom opp i matematikk var egentlig helt greit, selv om jeg egentlig hadde håpt på å komme opp i det andre alternativet, som var nynorsk, men man kan ikke alltid få alt man ønsker seg. I dag var uansett dagen jeg skulle inn i ilden, eller "fryseren", som jeg heller ville ha kalt det. Gymsalen vi satt og hadde eksamen i var så sykt kald, at jeg bare satt og frøys og nærmest hakket tenner... i fem timer - med jakke på! Jeg tok meg heller ikke tid til å spise eller å gå på do. Så der satt jeg... kald, sulten og tissetrengt. Haha. Heldigvis har jeg kommet meg hjem til trygge omgivelser nå. For øyeblikket ligger jeg mett og god med dynen over meg i sengen, og ser på Friends på TVen. Egentlig hadde jeg planer om å reise direkte på trening etter at eksamenen var over, men det maktet jeg ikke så sulten som jeg var, da jeg var ferdig. Så den planen er utsatt til i kveld istedenfor. Da er det styketrening som står på planen.

IMG_3944

IMG_3942

19.05.14: Hurra, hurra - russ 2014!

 • 26.09.2014, 16:38


IMG_3733

IMG_3739

Det har vært en blandet følelse å være russ, for andre år på rad. I fjor var jeg jo avgangselev på hudpleielinja, sammen med en sprø, herlig, morsom og festsulten gjeng. Jeg levde jeg livet, var ute nesten hver dag, og fikk krysset av nærmere 30 knuter i lua. Jeg fikk oppleve 17 solfylte dager med latter, glede, fyll, og fanterier. Og da 17. mai var over, var jeg egentlig litt lei meg for at russetiden allerede var over. Stemningen ble dermed stor da muligheten for en ny russetid meldte seg, da jeg i høst begynte på påbygg. Men til tross for en ny rød bukse, ble ikke det helt det samme å være russ nå igjen. Svaret på hvorfor, er det mange grunner til. Men til tross for en laber russefeiring, var russetoget på 17. mai, noe jeg virkelig hadde gledd meg mye til. Å bare hoppe, sprette, synge og feste gjennom Trondheim by, var i fjor kjempegøy. Og med det flotte været som kom i år, ble ikke årets russetog noe dårligere!

IMG_3747
Meg, Tulay og Antonie.

IMG_3757

Ellers tilbringte jeg 17. mai-helgen min sammen med kjæresten og sivgerfamilien min, noe som var utrolig koselig! Noe mangel på kos, god mat og fine stunder, har jeg dermed ikke hatt! :)

13.05.14: Verdens beste frokost

 • 26.09.2014, 16:35


Noe så koselig som å våkne til sollys, er alltid noe jeg fryder meg over om morgenen. Om solen gløtter inn mellom rullgardinen og rommet lyser opp i hvitt, er det alltid et smil å se hos den undertegnende jenta her. Og om jeg våkner en slik dag på en av fridagene mine, kjenner jeg at kroppen bare fylles opp i masse positiv energi. Jeg vil ut! Ut, ut, ut!

Mandag for meg, betyr alltid fri. Og det å da våkne med kjæresten ved siden av meg, sol i rommet og to-siffrede tall på gradstokken - gjør selv de trøtteste og slappeste morgene, til morgener som bare oser av lykke! Gårsdagen var en slik mandag. Frokosten, ble også helt fantastisk! Da pakket nemlig jeg og Robert sammen halve kjøleskapet med goder, kjørte innom butikken for å kjøpe oss en grill, og satt oss nede i fjæra for å grille frem frokosten vår, i idylliske omgivelser.

IMG_3613

IMG_3620
Grillmesteren♥

IMG_3624

IMG_3628

IMG_3629

IMG_3637

Havrepannekaker, bacon-pølser, kyllingssalat, salat og paprika - åååhhh! Ingen i denne verden kan mekke en bedre frokost enn hva vi gjorde i går. Just sayin'♥


Ellers har den siste "ordentlige" skoleuka vår begynt. Sakte men sikkert, nærmer vi oss skoleslutt, og jeg kan ikke beskrive følelsen over hvor godt det skal bli å endelig bli ferdig med videregående - igjen! Jeg kjenner motivasjonen stadig synker, og at en ferie fra bøker og pensum skal bli godt for en liten stund.

I dag hadde vi den siste "vanlige" prøva vår også, noe som var en seier i seg selv. Nå gjenstår bare eksamenene for min del, noe jeg gruer jeg ekstremt mye til! Forhåpentligvis blir jeg trukket ut til skriftlig eksamen på torsdag - og ikke muntlig eksamen i juni! Jeg ber seriøst til alle Gudene både over-, under- og ved siden av oss, for at jeg slipper muntlig eksamen! For det å stå fremfor en sensor å snakke og å bli uteksaminert til grunne... Neiii fyyyy... jeg har virkelig ikke ord for hvor mye jeg grøsser inni meg, bare ved tanken! I mine øyne burde eksamener avskaffes. Standpunktkarakteren har man jo tross alt bygd seg opp over to terminer, noe som bør telle mer enn nok på vitnemålet! Men nå runder jeg av min egen diskusjon her, til fordel for litt nattesøvn. I morgen er det jo tross alt skole!

28.04.14: Yesterday

 • 26.09.2014, 16:29


IMG_3454

IMG_3474

IMG_3471

Gårsdagen kan beskrives slik: Sol, sommer, varme, shorts, grilling, mat, hunder, lek, morro, bilvask, støvsuging av bil, tur i fjæra, ro, stillhet, trening, jogging, svett, trøtt, tidlig kveld. Haha :)

IMG_3480

IMG_3533

IMG_3517

24.04.14: Grillkos

 • 26.09.2014, 16:28


Som regel så jobber jeg hver eneste dag etter skoletid, noe som betyr at jeg aldri har tid til å gjøre noe som helst før klokken har passert 20.00. I dag kunne jeg til en forandring få fri, om jeg ønsket det - noe som gledet meg helt innerst i margen min. I dag var det nemlig meldt strålende sol og 19 grader her i Trondheim, noe som betydde at jeg endelig kunne få tid til å tilbringe litt tid ute i solen! Etter skoletid i dag, bestemte derfor jeg, Antonie og Ina oss for å reise på Marinen i Midtbyen for å grille og kose oss.

IMG_3421

IMG_3425

IMG_3429

Selv når jeg skal grille, må jeg planlegge maten min nøye! Her har jeg pølser uten gluten, hvete og melk, kyllingsalat, og glutenfrie rundstykker. Sistnevnte har jeg alltid trodd jeg har tålt, men da jeg kikket på innholdsfortegnelsen da vi satt og koste oss... - joda, der stod det nevnt både hvetestivelse og skummet melkepulver - som jeg overhode ikke tåler! Gode gud - hjelp...! :( 

IMG_3441

IMG_3432

Nom, nom nom! Gleder meg helt sykt til å tilbringe flere, flotte dager og kvelder her fremover!

23.04.14: Reklamefilm i russeklær

 • 26.09.2014, 16:24


Helt siden 18. mai i fjor, har jeg savnet å ha på meg russebuksa mi. Jeg har savnet å kunne løpe rundt i buksa, som i 17 dager gav meg mulighet til å være tullete, dum, rar og full - uten at noen tenkte noe rart om meg. Jeg var russ, så oppførselen min var akseptabel og også å forvente - noe jeg digget!

Da jeg begynte på påbygg vg4 i fjor høst, hadde jeg et lite håp om at min nye klasse kanskje ville være russ i år også - selv om alle hadde vært det før. Spørsmålet ble delt, og valget ble deretter tatt, og det endte med at rundt halve klassen ville bli med på feiringen ett år til!

Nå er mai måned rett rundt hjørnet, og neste uke skal den røde buksen på. Jeg for min del begynner å kjenne at jeg gleder meg bare mer og mer, noe som gjør til at jeg tenker mer og mer på russetiden for hver dag som går. Så da vi i denne uken, fikk i oppdrag fra norsklæreren om å lage en reklamefilm, var jeg ikke sent ute med å foreslå å lage en alvorlig film om å ta vare på hverandre, som kunne rettes mot russen og russetiden, som er en tid hvor mange er utsatt for overgrep.

IMG_3408

Siden vi først fikk oppgaven om reklamefilmen i går, har vi ikke fått mulighet til å starte noe filming, før i dag. Vi trengte jo tross alt både kostymer, rekvisitter, kamera og redigeringsprogram, noe vi ikke hadde tilgjengelig da. At vi da bare hadde fire skoletimer på oss til å filme og redigere ferdig filmen i dag, gjorde oss derfor ganske så stressa!

Vår filmlocation for dagen var på Kristiansten Festning. Dette er stedet hvor russen i Trondheim vanligvis fester natt til 1. mai og natt til 17. mai. Men dessverre for oss, var ikke vi de eneste menneskene som hadde tatt turen til Festningen i dag. Det var barn overalt, noe som gjorde at både jeg, Antonie og Ina - vekket stor oppmerksomhet, med russebuksene våre. Dessverre måtte vi skuffe alle de søte barna at vi i dag bare hadde kledd oss ut, og at vi dermed ikke hadde noen russekort med oss.

IMG_3402

IMG_3387
Anne, Ina, Antonie og meg.

At vi ble ferdig med både film- og redigering, i løpet av den lille tiden vi hadde til disposisjon i dag - sjokkerte oss alle. Det som sjokkerte oss enda mer, var at vi faktisk ble fornøyd med sluttresultatet vi fikk på reklamefilmen. Haha. Likevel kan jeg nok ikke legge ut reklamefilmen med det første, til dere som er nysgjerrig, da den må inn til evaluering først :)

21.04.14: Duckface

 • 26.09.2014, 13:53


IMG_3237

IMG_3233

IMG_3238

Jeg måtte nesten le da jeg møtte på disse to endene rett ved parkeringsplassen i Midtbyen, i går - 1. påskedag. Jeg har aldri sett ender gående midt i Trondheim by før, så derfor ble dette både komisk, ironisk og gøy på samme tid, når de plutselig bestemte seg å dukke opp nå i påsken. Jeg kunne vel ha håpt på å finne noen påskeegg i samme slengen, men jeg måtte nok nøye meg med disse bildene, til tross for at de ikke var særlig samarbeidsvillige foran kameraet.

20.04.14: Påskekos

 • 26.09.2014, 13:52


Fotor0420175454

Hvis jeg skal beskrive påskeferien med ett enkelt ord, må det bli; koselig. Jeg har hatt det så bra, og kost meg så mye i ferien, at jeg skulle ønske ferien aldri ville ta slutt!

Fra lørdag den 12. og frem til langfredag, var jeg og Robert på påskeferie hjemme hos Mamma. Det er tradisjon fra Mammas side av familien, at slekta samlet i Romsdalen og deler av Sunnmøre hver påske, noe som alltid er koselig. Været var vi derimot ikke så heldige med i år. Det regnet stort sett hele tiden mens vi var der, så tiden ble stort sett bare brukt innendørs. Det gikk derfor mye i TV-serier, kos, mat og godterier.

Tiden etter langfredag, har også blitt brukt sammen med Robert. Det ble en koselig kjærestehelg for bare oss to, før det i dag var på tide å ta farvell for denne gang, og vente på fem nye uker før gjenforening. Jeg kjenner jeg sukker litt for hver gang jeg tenker tanken på alle ukene og dagene frem til da... men sånn er det, når kjæresten er i Forsvaret.


Påskeværet snudd seg drastisk de siste dagene. I dag har det vært hele 16 grader og sol, og dermed var det ikke et spørsmål for meg å sitte inne og kaste bort dagen med skolearbeid, som jeg hadde planer om å gjøre. Istedenfor tok jeg meg en tur rundt i Midtbyen med fotokameraet, før jeg senere på kvelden tok meg en joggetur ute i det solfyllte terrenget. Å jogge ute i solen var som en drøm, frem til øreverken så smått begynte å melde sin ankomst. Da gikk turen videre til treningssenteret for å fullføre en skikkelig økt der.

IMG_3332

IMG_3285

IMG_3339

Jeg ble fortalt av en tilfeldig turgåer, at været skal bli enda bedre i morgen - så nå gleder jeg meg bare til å våkne opp igjen til nok en fin påskedag! 

30.03.14: Vårsol i Trondheim

 • 26.09.2014, 13:50


Våren er tilbake! Solen skinner, himmelen er blå og boblejakka er stuet vekk. Og dette gjelder tydeligvis de fleste av oss i denne byen. I går var jeg nemlig i byen sammen med Oda, og til tross for de spinkle fem plussgradene så vi kun én person med boblejakke i går. Haha, vi måtte bare le. Fem grader liksom, og folk gikk i tynne gensere, oppbrettede bukser, t-skjorte eller skjørt. Vi nordmenn altså.

Etter en liten runde rundt i butikkene i Midtbyen, gikk jeg og Oda til Solsiden for å kose oss på en av restaurantene i sola langs elva. Dette var kanskje enklere sagt enn gjort, da det var kø for å sitte ute på ALLE restaurantene. Ikke mindre enn 45 minutter stod vi i kø på Egon, før vi fikk oss en plass å sitte. Men vi var begge enige om at det var verdt det, på grunn av den koselige sommerfølelsen som oppstod, når vi satt oss ned.

IMG_2935

IMG_2936

Etter en halvannen time med sykt god mat, var det begynt å gå mot kveld. Og siden kveldsolen ikke var like varm nå som tidligere på dagen, tuslet vi oss ut av restauranten. Vi er jo tross alt bare i mars måned ennå, så det er jo ikke så rart at det er kjølig ute. Men tenk når det blir sommer! Ååh, da skal mange kvelder tilbringes her!

IMG_2937

Som sagt var dette i går. Nå sitter jeg derimot i sengen, noe jeg stort sett har gjort i hele dag. Neste uke skal jeg nemlig levere inn særemnet mitt, noe som krever mye hjemmearbeid på forhånd. Jeg er langt ifra ferdig ennå, så jeg blir nok sittende noen stunder til utover i den kommende uken. Men ellers står det bare bra til, og like så håper jeg det gjør hos dere!

09.03.14: Una med jobbgjengen

 • 26.09.2014, 13:47


Etter jobbvakten min var over i går, reiste jeg hjem for å slappe av ett par timer, før det var tid for å begynne å stelle seg. I går hadde vi jobbdamene nemlig bestemt oss for å for å dra ut og spise, for å deretter reise videre ut på byen! Dermed var det bare å få på sminken og hælene, for deretter og møte de andre på Una pizzeria på Solsiden. Jeg med mine usle 19 år visste på forhånd at jeg ikke kom til å bli med de andre damene videre ut på byen, derfor kjørte jeg en edru kveld med bilen stående utenfor. Men selv med bare vann i glasset, var stemningen på topp. Vi snakket, lo og hadde det alle tiders rundt pizzabordet på Una. 

IMG_2924
Kine, Betina, Tone og Camilla.

IMG_2926

Etter tre timer på restauranten, takket jeg for meg, før jeg reiste videre til et vors som jeg hadde lovt å komme på. Der var flere venner av meg til stede, og der var heller ikke stemningen noe dårligere for å si det sånn! Det ble en time spekket av mye latter og gøyale hendelser, før byen stod for tur. I byen møtte jeg igjen noen andre venner av meg. Venner på min samme, unge alder - altså under 20 år, haha. Dermed ble det en tur på utestedet Karma - fortsatt klin edru - noe som var litt uvant, men også ganske greit da jeg var min egen sjåfør, og kunne våkne fin i formen i dag. 

Håper det står bra til med dere alle! Det gjør det i hvert fall for meg, som ikke bare er fin i formen, men som i skrivende stund skriver på min splitter nye Macbook Pro Retina! Jippi!

23.02.14: Pic of the day

 • 26.09.2014, 13:45


BW2BW4BW5BW3BW1

19.02.14: De olympiske vinterplagene

 • 26.09.2014, 13:44


OL, OL, OL. Finnes det andre tema å snakke om for tiden, eller er alle låst fast i idrettens leker i disse dager?

Det virker nesten som at jeg er den eneste på denne kloden som ikke bryr meg det miste slag om vinterlekene - eller andre idrettfylle eventyr som stadig pryder TV-skjermene. Det er nemlig umulig å gå et sted utenfor mine fire vegger på hybelen, uten å se snø og is på en skjerm, og høre "JAA" eller "Faen" i det fjerne. På butikkene har folk byttet ut den fine, rolige stemningsmusikken sin med OL på radioen. På trening er det ikke lenger variasjon på de fem TV-skjermene, som henger oppe på veggene. Nå er alle rettet på Tv2. Og om ikke det var nok så har de også hengt opp et svært lerret på treningsstudioet, slik at absolutt alle skal få se kondomdressenes prinser og prinsesser!

Da jeg i dag kom på jobb, kunne jeg heller ikke nyte stillheten borte fra Sotsji. For på butikkene rundt salongen jeg jobber på, var det satt opp høytalere... av OL. Jeg måtte bare sukke. Jeg hadde ikke ord. Igjen ble det seiersbrøl og banning rundt meg. Etter en lang arbeidsdag, var det dermed godt å komme hjem og slappe av. Hoppe ut av uniformen, og ned i koseklærne, for deretter å slå på Spotify-listen min på max volum. Bare ett ord kan beskrive den følelsen; digg! Så nå skal jeg fortsette å kose meg i mitt eget selskap, med mitt eget valg av syn og hørsel. Haha.

DSC_0498

EDIT: Eget valg av syn og hørsel... Rett etter jeg skrev den setningen kom bestevenninna mi dritings inn døra. Haha. Ha en fin kveld!

Oppskrift: banan-havrepannekaker ala Elise

 • 26.09.2014, 13:42


14.02.14:

Denne oppskriften gir ca. 4 havrepannekaker, som tilsvarer 1 porsjon.Havrepannekaker_2

Det du trenger er:
- 1 banan
- ca 1,5 dl originale havregryn
- litt vann eller litt soyamelk, (man kan bruke vanlig melk også)
- stekesmør, (jeg bruker melange uten melk og salt)

Havrepannekaker_3

Mos bananen med en gaffel i en liten bolle. Rør inn havregryna, og tilsett litt vann eller melk underveis. Dette skal bare gjøre "røra" litt enklere å blande, og få havregryna til å "svelle litt". Når dette er blandet godt sammen, er du klar for å steking.

Havrepannekaker_4

Bruk godt med smør, og bruk gaffelen til å forme pannekakene. Stek dem på begge sider på middels varme, til de er gjennomstekte - og vóila, du er ferdig!

Havrepannekaker

Spis dem med ønsket pålegg, gjerne med syltetøy, som jeg synes er best.

13.02.14: Buffetfrokost

 • 26.09.2014, 13:41


Frokost

Frokost2

Siden vi går videregående 4.-året, har vi litt færre timer i uken enn hva andre skoleklasser vanligvis har. Istedenfor 30 skoletimer i uken har vi 23 timer, og på torsdagene for eksempel, starter vi ikke på skolen før klokken 10.00. I går kom vi derfor på idèen om å spise frokost sammen før skolen, for å være i en litt annen sosial setting, enn bare å være sammen på skolen.

Siden Egon i byen tilbyr frokostbuffet, avtalte vi derfor å møtes der klokken 08.00 i dag tidlig. Vi ble ikke flere enn 5 personer dessverre, siden det var på så kort varsel. Men vi som var der, koste oss i hvert fall veldig! Mens Tina, Antonie, Ina og Andreas (f.v. på bildet) forsynte seg av frokostbuffèens mange fristelser, hadde jeg tatt med meg min egen hjemmelaget niste. Haha, slik er det når man har allergier mot både hvete, melk og egg.

Egon_frokost5_3

Havrepannekaker

Her er de "berømte" havrepannekakene mine, som jeg hadde tatt med meg. Som sagt før, er de supergode. Så for å være helt ærlig, så var jeg egentlig ikke så missunnelig på maten til de andre, når jeg hadde disse. Hehe. Jeg skal legge ut oppskriften på dem til dere i morgen, så får dere også prøve å lage dem. Supersunt og supergodt!

13.02.14: Grillfest med bestis

 • 26.09.2014, 11:32


Grillparty

Rett etter jobb i går, reiste jeg innover til byen for å møte Oda. For en gangs skyld hadde vi bestemt oss for å finne på noe koselig sammen, og hadde kommet fram til at vi skulle gå ut og spise. For selv om vi er bestevenninner, i tillegg til at vi bor sammen, finner vi sjeldent på noe spesielt på fritiden, da vi begge lever et forholdsvis stressa liv hver for oss. Men nå følte vi det var på tide med litt venninne-tid med god mat og mye prat! Vi hadde på forhånd bestemt oss for å reise på Graffi på Solsiden, og valget av mat havnet på "Grillfest". Ingen av oss hadde smakt det før, men vi hadde hørt veldig mye positivt om det på forhånd - så forventingene var store. Men et bilde sier mer enn ord, så se opp på bildet over! Herregud så fantastisk godt det var! Nam. Definitivt ikke siste gang jeg kommer til å bestille det, for å si den sånn!

solsiden

Fine Solsiden. Åh, gleder meg til å tilbringe mange kvelder her framover, når det blir litt varmere å sitte utendørs.

09.02.14: Lykkelig

 • 26.09.2014, 11:30


Det har gått 6 måneder. 6 måneder siden jeg og kjæresten min ble sammen. Jeg føler meg så heldig. Så spesiell. Lykkelig. Lykkelig over at jeg har en kjæreste som jeg stoler fullt og helt på. En som får meg til å smile, når jeg har det som verst. En som jeg kan snakke med alt om. En som spør meg flere ganger om hvordan jeg har det, for å forsikre seg om at jeg faktisk har det bra. En som lytter til meg når jeg snakker, og ikke bare hører på hva jeg sier. En som sier han elsker meg.

I dag reiste han igjen. Tilbake til militæret. Tanken på at det er to måneder til neste gang vi får se hverandre igjen, er så fæl. Det er så lenge til. Så utrolig lenge til. Men sånn er det, dessverre. Nedtellingen har i hvert fall begynt. 61 dager igjen...♥

02.01.13: Godt nyttår!

 • 26.09.2014, 11:29


Nok et år ligger bak oss, og et nytt år står fremfor oss med nye opplevelser, gleder og skuffelser. 2013 har vært et år med med en god blanding av disse. Noen dager har vært helt fantastiske, andre har vært sørgelige og vonde. Gjennom dette året har jeg lært at man aldri kan ta ting forgitt, og at man hele tiden må prøve å leve i nuet, som det heter. Ta én dag av gangen, puste, ta vare på seg selv, de rundt seg, og og viktigst av alt: ta vare på de gode stundene!

Skjermbilde 2014-01-02 kl. 01.28.41

Nyttårsaften for meg i år, ble feiret på en litt annen måte enn hva jeg vanligvis har gjort før. Tradisjonelt har jeg brukt å feire nyttårsaften sammen med familien i Romsdalen, og jeg har alltid kommet til et ferdig dekket bord med mat. Men nå feriet jeg derimot nyttårsaften sammen med kjæresten min, hvor vi selv disket opp mat og planla feiringen videre!

Feiringen ble så fin! Vi lagde kalkunmiddag på kvelden, og reiste innover til Midtbyen for å se på de kommunale rakettene ved midnatt. Utsikten vi hadde mot Festningen var upåklagelig, og synet vi så da vi gikk inn i det nye året, var fantastisk vakkert! Videre skulle vi egentlig på nyttårsfest, men det hele endte med at vi bare reiste hjem.

Skjermbilde 2014-01-02 kl. 01.31.29

Skjermbilde 2014-01-02 kl. 01.32.20

Godt nyttår! Må 2014 bli fantastisk!

2013: 5 års jubileum!

 • 26.09.2014, 11:26


Den 31. desember fylte jeg 5 år som blogger. 5 år! Jeg ville bare fortelle dere det - egentlig på dagen, men jeg var litt opptatt♥ I hvert fall, tusen takk til alle dere som leser det jeg skriver, kommenterer, og som personlig kommer bort til meg og gir meg fine kommentarer om bloggen min. Her er noen få bilder fra høydepunktene i mitt femte bloggår:

Desktop7 

24.12.13: Julaften

 • 26.09.2014, 11:25


IMG_2071

IMG_2074

God jul, store og små! Håper dere alle fikk en fantastisk fin og koselig julefeiring, sammen med deres nære og kjære. Vi her hjemme, hadde det i hvert fall kjempekoselig i går!

Jeg startet dagen som jeg alltid pleier på julaften: først våknet jeg av Mamma som ropte på meg at "Tre nøtter til Askepott" straks skulle begynne på TVen. Og da frokosten var i magen og da Askepott avsluttet med å ri inn i sin "leve lykkelig alle sine dager"-reise, var det bare å finne fram finstasen og komme seg avgårde til kirka. Det å gå i kirka på julaften har blitt som en tradisjon for meg, siden jeg begynte i skolekorpset for mange herrens år siden. Men selv nå, etter at jeg har sluttet i korpset,  så  jeg bare i kirka for å få den rette julestemningen. Etter en liten times tid i kirka, reiste jeg hjem til Farmor, hvor huset var fullt av julegjester. Kaker stod på bordet, juletreet var pyntet og alle var kledd i finstasen sin. Bildene over er forresten tatt hjemme hos Farmor.

IMG_2092

IMG_2118

IMG_2120

Da kvelden kom, var kjernefamilien samlet. Det vil si meg, Mamma, Andreas, Pappa og Farmor. Vi spiste verdens herligste julemat - pinnekjøtt, og pakket opp julepakker i timesvis - til nærmere halv tolv på kvelden. Julekvelden var fin! Og herregud så mye fint jeg fikk! Blant gavene mine kunne man finne både kokebøker for allergikere, vin, anorakk, penger, parfyme, oppladbar iPhonedeksel, album fra da jeg var liten, og ikke minst et nydelig diamantsmykke i hvitt gull som jeg fikk fra kjæresten min! Det at vennene mine også ble så glad for gavene de fikk fra meg, gjorde kvelden komplett! Meldingene strømmet inn, og jeg ble også snappet en hylgråtende bestevenninne som takket meg av lykke, haha herlig♥

IMG_2032

Håper som sagt dere alle hadde en super julefeiring, og at dere fortsetter å kose dere masse i julen! 

03.12.13: Matallergiene mine

 • 26.09.2014, 11:25


Jeg har vært plaget så lenge jeg kan huske. Men det var først på langs stjernene på Hollywood Walk of Fame, jeg virkelig ikke klarte mer. Det var for snart tre og et halvt år siden, da vi var på ferie i USA. Magen sa stopp, og jeg måtte i smerter sette meg ned på gaten. Jeg orket ikke mer, klarte ikke mer. Venstresiden av magen gav meg så store smerter, at jeg ikke visste om jeg klarte å gå lengre. Jeg satt på bakken en liten stund, før jeg klarte å ta meg sammen og komme meg opp igjen. Vi gikk deretter rett på et apotek for å finne noen tabletter som kunne virke mot smertene. Vi fikk tak i noen. Jeg tok de. De funket. Og siden den gangen ble de dessverre tatt regelmessig.

I mange år, har jeg skjønt at det er noe jeg spiser, som jeg ikke tåler. Hva det nøyaktig har vært, har jeg aldri klart å finne ut. Ikke på egen hånd, og heller ikke med legenes hjelp og mange besøk. Ultralyd, tester, dietter og flere prøver, gav ikke andre resultater enn "fine", og de klarerte med at jeg hadde bare hadde en "irritabel tarm". Det var det. Jeg gav opp legene, og prøvde meg på alternativ behandling, etter en anbefaling.

Jeg oppsøkte en kinesiolog. Tabletter, urter, dietter ble igjen løsningen, i tillegg til permanåler i ørene, akupunktur og andre merkelige greier. Noe hjalp, noe ikke. Men nå for tre uker siden tok jeg en blodprøve, som hun anbefalte meg å ta. En dyr blodprøve. En prøve som skulle vise nøyaktig hva jeg reagerer på av matvarer. Jeg ønsket meg den til jul av Mamma, da hun spurte meg om hva jeg hadde på ønskelisten. Grunnen var som sagt at jeg har slitt med smerter i magen veldig, veldig lenge. I de verste periodene spiste jeg avføringstabletter omtrent daglig, og doblet gjerne dosen. I en periode kastet jeg også opp maten jeg spiste, på grunn av smertene jeg fikk. Selvfølgelig i hemmelighet.

Etter noen uker i spenning, fikk jeg endelig resultatene mine. De poppet inn i inboksen min på e-mailen min. Hjertet mitt hamret, kroppen skalv, og jeg lurte et øyeblikk på om jeg ville vite det? Jeg var redd, men samtidig veldig glad over at jeg endelig skulle jeg få vite hva jeg reagerer på. Jeg håpte det skulle være en liten filleting, selv om jeg innerst inne visste det var noe større. Og det var det!

Kumelk, sauemelk, ostestoff, geitemelk, pistasjenøtt, bygg, egg, gliadin (hveteprotein), ølgjær, hvete og poteter var punktene jeg fikk merket med rødt, altså matvarer jeg må holde meg unna. Melk var utvilsomt det som slo ut verst! Jeg kjente jeg knuste innvendig av skuffelse. "Alle" de grunnleggende matvarene var merket med rødt. Ikke rart jeg aldri nøyaktig har funnet ut hva jeg tåler og ikke! 

IMG_1983

Omleggingen av kosten begynte allerede samme dag som jeg fikk resultatet. Likevel tar det nok litt tid før jeg er ett hudre prosent fri for absolutt alt, i og med at det er ganske mye som må bort fra kosten min. Men det skal nok bra. Jeg er i hvert fall veldig motivert, og har allerede - etter bare én uke, begynt å merke forbedringer! :) 

11.11.13: Farsdagshelg i Bergen

 • 26.09.2014, 11:24


Når jeg har en hverdag som stort sett bare består av skole og jobbing, i tillegg til at jeg befinner meg titalls mil hjemmefra, er det godt å av og til kunne få fri til å besøke de jeg er så glad i. I helga hadde jeg tatt meg fri til å reise til Pappa i Bergen. Andreas kom også flyvende fra Ålesund, noe som var veldig koselig!

Vi kom fredag kveld til Flesland, hvor Pappa stod og ventet på oss. Hjemme hos han ventet det tacoingredienser og godterier, så en koselig kveld ble det så absolutt denne kvelden!

IMG_1654 

På lørdagen startet vi med en stor og god felles frokost, før vi reiste vi inn til Bergen sentrum. Vi spaserte rundt i gatene, så oss litt omkring, spiste middag, og reiste på kino. "We're the Millers" het filmen som vi så, som etter min mening var supermorsom! Etter filmen gikk turen hjemover hvor det ble en rolig lørdagskveld fremfor TVen. Brettspill spilte vi også, noe som var veldig koselig, (spesielt siden jeg vant), hehe :)  

På søndag var det farsdag! Pappa våknet først, så det ble ikke noe frokost på sengen til han, men gave fikk han i hvert fall. En fleecegenser, et flaxlodd (som han dessverre ikke vant noe på) og et kort, fikk han fra meg. Han fikk også en liten gave fra Andreas, i tillegg til et nydelig høstvær utenfor! At datoen viste 10. november, syntes jeg var ganske så sykt, når været var såpass bra som det var. Sol og varme! Men da vi snakket med Farmor over Skype, og hørte det snødde hjemme, skjønte jeg at vi tydeligvis bare var veldig heldig.
IMG_1689

IMG_1706

IMG_1709

Senere den samme dagen, lagde jeg og Pappa farsdagskake. Eplekake! Andreas nøyde seg derimot bare å se på oss, da spillet på PCen var gøyere for hans del. Resultatet av eplekaka ble likevel veldig bra. Den ble både stor og god, så det at vi fikk gjester senere på kvelden, passet bra. Min gamle samboer, Linn-Kristin og venninnen Sara, kom nemlig innom oss for en liten visitt. Jeg hadde ikke sett dem siden de flyttet fra Trondheim i juni, så det å både se og snakke med dem igjen, var veldig koselig.

IMG_1716 

IMG_1711

IMG_1750 

Nå er jeg derimot tilbake i kalde Trondheim by. Her har i motsetning til Bergen, både lagt seg is og snø på bakken. Phu, jaja, sånn er det. 

Kreta del 2

 • 25.09.2014, 20:59


Den 8. oktober, kjentes det godt at vi hadde gått i Samaria Kløften, dagen før! Leggene våre var så stive og støle, at vi gikk som noen hjelpeløse gamlinger uten like, alle sammen. At vi denne tirsdagen skulle ta det med ro ved bassengkanten og sole oss, var det derfor ikke noe spørsmål om engang!

IMG_1118

Mamma som som sagt var ett av "bursdagsbarna" her nede, ble spandert på en to timers lang kroppsmassasje litt senere på dagen, av de fem søskene sine. I følge henne kom visst dette veldig godt med etter turen i går!

IMG_1101

IMG_1068

IMG_1079

Senere på kvelden gikk vi som vanlig ut for å spise, men i kveld skulle Mamma feires! Stemningen i kveld var dermed ekstra spesiell, selv om valg av restaurant ikke falt i smak på riktig alle.

IMG_1089

IMG_1092

Onsdag den 9. oktober, på hennes egen bursdag, ble tante Jorunn plukket opp av en taxi til den samme massøren som Mamma hadde vært hos dagen før. To timer og tyve minutter senere fikk også jeg en times massasje av samme dama, som var en utrolig flink og dyktig massør! Dette var en gave til meg fra Mamma!

Timene senere var vi å finne på solsengene utenfor hotellet vårt. Brunfargen som vi alle drømte om å få, var visst litt vanskeligere å få i disse oktoberdagene, enn ellers på sommeren. Men litt skille - det fikk vi alle, selv om det kanskje ikke var så mye å skryte av. Senere denne kvelden ble det stor bursdagsfeiring på en restaurant med utsikt over Platanias. Astrea het restauraten, som var en veldig koselig restaurant med kjempegod mat og drikke! De ansatte var også veldig flinke, serviceminded og ikke minst øsne og morsomme! Jeg kan ikke annet enn å trekke på smilebåndet med tanken på de, haha.

IMG_1676

IMG_1679

IMG_1692

IMG_1700

IMG_1717

IMG_1730

IMG_1736

IMG_1758

IMG_1760

IMG_1745

IMG_1808

Torsdag den 10. oktober. I dag leide vi oss tre biler. Tre biler som vi fordelte oss på, og som vi kjørte rundt på vestsiden av Kreta med. Vi kjørte rundt på smale, skumle og lange veier langs fjellene, for å komme oss frem til de forskjellige destinasjonene vi hadde satt oss.

Første stopp ble det som blir kalt for Kretas Maldivene, nemlig Elafonisi. 

IMG_1144

IMG_1146

IMG_1149

IMG_1156

IMG_1217

Elafonisi var en kjempefin, idyllisk og tydeligvis en ganske så poplulær sandstrand her på Kreta. Her badet-, snorklet- og solte vi oss i flere timer. Mye lenger enn planlagt. Vi hadde egentlig planlagt at vi skulle reise til en annen strand også. Falasarna, het den. Men den stranden rakk vi ikke før det var solnedgang, fordi vi også stoppet oppe i en liten fjellandsby for å spise litt.

IMG_1240

IMG_1254

IMG_1259

Ved Falasarna stoppet vi en liten stund bare for å se stranden, ta litt bilder og nyte solnedgangen, før det bar tilbake til Platanias. Nå skulle vi bare levere ifra oss bilene, og splitte oss på hvert vårt hotell - "for godt". Dagen etter skulle nemlig folkene på det andre hotellet reise tilbake til Norge. Resten skulle reise lørdagen, to dager senere.

IMG_1353

IMG_1925

Fredag 11. oktober. Denne morgenen hadde halve flokken retunert tilbake til Norge. Før resten av oss skulle gjøre det samme, nøt vi en hel dag til i sol og varme. I dag tilbragte vi den i Chania. I gamle Chania by. Dette var en koselig liten by, som kunne minne litt om en blanding mellom Italia og Tyrkia. Italia som i utseende, og Tyrkia som i shopping. Plassen var ganske så sjarmerende, og overalt fantes det butikker med "jalla"-ting, skinn og gullsmeder. Plassen var ganske så sjarmerende, og mens jeg og Aud-Marit trasket rundt i gatene, fant vi flere steder vi bare måtte vise de andre, ta litt bilder og rett og slett bare stoppe opp og se på.

IMG_1380

IMG_1395

IMG_1401

IMG_1413 

Etter noen timer i den koselige byen, tok vi bussen tilbake til hotellet. Nå var det bare å hive seg i dusjen, ordne håret, få på seg sminken og komme seg ut av hotellet igjen. I kveld skulle nemlig Knut Marius Djupvik synge på the Voice igjen, så da var det bare å sette seg inn på en restaurant som sendte norsk TV, hehe. Og dere kan jo tenke dere stemningen blant oss, da han gikk videre fra duellen!

IMG_1424

IMG_1431

IMG_1435 

Da the Voice var ferdig og maten var kommet i magen, var det noen av damene som hadde lyst til å prøve fiske spa! Jeg og Mamma var de eneste som hadde prøvd det før, jeg for min del 3 ganger før, men vi ble også med. De andre damene syntes vel egentlig ikke dette var noe særlig "godt", men... Det var en spennende opplevelse. 

IMG_1447

IMG_1439

Lørdag den 12. oktober var avreisedagen vår. Vi stod opp, spise frokost, pakket og fikk slappet litt av i solen, før flybussen vår kom og hentet oss. Aud-Marit og Hilde hadde i utgangspunktet allerede reist for lenge siden. Flyet deres skulle egentlig gå i 11-tiden på morgenen, men flyet ble både forsinket og innstilt, så de ble sendt videre til et annet hotell for å vente på en senere fly. Resten av oss reiste fra Kreta med et fly i 14-tiden. Aud-Marit og Hilde som da ble værendes på Kreta i noen timer ekstra, rakk i løpet av den korte tiden både å bli solbrent óg rekke å oppleve et jordskjelv som målte 6,5 på richter skala! Haha, off!

20.10.13: Kreta del 1

 • 25.09.2014, 20:50


Hei hei! Nå håper jeg dere alle hadde en fin høstferie, og at dere er friske og opplagte tilbake til hverdagen igjen! Jeg hadde i alle fall en veldig fin ferie, og koste meg kjempemye på Kreta sammen med slekta! Jeg kom hjem derfra forrige lørdag, så nå tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om hvordan turen vår var. Egentlig hadde jeg lovt familien hjemme at jeg skulle være flink å oppdatere fra oppholdet mitt, mens jeg var der. Men det var enklere sagt enn gjort, da internettet mildt sagt var elendig der nede.

Vi var 19 stk fra Mamma sin del av familien, som reiste nedover til Kreta. Vi bodde i Platanias, nord-vest på Kreta, og var sammen på tur for å feire Mamma som ble 50 år den 7. august, og hennes storesøster (og min tante) Jorunn som ble 60 år den 9. oktober, mens vi var der nede.

På grunn av at vi reiste på ulike dager, fra forskjellige flyplasser i Norge, og med ulike reiseselskap, ble det vanskelig å samle alle 19 på ett og samme hotell. Vi fordelte oss dermed på to hotell i Platanias, med en gåavstand på rundt ti minutter fra hverandre. Noen skulle være på Kreta i to uker, mens resten skulle være der i én uke. Jeg var blandt de sistnevnte, og ankom Kreta lørdag den 5. oktober. Vi kom ikke før på ettermiddagen, så denne lørdagen ble ikke brukt til så mye annet enn å instalere seg på de forskjellige hotellrommene, besøke de andre på det andre hotellet, spise, og slappe av etter turen.

IMG_0851

IMG_0846

IMG_1542

Søndag den 6. oktober, startet vi dagen med et informasjonsmøte som reiseselskapet holdt for oss. Dette var et møte hvor vi fikk oversikt over hvilke aktiviteter som finnes og hvilke steder på Kreta som er verdt å besøke. Flere av tingene som reiseselskapet fortalte oss om, fristet, og vi bestilte oss en tur gåtur i Europas støste kløft, Samaria Kløften!

Denne dagen hadde vi egentlig planer om å ta turen inn til gamlebyen i Chania for litt shopping. Men etter en rask research, fant vi ut at søndager på Kreta tydeligvis er som søndagene hjemme - butikkene er stengt. Derfor tok vi turen til en sandstrand i Kissamos istedenfor, en liten halvtime fra der vi bodde. Men det ble en kald fornøyelse. Denne dagen blåste det helt sykt mye, så vi lå der med gåsehud alle sammen. Etter rundt 2 timer, gav jeg opp solingen på grunn av kulden, og kledde på meg både langbukse, genser og fleecejakke. Haha.

1384025_10151930976220351_1095473648_n
Bilde over, tatt av Ann-Jorid.

IMG_1572

IMG_1561

Mandag den 7. oktober skulle 13 av oss gå i Samaria Kløften, som var 16 km lang. Knapt nok noen av oss hadde gode sko eller klær å gå i, men alle var likevel positiv til å bli med. Vi ble hentet klokken 05.30 av en buss ved hotellet, som skulle ta oss med til klippen. Og litt over to timer senere, var vi på toppen, og kunne begynne å gå nedover i kløften.

Turen gikk kjempefint, og været var helt nydelig. Men det som jeg trodde kunne ta 2-3 timer å gå, tok oss faktisk 6 timer! Ikke at vi prøvde å gå fort, men fjellet var bratt, steiene var glatte/nedslipt og ekle å gå på, vi gikk alle i vårt eget tempo, stoppet opp og tok bilder her og der. Og åtte steder på turen var det rasteplasser hvor vi kunne stoppe og spise nisten vår, fylle vann, gå på do, og ellers bare slappe av.

IMG_1599

IMG_0891

IMG_0998

IMG_0939
Disse kartene fortalte oss hvor vi befant oss i klippen, og hvor langt det var å gå til neste rasteplass.

IMG_0901

IMG_0933

IMG_0935

IMG_0946

IMG_1615

IMG_0953

IMG_0958

IMG_0973

IMG_0986

IMG_1009

IMG_1021

IMG_1637

IMG_1632

IMG_1628

IMG_1624

IMG_1618

IMG_1037

IMG_1050

IMG_1060

IMG_1044

IMG_1059

IMG_1641

Da vi kom ned fra kløften, satt vi oss ned på en restaurant og spiste oss gode og mette, og bare slappet av. Noen gikk ned til stranden for å bade.

Etter ett par timer, ble vi fraktet med båt i én time (jeg sov), før vi ankom havna hvor bussene hjem stod og ventet. Da vi kom hjem på hotellet var det allerede blitt langt på kveld. Noen gikk og spiste, mens resten la seg tidlig til sengs etter den lange dagen.

Del 2 kommer!

04.10.13: Endelig ferie!

 • 25.09.2014, 20:41


På onsdag hadde jeg min siste dag på både skole og jobb, før jeg fikk høstferie. For en deilig, men også merkelig følelse! Sist gang jeg hadde en friuke var i mars liksom, da jeg hadde påskeferie! Haha. Derfor kjennes det litt rart ut at jeg plutselig nå har fri helt fram til 15. oktober! Jeg klager ikke, for all del, for denne ferien har jeg gledet meg lenge til. I morgen reiser jeg nemlig til Kreta! Wiiihuu! Sol og varme - her kommer jeg!

IMG_0818

01.10.13: Trondheim by

 • 25.09.2014, 20:40


IMG_0616

IMG_0654

IMG_0734

For en nydelig dag det har vært i Trondheim i dag! Solen har stått på himmelen i hele dag, og lyst over byens fine høstfarger, men noe varme var det ikke. Dunjakken har vært på, skjerfet det samme, men hanskene ble gjenglemt hjemme. Jeg angret stort på at stilongsen også ble liggende igjen hjemme i dag.

Denne uken har skolen vår temadager, fordi skolen sine to avdelinger holder på å flytte sammen til én felles skole. Derfor er vi litt her og der, denne uken. I dag var vi på Vitenskapsmuseet til NTNU, hvor vi hadde historetime faktisk. Der fikk vi omvisning og oppgaver i museet, hvor det handlet om vikingtiden og middelalderen. Gøy. Neida, joda. Faktisk så er det litt spennende. Trondheim by ble jo grunnlagt på den tiden, så det å lære litt om historien til byen jeg faktisk bor i, er jo såklart litt spennende - i og med at jeg er Romsdaling. Jeg skjønte på læreren at skoledagen i dag kom til å bli kort, men at den bare skulle vare i én time - det trodde jeg ikke. Haha, greit nok det. Men siden det var 4,5 timer til jeg skulle på jobb, og siden jeg hadde shinet hybelen hjemme til visning i dag, ruslet jeg meg like så godt rundt i byen og tok litt bilder.

IMG_0743

IMG_0749

IMG_0778

Fine, fine Trondheim by. 

13.08.13: Gjenforening

 • 25.09.2014, 20:36


IMG_0484

IMG_0490

Tre dager var ikke lenge, men det var godt å se dere igjen♥ 

13.08.13: Strinda vgs, vg4

 • 25.09.2014, 20:36


Nå er det bare én dag igjen til jeg starter på skolen igjen. Én! I morgen starter jeg på en ukjent skole - for fjerde år på rad!

Uten å kjenne et menneske og uten å ane noe om skolen. Som alle de andre årene før, kjenner jeg at jeg både gleder meg og gruer meg, men egentlig er jeg vel kanskje mest spent. Spent på hvordan klassen vil bli, hvordan lærerene er, og selvfølgelig er jeg også spent på hvordan skolen ser ut! Jeg skal begynne på Strinda videregående skole, her i Trondheim. Vg4 påbygg er linjen. Egentlig er Strinda en skole jeg har hørt mye negativt om. Men i forhold til beliggenheten og at vi snart flytter inn på en splitter ny skole, så valgte jeg likevel Strinda som 1. valg. Og etter mye om og men, problemer med flyttepapirene hos inntakskontoret og mange telefoner, kunne jeg heldigvis puste lettet ut da Vigo viste at jeg hadde kommet inn på skole her i Sør-Trøndelag, og ikke i Møre og Romsdal! Så ja, jeg er glad, spent og gleder meg egentlig til å se hvordan dette året med norsk, matte, historie og naturfag blir. Tungt - helt sikkert. Men helt sikkert spennende også.

IMG_0430

07.08.13: Basic

 • 25.09.2014, 20:34


IMG_0426

Nå er det bare én uke igjen til skolestart. Én uke, og jeg har enda ikke hatt sommerferie. Jeg har jobbet så og si hver dag i hele sommer, med bare noen få dager her og der som unntak. Som i dag, for eksempel. I dag har jeg hatt fri. Og deilig var det! I dag hadde jeg ingen planer. Ingen ærender som skulle ha blitt gjort, bortsett fra å gratulere verdens beste Mamma med 50 års dagen♥ Så i dag valgte jeg å bare ha en skikkelig kosedag hjemme. Jeg sov lenge, ordnet meg en god frokost, etterfulgte dette med et to timers langt hjemmespa, og brukte noen timer på å se noen episoder av "Orange is the new black" (som jeg ennå ikke vet jeg ikke om jeg liker eller ikke), mens jeg koste meg med alt mulig godt. Da jeg var lei av å bare sitte på rumpa inne, ordnet jeg meg og gikk ut med kameraet mitt. Ut i skogen og bort fra folk, hvor det var stille og fredlig.

IMG_0279

IMG_0441

Håper dere også har hatt en fin dag! 

05.08.13: A sunny b/w day

 • 25.09.2014, 20:33


IMG_0009

IMG_0021

Sett bort ifra at jeg har vært på jobb i 2 timer i dag, i forbindelse med et intervju som kommer i Bydelsavisa Strinda (den 14. august!), så har jeg hatt dagen fri! Med sommer og sol har jeg brukt dagen for det meste i byen. Jeg har gått rundt og testet litt det nye kameraet mitt, mens jeg samtidig har fått unna noen små ærender. Jeg møtte også noen venner i byen, noe som også var veldig koselig.  

IMG_0050

IMG_0057

IMG_0059

IMG_0062

IMG_0102

IMG_0130

På vei hjem tok jeg meg også en tur nedom fjæra. Jeg elsker denne fjæra. Selv om den ligger rett ved jernbanestasjonen vår, så ligger den likevel så idyllisk til. Den er så rolig og fin, og utsikten er upåklagelig!

05.08.13: New in; camera!

 • 25.09.2014, 20:31


Jeg har lenge tenkt på at det hadde vært kjekt å har et kompaktkamera. Jeg har jo et stort speilreflekskamera, men det blir liksom litt vanskelig å ta det med seg rundt hele tiden, føler jeg. Det er stort, tungt og er på mange måter veldig upraktisk. Derfor har ofte iPhonen min (dessverre) blitt utveien til en god del fotografering i hverdagene.

Som en liten sommergave til meg selv, og siden jeg fortsatt hadde en del bursdagspenger igjen, så bestemte jeg meg forrige uke å invistere i et kompaktkamera. Valget falt på Canon PowerShot G15. Ikke så veldig overraskende kanskje, siden jeg elsker de gamle PowerShot-utgavene fra før, da Mamma og Pappa har hvert sitt, som jeg ofte har fått lånt når jeg har vært hjemme og ikke har orket å drasse på speilrefleksen.

IMG_0209

IMG_0174 

Jeg er allerede storfornøyd med kjøpet! Så forvent dere en god del bilder fremover.

13.07.13: Snapshots

 • 25.09.2014, 20:29


Hei igjen! Håper alle dere som har ferie, koser dere og nyter ferien til det fulle! Sommerferien for meg dette året, eksisterer ikke. Jeg jobber hver dag fra mandag til lørdag, og har knapt tid eller krefter igjen til å gjøre annet enn å spise og sove, når jeg endelig kommer hjem fra jobb. Ikke at jeg har så dårlig samvittighet, da været her er så ustabilt. De få dagene solen bestemmer seg for å snike seg frem, og gi fra seg noen varme stråler her i trøndelag - ja, nei da er jeg på jobb. Og når jeg endelig er ferdig og tror jeg kan dra på meg shortsen og nye fineværet litt, dekker himmelen seg alltid til i rekordfart med mørke skyer. Min flaks.

Kollasjer3

De eneste dagene jeg har "levd" litt i sommer, er lørdagskveldene etter jobb. Da har jeg heldigvis tatt meg noen turer ut, rett og slett for å være litt sosial med vennene mine, som jeg nå ser så sjeldent - og selvfølgelig for å ha det gøy. For du vet, en god fest slår aldri feil! 

Kollasjer4

Forresten så hadde jeg faktisk fri på onsdag så var! Den brukte jeg da i byen sammen med mine tre søskenbarn Anne Marte, Siv og Gisle, og tante Tordis. De hadde kommet hele veien fra Romsdalen for å kose seg litt i Trondheim by, mens de samtidig skulle på VG-lista topp 20. Så på onsdagen tilbrakte vi hele dagen sammen, og var blant de 12 000 som dukket opp på Torget for å se på artistene.

Kollasjer5

Denne helgen er planen å slappe litt av hjemme, ta det rolig, og heller ta meg noen fortapte treningsøkter. I snart tre uker har jeg slitt med sykdom, så det å komme seg på trening har rett og slett ikke vært aktuelt for meg. (Ikke at jeg egentlig har hatt tid heller da). Vi blogges! :) 

28.06.13: Roadtrip

 • 25.09.2014, 20:26


Heit og hå! Nå som skoleåret er slutt, har Linn-Kristin flyttet tilbake til Bergen for å ta lærlingtiden sin der, mens Oda har flyttet inn i kollektivet mitt, for å fullføre hudpleieutdanningen hennes. Sykt! Jeg skal jo selv gå påbygg til høsten, og forblir såklart i denne herlige byen!

Jeg har blitt spurt hundrevis av ganger hvilke planer jeg har for sommeren. "Ingen", har jeg stort sett svart, i og med at jeg ikke har tatt meg ut noe fri fra jobben, og heller ikke har noen ferieplaner. Det eneste som var "planlagt" (for noen uker siden), var en hyttetur fra søndagen som var og til i forgårs. Men den turen ble avlyst lørdagskvelden, og jeg stod plutselig uten planer for de fire neste dagene. Så da bestemte jeg og Oda oss, mens vi vorset og gjorde oss klar for en tur på byen, for at vi neste dag skulle ta en spontantur til Romsdalen, og overraske de der hjemme med en visitt!

Nylig oppdatert3

Dagen derpå var fin. Og etter vi hadde sovet halve dagen og ordnet oss klare, pakket vi bilen full, og kjørte hjem til Romsdalen! På kilometeren så er det faktisk 300 km mellom hyblen og huset hjemme i Romsdalen. Så da vi 300 km senere, altså nesten fem timer, var vi hjemme. Jeg parkerte bilen oppe hos naboen, og løp bak ryggen til Mamma som var ute og jobbet i hagen, før jeg braste ut "Hallo!!". Haha, reaksjonen hennes var ca 10 sekunder med måping, store øyne, og en setning som lød "Hæ? Ka som skjer? No skjønna ej ingenting?!?". Haha reaksjonen var super, med andre ord! Jeg og Oda stod der bare og lo. Jeg hadde nemlig fortalt at jeg kaaanskje kunne få til å komme ett par dager i august, men ingenting før pga. jobben. Det var jo sant, men plutselig fant jeg et smutthull likevel!

Jeg fant ut akkurat  at jeg ikke har tatt så mange bilder mens jeg var hjemme, men vi har i hvert fall kost oss mye! På søndagskvelden var vi bare hjemme med Mamma og Andreas, siden vi kom hjem så sent. Dagen etter brukte vi dagen på å ta "familierunden" min, og besøke mine kjære og nære i Romsdalen. Alle ble igjen overrasket, noe som bare var veldig gøy!

1043946_10151430712741459_1706014441_n

Tirsdagen derimot, reiste vi over fjellet til Ålesund. Der overrasket vi først moren til Oda, før vi reiste hjem til leiligheten hennes i byen for å plukke med oss litt mer ting og tang som skulle bli med oss opp til hybelen igjen. Deretter slækket vi litt foran TVen, før vi møtte moren til Oda igjen for å spise. Da ble det både kebab, gresk biff og laks, før vi reiste fra restaurant Fellini, som tre stappmette rundballer! Da dette var gjort overrasket vi en venninne av Oda på jobb, før vi deretter reiste og besøkte søskenbarnet mitt, Anne Marte og samboeren hennes. Det ble ikke lange besøket, men det var kjempekoselig å se henne igjen, og høre alle de spennende planene hennes for fremtiden! 

Da klokken var passert 21.00 sendte en utålmodig Mariann melding om at hun nå var ferdig på jobb, og vi skulle komme å hente henne asap! For nå skulle vi på Fjellstua! For dere som ikke har peiling på hva det er, så er det toppen av Ålesund, altså utsiktspunktet over byen. Her er noen bilder:

bilde[3]

Nylig oppdatert2

Nylig oppdatert4

bilde[2]

Vi hadde det så fint! Og gøy! Haha. Vi og alle turistene.

Etter en kjempefin dag i Ålesund, var det bare å rette rattet hjemover igjen til Romsdalen. Da hadde vi brukt mer enn tolv timer i byen, og vi var ganske så slitne. Men selv om planen var å komme seg tidlig i seng og være uthvilt til den lange turen hjemover neste dag, var vi ikke hjemme i Romsdalen før rundt midnatt. Vi kjente begge to at det med andre ord kom til å bli en veldig lang tur dagen derpå, i og med at vi kom til å få knapt med søvn. Og ja... Det ble det. Som to dåvendyr krabbet vi oss opp, spiste frokost og pakket. Formen var alt annet enn god, da vi begge to hadde symptomer på at influensaen var på vei. Vi var hoven i halsen, hadde vondt i hele kroppen, hadde magesmerter, vi hostet, nøys og følte oss midt sagt forferdelig. Jædda... Fem timer i bil. Fytti katta, sier jeg bare! Vi stappet i oss hver vår smertestillende, og takket så mye for oss. Deretter reiste vi rett på butikken for å kjøpe med oss mengder av sukker og salt, for den lange turen.

Turen gikk over med ferga, gjennom Sunndalsøra, før det ble en times sovepause i Gråura, haha. Folk tittet og lo, mens vi bare fnøys og sovnet videre igjen. GODT! Etter den lange nok pausen, var det bare å få gassen i bånn og kjøre resten av turen gjennom Oppdal og videre til målet vårt; Malvik/hjem. På kilometeren som sagt, 300 km, var vi hjemme. Og vi rakk såvidt å tømme bilen for bager og ting, før vi sovnet. Men vi var begge enige om at vi hadde hatt noen fantastiske fine dager på roadtrip!♥ 

19.06.13: 13 år har gått!

 • 25.09.2014, 20:14


DSC_0813

13 års skolegang, fire skoler, fire klasser, og hundrevis av gode minner! Nå, som utdannet hudpleier/hudterapaut, avsluttet jeg skolegangen min her på Malvik videregående skole. Og sammen med de andre herlige jentene i klassen, ble vi uteksaminert forrige uke, og var så heldige å få diplomene og vitnemålene våre nå på mandag. Da samlet alle vg3-klassene på Malvik seg på skolen, hvor vi hadde en fin avsluttning med kaker, taler og utdeling av vitnemål. Alle var kledd i finstasen sin, og jeg som romsdaling var stolt bærer av den rustrøde romsdalsbunaden min.

DSC_0865

Å få utdelt diplomen, som godkjent og vel utdannet hudpleier, i tillegg til vitnemålet mitt, var en helt herlig følelse! Endelig er jeg ferdig med utdannelsen min, og endelig bærer jeg et yrke jeg er stolt av! Vitnemålet mitt er jeg også veldig stolt over! 5,3 hadde jeg totalt i snitt på alle de tre årene mine på vgs, og ellers hadde jeg bare 6 dager og 4 timer fravær på alle de tre årene.

DSC_0879

Etter avsluttningen på skolen, reiste de fleste av oss til kontaktlæreren vår, Kari (avbildet på klassebildet) for å fortsette festen. Vi skiftet om til kjoler, bestilte pizza, og satt rundt bordet i flere timer og mimret over de to årene på hudpleielinja som nå hadde gått. Jeg for min del gikk jo det første året mitt i Ålesund, men det var kjekt å høre om alt som hadde skjedd før "min tid" på Malvik også.

Å komme i denne fantastiske klassen, kunne faktisk ikke blitt bedre! Vi har vært en ren jenteklasse, men likevel har vi ikke hatt noe drama eller knurring i klassen dette året som nå har gått. Vi har hatt våre små diskusjoner, men gud som vi har kost oss! Vi har ledd til tårene har sprutet, og delt de merkligste og herligste tankene våre med hverandre! Dette året har jeg med andre ord bare herlige minner å se tilbake på. Så det å gi en klem til alle på avsluttningen, var noe jeg gjorde med et tungt hjerte. Ååååh Gud som jeg kommer til å savne denne gjengen! Love love love♥ 

20.05.13: En mai-dag i fjæra

 • 25.09.2014, 20:10


DSC_0810

DSC_0821

DSC_0815

DSC_0870

DSC_0828

DSC_0834

DSC_0862

DSC_0884

DSC_0885

Mai♥

20.05.13: Russ 2013

 • 25.09.2014, 20:10


Russ

IMG_4139

Etter 17 dager og netter med morroheter, festing, grilling, knuter og herlige stunder med venner - kan jeg bare konkludere kort med at russetiden min har vært helt fantastisk gøy! Jeg har kost meg så utrolig mye, at jeg ikke engang har ord til å beskrive det her, svart på hvitt. Men dette har nesten vært som én lang fest. Klassen min har bare hatt 4 skoledager, og ellers har jeg jobbet en del på dagtid. Men ellers har russebuksa vært på, promillen har kost seg i blodet, og jeg har vært ute med venner absolutt hele tiden!

Kvelden den 30. april hadde Malvikrussen dåp, altså russen som jeg tilhører. Og etter mange spekulasjoner og mye latter blant klassene, ble vi endelig døpt til de "vi faktisk er". Jeg kan ikke annet enn å smile over navnet mitt, da jeg ble døpt for "Gliselise", fordi jeg smiler så mye. Hihi, koselig.

Kollasjer1

Det gøyeste med det å være russ, er jo at du kan drite deg ut så mye du vil, uten at folk synes du er totalt sprø og teit! Da blir ting bare lættis og gøy istedenfor, noe jeg koste meg sykt mye med! Jeg sa hele tiden "russebuksa er gull verdt!", rett og slett fordi ingen så dumt på meg om jeg sov i en rundkjøring, gikk tur med en frossen fist i byen, krabbet fra Mercur til Byhaven, eller om jeg kjørte og bestilte mat i en handlevogn gjennom en drive thru! Haha, folk bare lo og ønsket oss en fortsatt fin russefeiring! Jeg følte meg nesten som et barn igjen, som bare kunne gjøre hva enn jeg måtte ønske! Hallo, for en drøm!

Kollasjer

IMG_4228

Kollasjer2

Her er en oversikt over de 28 knutene jeg tok:
1. Sitte under pulten en hel skoletime.
2. Ha en finger i øret en hel skoletime.
3. Spise et halvt russekort.
4. Drikke en halvliter med to tamponger i munnen.
5. Klemme en politimann.
6. Stå på alle heldagsprøver.
7. Dele ut russekort på barneavdelingen på St. Olav.
8. Være utstillingsdukke i en butikk i minst 15 minutter.
9. Få tlf.nr. til en Securitas-vakt.
10. Gå tur med en frossen fisk i bånd.
11. Kjøre fem runder rundt i en rundkjøring.
12. Lat som bussen er en berg-og-dalbane.
13. Spise en banan med ett svelg.
14. Sitte i et tre i én time før skolestart.
15. Lag en matpakke til en lærer, og overrekk den høytidelig i matpausen.
16. Gi et plankpolert eple til en lærer.
17. Lån bort russeluen til en lærer i en time.
18. Drikke en slush på under 2 minutter.
19. Krabbe på alle fire fra Mercur til Byhaven.
20. Ha fartskontroll med en hårføner i en 50-sone.
21. Få 10 medruss til å skrive på russebuksa di.
22. Vær på skolen alle dagene i russetiden.
23. Skrifte i guttegarderoba både før og etter en gymtime.
24. En tut en sup.
25. Sove i en rundkjøring.
26. Dele ut is i en barnehage.
27. Bestille mat i en handlevogn gjennom en drive thru.
28. Ikke vask russebuksa gjennom hele russetiden.

Egentlig hadde jeg håpet på nærmere 50 knuter. Men tiden var for knapp, jeg jobbet for mye, og når jeg hadde fri så prioriterte jeg annerledes. Men selv om jeg bare tok 28 russeknuter, så har jeg faktisk ikke hørt om noen andre som har tatt flere knuter enn meg!

DSC_0683

Plutselig var jeg blitt 19 år. Plutselig var ørten turer på byen over. Plutselig var mange knuter tatt. Plutselig var herlige kvelder med grilling på Marinen over. Og plutselig var vi kommet til 17. mai! Og med tidenes verste hangover våknet jeg til tidenes fineste 17. mai-vær - noen sinne (i følge adressa.no)! Solen skinte og gradestokken viste opp imot 30 grader. Men det å komme seg ut til byen hastet derimot ikke. Før jeg skulle ut i russetoget, måtte jeg jo først og fremst få sydd på alle tingene i russelua mi! Så mens jeg satt og så på 17. mai feiringen fra rundt om i hele Norges land på TVen, satt jeg i senga og sydde på alle de merkelige tingene på russelua mi. 

DSC_0688

Trønderrussen møttes på Katta, klare for årets russetog!

DSC_0700

DSC_0712

Gliselise og 1881!

DSC_0735

Dåpsmerket til Malvikrussen var ikke mindre enn et malingsklask på rumpa!

DSC_0727

Oda, meg og Linn♥ Mine herlige Ålesundjenter!

DSC_0745

DSC_0762

DSC_0781

Etter at flere tusen russekort var kastet rundt om i gatene og gitt til barn med handleposer fulle av kort, mye latter, liv og dansing, var russetoget plutselig over. Det var sykt gøy, og ikke minst var det en herlig avsluttning på russetiden! At solen strålte gjorde alt bare enda bedre. Men de nesten 30 gradene var derimot litt vel i overkant mye. Stakkars de som gikk rundt i bunad, sier jeg bare! :)

DSC_0793

Ingen 17. mai uten is!

Håper alle hadde en super mai, russetid, og/eller 17. mai-feiring!

13.05.13: Jeg har fått meg jobb!

 • 25.09.2014, 19:54


Som sagt så har april bydd på mange ting. Og helt i begynnelsen av april fikk jeg meg en deltidsjobb som hudterapaut på en hudpleiesalong som heter Henne & Han! Den ligger på Lade, altså her i Trondheim. Og salongen driver med hudpleiebehandlinger, spesialbehandlinger, massasjer, negler- og negledesign, fotpleie, voksing, ørehulling, farging, sminke og selvfølgelig salg av masse herlige produkter.

IMG_1112

Det å ha noe å gjøre på fritiden annet enn å trene, være med venner og drive med studier - har jeg igrunn savnet. Så det å få denne jobben nå, var egentlig helt supert for min del! Og selv om jeg ikke har jobbet der mer enn én måned, stortrives jeg allerede! Og forresten: Til dere som lurer på hva hudpleieyrket går ut på, hvilke krav som stilles osv. så ble jeg intervjuet om det av www.utdanning.no, og intervjuet kan du lese ved å trykke HER

12.05.13: Ny bil!

 • 25.09.2014, 19:54


På julaften i fjor, var jeg så heldig at jeg fikk bilen til Mamma og Pappa i julegave! En bil som vi har hatt helt siden den var ny i 1996. Den har alltid vært fin, pålitelig og god å kjøre, men nå det siste året, har bilen måttet inn på verksted ett par ganger, for å bytte noen gamle og slitte deler.

Den 15. april, sammen dag som jeg kom hjem fra Riga, kjørte jeg, Sara og Linn-Kristin avgårde mot et bilverksted, da vi skjønte at noe var alvorlig galt med bilen min. Dessverre kom vi aldri frem til verkstedet, noe som gjorde at jeg endte i sjokk, panikk og måtte tilslutt kontakte NAF. 

IMG_4057

På verkstedet, viste det seg at det var toppakningen på bilen som hadde røket. Og det var det verste og dyreste som kunne ha skjedd. En prislapp på 15 000 kr, ville reparasjonen kommet på. Og etter litt tenking, fant vi ut at det å koste på den 17 år gamle bilen rundt 15 000 kroner i reparasjon, ville være et dårlig valg.

Etter litt om og men, noen telefoner, og noen dager senere, prøvekjørte jeg en ny bruktbil. En golf fra 2003! Og nesten før jeg visste ord av det, skrev jeg under på en kjøpskontrakt. Da hadde Pappa nemlig bestemt seg for å kjøpe golfen til meg!!! Sykt! Jeg har nesten ikke ord, annet enn at jeg vet at har verdens beste foreldre!♥

bilde-2

Se på den fine bilen min, da dere! Looove it!♥

09.05.13: Klassetur til Riga

 • 25.09.2014, 16:58


Siden macen min plutselig døde og plutselig måtte på service, har jeg ikke fått oppdatert dere noe den siste måneden. Nå er jeg tilbake, og har mye å fortelle dere fra tiden som har gått! Siden sist har jeg blant annet vært i Latvia på klassetur! Dere vet sikkert at jeg har vært med i en ungdomsbedrift, som 12 stykker i klassen vår har drevet? Vel, det har vi i hvert fall gjort i løpet av det siste skoleåret her i Malvik. Krempikenes Spa og UB, heter den. Og siden oppstart, har vi jobbet freelance rundt om kring og tatt på oss mange oppdrag her i Trondheim. Vi har blant annet jobbet med ansiktsmaling på Trondheimshelg, Småtrollmessa, Barnas Skidag, og Sirkus Shopping. Ellers har vi også jobbet på to forskjellige sykehjem, hvor vi har behandlet både brukere og ansatte der. I tillegg i dette har vi gått rundt fra dør til dør og solgt sekker med dopapir.

Vi satte opp bedriften først og fremst for å se hvordan vi på egen hånd kan lage en bedrift, hvordan vi driver en bedrift, fører regnskap, markedsfører oss og hvordan vi rett og slett kan tjene penger på en slik bedrift. Pengene vi tjente inn skulle vi bruke til en eventuell klassetur, hvis vi i det hele tatt satt igjen med et overskudd. Og det gjorde vi! Tidlig på morgenen, mandag den 8. april, var 11 av 17 elever fra klassen vår + to lærere møtt opp på Trondheim lufthavn, Værnes. Nå skulle vi på klassetur! Humøret var på topp, alle hadde husket penger, pass og billett, og bagene var pakket som om vi skulle være borte til neste måned. Perfekt start på det som skulle bli fem flotte dager i Riga, med andre ord!

Desktop

IMG_3923

Klokken 10 lettet flyet fra norsk jord, og rundt en halvannen time senere landet vi i Latvias hovedstad, Riga. En koselig liten by, med mye historie, spennende gater, spesielle stiler, og veldig uhøflige mennesker!

IMG_3934

IMG_3940

Vi bodde på Avalon Hotel ved jernbanen, midt i sentrum. Og her bodde vi på fem forskjellige hotellrom. På bildet over ser du utsikten ut av rommet til meg og Kristin, som viser den veldig gamle byen.

DSC_0453

DSC_0454

DSC_0458
Kristin.

DSC_0462
Anita, Lena og Mia.

Om dagene var vi for det meste ute og gikk i gatene, shoppet eller satt på restaurant og koste oss. Men vi hadde også ordnet oss et program med blant annet guiding i byen, hvor vi fikk med oss en norskspråkelig guide. Denne guidingen fikk vi på dag to, altså tirsdag den 9. april. Dette var en iskald dag. Det sluddet, blåste og temperaturene var såvidt på pluss-siden av gradstokken, så det ble en lang tur... I en halvannen time gikk vi rundt i Riga hvor guiden, som selv var fra Latvia, guidet oss gjennom gater, kirker og andre bygninger, fortalte om Rigas historie, de forskjellige stilene og tradisjonene de har der.

DSC_0470

DSC_0476

DSC_0477

DSC_0480

DSC_0482

DSC_0527
Thea Sol.

DSC_0484

DSC_0507

DSC_0516

DSC_0573
Kristin, Karoline og meg.

Etter den iskalde rundturen med guiden, hadde ingen av oss følelser i verken tær eller fingre. Derfor søkte vi opphold inne på kjøpesentrene etterpå, til vi fikk varmen i oss igjen. Senere på kvelden ordnet vi oss litt, før vi tok turen til en studentklubb. Men siden vi tydeligvis var de eneste studentene som hadde møtt opp, reiste vi fort tilbake til hotellet og koste oss der istedenfor. Haha.

Onsdag den 10. april, dag tre, reiste vi innover til Jurmala, en liten by litt utenfor Riga. Her skulle vi besøke Baltic Beach Hotel, som har Nord-Europas største spa-senter! Vi hadde avtalt å få omvisning på spaet der, som et opplegg for turen vår - i tilegg til at vi hadde bestilt oss behandlinger, som vi fikk etter omvisningen. Men siden det ble litt venting før vi fikk omvisning, gikk vi litt rundt hotellet og så litt på området, som dere kan se på bildene nedenfor:

DSC_0620

Dette er (tro det eller ei) sandstranden til Baltic Beach Hotel!

DSC_0582

DSC_0592

DSC_0594
Kari og Camilla.

DSC_0617

Etter rundt en times venting, ble det endelig klart for omvisningen på spaet. Vi er jo en hudpleie-klasse, så det å få et innblikk av hvordan bransjen utspiller seg andre steder i verden, enn bare i Norge, er jo veldig spennende for oss. Og jeg kan kjapt konkludere med at bransjen innenfor hudpleie- og spa-bransjen, er enormt her i Latvia! Bare her på Baltic Beach Hotel hadde de 120 ansatte på spaet, 70 behandlingsrom, og ikke mindre enn 400 forskjellige behandlinger å velge mellom! De kunne også fortelle at pågangen blandt kundene stadig øker.

Etter omvisningen på det fantastisk fine senteret, var det tid for å teste ut spaet selv! Alle sammen av oss hadde bestilt behandlinger. Og jeg valgte (selvfølgelig) 1 time thai feet massage, etterfulgt av 90 minutter classic massage. D-e-i-l-i-g! Spesielt thai feet-massasjen, var helt fantastisk god!

IMG_3969

IMG_3966

Desktop1

IMG_3980

Dette var avslappingsrommet som vi ble sendt til etter- og imellom behandlingene vi fikk, hvor man fikk grønn te og vann.

IMG_3982

DSC_0637
Natalie.

Etter en hel dag i Jurmala, avsluttet vi med den med en drink i hotellbaren på Avalon Hotel.

Torsdag 11. april, var den aller siste hele dagen vår i Riga. Denne dagen var lagt opp til at vi skulle reise på shopping og bare kose oss med det vi ville. Men shopping hadde vi jo allerede for det meste gjort fra oss dagene før, så derfor ble det en litt mer avslappet dag i dag. Noen sov lenge og bare slappet av hele dagen på hotellet, mens andre reiste inn til kjøpesenterne for å se litt, dra på café, og gå litt rundt om i gatene.

IMG_4033

DSC_0647
Meg og Cathrine.

DSC_0648

Jeg, Kristin, Tone og Karoline hadde brukt hele dagen på Spice, et kjøpesenter på andre siden av byen. Senere på kvelden gikk jeg, Cathrine og Kristin i gatene i Riga, for å se oss rundt en siste gang. Og etter noen timer gåing rundt om i byen, gikk vi forbi et fiskespa på vei hjem. "Dette må vi ta", tenkte vi, og gikk rett inn.

DSC_0667

DSC_0664

DSC_0672

Både jeg og Cathrine hadde prøvd dette i Thailand før, men for Kristin som aldri hadde prøvd dette, var det en veldig spennende og spesiell opplevelse! Men godt var det jo.

IMG_4046
Annette og Mia.

Med spising på hotellets restaurant, ett par drinker i baren og samling på hotellrommene til langt på natt, var plutselig den siste kvelden i Riga over. I morgen skulle vi hjem.

Fredag 15. april var det ikke lagt opp til noe program. Nå skulle vi bare komme oss tidlig opp, sjekke ut fra hotellrommene våre, og komme oss til flyplassen. Fem dager i Riga var nå over, og nå var det tid for å komme seg tilbake til Norge og hverdagene igjen. Vi var alle enige om at vi hadde hatt en veldig fin tur, men at det også skulle bli godt å komme hjem igjen til finere vær, norsk mat, og ikke minst hyggeligere mennesker! 

01.04.13: Tilbake til Trondheim for å starte innspurten

 • 24.09.2014, 21:32


I dag våknet jeg til en overskyet, men likevel solfyllt dag. Deilig, med tanke på at jeg i dag satte kursen tilbake til Trondheim igjen, etter 10 herlige påskedager i Romsdalen. Jeg har virkelig kost meg så utrolig mye sammen med familien min, slektninger og venner. Og kort oppsummert så har dagene gått til feiring av bursdag, dager på fjellet, tur til Ålesund med shopping og festing, masse besøk, og mange filmer på TVen. 

I morgen skal jeg på skolen igjen, og siste innspurt for skoleåret står for tur. Om bare én måned, braker russetiden løs. Og om bare to og en halv måned, er jeg ferdig utdannet hudpleier! Herregud så fort tiden går!

Her er forresten noen bilder fra langfredag, da vi var 19 stk. fra slekta på selet til onkel Tore:

IMG_1010

IMG_1011

IMG_1021

IMG_1033

IMG_1048

IMG_1090

IMG_1096

IMG_1102

25.03.13: En nydelig dag på Vaksvikfjellet

 • 24.09.2014, 21:12


IMG_0923

IMG_0947

IMG_0962

IMG_0978

IMG_0986

IMG_0990

IMG_0995

Bildene sier vel stort sett sitt? I dag var vi i hvert fall på fjellet og gikk på ski for andre dag på rad! I dag valgte vi derimot å reise på Vaksvikfjellet. Sol, blå himmel og et perfekt skiføre, gjorde at vi brukte over seks timer ute i den fine naturen. Jeg og Mamma gikk noen timer rundt om i løypene for oss selv, og det samme gjorde Ann-Jorid, Martin og Markus. Onkel Tore, onkel Jarle og John Håkon derimot, satt nede ved vannet for å prøve fiskelykken med isfiske. Dessverre for dem, ble det ikke noe fisk - men vi alle var enige om at vi hadde hatt en kjempefin dag der oppe!

24.03.13: Årets første skitur

 • 24.09.2014, 21:05


I dag ble jeg vekket av Mamma, som kunne fortelle at påskefrokosten var kommet på bordet. Egg, oster, kjøttpålegg og godt brød, gjorde at magen var god og mett, før vi skulle avgårde til fjellet, for årets første skitur! Og med ull på kroppen, niste og tursjokolade i sekken, bilen full av skiutstyr, var vi endelig klare!

IMG_0865 2

IMG_0868

IMG_0877

Vi var ikke få fra slekta, som lekte seg ute på tur. Men før vi møttest på hytta til tante Johanne og onkel Erlend, valgte vi å gå litt forskjellige turer rundt om. Noen valgte å prøve seg på toppturer, mens andre heller ville gå i løypene. Jeg, Andreas og Mamma var blandt de som valgte sistnevnte, men snudde etter en stund, da Andreas fallt stygt i en av bakkene. Da gikk vi heller rett til hytta, og koste oss der.

Jeg frøs veldig her oppe, til tross for at jeg var godt kledd. Tiden jeg var oppe på hytta, ble dermed for det meste brukt fremfor peisen inne, hvor jeg prøvde å få i meg varmen. Resten av slekta satt derimot ute i snøen og lekte seg, grillet og koste seg i sola til den omtrent gikk ned.

IMG_0892

IMG_0893

IMG_0894

IMG_0907

IMG_0910

Håper alle hadde en like fin palmesøndag, som vi hadde!

24.03.13: Påskeferie

 • 21.09.2014, 19:17


Etter å ha vært i feriemodus i over to uker, kunne jeg på fredag endelig rope "påskeferie" for full hals! Deilig! Dermed reiste jeg fortere enn svindt hjem på hybelen min, pakket, og hentet Benedikte, som også skulle hjem til Romsdalen. Dermed ble det en koselig road-trip nedover bakkene.

Roadtrip

Med solbrillene på, hver vår pose med smågodt på fanget, musikken på høytalerne, og myyye latter - gikk den 6 ½ timers turen som en lek! Egentlig bruker jeg bare rundt fem timer å kjøre denne turen, men siden det var så mye rush og kø, tok det sin tid. Men ja, turen gikk veldig fint, og vi koste oss masse. Vi fikk til og med oppleve å kjøre ved siden av en stor ørn, ca. 8 meter fra bilen i ca. 10 sekunder!

Siden sist har også broren min, Andreas, hatt bursdag. I går ble han 17 år, og det ble selvfølgelig feiret sammen med slekta og masse kaker!

IMG_0847

16.03.13: En rimelig "toillat" dag

 • 21.09.2014, 19:13


Klokken var ikke mer enn 07.30 i går, da jeg våknet av alarmen fra mobilen min som ulte. "Herregud" tenkte jeg, og kravlet ut av sengen for å begynne å ordne meg. Denne dagen skulle jeg nemlig opp for å møte Oda som skulle komme med toget fra Steinkjer, samt at vi skulle på "Toilldag" her i Trondheim. Dette er en dag der alle butikkene i Midtbyen har tilbud, med helt sinnsyke lave priser. Faktisk så lave at folk står i lange køer utenfor butikkene, før de åpner - og til og med kjøper kofferter, som de bruker som "handleposer", fordi de shopper så mye! Haha, wow! 

DSC_0453

DSC_0457

DSC_0463

DSC_0468

DSC_0498

Etter en kjempefin dag i byen, reiste vi en rask tur hjem til meg. Her la vi ifra oss alle handleposene, og begynte å ordne oss for en kveld ute med god drikke og gode venner, som resulterte i en super kveld! 

15.03.13: Sunny day

 • 16.09.2014, 00:26


DSC_0510

DSC_0519

DSC_0594

DSC_0523

DSC_0565

DSC_0694

DSC_0768

Etter fire timer innenfor fire vegger, kunne jeg endelig komme meg ut og nyte følelsen av at helgen endelig var intruffet igjen! I varme av solen, snøen under skoene og helgen fremfor meg, kunne jeg ikke annet enn å smile.

Alene, med bare lyden av hav og fugler, gikk jeg rundt med kameraet i hånden ved fjæra. Bare det å gå rundt alene og nyte stillheten etter en travel uke, var kort sagt helt herlig! Jeg vet ikke hvor lenge jeg gikk rundt i fjæra og i parken, jeg. Men det var vel kanskje ett par timer? Etterpå kjørte jeg meg en også tur, før jeg ble lei og kjørte hjemover igjen. Å hoppe i verdens deiligste joggebukse og hettegenser, for deretter å sette seg ned med taco fremfor seg, var ikke feil for å si det sånn.

I morgen tidlig kommer Oda på besøk fra Ålesund! Så dette kan ikke bli noe annet enn en kjempefin helg!

08.03.13: Brun + syrebehandlinger = bleik

 • 16.09.2014, 00:21


DSC_0632

Hei hei, endelig fredag, sol og finvær! Deilig, eller hva? Jeg smiler i hvert fall fra øre til øre for det!

Nesten to uker har det gått siden sist jeg blogget, men tiden etter Dubai har gått i ett kjør! I tillegg til jobb for ungdomsbedrifta, trening, prøver og innleveringer på skolen, har vi ikke hatt mindre enn tre kurs den siste uken! Exuviance (syre), sminkekurs (dag og kveld) og MD Formulation (syre) - har vi vært så heldige å få deltatt på. Og det med syre... Utrolig spennende og bra for huden, meeen så var det den fine brunfargen da, som jeg hadde fått litt av i Dubai... Jeg kan ikke si at syrebehandlingene har gjort brunfargen min noe bedre, for å si det sånn. Så nå er jeg snart lite bleik som før jeg reiste, og må vel bare vente tålmodig på sommeren - dessverre.

For øyeblikket skulle jeg egentlig ha befunnet meg på treningssenteret og fått gjort unna en økt der, siden jeg ikke fikk gjort det i går på grunn av en syrebehandling. Men dessverre våknet jeg til hoven hals og tett nese i dag tidlig. Så istedenfor å reise på trening (og gjøre formen enda dårligere), ble det til at jeg tok litt hjemmepleie istedenfor. Deilig! Nå har jeg også planer om å ta meg en liten powernap, før jeg skal avsted og gjøre noen ærender! Håper dere har det bra! 

23.02.13: Siste dagen i Dubai

 • 16.09.2014, 00:15


IMG_0719

IMG_0723

IMG_0726

Da var det plutselig lørdag, og dessverre den aller siste dagen vår her i Dubai. Sol, varme og herlige dager har vi hatt hver eneste dag her nede, og dagen i dag var intet unntak! I forhold til de andre dagene, ble det en litt mer avslappet dag i dag da. Vi sov helt til klokken ti, før det ble klart for den aller siste (og veldig gode) hotellfrokosten. Deretter gikk vi rett ut i solen, for å få de siste solstrålene på kroppen. Ikke mindre enn fire timer lå jeg og sov ute på solsenga, før jeg fant ut på at det var på tide å komme seg opp, før jeg ble solbrent. Men etter ørten lag med after-sun og aloe vera utover kvelden, klarte jeg heldigvis å redde huden min.

Senere den ettermiddagen, hadde jeg og Mamma bestilt oss time til massasje - igjen. Og etter litt misforståelser mellom meg og Mamma, på hvilket spa vi faktisk skulle på, løp vi litt rundt mellom de forskjellige spa'ene, hver for oss uten mobil, før vi endelig fant hverandre og fikk slappet av med fotmassasje og nakke- og skuldermassaje. Deilig!

IMG_0825

IMG_0827

IMG_0832

IMG_0837

Senere på kvelden reiste vi inn til gamlebyen. Først tok vi oss inn på en restaurat, hvor vi fikk slappet av litt ved havna, før vi hastet oss avgårde videre til "The Gould Souk". "The Gold Souk" er et gammelt område med hele 400 gullsmeder! Her skulle vi først og fremst bare se oss rundt, men både jeg og Andreas hadde litt lyst til å se om vi fant noe vi kunne kjøpe med oss hjem. Og på bildet under kan du se resultatet:

IMG_0843

Andreas fikk et kjempefint gullsmykke, mens jeg fikk en helt fantastisk nyyydelig ring fra Mamma og Pappa til bursdagsgave! Hvis ikke vi har verdens beste foreldre, så vet ikke jeg altså!♥ Herremin, dette er materialistisk lykke og kjærlighet! Åååh! Mannen på bildet er forresten gullsmeden.

Rett etter gullkjøpet, ble det å haste oss avgårde i en taxi tilbake til hotellet igjen. Og da var det (dessverre) pakking og deretter reising som stod for tur. Denne uken har gått så utrolig fort! Så altfor fort! Men den har virkelig vært fantastisk! Ikke bare har alle fire vært samlet for første gang siden desember, men vi har også fått opplevd så utrolig mye gøy og kost oss masse! Det eneste som kanskje var litt dumt med turen, var at Andreas ble ekstremt solbrent allerede den andre dagen her, etter at han fjusket litt med solkremen. Men ellers har vi bare hatt det strålende! Og for å si det sånn; jeg skal tilbake til Dubai! 

22.02.13: Burj Khalifa & Dubai Mall

 • 16.09.2014, 00:08


Det ble en ekstremt tidlig morgen for oss i dag. Klokken fem på morgenen var vi allerede våkne, ferdig ordnet, og satt i en taxi på vei til verdens høyeste bygning, Burj Khalifa! Ikke mindre enn 828 meter strekker den seg opp i været, og dette skulle vi nå få oppleve å stå oppe i.

IMG_0602

Her med billetten i hånden, stod jeg spent i kø for å komme frem til heisen, som skulle ta oss opp til etasje nummer 124! Med litt dotter i ørene og arabisk musikk til, tok ikke mer enn 30-60 sekunder før vi var "at the top"! Her var det utsikt over hele Dubai, og man kunne se ned på alle de plutselig så "små" skyskraperne, som for noen minutter siden hadde vært veldig høye.

IMG_0621

Siden vi hadde billetter til 06.30, var vi så heldig at vi fikk med oss soloppgangen!

IMG_0641

IMG_0626

IMG_0645

Det lave, store bygget dere over her er verdens strøste kjøpesenter, Dubai Mall.

IMG_0648

Selv om vi var "at the top", var vi nok ikke på toppen likevel. Toppen/utsiktspunktet hvor publikum får komme til er "bare" på 452 meter over bakken, mens hele bygget egentlig er 828 meter.

IMG_0611

IMG_0657

IMG_0666

IMG_0669

Langt borte i det fjerne, der toppen på skyggen av Burj Khalifa rekker, kan dere se "The World"!

IMG_0700

IMG_0712

Etter litt frokost, soling på stranden, var det igjen tid for å ordne seg for en ny utflukt. Nå skulle vi nemlig besøke Dubai Mall! Bankkortet luktet nærmest svidd før vi reiste avgårde, men overraskende nok var det ikke mange posene vi fikk med oss. Kanskje fordi vi hadde for liten tid til å komme gjennom hele stenteret? Eller så var nok vi ikke i det rette shopping-humøret.

DSC_2517

Pappa tok seg en liten pause i shoppingen, og gikk en tur ut for å ta litt bilder. Og blant annet fikk han tatt dette fine bilde av Burj Khalifa! Høyt, ja?! Mellom shoppingen, hadde vi bestilt bord ute på verandaen til T.G.I.Friday's. Dette var ikke bare på grunn av den fantastiske maten, men også på grunn av utsikten vi hadde ned mot til den berømte fontenen, "The Dubai Fountain". På YouTube ligger det mange filmer fra denne fontenen, men her har dere noen bilder:

IMG_0734

Hundrevis (for å ikke snakke om tusenvis?) av små lys begynte alltid å blinke cirka fem minutter før showet startet. Og et nytt show startet hver halvtime, hvor fontenene "danset" til en ny sang hver halvtime.

IMG_0745

IMG_0750

Det var ikke bare vi som ville se showene. Hundrevis av mennesker stod rundt for å se på!

IMG_0793

IMG_0772

Mens vi satt og koste oss på Fridays, fikk vi med oss fire show. Min favoritt var det siste showet vi fikk se, da det var Whitney Houston's "I Will Always Love You", som fontenen danset etter. Åhh, sååå fint!

IMG_0783

IMG_0785

IMG_0810

Da to timer var gått på Friday's, gjorde vi siste innspurt av shoppingen, før senteret skulle stenge. Vi hadde vel "egentlig" god tid. Men til å være verdens største shoppinssenter, så hadde vi ekstremt dårlig tid!...

IMG_0815

IMG_0822 

21.02.13: Atlantis

 • 16.09.2014, 00:00


Med bare tre dager igjen til bruk, hadde vi i dag bestemt oss for å reise ytterst ut på "Palmen", til Atlantis, for å kose oss der. Dette er egentlig et hotell, men som også har en stor badepark, et stort akvarium og noen butikker rundt om. Så etter frokosten, løp vi opp på rommene våre for pakke med oss solkrem, bikini og kamera, før vi tok en taxi avgårde til Palmen.

DSC_2429

IMG_0481

IMG_0488

IMG_0495

IMG_0508

De første (fire-fem-seks?) timene vi var der ute, brukte vi på å registrere billettene våre, skjønne oss på det helt forferdelige touch-og-scanne-systemet til garderobeskapene, sole oss, spis mat, og skli rundt i sklier i badeparken. Hvor mange sklier som var der, har jeg ingen anelse om, men jeg for min del "rakk" bare å ta to sklier, siden jeg hadde brukt resten av tiden til å ligge ved stranden. Men skliene var ganske lange... Den ene sklien, brukte rundt 20-30 minutter å komme rundt, eller noe sånt, haha.

Da solen begynte å gå ned og det begynte å bli litt kjølig, gikk vi og dusjet og ordnet oss, før vi gikk til akvariumet. Her var det alle mulige fisker og havdyr, som du kan tenke deg! Vi tok egentlig ganske så mange bilder der inne, men siden det var så mørkt der, så ble ikke alle bilene like bra. Men her har dere i hvert fall noen av de som ble vellykket:

IMG_0517

IMG_0523

IMG_0530

IMG_0533

IMG_0552

IMG_0560

IMG_0568

IMG_0579

IMG_0587

I morgen skal vi opp gryyyytidlig igjen. Da skal vi opp i Burj Khalifa, verdens høyelse bygning! Det blir spennende!

20.02.13: Ørken-safari i Dubai

 • 15.09.2014, 23:44


IMG_0275

IMG_0303 

IMG_0322

IMG_0330 

IMG_0336

Er ikke bassengområdet vårt bare helt fantastisk? Jeg elsker denne utsikten, og blir nesten sjokkert hver gang jeg går forbi den, fordi jeg synes skyskraperne er så spesielle. Men foruten å gå rundt og se på området her, så har vi i dag vært på ørken-safari i dag! 

Vi ble plukket opp av en sølvgrå Hummer, som vi skulle følge oss hele dagen. Vi, sammen med et engelsk par som også satt på, var de eneste som fikk en Hummer, noe som egentlig var litt kult siden folk så på oss som "kjendiser" når vi kom ut av bilen, haha. Etter min og Pappas mening, så er Hummerene litt vel oppskrytt. Trang lite god å sitte i, etter vår mening. Men gøy var det såklart likevel :)

Sjåføren vi hadde kjørte som en villmann over sanddynene! Vi hylte og flirte omhverandre mens vi klamret oss fast i bilen, sammen med et engelsk par, og ventet egentlig bare på å bikke overende og lande på taket på bilen. Heldigvis var den godt utstyrt med stolper, hvis dette skulle skje. Sjåføren påstod likevel at han hadde full kontroll, men ingen av oss var egentlig noe overbevist om dette.

Sikkerhetsbeltet var godt festet, spyposer lå godt tilgjengelig, samt at vi hadde god stemningsmusikk. Det vil si; på de verste stedene vi kjørte, ble det for eksempel spilt av en "Allah, Allah, Allah"-sang, haha! 

IMG_0385

IMG_0361

IMG_0375

IMG_0377

IMG_0386

IMG_0390

IMG_0412

IMG_0415

IMG_0418

DSC_2273

DSC_2278

IMG_0427

IMG_0434

DSC_2299

Etter en lang dag i sanddynene, fikk vi med oss solnedgangen, før vi omsider kom til en camp midt ute i ørkenen. Her var det laget til bord og puter vi kunne sitte på, hvor vi etterhvert ville få servert grillmat og drikke, mens vi fikk underholdning på scenen. Små suvenir-butikker, var det også her. Ellers kunne man også ri på kamel, røyke vannpipe, handle og kjøre ATV. Jeg ridde på kamel, som dere kan se på bildet under, samt at både jeg, Andreas og Pappa kjørte ATV.

Det ble tatt veldig få bilder på campen, ser jeg nå, men dagen her ute var virkelig fin! Den var veldig spennende, gøyal og vakker, for å si det på den måten. Vi fikk vel egentlig minner for livet! 

IMG_0450

Jeg fikk ri på kamel for andre gang i mitt liv!

IMG_0455

21.02.13: Rom-prosjektet

 • 14.09.2014, 00:45


Tirsdag 19. februar. Etter et par netter på to, fine hotellrom, men med en litt dårligere utsikt, var vi i full gang med rombytte. Det var spesielt det ene rommet som var ille, da det også kom mye støy fra et stort bygge-prosjekt som var rett på utsiden av hotellet vi bor på. På bildet under kan du se hotellet vårt, helt til høyre, bak det brune bygget. Og slik var liksom utsikten på det ene rommet. Utsikten var jo én ting, men det å konstant høre borring og dunking, var en annen ting...

IMG_0290

Hotellet var, i følge resepsjonisten, "helt" fullbooket. Men etter litt fortvilelser og diskusjoner, fikk vi det endelig som vi ville! To nye rom! Ellers ble denne dagen bare brukt til å ligge på stranden! I fire timer lå vi bare og koste oss i varmen, sov, svømte og ble brune. På kvelden tok jeg og Mamma oss også turen opp på hotellet sitt spa, for å unne oss litt massasje. Jeg, som enda hadde vonde bein etter gårsdagens shoppingrunde, prioriterte beina. Mens Mamma derimot tok en rygg- og nakkemassasje. Litt badstue og steamdusj tok vi også, før vi ordnet oss for å spise ute. Livet! 

21.02.13: Koser oss i Emiratene

 • 14.09.2014, 00:43


IMG_0243

Hei, alle sammen! Det har gått mange dager siden jeg tok opp mac'en sist gang, men alt er bare bra! Vi storkoser oss her i Dubai, og lever herlige dager med varme, sol og luksus!

Dubai er virkelig en fascinerende og fin by! Den er noe for seg selv, og virkelig noe å oppleve! Bygningene, kulturen, religionen, landskapet og ikke minst skriftspråket er noe for seg selv. Alt virker også utrolig trygt her, selv om menneskene her kan virke litt "skumle  for en nordmann som meg, som knapt hadde sett en burka og en sjeikedrakt før jeg kom hit. Nå virker derimot draktene veldig stilige, ettersom man kan se etter detaljer på dem, som forteller hvor de kommer fra.

Siden søndag har vi som sagt bare hatt det kjempebra! Vi ankom Hilton Jumeirah Hotel rundt tre-tiden på natten, lokal tid. Da var det rundt 18 timer siden vi hadde reist hjemme ifra Romsdalen, så da sier det seg vel selv at vi var ganske så slitne, selv om vi fikk sovet en del på flyene. Dagen etterpå bar det forholdsvis tidlig opp, hvor vi først fikk inntatt oss en stor og god hotellfrokost, før det bar rett til The Mall of The Emirates! Shopping altså! Og senteret... det var helt sykt... stort, flott og jah! Det mest spesielle var kanskje ski-området som var der inne! Midt inne i kjøpesenteret gikk det liksom an å stå på slalom, gå på skøyter, ha snøballkrig...! Haha, så jeg følte meg nesten litt "hjemme" med all snøen, granskogen og dunjakkene, men ville så absolutt ikke inn i dit!

IMG_0227

IMG_0234

Den eneste kulden jeg og Mamma ville ha, var vanilje-frappuccinoen på Starbucks! Mmm, standard!

IMG_0256

Det var hundrevis av butikker, og eeeeekstremt langt å gå for å komme gjennom alt. Men likevel fikk jeg ikke med meg flere poser enn fra Sephora, Victoria's Secret, Nike og Forever 21! Utrolig, men sant. "Heldigvis" skal vi på Dubai Mall (verdens største shoppingsenter) på lørdag, så da blir det nok mer shopping!

17.02.13: På vei til Dubai

 • 14.09.2014, 00:35


Heia! Har jeg sagt at jeg er på tur? Vel, det er jeg! Og i skrivende stund har jeg allerede fått unna to flyturer i dag, og befinner meg nå på en kafé på flyplassen i Stockholm! Ennå er jeg likevel ikke fremme, og sitter nå og venter på det neste, og siste flyet... Jeg er nemlig på vei til De Forente Arabiske Emirater, nærmere bestemt til DUBAI!

20130217-135647.jpgSå her sitter jeg da, trøtt og sliten, som dere ser. Men heldigvis er det ikke mer en halvannen time til flyet går, og da har jeg planer om å sove alle de 7 timene oppe i lufta! Hihi, blogges!

03.02.13: Beautiful winter

 • 14.09.2014, 00:32


DSC_0487

DSC_0568

DSC_0580

DSC_0582

Malvik i dag! 

03.01.13: Last night

 • 14.09.2014, 00:31


DSC_0457

DSC_0449

DSC_0456

DSC_0461

Med herlige venner, nydelig mat, gode filmer og god stemning, ble ikke gårsdagen noe annet enn kjempekoselig! Jeg, Julie og Cecilie hadde i en uke planlagt at vi skulle ha oss en jentekveld, hvor vi bare skulle kose oss hjemme hos Julie med god mat og filmer. Lakseruller, biff, fløtegratinerte poteter, egenkomponert saus og grønnsaker til, var det menyen bestod av. Oh my gad, NAM! Bildene taler vel for seg selv?

Etter maten, satt vi egentlig bare i sofaen og slappet av, snakket og koste oss med filmer. "The Impossible", "Think Like A Man" og "Savages", var tre filmer vi så i løpet av kvelden! Herregud - tre filmer liksom! Den førstnevnte var den aller beste, etter vår mening, da vi bare satt og levde oss inn i filmen og tørket tårer. Til dere som ikke kjenner til filmen, så handler den om tsunamien i 2004.

Etter de to første filmene var sett, reiste vi og hentet Saber, som hadde vært på byen. Han ødela jo hele "jentekvelden" da, haha neida. Koselig var det uansett! Håper dere også hadde en kjempefin lørdagskveld! 

28.01.13: Winter wonderland

 • 14.09.2014, 00:27


DSC_0492

DSC_0501

Etter et halvt år her oppe i trøndelag, har jeg enda fortsatt ikke helt forstått meg på dette kalde og ustabile klimaet her oppe. Jeg skjønner at været er en vanskelig ting å forutse uansett hvor man er i verden, men at Trondheim er en kald by å bo i - det er det virkelig ingen tvil om! Heldigvis har minusgradene begynt å nærme seg plussgrader de siste dagene, men likevel kan man aldri vite om man våkner til -19 grader og 40 cm snø, eller om man våkner til +2 grader og litt rim på bakken. I dag våknet vi i hvert fall til mye snø. Så da var det bare å finne frem kost, skrape, skufle og tykke klær. Men det er jo bare januar enda, så jeg kan vel ikke begynne å klage riktig enda. Heldigvis er det ikke lenge til jeg får se sol og kjenne litt varme på kroppen igjen!... Mer om det senere.

DSC_0521

DSC_0552

18.01.13: Sun

 • 14.09.2014, 00:25


DSC_0639

DSC_0641 

17.01.13: Days like these

 • 14.09.2014, 00:24


DSC_0570

Sol. Kulde. Minusgrader. Utsikt. Farger. Natur. Åhh, som jeg elsker slike fine dager! 

DSC_0573

DSC_0748

 

09.01.13: Plasterene på halsen

 • 13.09.2014, 23:24


DSC_0582

Flere har lurt på hva som har skjedd med halsen min. Mange har lurt på om jeg har forsøkt meg på å sjule sugemerker, eller om jeg har slått meg på halsen. Haha, nei og nei. Jeg har vært under kniven og fjernet to føflekker!

Hele uka har jeg gått rundt litt handicappet, med fem sting i halsen. Men for bare ett par timer siden, var jeg hos legen og tok de ut! Så nå går jeg med to, vel og merke store, plaster, som bare skal beskytte arrene for UV-stråling. Og det skal jeg gjøre i hele seks måneder!!...

DSC_0573

03.01.13: Da var ferien over

 • 13.09.2014, 23:16


Da var juleferien omsider over, etter en halvannen uke med familie, god mat, mye avslapping og koselige stunder. Det var veldig koselig å være hjemme, meg jeg kjente etterhvert at det skulle bli godt å komme seg tilbake til hverdagen også, med trening, rutiner og tro det eller ei - skole. Så i går kjørte jeg den lange strekningen oppover til trøndelag igjen, som viste seg å bli ganske så krevende. Med en døgnrytme snudd på hodet, veldig glatte veier, stengte veier/omkjøringer, og en nyoperert hals som verket (fjernet to føflekker i går), var jeg totalt utslitt da jeg tilslutt kom hjem til hybelen. Jeg så derfor (ikke særlig overraskende) mørk på det å måtte stå opp tidlig for å reise på skolen i dag.

DSC_0500

Det var både tungt og slitsomt å dra seg opp til skoledagen i dag, men dagen gikk heldigvis greit for seg. Vi fikk arbeide ganske fritt med å praktisere eller lese til den tverrfaglige, praktiske heldagsprøven i hudpleiefaget som vi skal ha. Jeg og halve klassen skal ha prøven i morgen, mens resten skal ha prøven på mandag. Derfor har jeg heller ikke gjort annet enn å forberede meg til i morgen, for resten av dagen heller. Blogges om jeg overlever morgendagen. Håper dere har det bra! 

Dette var mitt 2012

 • 12.09.2014, 03:53


JANUAR:

- Jeg deltok i UKM både med sang og fotografier, og stilte ut disse bildene:

DSC_3699_2

DSC_5863_1sharpen

DSC_7000_1


FEBRUAR:

- Best døde, og jeg gikk gjennom en veldig tung periode.

DSC_9130


MARS:

- Jeg sørget mye etter tapet av Best.

- Ellers var jeg veldig fokusert på alt som hadde med skolen å gjøre, og strevde med utallige innleveringer, tentamener, prøver og prøve-eksamener.


APRIL:

- Jeg besto teorien på bil.

- Var utplassert på Selje Hotel på Selje Spa Thalasso sammen med Oda:

DSC_0254

Desktop17

- Var en tur i Bergen.

- Byttet bloggplattform fra blogg.no til wordpress.com.


MAI:

- Ble endelig 18 år, og "feiret" den i Seljord.

- Det ble sommer i Ålesund:

klassen

- Jeg hadde eksamen i norsk.


 

JUNI:

- "Gøy På Landet" var på besøk i Vestnes:

GøyPåLandet_4

- Jeg var i bryllup til Mette og Kim Are i Trøndelag:

Bryllup2

- Var på David Guetta -konsert i Oslo:

David_Guetta3

- Var på korpstur til Trondheim.

- Fikk brev fra fylket om at Vg3 hudpleie ville bli lagt ned i Ålesund, og at jeg måtte flytte ut av fylke for å fortsette utdanningen min.

- Reiste ned (én måned) til Selje for å jobbe på hotellet igjen.


JULI:

- Jobbet nesten hver dag på Selje Hotel:

- Bestemte meg for å flytte til Trondheim (til høsten), og måtte dermed flytte ut av hybelen i Ålesund.

- Tok lappen på bil!

20120716-171828.jpg

- Reiste på ferietur til Thailand med familien.


AUGUST:

- Landet i Phuket (Thailand) etter 30 timer reising, og sjekket inn på et hotell i Bang Tao for ett par dager.

- "Flyttet" til Kata, og bodde på Metadee i to uker:

Thailand_dag_3_9

- Ridde på en elefant for første gang:

Thailand_dag_3_elefant9

- Prøvde parasailing for første gang:

Parasailing_17

- Flyttet til Trondheim.


SEPTEMBER:

- Begynte på Vg3 hudpleie i Malvik vgs.

- Var mye ute og festet.

- Begynte for alvor å trene.


OKTOBER:

- Hadde "høstferie" og reiste hjem til Romsdal for første gang, siden jeg flyttet.

- Var på Fjellstua (i Ålesund) for første gang:

Fjellstua_2

- Det ble vinter i Trondheim:

Snø_1_2

- Eksosanlegget på bilen falt av.


NOVEMBER:

- Trente veldig mye.

- Var i sjokk over kulden her oppe i trøndelag.

- Hadde en god del oppgaver og kurs på skolen.


DESEMBER:

- Var fortsatt i sjokk over kulden, og målte -19 grader i Malvik.

- Kom hjem med fly til Romsdal igjen, og tilbringte helgen med familie og venner:

DSC_0397

- Kjørte ned fra trøndelag til juleferien, og feiret jul med familien:

IMG_0050

- Fikk familiebilen i julegave!

- Feiret nyttår med slekta:

DSC_2035 

31.12.12: Godt nyttår - 2013!

 • 12.09.2014, 03:41


DSC_2033

DSC_2035

DSC_2044

Hei hei og godt nytt år, alle sammen!

Overgangen til 2013 feiret jeg i år med Mamma, Andreas, Farmor, onkel Geir, tante Tordis, Anne Marte, Bernt Kristian, Siv og Gisle, noe som var veldig koselig! Vi spiste kalkun til middag og fikk kaker og godsaker senere, samt god drikke. Vi holdt oss inne, snakket og så litt på TV, men da klokken begynte å nærme seg tolv, måtte vi selvfølgelig ut å se på rakettene!

Jeg holdt meg for det meste bak kameraet, for å prøve å få knipset noen blinkskudd. Men på bildet under, var det Andreas som stod bak kameraet og knipset, mens Bernt Kristian, Gisle, Anne Marte og jeg prøvde oss på et 2013-bilde:

DSC_2093

Håper alle fikk en fin feiring! 

24.12.12: Julaften

 • 12.09.2014, 03:36


IMG_0050

IMG_0051

IMG_0061

IMG_0084

25.12.12:
I går våknet jeg med noe minnet veldig om influensa. Hodet dunket og kroppen verket, og jeg følte meg rett og slett veldig redusert. Jeg ble både lei meg og uttilpass av formen, da det tross alt var selveste julaften. Dermed prøvde jeg alt jeg kunne, for at kroppen skulle tro den var frisk. Jeg startet morgenen med en dusj, før jeg var godt plassert i godstolen for å se "Tre Nøtter til Askepott". 

Da filmen begynte å nærme seg slutten, var det på tide for meg å få på sminken og finstasen. Hver jul reiser jeg nemlig i kirka, noe som har vært en årlig juletradisjon helt siden jeg begynte i skolekorpset. Men selv nå etter jeg er ferdig i korpset, er julegudstjenesten med julesanger fra skolekorpset, noe jeg bare få med meg hver julaften. Dirigenten hadde spurt meg om jeg ville bli med å spille i kirka i år også, så det var i utgangspunktet planen. Men da jeg stod på badet og rettet høret, seg jeg plutselig bare sammen, og måtte bare legge meg ned i fosterstilling. Dermed var det bare å sende melding til dirigenten om at jeg måtte bli værende hjemme.

Jeg svelgte noen smertestillende og sov i fem timer, før jeg våknet og følte meg frisk og fin. Jippi! Det var vel muligens tabelettene som gjorde meg frisk, da jeg omsider ble dårlig igjen ved midnatt. Men i mellomtiden fikk jeg i hvert fall en kjempefin julefeiring, sammen med Mamma og Andreas! Vi spise pinnekjøtt til middag, åpnet julepresangene våre, før vi omsider avsluttet julekvelden med riskrem og is. Det eneste som manglet, var Pappa, som også skulle ha vært her, men som dessverre måtte jobbe.

20.12.12: Jul i sentrum

 • 12.09.2014, 02:30


Da jeg kom hjem etter skolen i dag, og hadde begynt å pakke inn gaver og lage meg mat. Kom jeg plutselig på at jeg ikke hadde sett Trondheim sentrum, siden det ble pyntet opp til jul! Jeg hadde jo blant annet hørt at det stod et kjempestort juletre midt på torget, og at alle gatene var pyntet med masse lys og julepynt. Så siden jeg skal reise til Romsdalen i morgen, måtte jeg bare reise innover til byen i dag, om jeg skulle få se det!

DSC_0404

DSC_0445

DSC_0447

DSC_0486

DSC_0433

I over en time, gikk jeg rundt i byen og så på juletreet, julelysene og folkemengden med julegaver i hendene. Hele stemningen over byen var som hentet ut av en idyllisk julefilm, og jeg kjente julestemningen bare bølget seg over hele meg! Så koselig!

15.12.12: Julestemning på Låven

 • 12.09.2014, 02:20


DSC_0492

DSC_0499

DSC_0514

DSC_0516

DSC_0529

Noe vi har hatt som en tradisjon her hjemme, er å reise på "Låven" hver jul. Dette er, som dere sikkert ser, en låve som alltid står pyntet i julen. Her kan man gå rundt på låven og se på dyr, bli med på juleverksted, drikke gløgg, spise pepperkaker, ri på hest, og kjøpe juletre og julenek. Vi har som regel alltid kjøpt både juletre og julenek her hvert år, men i går gikk vi faktisk til innkjøp at et juletre på Expert! Jepp - det ble plastikk! Men selv om det ikke ble noe innkjøp av juletre på Låven, måtte vi likevel avsted og kjøpe ett par julenek. Og hadde jeg ikke julestemning fra før av, så fikk jeg det i hvert fall det på nå!

Men nå runder jeg av innlegget, for nå skal jeg og Mamma lage kakemenn/julemenn!

07.12.12: Minner meg om 2003

 • 12.09.2014, 02:15


DSC_0341

Det er lenge siden jeg har følt at jeg nesten vil grine av kulden. At neglebittet gjør så vondt at jeg føler at noen har kuttet meg i fingrene, og at huden i ansiktet mitt nesten sprekker av vinden som kommer mot meg.

På det verste viste faktisk målestokken -19 grader i dag, noe jeg er så langt ifra komfortabel med som det går an! I tillegg kommer vinden som et stormkast imot meg og gjør det ti ganger verre! Ååååhh! Jeg tror faktisk ikke at jeg har fryst så mye siden jeg var på Svalbard i 2003! Og da begynte jeg faktisk å gråte på grunn av kulden! Det har ikke vært like ille her ennå, men i kveld når jeg stod og fylte bensin og fylte på olje på bilen, hadde jeg nesten lyst til å gråte igjen. Haha! Heldigvis har jeg bestilt meg en ny, tykk dunjakke fra Bergans, som kommer på tirsdag! Og det - det skal bli godt det!

DSC_0486

DSC_0467

DSC_0483

06.12.12: Russ 2013

 • 12.09.2014, 02:12


bilde1               bilde

Siden jeg går sisteåret på hudpleie nå, (som vil si at jeg er ferdig utdannet hudpleier/hudterapaut i juni!!), så skal være russ i år! Jeg gleder meg så sinnssykt til å sprade rundt i russeklær, fjase rundt og gjøre russeknuter med de herlige trønderne her oppe! Likevel tror jeg russen her er litt annerledes her oppe i forhold til Ålesund, for eksempel. I Ålesund er det veldig "viktig" med russetreff og russebiler. Men her i Trondheim har russetreffene såvidt blitt nevnt blant folk, og ellers virker det ikke som at ordet russebil engang eksisterer i deres ordforråd. Så i sted spurte jeg en venninne; "Haha, er det sånn at russen her oppe bare bruker å ta buss eller?", for gøy! Jeg var egentlig ikke seriøs engang. Men dette var det jeg fikk til svar; "Ja? Jeg har bare sett én russebil i hele mitt liv jeg"

Haha, jaja! 

07.11.12: Smoothie-kafé

 • 12.09.2014, 02:09


I dag hadde vi fagdag i service og profesjonalitet på skolen, sammen med Vg1 og Vg2. Her ble vi delt opp i tre grupper, hvor to av dem skulle lage hver sin smoothie-kafé, mens den siste skulle være med i en jury. Her skulle vi da konkurrere om å bli den beste kaféen, hvor service og profesjonalitet blant kunder, skulle legges vekt på. Jeg var med i en av gruppene som skulle lage en kafé. Her fikk vi utdelt et klasserom, og fikk beskjed om å ordne i stand. Vi fant på navn, ordnet bordene, pyntet, lagde menyer, lagde tre typer smoothie - og gjorde oss klare for å ta imot gjester fra hele skolen!

Jo flere kokker, jo mere søl. Den ene blenderen vår knuste, noen hjemmelagde muffins ble ødelagt, og flere småting gikk skeis. Vi var en veldig stressa gjeng, kan man si. Men heldigvis klarte vi å ta oss sammen og finne på noen smarte løsninger, som skulle hjelpe oss. Plutselig stod gjestene klare, og vi begynte serveringa. Det hele endte faktisk med at vi stakk av med seieren, som den beste gruppa! Så plutselig så stod vi der med både diplom og sjokolade, som bevis på seieren. Hehe!

28.10.12: Søndagshygge

 • 12.09.2014, 01:56


Nå er det rundt tre minusgrader ute. Det er stille på hybelen. Det eneste jeg hører lyden av er klokkene mine som slår sekunder om hverandre, og termometermåleren ute i gangen, som slår seg av og på hele tiden. Ellers er det stille. Det er godt.

Jeg sitter ved kjøkkenbordet. Jeg er allerede kledd i en tykk genser og en bukse fra før av. Likevel sitter jeg under et pledd og har på meg ett par tøfler, fordi det er så kaldt. På bordet står det en varm kakao, som jeg varmer meg med. Koselig!


Bare det å sitte her på en søndags ettermiddag er egentlig veldig koselig. Men koselig har jeg egentlig hatt det hele helga! Jeg har nemlig vært sammen med Julie og Malene helt siden fredag. Vi har overnattet med hverandre, sett TV, spist god mat, godterier, slappet av, snakket om alt og ingenting, og kjørt litt bil her og der. Men nå har vi omsider reist hvert til vårt. Ellers er dagens planer som følger; ta bilder, hente Linn-Kristin på flyplassen, jobbe med lekser, og rydde på hybelen. 

13.10.12: Ålesund by night

 • 12.09.2014, 01:52


13.10.12: I Ålesund med Mariann

 • 12.09.2014, 01:51


Det er mange måneder siden jeg vandret rundt i Ålesund sentrum sist. Da var det vel enda sommer, og jeg var enda uvitende om at jeg ikke kom til å ha mulighet til å se denne vakre byen hver dag. Jeg gikk jo på skole her i fjor, men siden jeg nå har kommet meg til Trondheim, slår ikke mulighetene så ofte til. Men i dag fikk jeg endelig se den igjen! I dag skulle jeg nemlig møte verdens sprøeste og herligste jente - Mariann! 

Jeg hadde ikke sett henne siden skoleslutt i juni, da hun gikk i klassen min, så det var veldig koselig å endelig få møte henne igjen! Latteren, humoren, sprøheten og gleden hun sprer rundt seg, er bare til å bli smittet av! Og at jeg hadde savnet henne, var det ikke noe tvil om.

Vi møttes på Moa, men reiste fort til leiligheten hennes og så film, før vi tok turen inn til sentrum. Jeg hadde jo aldri vært på Fjellstua før (toppen av Ålesund), som jeg har vært litt flau over å ikke ha vært på, så nå tok vi turen opp - to ganger! 

11.10.12: Reisen hjem

 • 12.09.2014, 01:40


Etter en lang dag, med mange timer bak rattet - kan jeg endelig si at jeg sitter godt plantet i den mørkeblå godstolen, hjemme i Romsdalen! Å se igjen bygda, huset og familien, er så ufattelig deilig etter to måneder, på den lille hybelen i Trondheim - at ord blir få. Jeg bare sitter og smiler fra øre til øre!

Turen nedover startet allerede før klokken var passert 08.00 i dag tidlig. Da plukket jeg først opp Kristin fra klassen min, som skulle "haike" med meg nedover. Hun skulle til Ålesund for å besøke kjæresten sin, så da bestemte vi oss for å ta turen nedover sammen.

Turen gikk veldig fint. Det var sol og finvær langs hele veien, til tross for at det enkelte steder var litt rim og tåke.

Noe som var veldig kjekt å se, var da vi satt på Moldeferga mot Vestnes. Da kom det plutselig fem-seks niser svømmende forbi, viduet. Jeg ble så forfjamset, da jeg først trodde det var delfiner som hadde forvillet seg inn i Moldefjorden - så noen bilder rakk jeg dessverre ikke å ta.

Siden jeg og Kristin skilte lag, tok jeg turen til graven til Best, før jeg videre endte opp hos Farmor. Såååå koselig! Jeg hadde jo ikke sett henne siden mai, siden hun var på tur forrige gang jeg prøvde å besøke henne. Så dette var etterlengtet! Å komme hjem til Mamma, Pappa og Andreas, var også superkoselig som alltid! Så at det her kommer til å bli en fantastisk helg, det har jeg virkelig ingen tvil om!

08.10.12: Tidenes drittdag!

 • 12.09.2014, 01:23


Denne dagen her har seriøst vært tidenes drittdag! Det hele startet i natt da jeg nesten ikke fikk noe søvn i det hele tatt. Omsider klarte jeg heldigvis å sovne, men fikk bare to timer på øyet, før jeg nesten forsov meg til skolen. Greit nok, det skjer ofte at jeg får dårlig tid før skolen, men nå skal dere høre:

Det er fem minutter til jeg skal kjøre til skolen. Jeg har verken pakket veska, spist mat, pakket mat, eller orientert meg for hva vi skal ha på skolen i dag. Likevel står jeg og sminker meg på badet - (bra prioritering). Jeg har akkurat sminket meg ferdig, og skal til å legge foundationflaska, laget av glass, tilbake i sminkeveska. I det jeg skal ta den ut av hylla klarer jeg på et mystisk vis å gleppe den, og et brøkdel av ett sekund senere, er hele badet dekket av foundation og galssprøt! Her snakker vi både i vasken, på speilet, på begge skapene, på veggene, på gulvet, utenpå doen, i doen, på klærne mine og på begge armene mine. I tillegg til dette har jeg selvfølgelig klart å kuttet meg inne i den ene hånden. Jeg står der bare og måper av sjokk og ser på klokka! Tror dere jeg var stressa eller?

På veien til skolen sitter jeg og forteller Marion om hendelsen som skjedde på badet. Og akkurat i det jeg avslutter med å si "for en grusom morgen", så havner det plutselig en stor og brun fulgebæsj på bilruta mi! Ellers har jeg også brent tunga og ganen min noe helt jævlig med en kopp te, i tillegg til at komfyren så ut til å nesten ta fyr, da jeg skulle sette inn middagen min! Og 10 minutter før den egentlig skulle være ferdig, sjekket jeg middagen, og da var den allerede blitt svartbrent! 10 minutter før den skulle være ferdig! Herregud! Hva er det som skjer i dag egentlig?!

EDIT: Genseren som jeg hadde på meg, da jeg knuste foundationflaska, ble faktisk ødelagt av sminka. Flekkene gikk aldri bort, uansett hvor mange ganger jeg prøvde å vaske den i maskina, skrubbe med zalo, blekemiddel, såpe... Jeg prøvde også å klore den! Ingenting funket. Haha, fy faen!

07.09.12

 • 11.09.2014, 17:40


Ord som beskriver de siste dagene: Julie og Malene, Sirkus Shopping, trening, festing, Friends, chill.

30.09.12: Autumn colors

 • 11.09.2014, 17:36


Høsten er så fin! Ååååh!

08.09.12: IKEA

 • 11.09.2014, 17:33


For en koselig dag det har vært! I dag har jeg nemlig vært på IKEA og møtt Linn, som jeg ikke hadde sett på to måneder! Smilet, latteren og gleden hun sprer rundt seg, er bare helt fantastisk, så det var ikke rart at jeg hadde savnet henne! I rundt to timer, gikk vi rundt og handlet stort og smått på IKEA, før vi til slutt kjørte hvert til vårt. Jeg tok turen til tante Jorunn og onkel Stig, hvor også Mette, Kim Are, Alexander og en kompis av han var tilstede. Så koselig! Og da jeg kom, kom jeg til dekket bort med taco! Mmmm!

Elise Furland

Kontakt: elise_blogg@hotmail.no

Elise Furland

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits