Elise Furland

Elise Furland

09.05.13: Klassetur til Riga

  • 25.09.2014, 16:58


Siden macen min plutselig døde og plutselig måtte på service, har jeg ikke fått oppdatert dere noe den siste måneden. Nå er jeg tilbake, og har mye å fortelle dere fra tiden som har gått! Siden sist har jeg blant annet vært i Latvia på klassetur! Dere vet sikkert at jeg har vært med i en ungdomsbedrift, som 12 stykker i klassen vår har drevet? Vel, det har vi i hvert fall gjort i løpet av det siste skoleåret her i Malvik. Krempikenes Spa og UB, heter den. Og siden oppstart, har vi jobbet freelance rundt om kring og tatt på oss mange oppdrag her i Trondheim. Vi har blant annet jobbet med ansiktsmaling på Trondheimshelg, Småtrollmessa, Barnas Skidag, og Sirkus Shopping. Ellers har vi også jobbet på to forskjellige sykehjem, hvor vi har behandlet både brukere og ansatte der. I tillegg i dette har vi gått rundt fra dør til dør og solgt sekker med dopapir.

Vi satte opp bedriften først og fremst for å se hvordan vi på egen hånd kan lage en bedrift, hvordan vi driver en bedrift, fører regnskap, markedsfører oss og hvordan vi rett og slett kan tjene penger på en slik bedrift. Pengene vi tjente inn skulle vi bruke til en eventuell klassetur, hvis vi i det hele tatt satt igjen med et overskudd. Og det gjorde vi! Tidlig på morgenen, mandag den 8. april, var 11 av 17 elever fra klassen vår + to lærere møtt opp på Trondheim lufthavn, Værnes. Nå skulle vi på klassetur! Humøret var på topp, alle hadde husket penger, pass og billett, og bagene var pakket som om vi skulle være borte til neste måned. Perfekt start på det som skulle bli fem flotte dager i Riga, med andre ord!

Desktop

IMG_3923

Klokken 10 lettet flyet fra norsk jord, og rundt en halvannen time senere landet vi i Latvias hovedstad, Riga. En koselig liten by, med mye historie, spennende gater, spesielle stiler, og veldig uhøflige mennesker!

IMG_3934

IMG_3940

Vi bodde på Avalon Hotel ved jernbanen, midt i sentrum. Og her bodde vi på fem forskjellige hotellrom. På bildet over ser du utsikten ut av rommet til meg og Kristin, som viser den veldig gamle byen.

DSC_0453

DSC_0454

DSC_0458
Kristin.

DSC_0462
Anita, Lena og Mia.

Om dagene var vi for det meste ute og gikk i gatene, shoppet eller satt på restaurant og koste oss. Men vi hadde også ordnet oss et program med blant annet guiding i byen, hvor vi fikk med oss en norskspråkelig guide. Denne guidingen fikk vi på dag to, altså tirsdag den 9. april. Dette var en iskald dag. Det sluddet, blåste og temperaturene var såvidt på pluss-siden av gradstokken, så det ble en lang tur... I en halvannen time gikk vi rundt i Riga hvor guiden, som selv var fra Latvia, guidet oss gjennom gater, kirker og andre bygninger, fortalte om Rigas historie, de forskjellige stilene og tradisjonene de har der.

DSC_0470

DSC_0476

DSC_0477

DSC_0480

DSC_0482

DSC_0527
Thea Sol.

DSC_0484

DSC_0507

DSC_0516

DSC_0573
Kristin, Karoline og meg.

Etter den iskalde rundturen med guiden, hadde ingen av oss følelser i verken tær eller fingre. Derfor søkte vi opphold inne på kjøpesentrene etterpå, til vi fikk varmen i oss igjen. Senere på kvelden ordnet vi oss litt, før vi tok turen til en studentklubb. Men siden vi tydeligvis var de eneste studentene som hadde møtt opp, reiste vi fort tilbake til hotellet og koste oss der istedenfor. Haha.

Onsdag den 10. april, dag tre, reiste vi innover til Jurmala, en liten by litt utenfor Riga. Her skulle vi besøke Baltic Beach Hotel, som har Nord-Europas største spa-senter! Vi hadde avtalt å få omvisning på spaet der, som et opplegg for turen vår - i tilegg til at vi hadde bestilt oss behandlinger, som vi fikk etter omvisningen. Men siden det ble litt venting før vi fikk omvisning, gikk vi litt rundt hotellet og så litt på området, som dere kan se på bildene nedenfor:

DSC_0620

Dette er (tro det eller ei) sandstranden til Baltic Beach Hotel!

DSC_0582

DSC_0592

DSC_0594
Kari og Camilla.

DSC_0617

Etter rundt en times venting, ble det endelig klart for omvisningen på spaet. Vi er jo en hudpleie-klasse, så det å få et innblikk av hvordan bransjen utspiller seg andre steder i verden, enn bare i Norge, er jo veldig spennende for oss. Og jeg kan kjapt konkludere med at bransjen innenfor hudpleie- og spa-bransjen, er enormt her i Latvia! Bare her på Baltic Beach Hotel hadde de 120 ansatte på spaet, 70 behandlingsrom, og ikke mindre enn 400 forskjellige behandlinger å velge mellom! De kunne også fortelle at pågangen blandt kundene stadig øker.

Etter omvisningen på det fantastisk fine senteret, var det tid for å teste ut spaet selv! Alle sammen av oss hadde bestilt behandlinger. Og jeg valgte (selvfølgelig) 1 time thai feet massage, etterfulgt av 90 minutter classic massage. D-e-i-l-i-g! Spesielt thai feet-massasjen, var helt fantastisk god!

IMG_3969

IMG_3966

Desktop1

IMG_3980

Dette var avslappingsrommet som vi ble sendt til etter- og imellom behandlingene vi fikk, hvor man fikk grønn te og vann.

IMG_3982

DSC_0637
Natalie.

Etter en hel dag i Jurmala, avsluttet vi med den med en drink i hotellbaren på Avalon Hotel.

Torsdag 11. april, var den aller siste hele dagen vår i Riga. Denne dagen var lagt opp til at vi skulle reise på shopping og bare kose oss med det vi ville. Men shopping hadde vi jo allerede for det meste gjort fra oss dagene før, så derfor ble det en litt mer avslappet dag i dag. Noen sov lenge og bare slappet av hele dagen på hotellet, mens andre reiste inn til kjøpesenterne for å se litt, dra på café, og gå litt rundt om i gatene.

IMG_4033

DSC_0647
Meg og Cathrine.

DSC_0648

Jeg, Kristin, Tone og Karoline hadde brukt hele dagen på Spice, et kjøpesenter på andre siden av byen. Senere på kvelden gikk jeg, Cathrine og Kristin i gatene i Riga, for å se oss rundt en siste gang. Og etter noen timer gåing rundt om i byen, gikk vi forbi et fiskespa på vei hjem. "Dette må vi ta", tenkte vi, og gikk rett inn.

DSC_0667

DSC_0664

DSC_0672

Både jeg og Cathrine hadde prøvd dette i Thailand før, men for Kristin som aldri hadde prøvd dette, var det en veldig spennende og spesiell opplevelse! Men godt var det jo.

IMG_4046
Annette og Mia.

Med spising på hotellets restaurant, ett par drinker i baren og samling på hotellrommene til langt på natt, var plutselig den siste kvelden i Riga over. I morgen skulle vi hjem.

Fredag 15. april var det ikke lagt opp til noe program. Nå skulle vi bare komme oss tidlig opp, sjekke ut fra hotellrommene våre, og komme oss til flyplassen. Fem dager i Riga var nå over, og nå var det tid for å komme seg tilbake til Norge og hverdagene igjen. Vi var alle enige om at vi hadde hatt en veldig fin tur, men at det også skulle bli godt å komme hjem igjen til finere vær, norsk mat, og ikke minst hyggeligere mennesker! 

Elise Furland

Kontakt: elise_blogg@hotmail.no

Elise Furland

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits