Elise Furland

Elise Furland

USA - 13. til 16!

 • 27.09.2010, 23:00


13. august 2010. Vi brukte enda en dag til på stranden, for å bade og steke oss i den varme solen. Vi var der ikke så veldig lenge, men nok til at Anna ble lei, av å bare ligge der. Så vi reiste deretter til en superkjedelig handlegate, hvor vi oppholdt oss i ca. 10-15 minutter - før vi tok turen til nærbutikken for å kjøpe noen bagger. Etter tre-fire ukers tur her i USA, så ble jo kofferten vi hadde med oss - "mindre og mindre" for hver dag. - Så for å ha sjangs til å få med oss noe som helst hjem igjen av det vi hadde kjøpt, så måtte vi kjøpe oss noen flere bagger.


Image and video hosting by TinyPic


Da vi kom hjem igjen, startet pakkingen... Neste dag, tidlig på morgenen, så skulle vi jo ut av huset vi nå hadde hatt for en hel uke... Så alt måtte pakkes denne dagen. Huset hadde jo mange rom, så vi måtte jo gå gjennom absolutt alle - ørten ganger, for å være sikker på at vi ikke hadde glemt noe... I tillegg måtte vi jo vaske en del, så, ja... Men vi brukte ikke resten av dagen bare til å pakke, rydde og vaske. - Nei, vi reiste først ned på stranda for å se solnedgangen, før vi reiste på en Hawaii-restaurant. Koselig kveld, ja!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

XOXO


14. august 2010. Det å flytte ut av huset i Venice, var egentlig ganske så trist. Det var bare ett tegn på at om at vi om bare én dag - skulle sette oss på fire fly hjemover til Norge. Men dagen var likevel positiv. Vi skulle jo tross alt reise til endepunktet vårt, Miami! Men før vi ankom byen, så stoppet vi jo litt her og der... Èn av plassene vi stoppet, var egentlig helt tilfeldig. Pappa ville egentlig bare se litt, siden han pluttselig så at det var ett informasjonssenter midt ute i 'ødemarka'. Det viste seg å være ett veldig bra stopp, for her fikk vi nemlig se både aligatorer, skilpadder, og vi fikk også se en utstoppet panter!


Image and video hosting by TinyPic
Det var ikke noe fare for hjort her nei, men pantere!! Slike skilt så vi mange plasser i Florida.

Image and video hosting by TinyPic
Dette var det nærmeste vi kom en levende panter. Den var utstoppet.

Image and video hosting by TinyPic
Se aligatoren!!

Image and video hosting by TinyPic
Men se hvor nært veien den var da! Det var ikke noe gjerde eller noe, som holdt aligatorene inne...!

Image and video hosting by TinyPic
Disse var jo over alt.


Vi kom tilslutt frem til Miami, og åhh, for en herlig by! Lyst, varmt, fullt av skatere og mye liv. Men så mye av byen fikk vi jo ikke sett da, siden vi tross alt bare fikk være der èn dag... Men likevel så fikk vi se South Beach og pittelitt av byen... Ellers så stoppet vi jo ute for en pizza, og gikk senere på en suvinir-butikk. Men etter det så var klokken så mye at vi deretter reiste tilbake til hotellet, for å få litt søvn, før vi grytiiiidlig neste morning skulle begynne på hjemreisen.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Flere norske her? :-)

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
South Beach.

Image and video hosting by TinyPic

XOXO


15. august 2010. Vekkerklokken var stilt på rundt 04.00 tiden på morgenen, og planen vår var egentlig å ta et morgenbad ved South Beach, slik at vi kunne si at vi både hadde badet på både vestkysten og østkysten av USA, på tre ukers mellomrom. - Dessverre så var det fortsatt helt svart utenfor, så det hele hadde egentlig blitt litt dumt... Likevel måtte vi opp for å pakke ferdig, og deretter sjekke ut fra hotellet. Nå skulle vi levere inn den herlige Buick bilen vår, og deretter ta en shuttle til flyplassen. 

Første landing skulle være i New York igjen. Og rett før vi landet, så havnet jeg i drømmeland. Da jeg våknet sånn ètt minutt senere (trodde jeg ihvertfall) - at vi var på vei opp i luften igjen. Jeg så ut som ett eneste stort spørsmålstegn, og begynte å si "HÆ?! Men, jeg trodde?... Skulle ikke vi være i New York i 4-5-6 timer da?! Har jeg sovet så lenge? Nei! ANDREAS, HVA ER DET SOM SKJER??!!" - Han svarte da at flyet ikke klarte å lande, slik at den måtte opp i lufte igjen for å prøve på landingen på nytt. Da vi endelig klarte å lande, så måtte vi den neste timen, sitte å vente inne i flyet, fordi gate'n vår var opptatt...

Image and video hosting by TinyPic
Disse to duene ville være med på flyet fra Miami til New York, haha.

På Gardermoen satt vi etter tre fly, og ventet på det siste flyet. Vi hadde reist i godt over ett døgn, og vi var totalt utslitte! Så mens vi ventet på siste flyet vårt hjem, så fant jeg meg en sofa - hvor jeg la meg neppå for å sove. Hele kroppen min var helt nummen av utmattelse, men likevel så ville jeg ta fly tilbake til USA, - for jeg visste hva som ventet meg hjemme... Ett skikkelig rotete rom! Så uansett hvor sliten jeg var da jeg kom hjem, så klarte jeg ikke å sove - før jeg hadde ryddet det verste...

Den 16. august 2010 var vi hjemme igjen i Norge, og mitt livs eventyr på over 600 norske mil med bare bil, ble det totalt. Vi har kjørt fra kyst til kyst, Los Angeles til Miami med bil, i 15 forskjellige stater. Ufattelig mange opplevelser ble det! - Jeg har bla. vært på kjendisbesøk i Hollywood. Jeg har stått på stupet av Grand Canyon. Jeg har spist biff i Texas. Jeg har vært "på besøk" hos Elvis i Graceland. Jeg har vært i tre store Orlando-parker. OSV. Opplevelsene er det hundrevis av! Og jeg SKAL tilbake! Jeg har jo tross alt 35 stater igjen å besøke, hihi :-)


Image and video hosting by TinyPic

Har du vært på en lignende opplevelsestur noen gang? Hvor?
XOXO

USA - 9. til 12.

 • 26.09.2010, 17:15


9. august 2010. Solen strålte, og dette var første dagen vi hadde tid til å reise på stranden, for å slappe av, bade og sole oss ved selveste Mexicogulfen! Varmt var det både på land og i vannet. I hele fire timer lå vi å stekte oss, før vi tok turen hjemmover. Anna stakkar som hadde ligget og sovet på magen, så bokstavlig talt ut som en kokt hummer da hun kom hjem...! Hun var solbrent på HELE baksiden, og hadde ett svært skille! Rød på ene siden, og hvit på andre siden av kroppen.... Haha, off, men jeg skal ikke si så mye selv. Jeg som egentlig aldri bruker å bli solbrent, ble jo selvfølgelig det. - Faktisk så ble ALLE i gruppa, skikkelig solbrent! Så før vi reiste ut for å spise, så brukte vi tiden til å dusje, og deretter smøre oss med MYYYE aloe vera!


I Amerika, så har alle restauranter og spisesteder en tendens til å avslutte dagen mellom klokken 21.00 og 22.00, noe som er ganske så kjipt egentlig. Fordi, slik som vi brukte å gjøre det, så reiste vi rundt og opplevde ting om ettermiddagene, og var ikke 'hjemme' igjen før på kvelden. Så da vi reiste rundt for å finne ett spisested som fortsatt var åpent, så var mange av de ganske så fullt opp. Uansett da, så havnet vi denne dagen på en mexicansk restaurant, men det ente jo med at vi måtte stå og vente ganske så lenge, før det ble noen ledige bord da. Da vi endelig fikk bord- og sitteplasser, så fant ihvertfall jeg og Anna veldig fort ut at man egentlig ikke kunne få noen verre stolen enn hva vi fikk... De var ikke akkurat noen myke stressless'er ihvertfall... Det var noen skikkelige harde pinnestoler, ja! Solbrenthet + harde stoler = dårlig kombinasjon... Men ellers så var jo maten kjempegod!

Image and video hosting by TinyPic
Bildet her er tatt på en mexicansk restaurant i Los Angeles.
XOXO

 

10. august 2010. Denne dagen våknet jeg med en fortsatt grusom rygg, og i tillegg til det så hadde nakken min vridd seg... Siden jeg var så utrolig solbrent, så klarte jeg jo ikke å sove på ryggen, (eller ha noe nært ryggen) - så jeg sov jo helt rart... Men dette skulle ikke stoppe dagsplanene mine/våre likevel. Denne dagen skulle vi nemlig ta turen til Forth Myers, en by sør for Venice. I Fort Myers så skulle vi på ett shoppingsenter kalt "Miromar Outlets". Og det var ikke noe vanlig shoppingsenter, nei. Det var faktisk ett utendørs ett! Ganske koselig, med mange butikker, 'gater', osv. Butikkene var alt fra Tommy Hilfiger, Guess, DKNY, Ralph Lauren, Nike, - til Subway.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Disse to bildene er hentet fra miromaroutlets.com.

Etter noen timer, og etter at en god del penger var brukt opp, - så møttest vi igjen (familien vår, Anna sin og to andre norske vi var sammen med), og tok en pause på Starbucks. Starbucks sin Frappuccino med vanilje, var vel noe av det jeg drakk mest på turen vår, (pluss vann og brus da selvfølgelig). Så det passet bra med en ny stopp der, ja. Nammm...


Image and video hosting by TinyPic

Før vi reiste hjemover, så avsluttet vi dagen på en pizzeria. Herlig!

XOXO


11. august 2010. Solbrentheten til alle i gruppa, var fortsatt ganske så ille, så vi holdt fortsatt ly for solen. Aloe vera faskene ble tømt som om det var mat, og vi lå der som noen tømmerstokker hele gjengen. Ett besøk på nærbutikken var vel det eneste "spennende" som skjedde denne dagen. Ellers så slappet vi bare av 'hjemme'.

Image and video hosting by TinyPic

XOXO


12. august 2010. Det var ikke mange dagene igjen av turen vår. Den 16. august skulle vi reise hjem til Norge, og jeg hadde snart vært der i tre uker. Selv om jeg hadde vært der ganske så lenge, så hadde jeg ikke fått noen særlig brunfarge, så selv om jeg var solbrent så måtte jeg ut på stranden igjen, for å sole stedene som enda ikke var brent. Smart? heh...Kanskje ikke, men jeg ble jo faktisk litt brunere... Heldigvis så var vi bare på stranden i ett par timer, før vi tok turen hjemover.

Image and video hosting by TinyPic

Hjemme så holdt de andre på å forbrede seg til å reise til Sarasota, en by som er litt nord for Venice. De ventet heldigvis på oss andre, som kom inn døren med sand mellom tærne. Så etter en rask dusj, så ble det en liten biltur igjen på oss. 

Da vi kom frem til byen, ble det ett lite søk på hvilke shoppingsenter som bra, før vi hoppet av. Penger ble det igjen brukt, så noen poser ble det på oss denne dagen også. I tillegg fikk jeg også fikset neglene mine gratis, og deretter så ble jeg også sminket med både Elizabeth Arden og i.d. Bare Minerals, begge på èn time! Lucky me :-)

Senere den dagen, fortsatt i Sarasota, så tok vi turen til en park. Ikke en helt vanlig park, men den var mer som ett ekorn-terretorium. Det var fullt av tamme ekorn, og jeg mintes tilbake til da jeg var i England, for rundt 10 år siden, i en slik park... Det var da jeg gjorde som pappa'en min gjorde (trodde jeg ihvertfall). Jeg stakk frem fingeren min mot ekornet, og ble selvfølgelig bitt... Pappa derimot holdt frem en potetskrue, noe jeg ikke hadde sett... Og det hele endte faktisk med at jeg måtte på sykehuset!... - Så denne feilen skulle jeg ikke ta igjen, her i USA. Men en god del bilder tok jeg likevel, på nært hold.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Samme kvelden så reiste vi inn igjen til sentrum, og gikk på en fin spansk restaurant for å feire pappa. Han hadde jo tross alt bursdag. Og da vi kom hjem ble det både kaker, donuts og gaver :-)

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

XOXO

back in America

 • 25.09.2010, 22:03


Heihei! Den 23. juli 2010 reiste jeg på min beste tur noen sinne, til USA. Og mens jeg var der borte prøvde jeg å skrive litt for hver dag, av mine opplevelser "over there". - Men etter at jeg kom hjem tre uker senere, etter avreisedatoen, - hadde jeg fortsatt ikke fortalt dere om den siste uken på turen vår... Og nå har det jo gått over fire uker, siden jeg kom hjem igjen... - Og flaut er det nesten å begynne å skrive igjen fra hva som skjedde for over en måned siden... Uansett så fikk jeg for en stund siden lånet feriedagboken til Anna, og fikk begynne å notere litt. Men uansett om det er superlenge siden ferien min var over, så har jeg lyst til å ha det meste av ferien min inne her på bloggen. Det er fordi at det da blir enkelere for både meg og de i familien min, å kunne lese om den beste turen i livet mitt, så langt!

7. august 2010. Tre dager hadde vi nå vært i Orlando og i parkene, og denne dagen skulle turen gå videre mot målet vårt, Miami. Men før vi skulle helt frem til Miami by, så skulle vi bo én uke i ett hus vi skulle leige. Dette huset lå i Venice (en liten by på vestsiden, midt i Florida). Men før vi skulle flytte inn i huset, måtte vi jo innom "Wall-Mart", som er én kjempestor butikk som har ALT! Vi måtte jo kjøpe inn både mat, vaskemiddel, sko, solkrem, klær, osv for å klare oss. Og i hele TO timer var vi inne og handlet, på denne éne butikken. - Men egentlig så var det jo ikke det noe rart, siden avstandene mellom ting vi trengte - var enorme!
Etter en god stund med handlig mellom hyllene, så skulle vi flytte inn i huset, som skulle være vårt for en hel uke. Vi kjørte til gaten "Villas Drive", hvor huset skulle ligge, og da vi så huset kom latteren. Huset var sitron-gult med en knall blå dør, noe som så litt spesielt ut, men huset var veldig fint innendørs! Vi hadde fem soverom (med både king, queen og vanlige senger), tre bad, to stuer, ett kjøkken, ett vaskerom, og ikke minst ett svømmebasseng ute i hagen! - Og herlig var det!
Soverommene ja. Jeg og Anna fikk ett stort soverom med hver vår queen-size seng, "walk-in closet", utgang til svømmebassenget, tv, kommode, air condition, vifter, osv. - Så vi hadde ikke mye å klage på! - Eller jo, vi hadde nesten ikke trengt air conditon'en, siden Anna alltid "frøys" og slo den av ALL THE TIME!! Gud så sur jeg ble til slutt... Planen min var jo liksom ikke å sove i badstu-temperatur heller, men men...Ellers den dagen så hadde jo mamma bursdag, så litt feiring ble det jo. Besøk fikk vi også, av to andre norske som vi kjente fra før av, som var i området. Så vi pratet og koste oss hele den kvelden.

XOXO

8. august 2010. Denne dagen både regnet det og tordnet det hele tiden! Dråpene var store som elefanter, så vi holdt oss for det meste innendørs. Men en tur på nærbutikken, "Wall-Mart" og en tur på en kinesisk restaurant ble det. - Men det så ikke ut som vi hadde holdt oss innendørs akkurat, den dagen... For etter bare to sekunder ute i uværet - så var vi heeelt gjennomvåt, bokstavlig talt! Dråpene dryppet ned fra oss som bare det da vi kom under tak igjen, og tilslutt så var det nesten som en dam som lå under oss...!
Uansett. Dette var også dagen jeg smakte sushi for første (og sikkert siste gang også)... Jeg har alltid hatt lyst til å smake sushi, og siden vi var på en kinesisk restaurant som solgte dette, så ble det det jeg spiste. Det så jo litt godt, men off! Nei, jeg holder meg til vanlig fisk, ja!... Dette var ikke noe for meg, nei!
Jeg er sikker på at vi tok noen bilder fra da jeg smakte på sushien, men selvfølgelig så finner jeg jo ingen bilder fra denne dagen...

XOXO

USA

 • 22.09.2010, 20:30


Heihei! Øynene mine har egentlig hengt langt ned i helse-boken en god stund nå, siden vi skal ha prøve i morgen. Men nå, for en liten stund, så tok jeg meg en pause, fra lesingen... Og siden mørket hadde begynt å lagt seg utenfor, så orket jeg ikke å ta meg en kjøretur, noe planen min egentlig var... Så da kom jeg på det jeg har lovet dere lesere, men enda ikke har fullført helt...

Om dere fulgte bloggen min i sommer, så fikk dere nok med dere at jeg var til USA i tre uker, på familietur, pluss min venninnes familie. Der kjørte vi over hele landet med bil, fra vestkysten (Los Angeles) til østkysten (Miami), og brukte ni kjøre-dager. 600 mil, fordelt på 15 stater ble turen på. Men det jeg lovte dere, var jo å poste hva jeg gjorde imellom statene... Det gjorde jeg jo forsåvidt, men ble aldri heeelt ferdig. Faktisk så hadde jeg en hel uke igjen å blogge om, fra ferieturen. - Og nå, siden jeg har "tid", så tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om de siste dagene i paradiset "over there". Dette er fordi jeg har lyst til å ha det meste av turen min samlet sammen på én plass, og fordi det er enklere både for meg og andre å lese om hva vi gjorde. Så stay tuned!

Hvis dere vil lese innleggene jeg har postet hittil fra USA, så ligger i menyboksen "Reiser", under headeren.

Image and video hosting by TinyPic
Bilder fra de tidligere innleggene mine fra USA♥
SAVN!!

XOXO

Jeg savner USA allerede

 • 18.08.2010, 20:20


Jeg kan nesten ikke tro at tre uker i USA er forbi, og at jeg nå sitter hjemme og tenker tilbake på den beste turen jeg har hatt i mitt liv! Allerede nå savner jeg USA, og alt det landet hadde å tilby. Eller, jeg savner vel kanskje ikke akkurat contineltal-frokostene, hvor vi bare fikk donuts og muffins. Jeg savner heller ikke toalettene, med de dårlige "flusherne", og de store "hullene" fremst i doringen. Sprekkene, som var på cirka fem centimeter, på alle de offentlige toalettene - savner jeg heller ikke, da jeg ikke liker å bli beglodd når jeg "gjør fra meg". Meeeeen sett bort fra disse tingene, så savner jeg alt! Alle de hyggelige og ydmyke menneskene, som hilste på deg og lurte på hvordan du hadde det. Menneskene som du aldri hadde sett før, men som tilfeldigvis kom bort til deg for å rose deg for hvor pen du var, eller for en fin veske du hadde. 
Ellers savner jeg faktisk de lange dagene med bilkjøring. For det var jo tross alt de dagene vi opplevde mest! Alt vi så ut av bilruten, alt vi stoppet opp for å se... Jeg savner bilen vi hadde. Jeg savner byene. Jeg savner ferien.
  
Jeg mangler fortsatt å skrive fra den siste uken vi hadde i USA, men det kommer så fort jeg får lånt dagboken til Anna. Hun var så flink å skrive ned hva vi gjorde til enhver tid. Så for at jeg ikke skal stokke sammen på dagene og detaljene, trenger jeg å få systematisert innleggene mine, før jeg poster de. Jeg har jo opplevd så utrolig mye i løpet av de tre siste ukene, at jeg nesten har problemer med å huske alt!
  
Fra Los Angeles til Miami, kyst til kyst. 15 stater. 600 mil. Jeg SKAL tilbake! 

Orlando-parkene

 • 12.08.2010, 05:16


3. august 2010. Denne dagen gikk bare til å kjøre bil fra Calhoun, Georgia, til Orlando, Florida. Så denne dagen skjedde det ingenting spesielt. 
4., 5., og 6. august 2010. Disse tre dagene har jeg bestemt meg for å samle sammen til ett innlegg. For alle disse dagene brukte vi i Disney World, nærmere bestemt "Magic Kingdom" og "Epcot", og Universial Studios. Mange tror vel kanskje at Disney World bare er for små unger, men det er de virkelig ikke! Her finnes det ingen aldersgrense, og man kommer til å kose seg ihjel uansett hvor gammel man er. Vi hadde det i hvert fall kjempegøy, og var både i berg-og-dalbaner, underholdningsshow, på caféer, på restauranter, 4D-filmer, illusjoner, og mye mer! Det var i hvert fall helt utrolig gøy! På Magic Kingdom var vel høydepunktet paraden som gikk på kvelden. Dette var en kjempestor parade, hvor figurene var nydelig utkledd, det var lys overalt, i tillegg til at det ble et enormt fyrverkeri! Det kunne egentlig minne om nyttårsaften, så stemningen og opplevelsen var helt fantastisk!
  

  
Minnie's hus.

Ett bilde av Askepott sin vogn under den siste paraden.
  
Fyrverkeriet på kvelden!
Da vi var i "Epcot"-parken, gikk dagen til enda flere og gøyale berg-og-dalbaner, show, filmer, og god mat. Vi gikk også rundt i de forskjellige paviliongene, som skulle forestille forskjellige land. Vi besøkte da både "Mexico", "Kina" og "Norge" - faktisk! Vi synes jo selvfølgeli det var gøyest med den norske paviliongen, da det er et lite område med vikinger, butikker, bakeri og bunadkledde mennesker! Det var veldig stilig tillaget, men noe som virkelig irriterte oss meget, var at de solgte svenske flagg, som alle turistene trodde var norske. I tillegg solgte wienerbrød- og boller med danske epler i bakeriene sine. Altså... Hadde det vært en skandinavisk paviliong - selvføgelig. Men denne var norsk. Vi kommenterte dette til de som jobbet der, som også var norske, og de var helt enig. Men de hadde fått beskjed om at de måtte reklamere litt for danskene og svenskene, fordi de ikke hadde råd til å kjøpe sin egen paviliong i parken... Ehm!

  
Mexico.

Her har vi kommet til Norge.
  
  

  
Den tredje dagen, brukte vi i "Universial Studios" og i "Islands of Adventure", som var en park inne i Universial. Her gikk dagen for det meste til å se 4D-filmer, gå på magiker-show, kjøre naturkatastrofe-karuseller, og Andreas og Pappa kjørte to svære berg-og-dalbaner! Den ene hadde hele 63 meter fritt fall(!!!), loddrette veier, looper, og ikke minst - utallige skrikende hyl! Jeg og Mamma følte ikke for å risikere livet vårt for noen slike turer, så vi holdt oss trygt nede på bakken og tok bilder istedenfor. 
Om Andreas og Pappa skulle reise sammen opp i berg-og-dalbanen, var den beregnede ventetiden på 50 minutter. Men siden de valgte å reise "single ride", kunne de få smette inn når som helst. Jeg og Mamma sprang derfor for å finne hver vår plass, for å filme og ta bilder, av de to tøffingene. I en hel TIME stod vi der og filmet og tok bilder av absolutt ALLE, som kjørte banen, før vi så Pappa. Andreas kom omtrent fem minutter senere, i en annen vogn.
  
Skarp sol, men jeg har ihvertfall bevis på at jeg har vært her.
  

  

  
Her ser dere litt av berg-og-dalbanen, som Pappa og Andreas tok!
   
Fordi jeg måtte beskjære bildene, ble kvaliteten litt dårlig. Men her ser dere i hvert fall Pappa på bilde nummer én, og Andreas på bilde nummer to. Begge i hvit t-skjorte. 
  
Senere, samme dag, gikk turen til "Islands of Adventure"-parken. Denne hører også til Universial, og det er her blant annet "Harry Potter"-verdenen er. Anna og familien, hadde brukt 5-6 timer bare i "Harry Potter"-delen, fordi det var så mye kø. Men de er jo veldig store "Harry Potter"-fans, så det var vel egentlig ikke noe sjokkerende sånn sett, at de brukte hele dagen der. 
  

  

  

  

  
Inne i "Harry Potter" -verden.
  
Galtvort.
  


Nashville

 • 08.08.2010, 22:10


2. august 2010. Da var vi i Nashville, Tennessee! Varmen her var nesten uutholdelig, da solen stekte! Svetten rant ute, men heldigvis kunne vi "søke ly" i butikkene, hvor alle har air condition. Noe kaldt å drikke var berre ikke feil, og vi endte inne på en western-bar, hvor vi også ble tildelt en liten konsert! Etter en halvtime var det nok, og vi tok turen rundt i butikkene. Utvalget var ikke veldig bredt, da det for det meste gikk i suvinir-butikker og western-boots-skobutikker. Ellers var det stort sett caféer og restauranter. Så etter en minimal shoppingrunde, endte vi opp på Hard Rock Café.
  

  

  
Nå går turen videre mot Calhoun, Georgia, hvor vi skal tilbringe natten vår!

Elvis' hjem i Graceland

 • 08.08.2010, 07:25


1. august 2010 startet vi dagen ved bassenget, og tok deretter frokosten på Subway. I dag skulle vi nok en gang kjøre et stykke videre på turen vår, og skulle i dag kjøre fra Arkansas og til Tennessee. Vår føste stopp skulle vi ta i Memphis, nærmere bestemt i Graceland. Dere har kanskje hørt Graceland i sammenheng med Elvis? Vel, Graceland var i hvert fall det stedet hvor Elvis Presley bodde mesteparten av tiden sin. I Hollywood, hadde vi også sett et annet hus han hadde bodd i, men nå var vi altså i Graceland, hvor hans hovedhjem var.

Selve porten inn til huset til Elvis hadde var stengt for dagen, så vi kom oss ikke lenger enn til porten hans, som var dekt av kommentarer og hilsener fra Elvis-fansen. 

Her er privatflyet som Elvis hadde, "Lisa Marie".

  
Dette er en av de mange suvinir-butikkene, som finnes her i Graceland. På denne butikken, klarte jeg av en eller annen grunn å overse en av glasshyllene som stod ut fra et klesstativ. Denne hyllen var fyllt opp av kopper, laget av glass - men heldigvis gikk det bra med tingene, da jeg plutselig kræsjet inn i hylla! Jeg fikk derimot en blåkul på en størrelse med en tennisball, som jeg fortsatt har i dag, den 7. august. Jaja, typisk meg.

Texas - Harley & Anabelle - Arkansas

 • 08.08.2010, 06:18


31. juli 2010 skulle dagen gå til å kjøre fra Amarillo, Texas til Fort Smith, Arkansas. Vi stoppet såklart flere steder underveis, og i Oklahoma stoppet vi hos noen personer som virkelig er noen mennesker for seg selv! Harley og Annabelle, heter de. De elsker å få besøk av turister og kunne underholde dem med både show og musikk. Da vi kom, hadde de egentlig stengte dører, fordi de ventet 40 nordmenn om en halvannen time, som de skulle holde et show for. Jeg tror vi var rundt 14 turister til sammen, når vi kom dit. Harley sa at vi var velkommen til å ta så mange bilder vi ville, men ellers hadde de stengt. Dette ble brått snudd om på da de hørte at oss var fra Norge, og at Pappa hadde vært på besøk hos dem for to år siden, da han kjørte Route 66! Harley og Annabelle ble så glad og giret over dette, at de ville både ha bilder med oss, og synge for oss. Haha, jeg kan vel ikke annet enn å si at det ble litt av en opplevelse!
Hos Harley og Annabelle.
  
Litt av noen samlere!
  

  
Resten av dagen, brukte vi på å kjøre tvers over Oklahoma, til Arkansas.

Santa Fe, Cadillac Ranch og Texas

 • 08.08.2010, 05:48


Nå befinner vi oss i "the sunshine state", Florida, hvor vi nå har leid oss ett hus for en uke! Jeg tenkte likevel jeg skulle fortsette å fortelle dere om de dagene, jeg har vært borte fra bloggen. 
  
30. juli 2010 reiste vi inn til sentrum av Santa Fe, for å shoppe litt. Endelig, tenkte jeg! Endelig skulle vi få se litt i butikker og shoppe. Etter min store skuffelse fantes det ingen butikker å handle i! Det eneste som fantes var kunstgallerier - faktisk over 300 stykker(!), indianer-butikker, gammel-dame-butikker, og én suvinir- og matbutikk. Jeg kjøpte meg derfor ikke noe annet enn en juice, på denne "shopping-runden".

Ett bilde av Anna og meg i Santa Fe.
Da vi så oss ferdig i Santa Fe, fortsatte vi turen vår videre. I dag skulle turen gå til Amarillo i Texas, hvor vi skulle overnatte på "Big Texan Motel". På veien hit, stoppet vi på et sted kallt "Cadillac Ranch". Detter er et sted hvor 10 cadillacer, bilder altså, er blitt halvveis nedgravd og tagget over. Absolutt alle bilene var tagget med sikkert flere hundre lag maling, da turistene gjerne kunne male over også. Vi var ikke et unntak, og plukket derfor opp flere av de mange sprayboksene som lå rundt på ranchen.

  

  
  

  

  

  
Da vi var ferdig å se på bilene, var neste stopp "Big Texan Motel". Guuuud så stilig det var her! Absolutt alt i rommene var i cowboy-stilen! Alt, inkludert dørene, sengene og til og med dusjen!

 
På kvelden tok vi middagen i nabobygningen, på den velkjente restauranten "Big Texan Steak Ranch"! Her kan man faktisk bestille en 2,2 kilos biff, som inkluderer tilbehør. Klarer vedkommende som bestiller denne menyen å spise alt opp på én time, får vedkommende menyen gratis. Hvis ikke, koster det 72 dollar. På grunn av at dette er så spennende, må personen som bestiller dette, sitte på en scene, med en stor nedtellingsklokke ved siden av, slik at alle som vil kan følge med på hvordan det går. Hvis man velger å dele bestillingen med noen andre, koster menyen hele 200 dollar, noe som tilsvarer cirka 1200,- norske kroner!
Denne stilige limousinen kjører folk gratis til restauranten. Det fristet veldig å spørre om en tur, men siden restauranten lå cirka 10 meter fra motellet, følte vi det ble for dumt å spørre.  
  
Inne på restauranten.
  
Dette var menyen!
  
¨

Four Corners: closed!

 • 02.08.2010, 08:40


29. juli 2010 startet dagen med en typisk amerikansk frokost, bestående av donuts, muffins, sukkerboller, loff, og juice. Ingenting av dette kan jeg vel med hånden på hjertet si frister om morgenen, når dette er den typiske maten vi får på alle frokostene, rundt forbi. I tillegg til frokosten i dag, rakk vi også å ta oss en rask dukkert i bassenget, som var her, før vi kjørte videre fra Utah og mot Four Corners. Dette er det eneste stedet i USA, hvor fire stater krysser hverandre. Dette er ved krysset til Arizona, Utah, Colorado og New Mexico.
  
I mange måneder hadde jeg gledd meg til å kunne ligge i alle de fire statene samtidig - bare for å ha gjort det. Så dere kan tro jeg ble knust, fortvilet, lei meg og sinna, da det etter mange timers bilkjøring - viste seg å være stengt! 

Dere aner ikke hvor sint og skuffet jeg ble, når det var dette skiltet som møtte meg! "CLOSED"!! Skuffelsen var så stor, så jeg fant rett og slett ut at jeg måtte gjøre slik som mange andre turister før meg hadde gjort - finne en penn, og skrive det første som slo meg. 

Etter F-ordet, tenkte jeg at jeg kanskje skulle fortsette frustrasjonen på engelsk, slik at noen faktisk kom til å skjønne meg... haha. 
  
Etter en stund med sinne og frustrasjon - så reiste vi bare videre. Santa Fe, i New Mexico ble da neste stoppested. Her sjekket vi oss inn på et hotell, og la bare fra oss alle tingene, før vi kom oss ut for å finne et sted å spise. "Cowgirl" - het den restauranten vi landet på, og her var halvparten av folkene, både ansatte og kunder, kledd i cowboy-klær. Haha, det var så gøy å se at western-folkene faktisk eksisterer, slik man ser det på TVen!

Grand Canyon, Desert View og Monument Valley

 • 02.08.2010, 06:30


Hei igjen dere! Fortsatt henger jeg noen dager etter i bloggingen. Men nå kommer i hvert fall et innlegg fra onsdagen den 28. juli 2010!
I dag reiste vi avted fra Williams, og tok turen "staka vegen" mot Grand Canyon! Å få se dette underverket i levende livet, var helt utrolig! Alt var så uvirkelig, så stort og så merkelig. Ikke rart Grand Canyon er ett av de syv underverkene i verden! Faktisk strekker den spesielle naturen seg hele 45 mil!
Vi tok såklart mange bilder i dag, men dessverre var det en del tåke her, ettersom det regnet en del i dag.
  

  

  
Etter noen timer ved klippekantene ved Grand Canyon, satte vi oss inn i bilen igjen og kjørte mot Desert View. Desert View er vel mer som en fortsettelse av Grand Canyon, hvor det også er et utsiktstårn man kan gå opp i. Utsikten var upåklagelig, og vi ble egentlig bare stå og måpe over hva vi egentlig så på.
Etter vi var ferdig å se både Grand Canyon og Desert View, var neste stopp Monument Valley! Stedet som de fleste av oss kanskje er kjent med fra western-filmer og indianer-filmer. Her går i hvert fall de røde fjellene rett opp, og man blir på samme måte som ved Grand Canyon - stå og måpe! Bare se:

  


Disse skoene ble aldri hvite igjen, etter besøket i Monument Valley.  
Hele dagen har rett og slett bare vært en eneste stor opplevelse! Vi kunne vel kanskje ha fått prikken over i'en også, om vi hadde takket ja til å overnatte i et typisk "indianer-hus", laget av leire eller gjørme. Dette fikk vi nemlig forespørsel om, da en av indianerne hørte at vi var på jakt etter et hotell å overnatte på. Men uansett hvor spennende det hørtes ut, takket vi fint nei, selv om dette hadde vært gøy å kunne ha opplevd det!
Her ser dere "indianer-huset", vi kunne få lov til å bo i. 

Williams, Arizona

 • 01.08.2010, 08:24


Så utrolig koselig at dere følger med oss på reisen vår, og kommenterer så fint om turen! Jeg beklager at jeg er litt treg i å godkjenne- og svare på kommentarene, men dere må vite at jeg setter virkelig stor pris på alle de positive kommentarene dere legger igjen!

27. juli 2010 måtte vi opp kjempetidlig, nok en gang, for å fortsette turen vår. I dag skulle vi reise fra Las Vegas, Nevada, og komme frem til Williams, Arizona. Før vi kom dit, var det mye å se langs veiene. Blant annet stoppet vi på en eldgammel bensinstasjon, som vi møtte langs veien. Denne var "pimpet" og stylet opp med indianer-dukker, masse skilt, og gamle og ødelagte biler. Ellers var det også gamle hus, kakuser og eseler ved siden av, som virkelig satte en spesiell "stemning" over hele området.
  
Her var jeg på stat-grensene mellom Nevada og Arizona.

Ved bensinstasjonen.

  
Da vi kom til fram Williams i Arizona, slet vi en stund før vi fant et hotell som hadde ledige rom for overnatting. Men dette var etter min mening et grusomt hotell! Egentlig ville jeg ikke ha kalt det et motell heller, siden alt utenom sengene var skittene, støvete, eller bare ekkelt! Dessverre var dette vår eneste alternativ utenom å sove i bilen, så da måtte vi bare sove over og overleve denne natten. Med dette, ble ikke akkurat Williams favorittbyen min hittil - men jeg kan vel ikke alltid få det slik jeg vil ha det.

L.A. og Las Vegas

 • 31.07.2010, 08:40


Det er så mange dager jeg ikke har fortalt dere om, så mange dager jeg ikke har delt bilder av, og så utrolig mye spennende jeg har opplevd hittil på turen vår. Internettet rundt omkring er så utrolig dårlig, at når jeg kanskje har funnet noen minutter tilgjengelig, så har teknologien sviktet meg. Men okei, her kommer i hvert fall et kort sammendrag fra de siste dagene:
26. JULI 2010

Image and video hosting by TinyPic
Jeg og Anna på Mexicansk restaurant i L.A.
Denne dagen kom vi oss tidlig opp av sengene. For denne dagen skulle vi nemlig på en to-timers rundtur oppe i Beverly Hills, for å bli guidet forbi husene til kjendisene som bor her. Vi ble kjørt rundt i en tour-buss sammens med en guide, og ble vist til husene til blant annet Britney Spears, Christina Aguilera, Michael Jackson, Jennifer Antison, Dr. Phil, Justin Timerlake! Såklart mange flere.
Det var veldig gøy å få bli kjørt rundt alle toppene og bakkene rundt om i Hollywood og Beverly Hills! Dessverre så vi ingen kjendiser, som vi gjenkjente ihvertfall, men likevel så var opplevelsen stor!
 
Image and video hosting by TinyPic
Huset til Justin Timberlake.
Image and video hosting by TinyPic
Her er det tidligere huset til Ozzy Osbourne, og nåværende huset til Christina Aguilera!

Image and video hosting by TinyPic
Her var det ingen kjendiser som bodde, men gud for ett sykt hus! 
Image and video hosting by TinyPic
Sjekk postkassa da, haha!
  
Image and video hosting by TinyPic
LA-utsikt, men tåken ødelegger en del.
Image and video hosting by TinyPic
Siden det var så mye tåke, så ser man nesten ikke Hollywood-skiltet. Men om du ser veldig godt mot fjellet, så kan du se det så vidt!
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
  
Image and video hosting by TinyPic
Så ble vi igjen sluppet av på Walk of Fame.
  
Image and video hosting by TinyPic
Og her fikk jeg ett bedre bilde av Hollywood-skiltet.

Etter at vi var ferdige med kjendis-besøkene, reiste vi videre til storbyen Las Vegas! Da var det slutt på "kulden", som vi hadde hatt i Los Angeles, for i Las Vegas møtte vi hele 45 grader! Tross alt er jo Las Vegas bygd opp i en ørken, så det forklarer vel i bunn og grunn årsaken til hvorfor det var så varmt der.
Dere kjenner nok sikkert godt til Las Vegas fra før av, men byen er i hvert fall en eneste stor fest. Her er det casinoer overalt, hoteller, strippe-klubber, etterligniger av byer som Paris, New York, Venezia og Dubai - noe som var veldig kult! 
  
Image and video hosting by TinyPic
New York - New York.
  
Image and video hosting by TinyPic 
  
Image and video hosting by TinyPic 

Reiseruten vår

 • 28.07.2010, 17:21


Jeg har bare vært her borte i ca. en halv uke nå. Likevel, har jeg opplevd så mye, at jeg knapt kan telle alle opplevelsene jeg har fått vært med på. Vi har sett alt fra ørken, storbyer, store casinoer, indianere, spesielle hus og bygninger. Men i dette innlegget, tenkte jeg at jeg skulle dele reiseruten vår med dere.

Som dere sikkert vet så tok vi flyet til Reykjavik, til New York, og deretter til Los Angeles. Turen har så vidt begynt her! Vi holder faktisk på å leier en bil, og kjøreturen startet i Los Angeles, California, og den skal ikke slutte før vi har kjørt over landet og har kommet oss helt til Miami, Florida! - Det tilsvarer en tur på ca. 6000 km. Alle folkene vi har snakket med er ganske så overrasket at vi orker å kjøre en såpass lang vei, men dette er jo tross alt en skikkelig opplevelsestur! En american dream!


Siden sist jeg var innom og blogget, så har mye skjedd. Den 25. juli så ente vi faktisk først og fremst opp med et sykehus-besøk, fordi faren til Anna plutselig ble så forferdelig dårlig. Hva som feilet han, visste vi ikke før han kom på sykehuset, og han fikk bekreftet lungebetennelse. Heldigvis har han fått medisiner for dette, så det skal nok ordne seg. Apropos sykdom, så har også jeg blitt syk. Men heldigvis er det ikke verre enn en kraftig forkjølelse og magesmerter, som har rammet meg.
Ellers brukte vi denne dagen til å se oss rundt i byen. Spasere, gå på Walk of Fame, se Kodak Theatre, og se innom butikker. Veldig spennende, og veldig spesielt!
  
Men nå er jeg nødt til å runde av dette innlegget, og hive meg rundt å pakke sammen tingene mine. Om bare ti minutter så skal vi sjekke ut fra hotellet her i Los Angeles, og fortsette turen til Grand Canyon og Four Corners!

Los Angeles

 • 25.07.2010, 19:15


Etter en lang flytur på seks timer, var det godt å endelig få møte Anna og familien hennes, som vi skal feriere sammen med. De har vært i USA noen dager lengere enn oss, og begynte turen sin San Fransico. Men sammen skal vi altså over til Miami!

Så nå befinner vi oss altså i stjernebyen, Los Angeles! Det er så fint her, og alt ser egentlig ut som på TV. Palmer, lange bilkøer, mat, og mye folk er det overalt, men noen kjendiser har vi dessverre ikke fått sett ennå.

I går brukte vi dagen ved Santa Monica Beach, så nå kan jeg skryte over å ha badet i Stillehavet også. Men ne "stille" i havet var det ikke akkurat. Bølgene var skyhøye, og ellers var det en iskald fornøyelse. Sommeren her er visst den kaldeste på 50 år, så skal jeg holde varmen må jeg ha på meg både bukse og genser. Men men, det er i hvert fall mye bedre enn hjemme i Norge!

Klokken er forresten bare 09.40 på morgenen her nå! Og egentlig står vi på farten og skal sjekke ut av hotellet, og sette kursen inn i Beverly Hills og Hollywood. Mest sannsynlig skal vi på en guidet tur blant stjernehusene i dag, så det blir spennende!

New York

 • 24.07.2010, 04:15


Klokka i New York: 22.15
Klokka i Norge: 04.15

Heihei! Nå er det bloggings fra hotellrommet i selveste New York City! Vi kom bare for noen timer siden til hotellet, hvor vi skal bo til i morgen tidlig, før vi reiser videre. Så siden vi får så liten tid her i New York, var planen egentlig å prøve å ta en liten tur til sentrum av Manhattan. Dessverre kom det en tornado. EN TORNADO LIKSOM! 

Siden planen vår om å se Manhattan gikk i vasken, sitter vi nå på hotellrommet og venter på at det skal komme en pizzaleveranse på døren. 

Jeg reiser til USA

 • 23.07.2010, 04:39


...i tre uker! Vi skal først til New York, før vi tar fly videre til Los Angeles, hvor vi skal leie oss en bil. Reiseruten deretter skal gå tvers over hele USA, og ende i Miami! Åååh som jeg gleder meg!

Blogges igjen fra New York!

Elise Furland

Kontakt: elise_blogg@hotmail.no

Elise Furland

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits