Elise Furland

Elise Furland

Min faste følgesvenn

 • 21.02.2016, 14:20
De siste årene har jeg virkelig fått øynene opp å ha en årsplanlegger tilgjengelig. Plutselig får jeg et brev med en dato jeg må huske på, et klokkeslett jeg må huske, en mail jeg ikke må glemme av, en regning å betale, eller at det plutselig skal foregå et arrangement i fremtiden jeg ikke kan gå glipp av. Å skrive ting ned på lapper er jo forsåvidt greit det, men jeg har virkelig fått sansen for å samle alle avtalene mine på ett sted, og da har valget havnet på Paulo Coelho sine årsplanleggere.

Årets utgave er min fjerde i rekken av tidligere år. Dekorasjonene er så nydelige, det er god plass å skrive i dem, og ikke minst er tekstene inni veldig inspirerende! Ofte klarer jeg å knytte tekstene til ting som har skjedd meg, hendelser jeg har vært vitne til, eller ting jeg har gått rundt å tenkt på. Utrolig rart, skummelt og fint på samme tid. Uansett, boken er nydelig og jeg er så glad i den!

MY EVERYDAY MAKEUP ROUTINE  

 • 16.02.2015, 13:40


God morgen, alle skjønnheter! Siden jeg titt og ofte får spørsmål angående skjønnhet, hudpleie, sminke og pleie generelt, tenkte jeg det var på tide å komme med et nytt skjønnhetsinnlegg nå! I dag er det jo mandag morgen, så hvorfor ikke starte dagen med litt sminke?♥

Her ser dere meg, facially naked, klar for å få på meg sminka! Det er viktig å understreke at sminken jeg bruker på min hud, ikke nødvendigvis passer for alle. Men siden dere stadig spør; her er "hemmelighetene" mine:Dermalogica - Barrier Repair: Denne herlige saken er vannfri og fungerer både som en primer, kuldekrem og en tynn fuktighetskrem for de som er ekstra sensitive. Den bruker jeg ca 3 cm av, som jeg fordeler ut i hele ansiktet mitt, med fokus på kinn og nese.

La Roche-Posay - Toleriane Teint: Dette har vært min faste foundation i ett år nå, og den er så god! I begynnelsen var jeg litt usikker på denne, da jeg ikke følte at den "satt" skikkelig. Men ved bruk av en primer, sitter den like fint hele dagen, sommer som vinter - selv etter en skikkelig svett treningsøkt!

bareMinerals - Concealer: Denne krem-concealeren legger jeg under øynene ved hjelp av fingrene, før jeg forsetter med LÓréal - The Concealer True Match: som jeg legger på de områdene jeg er litt rød og ujevn ellers. Ved påføring av sistnevnte, bruker jeg en concealerkost.

La Roche-Posay - Toleriane Teint Mineral: Om sommeren er bareMinreals Original min faste foundation, men siden jeg har blitt for blek for min fargenøyanse, bruker jeg nå denne. Denne er igrunn veldig god denne også, og kommer nok til å bli mitt faste vinter-pudder i årene fremover!bareMinerals - Warmth: Dette solpudderet har jeg brukt fast, mer eller mindre siden 2010, og dette påfører jeg under kinnbena og oppover mot tinningen.

bareMinerals - Dark blonde/medium brown (ute av produksjon): Den største tabben bareMinerals noen gang har gjort, (etter min mening) er å ta dette brynspuddere ut av produksjonen! Dette forsvant fra markede for to år siden, men siden salongen jeg jobbet i på den tiden fortsatt hadde noen pakker, hamstret jeg brynspudder for tre år frem i tid. Lurer på hva jeg gjør neste år, når jeg går tom! :(LÓréal - Miss Manga: Når det kommer til mascara, så har jeg igrunn aldri hatt en fast type over en lengre periode - men denne har jeg faktisk kjøpt noen av nå! Den gir både volum og lengde, i tillegg til at kosten er veldig fleksibel for å komme frem til alle vippene. Mascaraen påfører jeg alltid to lag av, både over og under!

 ♥Lepper er litt som klær; jeg varierer hver dag. Den ene dagen bruker jeg leppestift, den andre dagen lip gloss, den tredje dagen vaseline, og den fjerde en farget lipsyl. Her har jeg brukt Maybelline - Baby Lips i fargen "Pink Punch", som jeg virkelig elsker fargen på! 


Bruker du noe av det samme? 

Hvordan få "perfekte" øyenbryn

 • 09.10.2014, 12:00


Etter en forespørsel fra en leser, lager jeg nå et innlegg om øyenbryn, og hvordan man ved enkle grep kan få de "perfekt" formet. Såklart er det med bryn er en smaksak, alt fra om man vil ha tykke eller tynne bryn, markerte eller naturlige - men utgangspunktet på formen er likevel den samme.

Her er "oppskriften": Vi skal finne tre punkter i brynet, som skal gi oss retningslinjer for hvordan brynet skal se ut. Felles for disse tre punktene, er at alle går ut fra neseroten (se bildet nedenfor).

♥ For å finne det første punktet; gå i en rett linje opp fra neseroten, gjennom den indre øyekroken, og videre oppover brynet. Der hvor denne linjen skjærer brynet, gir oss punktet for hvor brynet bør starte. Alle hår på utsiden av denne linjen bør derfor nappes.

♥ Punkt nummer to skal gå i en rett linje ut fra neseroten, rett forbi utsiden av pupillen, og videre ut. Der hvor linjen skjærer brynet, forteller oss hvor øyenbrynet bør være på sitt høyeste punkt.

♥ Det siste punktet skal gå i en rett linje ut fra neseroten, rett ved den ytre øyekroken, og videre ut. Der denne linjen skjærer brynet, skal brynet avslutte sin lengde. Alle hår på utsiden av denne linjen bør nappes.

Om du har få hår innerst i brynet, en veldig bred nese eller store øyne - kan du godt ha brynene litt tettere mot hverandre, enn hva oppskriften sier. Men for all del, ikke gjør brynene smalere i lengden! Det vil bare gir deg et veldig rart "flodhest"-uttrykk!


Når man skal nappe videre i brynet, må man huske på at det er på undersiden av brynet man hovedsaklig skal nappe. Det er altså her man bestemmer om hvor tykt- og tynt brynet skal være. Men en hovedregel sier at man skal ha tykkest bryn innerst, og at brynet gradvis skal bli tynnere mot slutten. Prøv deg frem og se hva du liker, men for all del; ikke napp for mye! Ta ett og ett hår i gangen, så ser du hvordan brynet blir underveis.

Mange mener at man ikke skal nappe brynene på oversiden. Men hallo! Skal man liksom se fin og flott ut på undersiden av brynet, mens man på oversiden skal se ut som en hårete ulv? Øøh nei - såklart ikke! Selvfølgelig må man rydde opp der også! Men merk deg at du bare skal rydde, ikke forme.

Her er ellers noen tips:

 • Bruk en god pinsett, som klarer å få tak i hårene! Jeg liker best de med skrå og tynn "tipp".
 • Bruk en våt bomullsdott til å samle hårene på, eventuelt også en til å kjøle huden underveis i nappingen.
 • Stram huden godt når du napper! Jo mer du strammer, jo mindre vondt gjøre det.
 • Napp ett og ett hår av gangen, slik at du underveis ser at brynet blir jevnt og fint. 
 • Om brynene er svært transparante eller lyse; farg brynene eller bruk brynssminke. Selv bruker jeg brynspudder hver dag.
 • Husk at man gjerne blir litt rød i huden av napping. Så om du skal noe spesielt; napp brynene kvelden før.

 

Hva synes du?

Visste du dette om neglelakk?

 • 03.10.2014, 21:22


Hva er vel bedre enn å få stelt neglene sine, på en ellers så uglamorøs dag? Men hva er vel egentlig kjedligere enn å sitte timevis å vente på at både underlakk-, to strøk farge- og overlakk, skal tørke?

Jeg synes i hvert fall det er utrolig kjedelig, og ender som regel opp med både riper og merker i lakken, fordi jeg blir så rastløs av meg! Men for ikke så lenge siden, hørte jeg om et lite trisk som skal få neglelakken til å tørke mye raskere! Så det har jeg testet nå i dag!

Trikset jeg snakker om, er faktisk kaldt vann! Mulig mange av dere har hørt om dette trikset fra før av, men jeg har i hvert fall aldri verken hørt-, testet- eller tenkt over at dette er noe som kanskje fungerer - før nå nylig. For det gir jo litt lite mening, at vann skal tørke noe flytende? Men visste dere at det er varme, som gjør at neglelakkene holder seg så flytende og "myk"? Da er det vel kanskje ikke så rart at neglelakken bruker så lang tid på å tørke likevel, ettersom at kroppen vår ligger på rundt 37 grader?

Jeg har i hvert fall testet dette trikset i dag, som sagt, og må faktisk bare konkludere med at det faktisk fungerer! Alt jeg gjorde var å lakkere neglene mine på vanlig måte som før. Men istedenfor å blåse på neglene mine mellom lagene, la jeg bare hånden min ned i det kalde vannet i cirka tre minutter, for hvert lag.

Tror jeg bare brukte rundt 20 minutter på å lakkere hendene mine, med dette trikset! Hallo, 20 minutter med fire lag av vanlig neglelakk! Haha, jippi!Har du testet dette før? Hva syns du?

Lytt til en hudpleier, ikke en uvitende blogger

 • 30.09.2014, 12:09


Vi har nå kommet til slutten av september, og allerede nå begynner det å gå mot kaldere tider. Mange bloggere har i den forbindelse begynt å dele sine hudpleierutiner for den kommende vinteren. Men er det noe som irriterer meg mer enn vinteren i seg selv, så er det det at bloggere uten form for kunnskap om hudens funksjon, deler sine anbefalinger for spesifikke hudpleieprodukter, for sine lesere.

Jeg som er utdannet hudpleier, vet at hud ikke "bare" er hud. Det ligger mye bakgrunnsinformasjon på hvorfor man har den huden man har, både med tanke på arv, hudtype og hudtilstand, men også andre indre- og ytre faktorer. Med tanke på hudtyper og hudtilstander, er noen fettfattige (tørr), andre er fete. Noen er tåler mye friksjon, andre er svært sensitive. Noen har utbrudd forårsaket av urenheter, andre har utbrudd forårsaket av uttørring. Noen har aldersrynker, andre har solskadd hud. Noen har god fuktighet i huden, mens andre flasser på grunn av dehydrering. Poenget mitt, er at det finnes drøssevis av forskjellige hudtilstander. På grunn av dette, må man derfor også få tilpasset produkter for sin hud. Og det er akkurat dette jeg irriterer meg så grenseløst over, at disse bloggerne tydeligvis ikke forstår! Folk trenger ikke hjelp til å finne èn spesifikk krem, som er god. Folk trenger hjelp til å finne produkter fra et merke, som er godt likt. 

Det finnes en jungel av forskjellige merker ute på markedet. Noen er billige, andre er dyre. Ofte får man det man betaler for. Men det skal ikke være nødvendig å betale 500,- kroner for en krem som du leste om på nettet, hvis den ikke passer din hud. Dette ødelegger bare for hudpleiemerkets rykte, når du deretter kommer ut og forteller dine venner over hvor skuffet du ble over kremen. Men vet du selv egentlig hvilke produkter huden din bør ha?

Jeg som hudpleier, ser på huden slik:

 

Dette forteller meg mye om huden. Her kan jeg ofte se matallergier, tarm-problemer, hormoner på ville veier, dårlig leverfunksjon, lite inntak av vann, solskader, lunger som er nedsatt på grunn av røyking, mye inntak av syrer og koffein, og hudsykdommer - for å nevne noe. Huden er med andre ord som et eneste stort kart av vår egen livsstil, våre indre organer, og eventuelle sykdommer som vi har. Så hvilken pleie en person trenger, kommer helt an på hva huden forteller oss.

Jeg vil tørre å påstå at rundt 90% av alle de menneskene jeg har hatt til behandling oppgjennom årene, har trodd feil om sin egen hudtype! Cirka 90%! Og det sier vel litt om hvor vanskelig det er å skjønne seg på huden og hva den trenger av pleie? 

Jeg skal ikke avslutte dette innlegget med å anbefale dere noen spesielle produkter. Men jeg vil anbefale at hvis man er usikker på sin egen hud og hva den trenger - at man oppsøker en hudpleier, og får tatt en hudanalyse!

Da var dagens preike over :) 

Visste du at huden din kan leses som et kart?

Elise Furland

Kontakt: elise_blogg@hotmail.no

Elise Furland

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits