Elise Furland

Elise Furland

Bølgete hår - uten varme!

 • 30.10.2014, 14:02


Slik ser håret mitt ut i dag, etter at jeg i går kveld la meg med fuktig, tvinnet hår. Ble det ikke stilig? Det beste av alt, det kan lages uten å utsette håret mot varmeverktøy! 

EDIT: Håret mitt hadde ikke tørket skikkelig da jeg stod opp i dag, så derfor tok jeg ibruk hårføneren. Den er såklart ikke nødvendig å bruke, da det er meningen at håret skal lufttørke over natta :)Tipset hentet jeg fra Vivian Vo-Farmer HER.

Nå skal jeg komme meg ut av joggebuksa, og komme meg avgårde til sentrum for å få unna noe ærender. Ha en superduper dag!

Hakuna matata

 • 26.10.2014, 17:15


Gårsdagens festligheter var en av de beste jeg har vært med på, siden jeg flyttet til Bodø! Egentlig ble det en litt spontan tur ut for min del, men herregud så gøy det var! Formen var super, latteren stod i taket, og dansingen på bordet. Og med dét, er det vel kanskje ikke så mye mer å si enn at kvelden var veldig vellykket? Haha.

Dagen i dag, har vel egentlig vært som søndager flest - veldig avslappet! Jeg har egentlig ikke gjort noe annet enn å lage pannekaker til frokost, sette på en klesvask, og ligge i senga og se Frustrerte Fruer. I kveld skal jeg derimot legge amisjonsnivået mitt litt høyere, og finne frem matteboken for å gjøre meg klar til en ny uke med læring og frustrasjon på universitetet. 

Hva har du gjort i helgen?

Vinterglede

 • 24.10.2014, 21:27


Vinteren kommer som julekvelden på kjerringa, er det vel et uttrykk som heter? Til vanlig er jeg en sterk imot å bruke slike dumme ordtak og uttrykk, men akkurat dette uttrykket følte jeg meg farlig nært knyttet til selv. Allerede i september måtte jeg skrape is av bilruta mi. For en halvannen uke siden, kunne man ifølge de nord-norske reglene bytte til vinterdekk. I forgårs la den første snøen seg på bakken. Men det var ikke før i går at jeg hang med på telefonrøret som en gal, og ringte hit og dit for omlegging av dekk, samt dekkhotell. Jeg fikk time til bilen min i dag, og helt ærlig så tok jeg meg selv i å bli overlykkelig over hvor fin og flott den lille bilen min ble, etter omleggingen! Noen pigger fikk altså smilebåndet mitt på høykant! Haha, jeg må nesten le av meg selv! Men kanskje har dette noe med at jeg den siste tiden har begynt å glede meg så sykt til desember, juleferie, jul og nyttår? Det er i hvert fall bare 49 dager igjen til jeg har juleferie, og før den tid vet vi alle at de kommer til å komme en mengde snø.

 

Er det noe spesielt som har fått smilebåndet ditt til å trekke på seg i dag?

Bursdagsfeiring og hjemreise

 • 22.10.2014, 15:38


Søndag den 19. oktober, var det kjæresten min sin tur til å få dagen fyllt av oppmerksomhet, glede, latter, kjærlighet og gaver. Da hadde han nemlig bursdag og ble 21 år - hurra♥ Han fikk gaven fra meg på sengen når han våknet, før vi gikk på kjøkkenet og spiste frokost og bakte eplekake, for anledningen. 

Mens kaken avkjølte seg på kjøkkenbenken, reiste vi alle sammen på Graffi Grill på Solsiden, for å spise middag! Der gikk vi for biff og burger, og selv gikk jeg for en klassisk entrecoté med mye godt tilbehør og sauser. Mmmmm *vann i munnen*!

 

På kvelden, når vi hadde fått i oss både middag og kaker, var det på tide for meg å begynne å forberede meg selv på en lang togreise hjemover til Bodø igjen. Om dere leste dette innlegget fra togturen min sørover til Trondheim, så hørtes det kanskje ut som at jeg hadde planlagt togturen min godt med både serier, musikk, pensum og lydbok. Men på grunn av den dårlige dekningen på både internett og telefoni-signalet, ble det verken noe Frustrerte Fruer-maraton, musikk eller telefonsamtaler på meg den turen. Jeg kunne heller ikke jobbe med pensumet som jeg hadde tatt med, på grunn av reisesyken min. Så alt jeg satt tilgjengelig med da, var en lydbok som jeg ikke klarte å følge med på en gang. Haha. Så nordover hadde jeg lovt meg selv å sikre meg Spotify Premium, så musikken i alle fall skulle være i boks! Og snille Robert kom hjem med nettopp dét til meg, da han skulle en liten tur på butikken♥
   


 
9 ½ timer, tok turen oppover til Bodø. Én time kortere enn turen nedover. På denne tiden hadde jeg klart å sovet en del, samt kost meg med mengder musikk. Uheldivis lå jeg tydeligvis mye skjevt og vondt når jeg sov, noe som førte til at hele kroppen min verket og skalv av smerte da jeg våknet. For å være helt ærlig, kjentes det ut som om jeg hadde blitt mørbanket og sparket i kraniet, mens jeg sov. Så stiv og vond var jeg!

Nå er det onsdag, og jeg er fortsatt dårlig og vond i kroppen. Hodet dunker og jeg er konstant trøtt. Så de siste to dagene har egentlig bare dreid seg om å sove, spise smertestillende og slappe av så mye som mulig. I natt sov jeg i 12 timer, og likevel holdt jeg på å sovne av flere ganger i forelesningen i dag!
  
Håper dere har det bedre!

Kafékos og rosa tårn

 • 20.10.2014, 20:09
På lørdagen ble det en litt senere morgen enn planlagt. Men etter en lang og ubehagelig tur natten i forveien, trengte nok både kropp og sinn alle de ekstra timene på øyet den kunne få. Robert, som heller ikke hadde sovet spesielt lenge natten før, var også ganske så sliten. Men etter en god frokost og noen koselige timer hjemme, var vi good to go for å reise inn til sentrumen for å møte Cathrine, som var ferdig på jobb for dagen. 

Etter litt vandring, satt vi oss tilslutt ned på Jordbærpikene. Og her ble vi sittende med noe godt i glasset og snakke i vei om alt som hadde skjedd den siste tiden, frem til kaféen skulle stenge. Dermed var det ikke annet å gjøre enn å kle på seg ytterklærne og komme seg ut i gatene igjen. På Torget foregikk P3aksjonen, som vekket til oppmerksomhet for mange i byen. Men for vår del, reiste vi hjemover igjen, hvor svigermor straks var klar med middagen. Mmmmm!På grunn av at det er oktober og rosa måned, mente Robert på at Tyholttårnet nå er rosa. Så etter at mørket var langt seg over byen, og pissregnet hadde minimalisert seg, gikk vi til "utsikten" for å se de rosa lysene med egne øyne.♥♥

Endelig tilbake i Trondheim

 • 20.10.2014, 18:15


Herremin så godt det var å komme tilbake til de nære og kjære i Trondheim igjen! To måneder borte fra byen føltes mer ut som to halvår, for å si det sånn. Men det er vel den følelsen man får når man savner noe sårt? 

Som tidligere nevnt, skulle jeg ikke ankomme Trondheim før på morgenkvisten på fredagen. Så etter den lange og vonde turen, var jeg endelig fremme på stasjonen. Der ble jeg møtt av min kjære, og sammen trasket vi oss avgårde for å finne oss en buss hjemover. Hjemme sovnet vi ett par timer, før det var på tide å komme seg opp igjen. Jeg hadde fått et gavekort på en velværebehandling av Mamma i sommer, som jeg endelig skulle få bruke. Så klokken 11.00, lå jeg på en massasjebenk på Glow Body & Mind på Ila, for å bli knadd på. Og for å si det sånn; dét var godt, det!

Eller brakte fredagen med seg i hovedsak sol, kos, taco, og mye avslapping♥ Innlegg fra lørdag og søndag kommer senere i kveld. 

Min aller første togtur

 • 16.10.2014, 21:55


Nå er det bloggings fra toget til Trondheim, dere! Jeg og vesken min har fått oss en god plass ved siden av vinduet i en av vognene, og vesken er stappfull av underholdning og snacks for de kommende 10 ½ timene! Det høres jo ut som jeg skal på en eller annen rundreise, når jeg sier at jeg reiser i dag, og kommer ikke frem før i morgen. Haha. 

For nattens tur, har jeg tatt med meg studiepensum, jeg har lastet ned en Unni Lindell-lydbok, og jeg er klar for å sette meg i et maraton av Frustrerte Fruer. Gulrøtter, bananer, mandler, marsipan og tyggis, er også med for å gjøre togturen konfortabel. Og ellers så sitter det en katt bak meg, som kan gi meg live"mauj"sikk, om jeg fortsatt ikke skulle bli underholdt nok med mine egne ting. Kanskjer det er verdt å få en liten blund på øyet også, i løpet av turen? Jeg tar jo tross alt nattoget.Hva gjør du i kveld? 

God morgen

 • 15.10.2014, 11:39
I natt sov jeg i underkant av 13 timer! Er.Det.Mulig? Haha, jeg trengte tydeligvis å få en rolig natt med ordentlig dyp søvn. Og godt var det!

I skrivende stund, sitter jeg og spiser frokosten min. Yoghurt, banan og havregryn, mmm! Men om knappe fem minutter skal jeg avgårde mot universitetet, og gjøre meg klar for en lang studiedag med matematikk. Ha en superduper dag, alle sammen!

Snart tilbake i Trondheim

 • 12.10.2014, 23:39


Nå sitter jeg nydusjet og sliten etter kveldens treningsøkt, og har så smått begynt å tenke på å legge meg. I morgen er jo det mandag igjen, og det betyr en ny uke! Uke 42! 10 uker til jul, 11 uker til nyttår - men viktigst av alt; nå på torsdag tar jeg toget til Trondheim igjen! Åååh Gud, som jeg gleder meg! Endelig får jeg se Robert, svigerfamilien min, og noen Trondheims-venner igjen!♥ Det skal bli så godt, og det kommer til å bli sååå koselig! 

Senga venter! Men siden jeg ikke er litt trøtt engang, setter jeg nok på en episode av Frustrerte Fruer. Som jeg elsker (og savner) den serien!

Er det noe du gleder deg til?

Veggis

 • 10.10.2014, 23:14


Er det bare meg som ikke har tenkt over det går an å bruke aioli som dip? Ååååh - nam! Jeg har lett kjempelenge etter en dip-blanding som jeg kan tåle, men har aldri tenkt at aioli kunne være løsningen, før for ett par dager siden. Så her sitter jeg altså, for tredje kvelden på rad og knasker i meg frukt og grønt med aioli som dip. Haha, jeg har fått totalt dilla. Men grønnsaker og dip kan jo ikke akkurat være det verste å få dilla på? 

For øyeblikket ruller Senkveld på TVen, mens jeg nyter følelsen av at det endelig er helg! Det har vært en lang studieuke og mye dårlig søvn, så det at jeg nå får to dager avbrekk fra hverdagen, skal bli godt! Noe mer har jeg foreløpig ikke på hjertet, så vi får blogges mer i morgen, dere.

Ha en fin helg så lenge!

Hvordan få "perfekte" øyenbryn

 • 09.10.2014, 12:00


Etter en forespørsel fra en leser, lager jeg nå et innlegg om øyenbryn, og hvordan man ved enkle grep kan få de "perfekt" formet. Såklart er det med bryn er en smaksak, alt fra om man vil ha tykke eller tynne bryn, markerte eller naturlige - men utgangspunktet på formen er likevel den samme.

Her er "oppskriften": Vi skal finne tre punkter i brynet, som skal gi oss retningslinjer for hvordan brynet skal se ut. Felles for disse tre punktene, er at alle går ut fra neseroten (se bildet nedenfor).

♥ For å finne det første punktet; gå i en rett linje opp fra neseroten, gjennom den indre øyekroken, og videre oppover brynet. Der hvor denne linjen skjærer brynet, gir oss punktet for hvor brynet bør starte. Alle hår på utsiden av denne linjen bør derfor nappes.

♥ Punkt nummer to skal gå i en rett linje ut fra neseroten, rett forbi utsiden av pupillen, og videre ut. Der hvor linjen skjærer brynet, forteller oss hvor øyenbrynet bør være på sitt høyeste punkt.

♥ Det siste punktet skal gå i en rett linje ut fra neseroten, rett ved den ytre øyekroken, og videre ut. Der denne linjen skjærer brynet, skal brynet avslutte sin lengde. Alle hår på utsiden av denne linjen bør nappes.

Om du har få hår innerst i brynet, en veldig bred nese eller store øyne - kan du godt ha brynene litt tettere mot hverandre, enn hva oppskriften sier. Men for all del, ikke gjør brynene smalere i lengden! Det vil bare gir deg et veldig rart "flodhest"-uttrykk!


Når man skal nappe videre i brynet, må man huske på at det er på undersiden av brynet man hovedsaklig skal nappe. Det er altså her man bestemmer om hvor tykt- og tynt brynet skal være. Men en hovedregel sier at man skal ha tykkest bryn innerst, og at brynet gradvis skal bli tynnere mot slutten. Prøv deg frem og se hva du liker, men for all del; ikke napp for mye! Ta ett og ett hår i gangen, så ser du hvordan brynet blir underveis.

Mange mener at man ikke skal nappe brynene på oversiden. Men hallo! Skal man liksom se fin og flott ut på undersiden av brynet, mens man på oversiden skal se ut som en hårete ulv? Øøh nei - såklart ikke! Selvfølgelig må man rydde opp der også! Men merk deg at du bare skal rydde, ikke forme.

Her er ellers noen tips:

 • Bruk en god pinsett, som klarer å få tak i hårene! Jeg liker best de med skrå og tynn "tipp".
 • Bruk en våt bomullsdott til å samle hårene på, eventuelt også en til å kjøle huden underveis i nappingen.
 • Stram huden godt når du napper! Jo mer du strammer, jo mindre vondt gjøre det.
 • Napp ett og ett hår av gangen, slik at du underveis ser at brynet blir jevnt og fint. 
 • Om brynene er svært transparante eller lyse; farg brynene eller bruk brynssminke. Selv bruker jeg brynspudder hver dag.
 • Husk at man gjerne blir litt rød i huden av napping. Så om du skal noe spesielt; napp brynene kvelden før.

 

Hva synes du?

Høst

 • 06.10.2014, 19:33


Så var det blitt mandag igjen. Dagen man enten våkner og føler seg motivert, glad og livlig. Eller den dagen man våkner, ser seg i speilet og tenker "Nei! For helvete, nei". Mandagen min i dag, går under sistnevnte. Jeg våknet etter et fryktelig mareritt, og kjente hele kroppen var anspent, sliten og trøtt - etter hva jeg trodde jeg hadde vært vitne til de siste seks timene. Heldigvis var det bare en drøm, og jeg kledde på meg, malte meg i ansiktet og slepte meg avgårde til forelesningen. 

Etter to timer var forelesningen over, og jeg kjente at kroppen virkelig hadde behov for en skikkelig energi-booster! Derfor gikk jeg meg en tur ut i skogen for å trekke litt frisk luft, slappe av og ta noen bilder. Og det gjorde virkelig susen for både kropp og sinn! I skrivende stund sitter jeg nemlig sprudlende, glad og klar for å kaste meg over matematikkpensumet, som jeg har planer om å jobbe med i hele kveld. 

Hvordan har dagen din vært i dag?

"Midtveis i semesteret"-feiring

 • 05.10.2014, 12:11


Tanken på at vi allerede har kommet halvveis inn i studieårets første semester, får meg til å grøsse med tanke på eksamene som snart står for tur! Magna mente derimot at dette måtte feires, og sendte ut invitasjoner til en hyggelig og sosial kveld hjemme hos henne, i går. Med tre års erfaringer som head bartender på Hard Rock Café i London, stilte hun opp med både Sangria, Piña Colada, Mojitos, Daquries og mer, i tillegg til både snacks, hjemmelaget hvitløksbrød, hjemmelaget pizza og spill! Kan dere tro vi koste oss, eller?♥

Jeg, med mine små og store allergier, kunne bare nyte lukten og syket av all maten, som Magna disket opp med. Selv, hadde jeg tatt med meg min egen snacks og min egen frossenpizza, for dagen. Glutenfri grandis. I ettertid er jeg likevel litt usikker på om dette er noe jeg faktisk tåler. Ingredienslisten nevnte "stivelse", men hvilken stivelse det var snakk om her, er jeg usikker på. Magen min begynte i hvert fall å knurre fælt, etter noen timer. *Sukk*.

I hele ni timer satt vi og drakk og koste oss hjemme hos Magna, før klokken begynte å nærme seg midnatt! Da var det flere som ønsket å ta på seg ølbrillene, og fortsette natten ute på byen. Jeg for min del hadde derimot et større ønske om å reise hjem, slappe av og heller komme meg tidlig til seng, siden jeg hadde sovet så dårlig natten før. Men om det ble så tidlig som jeg hadde planlagt, kan jeg vel ikke akkurat si det ble likevel. Plutselig ble søvnen byttet ut med Skype-date med kjæresten, og vasking av klær. Haha.

Hva gjorde du i går?

Visste du dette om neglelakk?

 • 03.10.2014, 21:22


Hva er vel bedre enn å få stelt neglene sine, på en ellers så uglamorøs dag? Men hva er vel egentlig kjedligere enn å sitte timevis å vente på at både underlakk-, to strøk farge- og overlakk, skal tørke?

Jeg synes i hvert fall det er utrolig kjedelig, og ender som regel opp med både riper og merker i lakken, fordi jeg blir så rastløs av meg! Men for ikke så lenge siden, hørte jeg om et lite trisk som skal få neglelakken til å tørke mye raskere! Så det har jeg testet nå i dag!

Trikset jeg snakker om, er faktisk kaldt vann! Mulig mange av dere har hørt om dette trikset fra før av, men jeg har i hvert fall aldri verken hørt-, testet- eller tenkt over at dette er noe som kanskje fungerer - før nå nylig. For det gir jo litt lite mening, at vann skal tørke noe flytende? Men visste dere at det er varme, som gjør at neglelakkene holder seg så flytende og "myk"? Da er det vel kanskje ikke så rart at neglelakken bruker så lang tid på å tørke likevel, ettersom at kroppen vår ligger på rundt 37 grader?

Jeg har i hvert fall testet dette trikset i dag, som sagt, og må faktisk bare konkludere med at det faktisk fungerer! Alt jeg gjorde var å lakkere neglene mine på vanlig måte som før. Men istedenfor å blåse på neglene mine mellom lagene, la jeg bare hånden min ned i det kalde vannet i cirka tre minutter, for hvert lag.

Tror jeg bare brukte rundt 20 minutter på å lakkere hendene mine, med dette trikset! Hallo, 20 minutter med fire lag av vanlig neglelakk! Haha, jippi!Har du testet dette før? Hva syns du?

Happy friday

 • 03.10.2014, 12:05


Endelig helg - og godt er det! Det ble ikke mange timene på puta i natt, for å si det sånn. Så i dag var forelesningen ekstra lang og tung. Øynene mine var tunge som stein, og hodet mitt hang mye av tiden på "halv fire", for å si det sånn. Nå sitter jeg derimot hjemme i sofakroken min, og ser på TV. Dyna er godt på plass over meg, og helgekosen er for alvor i gang. Deilig! Om ikke lenge, regner jeg likevel med at jeg har sovnet igjen. Men hva gjør vel det, nå som jeg har helg og resten av dagen fri? Hihi.

På en skala fra 1 til 10, hvor godt er det med helg nå, synes du?

Hybelen min i bilder

 • 02.10.2014, 15:52


Som mange av dere vet, er det ikke lenge siden jeg flyttet til Bodø for å studere. Og siden da, er det mange som har spurt meg om hvordan hybelen min ser ut, og hvordan jeg trives. Så nå tenkte jeg å vise dere de 12m² jeg bor på!

Jeg bor for meg selv, noe som er utrolig godt, etter to år i kollektiv i Trondheim! Hybelen jeg bor på nå, er som dere sikkert skjønner, ikke så veldig stor. Men på grunn av den geniale planløsningen med kjøkken inni et skap, og sengen oppe på en hems - virker hybelen mye større, enn hva den faktisk er! Jeg trives i hvert fall kjempegodt her, og ser for meg å kunne bo her i lang tid.

Bor du på hybel? 

Dagens antrekk

 • 01.10.2014, 15:37


Nå har vi kommet til oktober, og høsten er for alvor kommet! Her i Bodø, henger solen på skakke, dag som kveld, og fargene i naturen lager sjel i naturen. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er så begeistret for den ekstremt lave solen, men fargene gjør meg virkelig glad. Høsten er jo så vakker!

På bildene ser dere dagens antrekk, som jeg fikk knipset på vei til forelesning i dag. Forelesningen for i dag er nå over, men foreløpig sitter jeg fortsatt på universitetet og jobber med matematikk. Derivasjon, eksponentialfunksjoner og logaritmer - vær så snill å memoriser dere i hodet mitt! Dere er så vanskelig å forstå!

Hva gjør dere i dag?

Er det noen av dere som forresten vet hvorfor bildene blir så utrolig uklare og "blurry", når jeg laster de opp på bloggen? Det er så sykt irriterende!

Elise Furland

Kontakt: elise_blogg@hotmail.no

Elise Furland

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits