Elise Furland

Elise Furland

18.08.12: Hjemme igjen - enn så lenge

 • 10.09.2014, 21:50


18. AUGUST 2012:

Hei på dere! Da var jeg tilbake i Norge igjen, etter 16 herlige dager i Thailand! Jeg har ikke skrevet noe fra de to siste dagene våre der borte, men kort fortalt så ble de brukt til sol, bad og forskjellige velvære-behandlinger, hehe. Godt! Vi kom hjem igjen på ettermiddagen i går, etter 30 timer reising. Vi sov heldigvis mye av reisen, så formen i dag er ganske god!

På mandag er det skole igjen. Det betyr at jeg flytter oppover til Trondheim allerede i morgen! Whæææ! 

14.08.12: Parasailing

 • 10.09.2014, 21:50


14. AUGUST 2012:

At Kata Beach var en veldig fin strand, fikk vi oppleve da vi var her på torsdagen. Den dagen gjorde vi ikke stort annet enn å bare slappe av med sol og bad, med en kald drikke i hånden. I dag derimot, hadde jeg ett stort ønske om å få oppfylt. Jeg ville prøve parasailing!

Parasailing var noe vi hadde sett de holdt på med her, sist gang. Men da var jeg så treg på å bestemme meg om jeg turte eller ikke, for plutselig pakket de sammen "fallskjermen" og reiste sin vei. Men nå hadde jeg bestemt meg. Om de var her i dag også, så skulle jeg opp!

1500 baht kostet det å prøve parasailing, noe som tilsvarer rundt 300 norske kroner. Det var vel egentlig veldig dyrt, men så heldig som jeg var, så betalte Mamma og Pappa "turen" min opp i høyden.

Da jeg kom ned igjen, kunne jeg ikke annet enn å smile fra øre til øre! Det å henge og dingle i løse lufta i flere titalls/hundre meter(?) over havet, er noe av det mest fantastiske jeg har opplevd i hele mitt liv! Til vanlig bruker jeg å ha litt høydeskrekk, men dette var bare en helt fantastisk- og befriende følelse! Følelsen kan ikke beskrives med ord, for det må rett og slett oppleves! Alt jeg kan si er vel at turen virkelig var verdt alle de 300 kronene! 

13.08.12: Siste runde på Jungceylon

 • 10.09.2014, 21:24


13. AUGUST 2012:

I dag var jeg og Mamma tilbake i Patong på Jungceylon Shopping Mall. Vi var jo her for noen dager siden også, men da fikk vi bare sett en liten det av senteret. Så derfor måtte vi bare ta oss turen tilbake enda engang. Andreas og Pappa hadde derimot ingen interesse av å bli med oss på shopping, og valgte derfor å bli igjen på hotellet.

Med lange avstander på senteret, samt en ekstrem varme mellom de to byggningene - var det godt å kunne ta seg noen pauser i shoppingen av og til. Den første pausen tok vi ute på en benk, med hver vår is i hendene. For å si det sånn; Det gjorde godt!

Det ble mange timer shopping. Men da føttene tilslutt sa stopp, stoppet vi på Starbuck's Coffee og slappet av litt, før vi tok turen tilbake på hotellet.

 

12.08.12: Phi Phi-øyene

 • 10.09.2014, 21:11


12. AUGUST 2012:

Dere har sikkert sett bilder av idylliske øyer, hvite stender, grønnt hav, og små trebåter i magasiner og reklamer, som bare har fått dere til å drømme dere langt bort fra øyeblikket? Det har i hvert fall jeg gjort hundrevis av ganger. Drømmen om å kunne se "paradis" med egne øyne, er noe jeg har bært med meg så lenge jeg kan huske, og endelig har jeg fått opplevd det!

På bursdagen til Pappa, den 12. august, var vi på Phi Phi -øyene, utenfor Phuket. Grytidlig på morgenen, ble vi plukket opp av en bil, som skulle kjøre oss til den andre siden av Phuket. Der skulle det stå en båt, som vi skulle følge med videre mot øyene. Phi Phi består av mange øyer, og vi fikk både oppleve å snorkle, svømme med hundrevis av fisker i alle mulige farger, se koraller og resten av livet under havoverflaten! Her ser dere blant andre Andreas og meg, øverst oppe på bildet, haha:

Senere fikk vi både lunsj-buffet og tid til å se oss litt rundt på de forskjellige strendene. Bade- og sole oss fikk vi også gjøre.

Som å gå på hvetemel!

I tillegg til snorkling, sol og bad, fikk vi se apekatter. Denne gangen på Monkey Beach, som stranda heter så fint. Her fikk vi ikke gå i land, men båten kjørte helt mot stranda. Mannskapet ombord, kastet nøtter på stranda, for å lokke fram apekattene, slik at vi fikk se dem:

Senere på kvelden hadde Pappa ett ønske om å spise på Hard Rock Café her i Phuket, siden han hadde bursdag. Så da reiste vi avgårde til Patong i en Tuk Tuk, for å spise. 

Vi spiste både fajitas og spare ribs, men i tillegg til dette, var Pappa så heldig å få en liten muffins! Denne ble laget i full fart, bare av krem, da servitrisa vår, Ann, fant ut at Pappa hadde bursdag. Da ble muffinsen overrekt, i tillegg til bursdagsang og ballonger.

En fin dag og en fin feiring, av verdens beste pappa! 

11.08.12: Jungceylon Shopping Mall

 • 10.09.2014, 20:55


11. AUGUST 2012:

I dag brukte vi dagen vår i Patong. Her ligger det et enormt stort kjøpesenter med navn Jougceylon. Dette hadde vi fått anbefalt allerede før vi reiste til Thailand, om å ta turen til - så såklart måtte vi det! Andreas og Pappa hadde sneket seg en tur hit i går, men ble også med meg og Mamma i dag. 

Vi tok oss en liten pause på Starbucks, før vi tok siste innspurt på shoppingen, før senteret skulle stenge.

Selv etter en hel dag, rakk vi ikke å se mer enn halve kjøpesenteret! Jeg og Mamma skal derfor tilbake en annen dag, for å shoppe mer!

10. august 2012: Velvære

 • 06.09.2014, 18:29


10. AUGUST 2012:

Det ble en kort natt i natt. Så da vekkerklokken ringte, og det var på tide å spise hotellfrokost, kjente jeg at sengen egentlig fristet litt mer. Men jeg befinner meg jo tross alt i Thailand - så opp, det skulle jeg såklart, (etter en god del gjesping og gnikking i øynene. Haha). Mens jeg inntok dagens frokost, sammen med Mamma, bestemte vi oss for at vi skulle ut og få oss litt pleie i dag også! Guttene derimot, ville bli igjen på hotellet for å bade- og sole seg.

Fish-spa go olje-massasje, ble behandlingene våres for i dag. Og til de som kanskje synes at det høres litt vel dyrt ut å gå og ta behandlinger hver dag, så er det ikke det i det hele tatt! Vi betalte vel rundt 20 norske kroner for fish-spa, og ikke mer enn 80 kroner for en hel times massasje. Så dere kan tenke dere at fristelsen på behandlingene blir store da, når det koster rundt 10 ganger så mye for de samme behandlingene i Norge.

9. august 2012: Livet er herlig

 • 06.09.2014, 18:18


9. AUGUST 2012:

Bildene taler vel for seg selv? Vi i hvert fall kost oss på Kata Beach i dag. Vi har solt oss, badet og rett og slett bare nytt livet ved vannkanten! Vi tok oss likevel ikke mer enn to timer her, da solen er så ekstremt sterk her, nede ved sjøen. Selv har vi stort sett brukt solfaktor 50, men Andreas ble likevel brent på ryggen, og ser ut som en kokt hummer. 

Ellers har jeg og Mamma vært og fått oss en del velvære-behandlinger, de to siste dagene. Det finnes jo massasje- og skjønnhetssalonger overalt her. Og siden vi begge er galde i slike behandlinger, passer det ypperlig! I går tok vi både fish-spa, fotsone-massasje, og nakke/hode/ansiktsmassasje! Og i dag reiste vi for å ordne vipper og negler. Jeg tok vippe-extensions, mens Mamma tok gelénegler. Resultatet ble superbra, så de legger jeg nok ut bilder av i morgen.

7. august 2012: FantaSea Show

 • 06.09.2014, 18:07


God kveld, alle lesere! Først og fremst må jeg bare starte dette innlegget med å gratulere Mamma så utrolig mye med bursdagen! Når noen har bursdag, må vi jo selvfølgelig finne på noe ekstra gøy! Så til dagen i dag, hadde vi skaffet oss billetter for det største showet i Phuket, nemlig Phuket FantaSea Show!

Dette var bilen (eller russebussen som vi kalte den), som bringte oss tur/retur fra hotellet.

Forventningene for kvelden var store - men at det skulle bli  bra, hadde vi ikke trodd. Området ved FantaSea minnet meg veldig om Disneyland, noe som selvfølgelig bare bringte frem gode minner og glede. For som i Disney, var det også her små butikker med suvinirer, flere restauranter og i tillegg figurer som gikk rundt omkring i "gatene". Men istedenfor Mikke Mus, gikk det elefanter og thailandske mennesker i tradisjonelt kostyme rundt omkring.

Den fine familien min.

Matsalen til FantaSea, som også skal være ett av Asias største!

Teateret som kan romme 3000 gjester.

Etter en veldig god middagsbuffet, var det show-time! Men fra showet har jeg dessverre ingen bilder fra, da det var ulovlig både å ta bilder og filmer. Dermed ble både speilreflekskameraet mitt og iPhonen min fratatt fra meg.

Showet var helt fantastisk! Herregud så bra det var! Det var dansere, akrobater, trylling, elefanter, vannbøfler, geiter, duer, høner og tigre - for å si det veldig kort, om hva vi fikk servert på scenen! Alt var så profesjonelt ordnet til, og til og med dyrene visste nøyaktig hva de skulle gjøre til enhver tid! Jeg vet ikke riktig hvordan jeg skal forklare opplevelsen jeg fikk av showet, men jeg ble i hvert fall virkelig imponert. Så hvis du noen gang skal til Phuket, er dette noe jeg anbefaler sterkt å få med seg!

6. august 2012: Møte med elefanter, apekatter og mitt verste mareritt!

 • 05.09.2014, 18:06


6. AUGUST 2012:

Hei igjen! Etter besøket med Big Buddha (som du kan lese i innlegget nedenfor), reiste vi videre rundt i Phuket. Neste stopp var ved en elefant-camp. Her gikk det an å møte elefanter på nært hold, hvor man kunne mate dem, klappe dem, og til og med ri på dem om man ville det! Jeg har alltid syns det har virket veldig spennende å kunne prøve å sitte på ryggen deres, men har aldri hatt sjanse til det - før i dag.

Jeg og Andreas bestemte oss for at oss ville prøve å ri en elefant. Mamma og Pappa derimot ville holde seg på trygg grunn, og ville heller stå for fotografering og filming. Så da vi begge var kommet opp på den åtte år gamle elefanten, Jumbo, reiste vi bortover veien og inn mot jungelen.

Selvfølgelig hadde vi med oss en som kjente elefanten. Han kunne snakke og kommunisere med Jumbo. Men i tillegg så passet han såklart på at vi var trygge, i tillegg til at han guidet og pekte litt her og der på forskjellige ting, som vi så gjennom skolgen.

Alt var veldig gøy og spennende. Helt til han pluselig pekte mot et tre rett ved siden av oss. Jeg husker alt sammen bare i "slow motion", og husker jeg først så et svært nett. Jeg og hjernen min klarte ikke å skjønne hva vi så, før jeg plutselig så midt i det enorme nettet, som viste seg å være et spindelvev til en edderkopp på en størrelse med en handball!!! Denne hang knapt tre meter unna oss!!! Fyfaen! Jeg er jo livredd de "pittesmå" etterkoppene vi har i Norge, så dere kan jo tenke dere situasjonen her!? 

Jeg hylte av skrekk og kjente tårene presse på! Jeg slo til elefantpasseren, som satt på elefantens nakke - fordi jeg ble så redd. Når jeg satt fastbindet på en elefantrygg, var det ikke akkurat "bare bare" og løpe for livet! Det var en helt fryktelig følelse. Og det verste var jo at det var ikke bare én slik edderkopp å se, på den 30 minutters lange rideturen. Nei da - cirka 5 stykker!!! 

Jeg fikk også prøve å sitte fremme på nakken/hodet hans, noe som var utrolig spennende!

Foruten edderkoppene, var elefantridningen en veldig spennende og gøy opplevelse! Og etter turen var over, kjørte vi videre mot "Monkey Show". Der var det opplærte apekatter (Pig Tailed Macaque) som både syklet, svømte, danset, og gjorde forskjellige triks. Her fikk jeg også møte apene på nært hold, noe jeg selvfølgelig synes var veldig gøy!

6. august 2012: Big Buddha

 • 05.09.2014, 17:51


6. AUGUST 2012:

Som jeg nevnte i det forrige innlegget mitt, så skulle vi opp grytidlig i dag for se Big Buddha. Det sier vel seg selv hva det er, men hvis du ikke vet det, så er det i hvert fall en stor Buddha-statue som er bygd oppe på ett "fjell", her i Phuket.

Har dere forresten sett antrekket til meg og Mamma i dag? Haha, vi ble nemlig påkledd dette her ved inngangen. Forklé og skjørt. Trolig fordi at knær/kort shorts og skuldre ikke skal synes? Jeg respekterer for all del dette, men hjelpe meg så varmt det ble! Det var jo allerede rundt 35-40 grader, så vi var ikke akkurat kalde i utgangspunktet. Det å da bli påkledd mer klær, ble da helt grusomt varmt! Jeg løp rundt og prøvde å finne litt skygge, og gjerne en liten bris - men dette var ikke særlig lett. Haha.

5. august 2012: Thailand dag 5

 • 05.09.2014, 17:43


5. AUGUST 2012:

 

Nå begynner klokken å nærme seg 02.00 på natta her i Thailand, men enda har verken jeg eller Andreas sovnet. Utrolig nok, siden vi begge sov utrolig dårlig forrige natt, og bare fikk fire timer med søvn. 

I dag har dagen vært veldig fin. Solen har stått midt på himmelen, og temperaturen har ligget på rundt 35-40 grader. Helt greit for oss, som lever late dager ved bassengkanten! Brunfarge trenger vi litt av, alle sammen, (utenom Pappa såklart, som så og si er svart fra før av...). 

Etter vel fire timer ved bassenget, tok vi turen ut for å spise. På en restaurant ikke lange veien fra hotellet, satt vi oss ned. Og i hele tre timer satt vi og skravlet, spiste god mat, drakk og spilte spill. Ellers ble det litt shopping ute i gatene etter det. Denne gangen var det en ny bikini som ble meg med tilbake på hotellet! Men nå må jeg nesten runde av innlegget, og prøve å få meg litt søvn. I morgen skal vi nemlig opp grytidlig, for å se "Big Buddha"! 

4. august 2012: Thailand dag 4

 • 05.09.2014, 17:36


4. AUGUST 2012:

Dagen i dag har vært som de andre dagene, veldig fin! Solen har stekt og varmet godt, og det har vært opp mot 35-40 grader i dag. Så i dag brukte vi dagen mest ved bassenget. Ellers har vi vært ute og spist middag, og shoppet litt rundt på markedene her. En bukse og ett par sko, var det jeg fikk med meg hjem igjen. I tillegg var vi innom en skredder, som vi trolig kommer til å gå tilbake til!

3. august 2012: Metadee Resort & Villas

 • 05.09.2014, 16:52


3. august 2012: 

Til dette fantastiske hotellet ved Kata Beach, sjekket vi oss inn på i dag. De planlagte dagene i Bang Tao er nå over, og vi har nå sjekket inn på "hovedhotellet" vårt for denne ferieturen. Metadee Resort & Villas, heter det. Det har ikke bare utrolig nydelige hotellrom med moderne design og gjennomførte detaljer, men stedet utenfor veggene er også helt fantastisk. På bildene over kan du se hotellrommet til meg og Andreas. Bildene over viser også utsikten vi har fra hotellrommet vårt. Badebassenget du ser, er så og si endeløst. Det er enormt, og tar omtrent 10-15 minutter å svømme fra enden og tilbake (vil jeg tippe)! Sykt langt, sykt fint og rent. Og som Mamma sa; det er som ett paradis å være her! 

2. august 2012: Thailand dag 2

 • 05.09.2014, 16:44


2. AUGUST 2012:

Det å våkne i en god og myk seng i ett hotellrom i Thailand, var en helt fantastisk følelse. Nå kan jeg slappe av, sole seg, bade, nyte livet og bare kose meg! Det er som en drøm! Så etter en god frokost nede ved stranda, gikk jeg rett opp på hotellrommet for å smøre meg inn med solkrem, ta på bikinien, pakke med meg lesestoff-, solbriller og handduk i en bag, for deretter å gå ned til bassengkanten for å sole meg og bade. Nede ved stranda, Bang Tao Beach, hadde vi ingen planer om å bade. Store bølger, sterk undervannsstrøm og rødt flagg, var verken fristende eller trygt. Men etter noen timer gikk vi en liten tur uti likevel, bare for å si at vi har badet i Det Indiske Hav.

Pappa som koser seg i badebassenget ved hotellet. 

Indiahavet ved Bang Tao Beach.

Ellers har jeg og Mamma bestilt oss time til massasje klokken 09.00 i morgen tidlig! Can't wait! Håper dere har det fint hjemme i Norge! 

1. august 2012: Thailand dag 1

 • 05.09.2014, 16:38


1. AUGUST 2012:

Etter 30 lange timer med reising, var det godt å endelig lande på flyplassen her i Thailand.

Etter knappe 15 minutter i en taxi, med en sjåfør som en gal i de thailandske gatene, kom vi frem til hotellet vårt. Sunwing Resort & Spa, heter det. Det ligger helt ved Bang Tao Beach, her i Phuket. Og herremin, så fint hotellet er! Så fint, koselig og rent. Men hva som er rundt her av aktiviteter, er en jeg enda usikker på. For øyeblikket ligger vi bare og slapper av. Andreas sover, mens jeg prøver for harde livet å få ned hevelsene i føttene og leggene mine, som jeg pådro meg på den ekstremt lange flyturen fra Qatar. Jeg har aldri opplevd å få hovne bein og smerter, så jeg fikk litt panic under flyturen kan man si. Smertene har heldigvis begynt å forsvinne nå, så nå får jeg bare håpe på at hevelsen også gjør det snart!

Ellers har vi ikke gjort så mye annet i dag enn å slappe av på hotellrommet, spise middag nede ved stranda, og sitte på verandaen og kose oss. 

Elise Furland

Kontakt: elise_blogg@hotmail.no

Elise Furland

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits