Elise Furland

Elise Furland

min garderobe

  • 29.10.2010, 20:00


Heihei og god kveld! Som i forrige innlegg så skrev jeg om at jeg i dag skulle delta på OD-dagen, og i den anledning hadde skaffet meg jobb hos de koselige damene, på klesbutikken "Min Garderobe"! Der var jeg også da jeg var på utplassering i 9. klasse, og siden jeg visste hva som ventet meg, så gledet jeg meg skikkelig til i dag! - Og ikke tro at forventningene skuffet. Jeg har hatt en kjempefin dag, og jeg har lært litt av hvert, i tillegg til at jeg har samlet inn penger til årets OD-land, Brasil.

Det ble jo noen bilder i dag, da pappa kom innom for å hente meg. Pappa hadde nemlig med seg speilrefleksen, og det ente med stor stemning. Og siden de ble så ivrige å få meg til å legge ut linken til butikken, da de hørte at jeg hadde blogg, så regner jeg med at det var greit at jeg la ut disse bildene (siden de ikke sa noe annet). Trykk HER for å komme til facebook siden til "Min Garderobe", og glad blir de om du blir tilhenger :-)


In action.


Sjefen Siv.


Damene.

Hva har du gjort i dag?
XOXO

i e so jævla sint og KALD!!

  • 25.10.2010, 14:25


"Nå har jeg lest ut en kvart del av en bok, og jeg har nå lest ut et helt magasin, - fra begynnelse til siste bokstav... Alt håp om å kunne få sove en lang natt, ble ikke akkurat realisert tidlig. - Ute har mørket lagt seg for lengst, og i tillegg hører jeg sildrende og dryppende vann av at det regner utenfor soveromsvinduet mitt. Klokken som jeg vet er laaangt over midnatt, aner jeg ikke hva er, korrekt, siden vekkerklokken min stopper hele tiden, og mobilen ligger for seg selv på skivebordet... Ikke orker jeg å gå bort å se etter hva den viser heller. Det eneste jeg vil er bare å sove! For sovet godt - har jeg ikke gjort på mange uker nå. - Sent i seng, får deretter ikke sove, og for å legge toppingsen på kransekaka - så må jeg også tidlig opp... Og slik går det omtrent hver eneste dag/natt, og hodet gir bare fra seg smerter, som et resultat. Herlig...".


For det meste så var det dette som gikk rundt i hodet mitt, om og om igjen. Uansett så ble det ikke akkurat en herlig fortsettelse, etter natten var omme. Jeg stod opp klokken 05.00, og ordnet meg, pakket sekken, så tv og slikt - helt til det var tid for å kaste sekken rundt ryggen, ta den første jakken jeg fant, og deretter løpe ned til bussen i regnværet... Alt vanlig. Særlig godt kledd, var jeg da ikke. Og tanken på at jeg måtte gå opp til skolen fra veien, var ekkel. Lite visste jeg da jeg gikk av på den vanlige holdeplassen (for neste buss), at jeg og mange andre mennesker måtte stå i vinterkulda lenge. Bussen bruker nesten alltid stå parkert og vente på oss, når vi kommer. Hvis ikke så kommer den max fem minutter etter...

Bussen var sen. VELDIG sen. Jo lenger vi stod og ventet, desto kaldere ble det (så klart). Tiden gikk, og jeg ringte alle mulige folk som kunne ha en viss peiling på hvorfor bussen aldri kom og hentet oss. Og etter vel en halvtime med venting fikk jeg beskjed fra en klassevenninne - at bussen var innstilt. Yey, stuck i ødemarka, tenkte jeg!... Da var det bare å si fra til alle de andre stakkars folkene som stod og ventet og frøs seg ihjel... Han éne personen som stod der og ventet på bussen - hadde allerede stått der en time fra før, da jeg sa at denne også ikke gikk... Off!

Over én time stod vi der, noe vi ikke var forbredt på på forhånd. Og selv om ugg'sene var plantet godt på føttene, hadde jeg neglebitt på både tær og fingre. Gåsehud var jeg også dekt av, og lilla - hadde hendene mine blitt for lengst. Alt styret med å stå opp, ordne meg og ta lokalbussen for å rekke timeekspressen...Off, nei... Hadde jeg visst at jeg kom til å måtte vente og fryse rumpa av meg, så hadde jeg aldri orket å reise på skolen i det hele tatt. Ikke ville de på skolen hjelpe oss heller, "dere må bare vente på neste buss da, hvis den går... Vi kan ikke ta noe ansvar for at bussen ikke går. Vi kan heller ikke legge ut for noen taxi", og timeekspressen sitt kontor var selvfølgelig stengt, da jeg prøvde å ringe dem!

Off, nei. Jeg GLEDER meg helt sykt til neste år, da det aldri noen sinne igjen blir mer pendling, og jeg skal GÅ til skolen. Her kan man ikke stole på noe kollektiv transport - i hvert fall når de ikke kan gi oss noe alternativ transport!

Jaja. Nå har jeg i hvert fall fått ut dagens store irritasjon og frustrasjon ut av meg!


"Jeg er ikke sint, jeg er bare veldig, veldig skuffet". - med andre ord; skjerp dere! (snakker selvfølgelig til timeekspressen her, ja).

XOXO

Nusse & Nussi - 1 år siden

  • 22.10.2010, 21:45


Det er akkurat ett år siden. Ett år siden jeg fant meg selv i et helvete. I en sorg så stor, at jeg ikke vet å uttrykke meg rett. Det hele startet med en grei dag på skolen. Det var første time, og vi hadde matematikk. Midt i timen så ringte Mamma meg. Hun fortalte at hun hadde fått ordnet en time til Nusse, kaninen min - hos vetrinæren. Vi visste noe var galt med henne. Hennes datter, Nussi, hadde gått bort tre uker tidligere, og vi trodde derfor Nusse befant seg i en sorgprosess - psykisk. For etter Nussi døde, unngikk Nusse å spise. Matskålen og drikkeflasken var alltid fulle, men hun rørte de aldri. Hun spiste ingenting lengre, og hun ble bare tynnere og tynnere. Jeg hadde nesten begynt å gråte når jeg hadde sett at skjelettet hennes gradvis begynte å vise syner, da Nusse alltid har vært litt rund og tykk.

Teorien vi hadde om at Nusse befant seg i en depresjon, viste seg å være fullstendig feil. Vetrinæren fant nemlig en stor svulst i magen hennes, som viste seg å være kreft. Han trodde også hun hadde fått organsvikt i enten/eller begge nyren og leveren. I det neste sekundet var øynene mine tårevåt. Halsen bar på en stor klump, og jeg gråt og gråt uten stopp. Jeg visste hva som ville skje nå.

På et tidsrom av underkant av én måned, hadde vi mistet begge de fantastiske kaninene våre. Og hvordan livene deres endte, får meg til å felle flere tårer i skrivende stund. Bare det å se ut av vinduet og se at buret deres ikke lenger står utenfor, får meg til å gråte. 

Savnet er så ufattelig stort! Håper englene mine har det bra.

Hvil i fred♥

Snø

  • 20.10.2010, 19:45


Datoen er 20.10.2010, og nå ligger absolutt hele bydga DEKT av det hvite teppet av snø, som har dalet i ett sett, siden i går kveld! Jeg for min del er kjempeglad og lykkelig, fordi jeg har savnet vinteren sånn! Ikke bare har jeg savnet snøen og vinteridyllen, men jeg har jo så sykt mye julestemning nå! Butikkene er allerede fyllt opp av julevarer, julepynt og julemat, så det er vel ikke så rart at jeg er i julestemning nå?

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Nytt design!

  • 14.10.2010, 17:53


VS
En koselig lørdag

  • 09.10.2010, 23:55


Håper alle har hatt en fin lørdag! Jeg, Andreas og Mamma har vært på Molde og badet på Moldebadet i dag. Det var utrolig gøy å få gjøre noe litt utenom det vanlige, så det ble ganske mange timer på badet med både svømming og stuping. Og jo, boblebadet ble det såklart noen turer i også!

Etter de fine, gøyale og koselige timene i badet, reiste vi en liten tur nordover for å besøke det ene søskenbarnet mitt og kona, som nettopp har fått en liten datter. Elvira heter hun. Og gud, så søt hun var! Hun hadde så store og klare øyne, og en så smittsom og søt latter, at det var ikke til å unngå å bli i godt humør! 


Elvira og meg.

min store drøm

  • 05.10.2010, 12:50


Tenk at jeg nå er 16 år, og at jeg neste år har tenkt meg ut i den store verden, og skal klare 'meg selv'... For på grunn av skolegang, så skal jeg da flytte ut fra mitt lille pikerom (hvertfall i hverdagene), og begynne på det man kaller "hybellivet". - Det er det livet der nudler, grandis og vann - blir ett faktum. Men selv om jeg ikke skal flytte så veldig langt hjemmefra, så frister det så utrolig mye å bare ringe ett internasjonalt reiseselskap, og flytte ett helt år til utlandet. - Ta ett 'friår' fra hudpleier-utdanningen min, og bare reise ut i verden for å oppleve de delene jeg enda ikke har sett av verden. USA, som var ferielandet vi reiste til i sommer, var ett helt fantastisk land, og jeg fikk så utrolig mye mersmak av hele turen! - Og derfor så blir jeg også veldig fristet til å bare pakke kofferten, og ta med meg flyttelasset mitt til en vertsfamilie "over there". Oppleve hvordan ett ekte high school year er, og oppleve en annen kultur... Man opplever kanskje ikke den "største" forandringen i USA i forhold til Norge da, men likevel!

I mange år har jeg lest opp, ned, frem og baklengs disse broskyrene fra både EF, STS og Explorius, som man kan reise med på studieturer. Og flere ganger har jeg klikket meg inn på nettsidene deres, og vært bare ett tastetrykk unna ett helt år i utlandet. - Men den endelige innsendingen har aldri blitt noe av... Og ikke tror jeg egentlig at det utenlandsåret blir neste år heller. Hadde jeg gått studiespesialisering, så hadde jeg ikke tenkt å ha noe som helst betenkningstid i det hele tatt... For da hadde jeg reist 2. året til USA, uansett hva. Men helse- og sosial og hudpleier linje... - Har de liksom de programområdene i studiereisene sine? Trolig nok ikke, men jeg har jo ikke sjekket det opp sånn skikkelig... Men om jeg så er 25 år, så spiller det ingen rolle. Jeg skal studere i utlandet noe! - For dette vil jeg virkelig oppleve!! - That's my dream!

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Her er ett bittelite utvalg av de flere tusen bildenen fra da jeg var i USA, i sommer.

Har du hatt ett studieår i utlandet før, eller er du på ett nå? Hvor?
Hva er din store drøm?
XOXO

Kaffebesøk

  • 04.10.2010, 15:30


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Heihei! Nå har jeg og mamma akkurat kommet hjem fra kaffe- og kake besøk, hos Farmor og Best. Der møtte vi også tanten min fra Oslo, som nå er på besøk i bygda! 

Elise Furland

Kontakt: elise_blogg@hotmail.no

Elise Furland

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits