Elise Furland

Elise Furland

Orkanen "Dagmar"

 • 27.12.2011, 19:44


Det var ikke helt slik jeg hadde sett for meg romjula i år. Like etter at jeg postet innlegget Julaften i forgårs, begynte "Dagmar" å storme utenfor husveggene våre. Det ulte godt i husveggene, regnet høljet ned, og lysene blinket konstant. Men dette var visst bare begynnelsen.

Strømmen gikk og kom tilbake hele tiden. Og så lenge vi hadde strøm, prøvde jeg å holde meg oppdatert på nettet for lese om hva som skjedde andre steder. Noen hadde mistet trampolinen sin, andre satt og ventet på å få trampolinen til naboen inn vinduet, mens andre igjen hadde sett trær velte overende. Tilslutt gikk strømmen helt. Hele bygda var mørkelagt, utenom én båt som produserte strømmen sin selv. Så da var det bare for oss å tenne lommelyktene og stearinlysene, som vi hadde holdt klar til å tenne lenge. 

Orkanen ble etterhvert verre. Huset begynte å riste, og utenfor kunne man se takplater som føyk gjennom lufta! Heldigvis føyk ikke takplatene i retning huset vårt, men jeg kjente at jeg begynte å bli litt redd. Det var ikke noe gøy, og i hvert fall ikke hvis dette kunne komme til skade noen! Materielle skader skjedde det dessverre overalt.

I går kunne man se alt kaoset som "Dagmar" hadde etterlatt seg for enkelte. Heldigvis hadde det ikke skjedd noe med oss eller våre ting, men nabotreet vårt var borte. Andre hadde mistet takene sine, fått husene sine revet, mistet båtene sine... Biler var veldt overende, trær var revet ned...

Jeg håper ingen ble skadet, og at alle nå har det bra! 

Julegavene mine

 • 26.12.2011, 20:57


Julegavene står i tilfeldig rekkefølge, og gavene som er sammensatt på bildene er helt tilfeldig:


iPhone 4!


Mousse, dusjolje og deodorant.


Tøfler.


Rockering.


Votter, pulsvarmere, stilongs.


Lue.


Vekkerklokke, personlig bilde, sjokolade.


Fleecejakke.


Grand Canyon -bok, penger, øredobber.

Julaften

 • 25.12.2011, 19:16


Gårsdagen var kjempekoselig! Dagen gikk som alle andre julaftener; "Tre Nøtter Til Askepott", spilling i kirka, komme hjem til lukten av pinnekjøtt, spise en lang og kjempegod julemiddag, åpne julepresanger, og sitte våken til langt på natt og bare kose seg med gavene. Denne julen kom også Farmor og Best for å feire julekvelden sammen med oss, noe som var utrolig koselig!

Jeg virkelig elsker jula! Og bare det å sitte inne sammen med familien med god mat på bordet, er jul for meg. Røde og grønne farger, juletre og julekaker er også jul for meg. Men selvfølgelig kan jeg ikke glemme av julepakkene, som så og si er det beste av alt! Jeg er som et barn hver julaften, og smiler fra øre til øre hver gang jeg får en pakke på fanget.

God jul!

 • 24.12.2011, 17:46
Heihei! Tenkte jeg bare skulle være rask og ønske dere alle sammen en riktig god jul, før julemiddagen kommer på bordet! Håper dere får en superfin og koselig kveld, og ikke minst - det dere ønsker dere!

Lille julaften

 • 23.12.2011, 23:32
For en koselig lille julaften, dette har vært! Jeg har fått sovet lenge, vasket, pakket inn julegaver, vært på besøk, spist julegrøt og fant mandelen i grøten, sett film... Kost meg skikkelig!

Ny hårfarge...

 • 23.12.2011, 00:06


Har jeg fortalt at jeg var hos frisøren i går? Vel, det var jeg. Jeg skulle farget hele håret mitt litt lysere enn hva det var fra før, og fjerne de gamle stripene jeg hadde. Dette var en oppgave jeg trodde frisøren ville ta lett, men der tok jeg visst grundig feil. Resultatet ble ikke som forventet i det hele tatt! Håret mitt ble nemlig veldig mye lysere enn hva jeg hadde tenkt meg! Ikke bare det, men der etterveksten min var, er jeg nå gul/oransj!! Fy faen.Har du hatt en mindre god / dårlig opplevelse hos en frisør?

Pepperkakehus nr. 2

 • 20.12.2011, 18:31
Da har jeg akkurat fått pyntet ferdig enda ett pepperkakehus! Dette står på hybelen min i Ålesund, for å skape litt julestemning.

Første kjøretime overstått

 • 19.12.2011, 18:10


Heihei! Nå har jeg akkurat kommet hjem igjen, etter min første kjøretime med trafikkskolen. Alt gikk veldig bra, og jeg kjørte faktisk mye bedre enn hva jeg hadde forventet av meg selv. Heldigvis! Så da er det bare for meg å fortsette å kjøre mye hjemme.

Ellers så er Ida snart på vei bort til meg, for en liten visitt. Da er det Frustrerte Fruer -maraton som står på planen med oss! Ha en fin kveld!

Juleball og dagen i dag

 • 17.12.2011, 22:07


Heihei! Kvelden i går var super! Da var jeg på årets juleball her i Ålesund, med Marina og Kristina, og drøssevis med andre festglade mennesker. Og selv om jeg verken hadde hørsel, stemme eller følelser i beina mine etter kvelden, hadde jeg hatt det supert! Dessverre har jeg ikke tilgang til fotokamera i helgen, så det ble ikke tatt noen outfitbilder. Men jeg kan kanskje vise dere kjolen over helgen, da jeg har fått tilbake kameraet.I dag har jeg også hatt en fin dag! Jeg sov rundt 11 timer, etter ballet i går, før Andreas ringte meg og spurte når jeg ville komme på Amfi Moa. Da var nemlig Mamma og Andreas på julehandel, noe jeg også ville være med på. Så da kom de og hentet meg. Jeg er jo egentlig ferdig med alle julegavene, så da ble det bare noen små innkjøp til meg istedenfor.

Da vi var ferdig med å shoppe, gikk vi på restaurant og spiste en kjempegod middag! Så i dag har vi virkelig kost oss! Nå har jeg derimot kommet tilbake på hybelen min. Og planene mine for kvelden er egentlig bare å kose meg med å se på tv, slappe av, lage gløgg og sette sammen ett pepperkakehus til hybelen. Ha en fin kveld!

Hva har du gjort i dag?
XOXO 

Pynting av pepperkakehus

 • 13.12.2011, 18:45
Heihei! Nå sitter jeg for øyeblikket og lager ferdig et prosjekt, som skal fremføres på skolen i morgen. Men nå tenkte jeg å ta meg en liten pause fra skrivingen, og heller prøve å finne på noe å poste på bloggen. Og siden jeg enda ikke har postet bilder av årets pepperkakehus, tenkte jeg at jeg kunne gjøre det nå. Bildene er da fra søndagen, da jeg fikk med meg Pappa på pyntingen. Koselig!

Har du pyntet pepperkakehus i år?
XOXO 

Foto: Pink winter

 • 10.12.2011, 15:33
XOXO

Fredagskos

 • 09.12.2011, 21:26


Heihei! Da har jeg kommet hjem til Mamma og Pappa, øvingen er overstått, og jeg sitter for øyeblikket bare og slapper av i godstolen. Etter en lang uke med mye jobb og lite søvn, trenger jeg virkelig det! Så nå står pizzaen i ovnen, Idol på TVen, og en rolig og avslappet fredagskveld står for tur!

Hva gjør du i kveld?
XOXO

I love winter

 • 07.12.2011, 19:19


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPicHeihei! Dagen i dag har vært skikkelig fin. Og været har vært helt fantastisk! Utseendet utenfor er som tatt ut ifra et postkort, og det har vært helt nydelig å gå ute i det! Så i dag har jeg med andre ord vært mye ute! Nå skal jeg derimot sitte inne resten av kvelden og lese til en prøve vi har i morgen.

Er snøen kommet hos deg?
XOXO

Julestemning

 • 06.12.2011, 17:43


Heihei! Nå har vi hatt uker med stormer, flomvarsel, sludd, sørpe, og alt annet enn hva et skikkelig vintervær skal inneholde. Dette har gjort til at jeg ikke har hatt noen form for julestemning - før ! At den hvite snøen endelig kan legge seg tørr og fin på bakken, er helt herlig, og gir meg mye julestemning!

Det er likevel ikke bare snøen som gjør at jeg kommer i julestemning. Det spilles julemusikk nesten hvor enn jeg går, og lys tennes det både på skolen og hjemme. I tillegg har jo nesten alle privatpersoner begynt å pynte til jul; i vinduer, på tærer, veranda, osv. Og det er så koselig å kunne sitte på hybelen og se ut på alle de fine lysene som naboene mine har satt opp. Sitte i sofaen om kveldene med et stort, tykt pledd rundt seg, en stor kopp kakao i hendene, og se på "Jul i Blåfjell". Å kunne ta seg litt julebakst er heller ikke feil, nå i desember!

Har du fått julestemning?
XOXO 

Årets juleforestilling

 • 04.12.2011, 09:36


Heihei og god morgen, dere! Da har jeg fått dusjet, spist frokost, pakket sammen forskjellige ting og tang, og er jeg snart klar til reise avgårde mot bygdas kulturhus. I dag skal vi i korpset nemlig holde den årlige juleforestillingen vår, som i år heter noe så enkelt som "Førjulsforestilling". Så når klokken slår 10.00 skal vi begynne å øve og gjøre oss klare til show time. Det er to forestillinger som skal holdes, én klokken 14.30 og én klokken 18.00, noe som betyr at det kommer til å bli en lang dag. Likevel tror jeg at det kommer til å bli gøy! Det blir i hvert fall spennende å se hvordan det vil gå, siden vi knapt har fått øvd noe skikkelig til forestillingen.

Jeg har ikke noen bilder fra øvingene i år, men her er i hvert fall bilder fra juleforestillingen i fjor, da vi hadde "Jul i Skomakergata":Hva skal du i dag?
XOXO

Elise Furland

Kontakt: elise_blogg@hotmail.no

Elise Furland

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits