Elise Furland

Elise Furland

Omelett

  • 28.09.2016, 15:00


Og plutselig fikk jeg helt dilla på omelett! 

Jeg overdriver ikke når jeg sier at jeg har spist over 20 egg i løpet av tre dager.

Lurer på hvor lang tid det tar før jeg plutselig blir lei? 
 

Her har jeg forresten blandet:

egg - løk - paprika - gressløk - salt - pepper

NY VERSJON: HAVREPANNEKAKER

  • 26.01.2015, 16:23


I februar i fjor, postet jeg min første hjemmelagde oppskrift: Banan-havrepannekaker ala Elise. Jeg fikk utrolig mange positve tilbakemeldinger på oppskriften, og hører fortsatt folk si at de bruker den i hverdagen sin. Hihi♥ Likevel tenkte jeg nå å komme med en liten forbedring av oppskriften. Ikke noe store greier, men i den forrige versjonen synes jeg selv at det ikke var nok væske i røra, i forhold til de fiberrike havregryna. Så her er min nye versjon:

Denne oppskriften gir cirka 1-2 porsjoner. Tidsbruk: 1 time.

Det du trenger er:
♥ 1 moden banan (den kan godt være overmoden)
♥ 2 dl vann
♥ 1,5 dl originale havregryn
♥ stekesmør 

Start med å legge bananen i en bolle. Del den opp i biter, og tilsett 1 dl vann. 

Mos bananen med en gaffel til du får en fin røre.Tilsett havregryna, og bland den inn i røra. Tilsett resten av vannet, og bland røra godt sammen. Røra skal nå være ganske bløt. 

Vent i minst 30 minutter slik at fibrene i havregryna får svelle skikkelig. Om du ønsker nystekte pannekaker til for eksempel frokost, kan du godt la røra stå i kjøleskapet over natta.

Bruk en spiseskje til å få røra over i stekepanna. Stek banan-havrepannekakene som "lapper" på middels varme. Stek dem på begge sider til de er gjennomstekte, og vóila, du er ferdig!

Banan-havrepannekakene er like gode varme som kalde. Med- og uten pålegg. Alene, eller sammen med annen mat. Til frokost, kvelds, eller ved siden av middagen. Jeg elsker å spise disse med masse syltetøy, men i sommer brukte jeg de også til pølser, istedenfor brød, da vi grillet i sommer! Haha, bare fantastien setter grenser!Håper det smaker♥

Oppskrift: banan-havrepannekaker ala Elise

  • 26.09.2014, 13:42


14.02.14:

Denne oppskriften gir ca. 4 havrepannekaker, som tilsvarer 1 porsjon.Havrepannekaker_2

Det du trenger er:
- 1 banan
- ca 1,5 dl originale havregryn
- litt vann eller litt soyamelk, (man kan bruke vanlig melk også)
- stekesmør, (jeg bruker melange uten melk og salt)

Havrepannekaker_3

Mos bananen med en gaffel i en liten bolle. Rør inn havregryna, og tilsett litt vann eller melk underveis. Dette skal bare gjøre "røra" litt enklere å blande, og få havregryna til å "svelle litt". Når dette er blandet godt sammen, er du klar for å steking.

Havrepannekaker_4

Bruk godt med smør, og bruk gaffelen til å forme pannekakene. Stek dem på begge sider på middels varme, til de er gjennomstekte - og vóila, du er ferdig!

Havrepannekaker

Spis dem med ønsket pålegg, gjerne med syltetøy, som jeg synes er best.

03.12.13: Matallergiene mine

  • 26.09.2014, 11:25


Jeg har vært plaget så lenge jeg kan huske. Men det var først på langs stjernene på Hollywood Walk of Fame, jeg virkelig ikke klarte mer. Det var for snart tre og et halvt år siden, da vi var på ferie i USA. Magen sa stopp, og jeg måtte i smerter sette meg ned på gaten. Jeg orket ikke mer, klarte ikke mer. Venstresiden av magen gav meg så store smerter, at jeg ikke visste om jeg klarte å gå lengre. Jeg satt på bakken en liten stund, før jeg klarte å ta meg sammen og komme meg opp igjen. Vi gikk deretter rett på et apotek for å finne noen tabletter som kunne virke mot smertene. Vi fikk tak i noen. Jeg tok de. De funket. Og siden den gangen ble de dessverre tatt regelmessig.

I mange år, har jeg skjønt at det er noe jeg spiser, som jeg ikke tåler. Hva det nøyaktig har vært, har jeg aldri klart å finne ut. Ikke på egen hånd, og heller ikke med legenes hjelp og mange besøk. Ultralyd, tester, dietter og flere prøver, gav ikke andre resultater enn "fine", og de klarerte med at jeg hadde bare hadde en "irritabel tarm". Det var det. Jeg gav opp legene, og prøvde meg på alternativ behandling, etter en anbefaling.

Jeg oppsøkte en kinesiolog. Tabletter, urter, dietter ble igjen løsningen, i tillegg til permanåler i ørene, akupunktur og andre merkelige greier. Noe hjalp, noe ikke. Men nå for tre uker siden tok jeg en blodprøve, som hun anbefalte meg å ta. En dyr blodprøve. En prøve som skulle vise nøyaktig hva jeg reagerer på av matvarer. Jeg ønsket meg den til jul av Mamma, da hun spurte meg om hva jeg hadde på ønskelisten. Grunnen var som sagt at jeg har slitt med smerter i magen veldig, veldig lenge. I de verste periodene spiste jeg avføringstabletter omtrent daglig, og doblet gjerne dosen. I en periode kastet jeg også opp maten jeg spiste, på grunn av smertene jeg fikk. Selvfølgelig i hemmelighet.

Etter noen uker i spenning, fikk jeg endelig resultatene mine. De poppet inn i inboksen min på e-mailen min. Hjertet mitt hamret, kroppen skalv, og jeg lurte et øyeblikk på om jeg ville vite det? Jeg var redd, men samtidig veldig glad over at jeg endelig skulle jeg få vite hva jeg reagerer på. Jeg håpte det skulle være en liten filleting, selv om jeg innerst inne visste det var noe større. Og det var det!

Kumelk, sauemelk, ostestoff, geitemelk, pistasjenøtt, bygg, egg, gliadin (hveteprotein), ølgjær, hvete og poteter var punktene jeg fikk merket med rødt, altså matvarer jeg må holde meg unna. Melk var utvilsomt det som slo ut verst! Jeg kjente jeg knuste innvendig av skuffelse. "Alle" de grunnleggende matvarene var merket med rødt. Ikke rart jeg aldri nøyaktig har funnet ut hva jeg tåler og ikke! 

IMG_1983

Omleggingen av kosten begynte allerede samme dag som jeg fikk resultatet. Likevel tar det nok litt tid før jeg er ett hudre prosent fri for absolutt alt, i og med at det er ganske mye som må bort fra kosten min. Men det skal nok bra. Jeg er i hvert fall veldig motivert, og har allerede - etter bare én uke, begynt å merke forbedringer! :) 

Elise Furland

Kontakt: elise_blogg@hotmail.no

Elise Furland

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits