Elise Furland

Elise Furland

Stressa på kafé

  • 28.10.2015, 12:30


Akkurat nå befinner jeg meg på en koselig, liten kafé, og venter på at bilen min skal bli ferdig på service og EU-kontroll. Jeg har bestilt meg te, men jeg må ærlig si at jeg ikke klarer å nyte den like godt som den smaker. Jeg er så utrolig stressa og anspent i kroppen, redd for at det skal være noe galt med bilen. Ikke at jeg har merket noe, men plutselig kan jeg jo få beskjed om at det vil koste meg tusenvis av kroner likevel. Jeg har jo allerede fått én telefon... 

Snø og vinter

  • 27.10.2015, 18:49


Se så fint! Det var helt merkelig å våkne opp til snø og vinter i morges. Da jeg la meg var jo det høst, regn og fargerike blader på trærne!

Egentlig trodde jeg at jeg kom til å kjenne en strøm av triste følelser i kroppen når jeg kom til å måtte møte årets første vinterdag, men overraskende nok så syntes jeg det var utrolig koselig å se snøen igjen. Julestemningen kom plutselig like fort, og allerede nå har jeg fått en trang til å spille av julemusikk og spise klementiner, hihi ♥

Selv om jeg elsker sommeren og egentlig hater snø og kulde, så kjenner jeg at vinteren egentlig bringer med seg mye koselig. Ikke bare nærmer det seg semesterslutt og jul, men jeg skal jo snart til Gran Canaria med kjæresten, og ikke minst; jeg skal hjem til Mamma og lillebror! Ååå, som jeg savner dem. Det går jo omtrent et halvt år mellom hver gang jeg får sett de, så jeg kjenner det er godt å allerede ha bestilt flybilletten hjem.

Så velkommen vinter, velkommen snø. Desto fortere du kommer, desto "fortere" blir det jul.

Sydenturen i boks! 

  • 17.10.2015, 13:20


Jeg og Robert har lenge snakket om å skjemme oss bort med en reise til varmere strøk. Egentlig har vi snakket om det i over ett år nå, og hadde etterhvert bestemt oss for at vi skulle bestille oss en tur så fort vi begge hadde fri i sommer. Vi hadde kjøpt både solkrem, badetøy, lette sommerklær, bøker og solbriller som skulle få bli med oss på tur, men etterhvert som dagene gikk og været ble dårligere her i Norge, ble prisene høyere og tilbudene færre. Til slutt så vi det ikke mulig å skulle bestille en slik billig sydentur vi hadde sett for oss, og bestillingen ble lagt på is.

En sommer uten noe særlig sol og varme gjorde meg både trist og deprimert, ettersom jeg ikke følte vi fikk oppleve noe særlig annet enn regn og ruskevær. Noen få unntak hadde vi jo, men ikke nok til at jeg ville kalle månedene juni, juli og august for en sommer. Så da studieplanene våre for det kommende semesteret endelig ble lagt ut på nett, og jeg fant ut at vi begge er ferdig med vår siste eksamen den 8. desember - begynte jeg så smått å se på sydenreiser igjen. Kanskje vi kunne starte juleferien med en sydentur?

Jeg skal ikke drøye innlegget noe lengre enn som så; men for ett par måneder siden, over et glass vin, ble vi endelig enig om en sydentur! Bare minutter senere var turen bestilt. Så dagen etter siste eksamen reiser vi til solfylte Gran Canaria! ♥

Om noen har gode tips til ting vi bør gjøre, se, butikker vi bør utforske, eller turer vi bør få med oss - så tar vi de hjertelig imot! Vi skal bo i Puerto Rico.

HJELPELÆRER

  • 16.10.2015, 15:59


Hver fredag starter jeg morgenen grytidlig. Klokka ringer mens det ennå er mørkt, og på universitetet er jeg senest klokken åtte. Dette semesteret er jeg nemlig hjelpelærer i finansregnskap for førsteårsstudentene som går en eller annen form for økonomi. Det skulle man ikke tro denne jenta skulle være, hun som alltid hatet tall! Likevel elsket jeg finansregnskap da jeg var førsteårsstudent i fjor, så egentlig er det bare koselig å være til hjelp for de som trenger det i år også.

Når man først er oppe så tidlig på morgenen, er det egentlig ganske så deilig. Man får liksom unnagjort så mye, og dagen blir plutselig dobbelt så lang som ellers. Nå er jo klokken straks fire, og fortsatt sitter jeg på universitetet og jobber - vel og merke med mine egne fag nå da. Om jeg har vært supereffektiv er en annen sak, men man gir seg gjerne en ekstra klapp på skuldra for at man i det hele tatt har prøvd. Jeg gjør i hvert fall det. Håper dere får en fin fredagskveld ♥

Luft

  • 11.10.2015, 21:12


Da jeg våknet i går, hadde jeg nettopp lagt bak meg tre mareritt i løpet av natta. Tre! Jeg stod opp, ordnet meg, spiste frokost, men følte meg fortsatt skikkelig trist og lei. Jeg hadde tross alt drømt om både død og fortvilelse, og hadde igrunn mest lyst til å bare gråte. Men ettersom at Robert lå rett ved siden og sov, tenkte jeg at det var bedre å ta turen ut og gråte der istedenfor. Eller, i hvert fall klarne tankene og lufte ut de negative følelsene jeg bar inne med.

Uten at jeg har tenkt noe særlig over det før, så bor jeg faktisk rett ved siden av en drøss av turløyper. Jeg har bare gått én av de, om og om igjen tidligere. Og selv om jeg gjorde det i går også, ville jeg bare gå mer og mer. Fortsette videre på de andre løypene, og se meg videre rundt. Så da gjorde jeg bare det; gikk og gikk. 
 
To timer gikk det før jeg var hjemme igjen - glad og fornøyd. Alle de vonde tankene var borte, og jeg følte meg endelig klar til å smile igjen. Smile, sminke meg, le, hygge meg med kjæresten min, spise taco, og gjøre meg klar for en skikkelig fest med mine kjære venner. Og en skikkelig bra kveld ble det også ♥

Av og til trenger man bare litt luft.

SMIL

  • 08.10.2015, 18:07


Jeg ble så trist og sur på meg selv, da jeg fant ut at jeg hadde tatt kamerapause samtidig som jeg hadde tatt bloggpause. Det vil si; null bilder på to måneder! Er're mulig?! Jeg trodde helt ærlig jeg ikke kunne glemme å ta vare på hverdagslige minner selv om jeg hadde lagt blogginga litt på hylla, men der tok jeg visst grundig feil. Vel, ikke noe å gjøre med det. Men dersom det skulle bli noe blogginnlegg i dag og fremover i tid, var det bare å finne frem kamerautsyret og smile til noen nye selfies. Haha, det blir jo tross alt ikke postet noen blogginnlegg uten bilder, vet dere.Jeg er ferdig med studier for i dag, og har nå byttet ut jeans og skjorte med joggedress. Om bare ett par timer begynner kveldens TV-underholdning, og ettersom jeg liker å se på fem programmer som sendes samme kveld, så blir jeg nok sittende her resten av kvelden. Definisjon "sofagris" eller "amazing", eventuelt begge haha. Men først; nå skal jeg lage meg en skikkelig god middag ♥

Panikk

  • 04.10.2015, 23:34


I går kveld. Jeg hadde akkurat slått av TVen og lagt meg ned på sofaen. Jeg satte håret i strikk, tullet meg inn under et pledd, og plasserte macen på fanget mitt. På bordet ved siden av hadde jeg tidligere plassert et glass med melk og noen godsaker jeg satt og koste meg med litt av og til. På taket og på vinduene kunne jeg høre det dundret av regnværet utenfor. Og samtidig som jeg hørte dét, gjorde tanken på at det var tre grader og mørkt utenfor - at jeg følte dette var en ekstra så koselig lørdagskveld.

Jeg scrollet meg nedover på forskjellige nettsider. Leste nye blogginnlegg, nyheter og kjendissladder. Plutselig fikk jeg et innfall om å sjekke datoene mine for eksamen. Brukernavn, passord - check. Jeg var inne. Svart på hvitt stod den første av totalt fire eksamener; 17. november. Jeg hylte! 

Om jeg spoler ett år tilbake i tid, var dette en ganske avslappet tid for meg. Jeg jobbet jevnt og trutt med alle fagene jeg hadde, men det var ikke så gøy å pugge lenge og mye i slengen. Jeg trengte jo ikke det heller, for jeg hadde jo så god tid, tenkte jeg. En halvannen måned ble til én måned, og plutselig innså jeg tidsklemmen. Jeg fikk panikk. Nå hadde jeg ikke tid til å slappe av mer. Skulle jeg få gode karakterer måtte jeg virkelig sette meg ned og jobbe! 

Universitetet ble mitt andre hjem. Her tilbrakte jeg over tolv timer i døgnet, hver eneste dag. Det eneste jeg gjorde hjemme var å sove, dusje og spise. Ellers bar det rett avgårde til universitetet for å studere igjen. Jeg var så stressa at jeg klarte ikke å se lyspunktet i noen ting. Om jeg bare så fikk gode karakterer, skulle jeg være glad. Og heldigvis kunne jeg trekke hardt på smilebåndet da eksamenskarakterene kom ut! Jeg var lykkelig igjen, men kunne ikke annet enn å grøsse over perioden jeg akkurat hadde lagt bak meg. En periode hvor alt gikk på repeat, inkludert veldig mye tårer. Fra jeg gikk fra universitetet og helt til jeg kom meg i seng om kveldene, hadde jeg tårer i øynene. Jeg var så sliten og så fortvilt.

Poenget i dette innlegget er; jeg skal ikke gråte meg gjennom en slik periode noen sinne igjen! Jeg skal stå på, studere, være flink, og smile meg gjennom eksamensperioden. Og bare for å gjøre det klart - dette er ikke noe jeg sier, men faktisk mener. Frøkna her har lagt bak seg seks timer på universitetet i dag - og det på en søndag. Jeg erklærer derfor eksamensperioden for herved startet!

Det føles så bra å være tilbake

  • 04.10.2015, 17:02


Det kjennes litt rart ut å bare skulle sette seg ned og skrive et nytt innlegg til bloggen, etter nesten to måneder borte fra den. Jeg føler dere kanskje fortjener en forklaring på hvorfor jeg har vært borte så lenge, og har derfor tenkt lenge på hva jeg skal skrive. Egentlig har jeg ikke kommet frem til noe annet enn at dårlige unnskyldninger ikke hører hjemme, i og med at jeg har hatt nok av tid til å blogge. Men det viktigste er kanskje uansett at jeg nå velger å komme tilbake? Jeg har i hvert fall savnet både bloggen og dere lesere kjempemye, og nå klør det allerede i hendene etter å skrive flere innlegg. Klem ♥

Elise Furland

Kontakt: elise_blogg@hotmail.no

Elise Furland

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits